Кой е най-невидимият самолет ?

Стелт самолет е военен самолет, който е проектиран и оборудван с висока технология, която го отличава от другите бойни самолети. Той е произведен по такъв начин, че да не може да бъде открит. Не става дума за невидим самолет, но присъствието му ще бъде отчетено по някакъв начин, тъй като дори така нареченият „стелт“ самолет не е проектиран да бъде невидим за всички радари. Но този изтребител е способен да намали радарната или инфрачервената си следа и да заглушава следите, така че ще бъде трудно да се открие точното му местоположение. По този начин този тип въздухоплавателни средства можеха да преминават дискретно от едно въздушно пространство в друго, без да бъдат засегнати при преминаването си. Следователно притежаването на такава летателна машина би било огромно предимство за една армия. Тя ще му позволи дискретно да следи врага си по време на война. Да можеш да ги наблюдаваш, да предвиждаш ударите и най-вече да можеш да правиш изненадващи атаки от въздуха. Това ще ви позволи да имате дискретни очи във въздуха и тъй като те не са само транспортни самолети, а и изтребители или дори бомбардировачи, ще могат да нанесат много щети на вашите цели.

Стъпете в нашия магазин, за да закупите военни продукти (военен колан, соларно зарядно за оцеляване, военна висулка мъж,…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!   

casquette-armée-de-l-air

Невидими самолети с усъвършенствана технология

Стелт самолетите са самолети с много интересни характеристики. Те са оборудвани с много усъвършенствана технология, която им осигурява тази скритост. Важно е да се знае, че тези кораби не могат да избегнат излъчването на енергия, която може да бъде под формата на електромагнитна, топлинна и акустична енергия; те също така получават същите форми на енергия.
Системите за откриване, разположени на земята или на други самолети, кораби или оръжия (радарни, сонарни, ESM или инфрачервени детектори), получават част от тази енергия и могат да я използват за откриване, класифициране, идентифициране и проследяване на самолета.

Досега не сме открили начин за потискане на електромагнитната или топлинната енергия, излъчвана или повторно излъчвана от самолета. От друга страна, може би ще успеем да намалим или да направим по-банална сигнатурата на самолета. Така че скритостта, за която говорим тук, е по-скоро свързана с поглъщането на тази енергия и превръщането ѝ в топлина или изпращането ѝ обратно в предпочитана посока, или разпространяването ѝ във всички посоки. Така че това ще обърка врага и, разбира се, ще направи устройството по-малко откриваемо или по-трудно за класифициране или идентифициране. Всички тези техники и най-вече технологии, които са били приложени за намаляване на енергийните емисии на тези устройства, са „стелт“.

Някои военни дрехи също се продават в нашия онлайн магазин.

Най-добрите стелт самолети

Титлата за най-невидим самолет се присъжда на бомбардировача Northrop B-2 Spirit, наричан още Стелт бомбардировач, който е построен от Northrop. Летателният апарат с форма на буквата „W“ се смята за инженерно чудо, демонстриращо американското превъзходство във въздуха. Northrop Grumman е главен изпълнител на B-2 Spirit и ръководи индустриален екип, който работи с военновъздушните сили за модернизирането му. Освен със стелт, B-2 е оборудван и с 4 турбореактивни двигателя General Electric Aircraft Engines F118-GE-100. Той е стратегически бомбардировач и един от най-известните стелт самолети в арсенала на САЩ. Както вероятно вече знаете и както подсказва името му, той е предназначен за стратегически бомбардировки. А скритите му характеристики му позволяват да прониква дори в най-сложните вражески защити.

Този бомбардировач B-2 е един от най-трудните самолети в света.
Цената на този самолет се оценява на 3 милиарда долара. Това е висока цена, но тя си заслужава предвид всички предимства, които предлага. Първият полет на прототипа е осъществен на 17 юли 1989 г., а първият оперативен самолет е получен от Военновъздушните сили на САЩ (USAF) в края на 1993 г.
От USAF посочват, че това малко бижу трябва да остане на въоръжение до 2058 г.

Какво е
предназначението на стелт самолетите?

Всички знаем, нали? Като любители на военната тематика е съвсем естествено всички да знаем за какво всъщност служат този тип самолети. Ето няколко причини, поради които тя е полезна. Радарът би изиграл жизненоважна роля в Първата и Втората световна война при откриването и елиминирането на въздушни заплахи, като например изтребители. В
случай на война или мисия, пред която трябва да се изправят военните, тези изтребители със своите специални характеристики влизат в действие и са голямо предимство.

Стайността на тези самолети ги прави страховити по време на полет, тъй като да имаш такъв тип самолет, който лети над собственото ти въздушно пространство, е все едно да имаш маскиран враг над себе си.
В действителност този тип кораби биха могли да поемат няколко роли едновременно и да изпълняват незабелязано различни видове мисии. Те ще бъдат много ефективни при изпълнение на разузнавателни мисии или проникване във вражески райони. Тъй като е
оръжие от типа “
стелт“, той би бил особено подходящ за извършване на изненадващи атаки.

Различните видове изтребители, класифицирани като „стелт“

Както при всеки продукт или предмет, с който обикновено се сблъскваме в ежедневието. Самолетите „стелт“ също имат своите класификации с различни видове, които са доста полезни, особено във военната област. Тези изтребители имат незабележима стелт
реакция с ниска степен на откриване на сигнала от радарите или просто с измамен сигнал. Ако някога сте си мислили, че самолетите, за които ще говорим тук, са невидими. Този тип самолети все още не са изобретени, но те са самолети, които са почти невидими за радарите поради слабото предаване на сигнала за точното им местоположение. Затова ще ви разкажем за най-добрите
стелт самолети на
пазара с техните цени, така че всичко да е ясно, като накрая имате представа за цените на тези летателни апарати.

Най-добрият стелт изтребител

Можем да разграничим няколко вида стелт самолети, които са най-добре класирани сред останалите. Въпреки това сред най-добрите, които ще споменем и обясним тук, има и още един, който заема първо място, когато става въпрос за най-добрите стелт изтребители. И именно в тази област на радарното отклонение тези самолети са най-добрите сред много други. Ето
и трите най-добри типа самолети в
категорията дискретни изтребители.

    • Lockheed Martin F-22 Raptor: страхотен изтребител, притежаващ характеристиката стелт, която го прави изключителен изтребител. Това е изключително усъвършенстван едноместен двудвигателен тактически изтребител от пето поколение, известен със своята незабележимост и отлични характеристики. Той е разработен от САЩ в края на 80-те години на миналия век. Първоначално проектиран за въздушни боеве, той е способен да изпълнява и мисии за военна наземна поддръжка, електронна атака или дори за разузнаване на сигнали. По-голямата част от самолета – от оръжейната система до крайното сглобяване – е разработена от Lockheed Martin, водещата американска компания в областта на отбраната и сигурността. Произведен в САЩ в края на 80-те години на миналия век, F-22 Raptor е най-способният изтребител в света. Това е изтребител със свръхзвукова скорост и отлична маневреност. F22 е самолет-прехващач, известен с голямата си маневреност, която го прави много ефективен във въздуха. Това прави самолета идеален за въздушни боеве или битки с кучета. F-22 Raptor извършва първия си полет на 29 септември 1990 г.
  • Lockheed Martin F-35 Lightning II: този самолет е наричан още Joint strike fighter или F-35 JSF. Той е едноместен изтребител, задвижван от турбовентилатор на Pratt & Whitney. Освен това разполага с технология, която го прави много дискретен самолет от пето поколение. Този самолет е предназначен за атаки по земя и за постигане на превъзходство във въздуха. Това е многоцелеви самолет, който е ефективен за няколко вида мисии. Той може да бъде изтребител, но също така и бомбардировач, способен да изпълнява няколко различни мисии, като например разузнаване по метода „стелт“, прехващане и атака по земя, като би бил много ефективен при атака на наземна въздушна база или самолетоносач. Той се разработва от 1996 г. от известния американски производител Lockheed Martin в партньорство с Northrop Grumman и BAE Systems. Изтребителят успява да извърши първия си полет на 15 декември 2006 г.
  • Chengdu J-20: китайски изтребител с кодово име firefang, е изтребител, който се отличава и с това, че е незабележим. Демонстрационният самолет, който извърши първия си полет през януари 2011 г. Той е разработен от производителя Chengdu Aircraft Industry Group за Народната освободителна армия и е предназначен за китайските военновъздушни сили. Оборудван е с турбовентилаторни двигатели с доизгаряне. Това е многоцелеви самолет, способен да изпълнява няколко различни мисии, особено разузнаване „стелт“, въздушно пресичане, но също и наземни атаки.
    Chengdu J-20 е идеален за извършване на атака срещу наземна въздушна база или самолетоносач.
кои-са-най-невидимите-самолети

Колко струва един невидим самолет?

Както вече видяхме, не съществува само един вид невидим самолет, а доста голям брой. Поради това, в зависимост от модела и различните му параметри, можете да получите оценка на цената на вашия стелт самолет. Невидимостта е свързана с много високи преки разходи за проучване, разработване и производство. В случая с Northrop B-2 Spirit, официалната цена е над 2 млрд. долара за бройка или дори между 4 и 6 млрд. долара, което е много повече от друг американски бомбардировач. Това е машина, която не се нуждае от много, затова изисква и инвестиции, които днес възлизат на 73 млрд. Например B-1 Lancer на Rockwell струва около 300 млн. долара на бройка и също има елементи за намаляване на радарната си сигнатура, но на малко по-ниско ниво от B-2. Тези машини са достатъчно скъпи, но това не е всичко – разходите за поддръжката им също са доста впечатляващи.

Закупуване на най-доброто военно оборудване

Ако сте стигнали до
последния абзац на тази статия, вероятно сте голям дилетант на всичко военно. Освен това, кой не е техен фен в наши дни, кой не им се възхищава за смелостта им да защитават страната си и всичко, което е свързано с нея? Така че наберете смелост и отидете при различните формации. Можете също така да колекционирате военни предмети и да ги използвате за ежедневните си цели. Защо не? Ако случаят е ваш, с радост ви съобщаваме, че тук ще имате право на различни военни предмети, които са с високо качество. Предмети, които никога няма да ви разочароват и ще ви придружават във всяко приключение, което решите да предприемете. Затова посетете нашата колекция и се поглезете.

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин за военни излишъци, за да закупите военно оборудване.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *