На коя китка да нося часовника?

Независимо дали сте мъж или жена, не е въпрос на случайност коя китка ще изберете, за да носите своя смартфон.Модата, облеклото и вкусът играят роля, но преди всичко става въпрос за практичност. Благодарение на съдържанието на тази статия, което следва, в края на четенето ще знаете как да вземете решение за най-добрата китка за часовник; .a href=“https://military-bg.com/voenni-casovnici/“ target=“_blank“ title=“military-watches“ rel=“noopener noreferrer“>военни часовници, или най-добрия часовник за китката по ваш избор. 

 

Военен ръчен часовник

Защо носите часовника отляво, а не отдясно?

Това е факт. Вероятно сте забелязали, че носенето на аксесоари на лявата китка е доминираща тенденция. Не само часовници, но и бижута и пръстени. Защо мъжете и жените са склонни да носят часовниците си от тази страна? Очевидно, човекът, на когото се приписва изобретяването на ръчните часовници, е ампутирал дясната си ръка,така че хората често украсяват часовниците си отляво.  Най-обективните обяснения обаче са следните.

По-ефективно навиване на часовника

По подразбиране коронката на автоматичен часовник е от дясната страна на корпуса. Тази проста подробност влияе на десничарите и дори на левичарите да носят часовника си отляво. Когато спортувате, например тичате, определянето на времето е по-лесно. Така че, ако носите часовник с лява ръка, няма да ви се налага да ставате всеки път, когато трябва да направите настройка на часовника си. Тя е
удобна, а движението е лесно.

На 90 % от хората са десничари

Десничарите превземат
нашата планета!
Всъщност левичарите съставляват само 10% от населението. Тъй като за десничарите винаги е по-лесно да поставят часовника си на лявата ръка, можем просто да заключим, че повечето хора естествено носят часовника си на лявата си китка. Наистина, когато носите гривна, годежен пръстен или друг аксесоар на ръката, която върши най-малко работа, вероятността да я повредите е много по-малка. Така че това не е само за десничари, тъй като дори някои левичари носят часовника си на лявата ръка.

Носете часовника си на лявата ръка за по-добра защита

.

Не искате, разбира се, кристалът ви да се напука веднага след като сте купили кварцовия си часовник. В миналото имаше само цилиндрични часовници. Те бяха много по-крехки, защото нямаха противоударни материали. Освен това работата е била много по-груба и натоварена и често са се използвали инструменти като земеделски инструменти и чукове, които биха изложили тези часовници на голям риск от изхабяване. Досега, носенето на часовника от лявата страна беше най-добро, тъй като тази страна е по-малко натоварена от другата. Този навик се е запазил, въпреки че днешните часовници са по-издръжливи.

Естетически критерии

Основно нито един модел не беше конфигуриран така, че часовникът да се носи на лявата или на дясната китка. Освен от ефективността, това може да зависи и от вашите вкусове. Например, можете да носите бижута, гривна или тежки пръстени от едната страна. В този случай най-разумното решение би било да поставите часовника на противоположната китка, за да не претоварвате заетата ръка. Разбира се, ако предпочитате рокерски или пътешественически стил, в който показвате каишките си, напластени с часовник, това е друга история!

На коя китка да носите часовника?

Защо трябва да носите часовника си повече отдясно, отколкото отляво?

Със сигурност това е по-подходящо действие за левичари. Тъй като лявата му ръка е доминираща, носенето с дясната ръка е по-естествено за него.

За да се избегне дискомфорт

По време на ежедневните си дейности левичарят иска да избегне дискомфорт с часовника си. Затова той го носи на другата ръка. Тази подробност е от особена важност за него, тъй като той представлява малцинство от хора.
400;“>Изключение, което доказва правилото

Има десничари, които носят часовника си отдясно, и левичари, които носят часовника си отляво. Вероятно това са навици, вкоренени от детството, и не е необходимо да се опитвате да ги променяте. Преди всичко носенето на часовник трябва да е ефективно и удобно за вас, независимо на коя ръка го носите. Например, ако носите няколко аксесоара в допълнение към часовника, е добре да ги разпределите по двете китки за да избегнете лош ефект на натрупване. Като цяло, часовникът изглежда чудесно, когато се носи самостоятелно , а не с множество каишки. Това отново не е универсално правило.

Военни часовници

Със своя черен циферблат и усъвършенстван часовников механизъм военният часовник е почти незаменим инструмент за военните. Причината за създаването на този инструмент е възможността и лекотата, с която те могат да се ориентират за времето. С развитието на технологиите и разнообразяването на съвременните инструменти използването им вече не е запазено само за една категория хора. Всеки може да реши да има такъв.

Военен стил, нова мода

В допълнение към отличителния си стил, часовникът от военната версия има черен кристал с ясно видими стрелки и цифри, което позволява добре осветен дисплей, независимо дали е ден или напълно тъмно. Стоманеният корпус и водоустойчивостта му също го отличават от останалите. Сега тя е толкова модерна, че може да бъде намерена при любители, професионалисти, колекционери, на търгове и физически или онлайн магазини като нашия.

Двата вида военни часовници

Има два вида: класическият военен и тактическият военен.Всеки от тях има свои собствени характеристики.

 • Класическият военен: Вдъхновен от старите военни часовници, той е елегантен и семпъл. Тази нова версия е още по-издръжлива и надеждна.
 • Военната тактика: Силните страни на този часовник са се развили спрямо предишните му версии.
  Те включват подобрена устойчивост на най-екстремните физически, климатични и метеорологични условия, както и способност за изучаване на височината.

Общи характеристики

В зависимост от личния си вкус всеки може да избере военен часовник с уникални характеристики.
Всеки от тях обаче има общи характеристики, които са следните:

 • Те имат плътна форма и тъмен цвят. Този цвят може да бъде сив, зелен цвят каки, черен или военнозелен.
 • Тези, които съдържат GPS, ви позволяват незабавно да получите координатите на текущото си положение в различни формати (включително формата MGRS, използван от военните). Те са ефективни и за проследяване благодарение на цифровата система за чертане и наличието на пътни точки. Животът на батерията им е по-кратък, но това се компенсира от многото им функции

 • Всички останали, които не съдържат GPS, могат да работят без необходимост от смяна на батерията. Това е възможно благодарение на слънчевите батерии, с които са оборудвани някои от тях, или благодарение на автоматичното движение.Тази последна функция не се нуждае от батерия за презареждане, а само от механична енергия.

 • Те са изработени от трайни материали, което ги прави изключително устойчиви на удари и шум.
  Някои от тях са изработени дори със сапфирени кристали, което ги прави много по-здрави от обикновеното минерално стъкло
  .
 • Някои от тях са
  изработени дори със сапфирени кристали, което ги прави много по-здрави от обикновеното минерално стъкло.


 • Дата, денят и часът са информация, която може да се види на много уреди за измерване на времето.
  Предимството на военната версия на часовника е, че включва допълнителни функции като алтиметър, барометър и компас.
  С данните за атмосферното налягане, предоставени от плочата, компасът и алтиметърът са много ефективни за навигация.

На коя китка да носите часовника си?

Нашите военни часовници

ВSurplus Military, в зависимост от нуждите и вкусовете си, можете да се сдобиете с военен часовник с характеристиките и естетиката, които най-добре ви подхождат. Ако ни посочите китката, на която искате да го носите, можем да ви предложим няколко подходящи предложения за часовници.

Силиконови военни часовници

Стилизиран и модерен,силиконов часовник често е лимитирана серия и като такъв е много търсен от опитните колекционери. Предлага се в много цветове. Просто го поискайте.

Военни часовници с двойно движение

С уникалния си водоустойчив дизайн, този SMAEL има множество функции, които се съдържат в здравия му корпус. Това е спортен часовник с няколко модела, за които могат да се разграничат следните характеристики:

 • Налични са четири опции: С гъвкаво превключване има хронометър, време, аларма и дата с други функции неръкотворна.
 • Многофункционален циферблат с износоустойчиво огледало: Огледалото с висока разделителна способност има няколко предимства, като например устойчивост на износване, корозия и надраскване.
 • Водоустойчив заден капак и фино покритие : Капакът е изработен от неръждаема стомана и водоустойчивостта е значително подобрена.

 • TPU (мек термопластичен полиуретан) каишка с двуредова щифтова катарама : Отлична устойчивост на износване. Класическите двуредни щифтови катарами стават все по-модерни, тъй като гривните са удобни и много по-леки за носене.

Военни аналогови часовници

Това е модел, който носи простота и елегантност.Той предлага особено трезв и хомогенен дизайн на вашия часовник. Показанието на времето е аналогово, което е най-често използваният начин на показване на часовниците от много векове. Ако сте едновременно прости и традиционни, този модел е за вас.

Военни часовници от естествена кожа

Този красив часовник има фиксиран безел, минерално стъкло и подцифри, които позволяват най-богатото показване на времето. Каишката е изработена от естествена кожа и има красива закопчалка. Работи с кварцов електронен механизъм и с възможност за потапяне до 30 метра под вода.

.

Военни водоустойчиви часовници

Този електронен часовник има забележителна водоустойчивост. Той е оборудван с 3-баров хронометър.

Дигитален LED военен часовник

Това е Спортен часовник с уникален LED дизайн. Последната функция е отклонение от класическата обикновена рамка на Безцветните стрелки на часовника. С красивия светлинен ефект, осигурен от светодиода, можете да проверявате времето както през нощта, така и през деня без затруднения.

На коя китка да нося часовника?

Военни часовници с кварцов механизъм

Действието на тези модели се основава на електрически пиезоелектрически ток. В резултат на това кварцовият кристал вибрира с бърза и постоянна честота, което предизвиква движениекварцов механизъм, осигуряващ оптимална защита от вибрации и сътресения.

Ако моделът, който търсите, е по-сложен и/или не фигурира тук, ви каним да разгледате нашия онлайн магазин. Сътрудничим си с доставчици от цял свят, за да ви предложим качествени и удобни часовници .С нас
,
няма да се притеснявате на коя китка да носите часовника си.

Просто ни кажете какво искате за вашия личен комфорт и ние ще се погрижим да ви дадем най-добрия часовник съответно, и то на разумни цени.Нашите продукти са проектирани и разнообразни, за да отговорят на всички ваши нужди, и разполагаме с широка гама от продукти, за да отговорим на всички ваши нужди. Не чакайте да се поглезите и поръчайте часовника си сега на surplus-military.com.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *