Защо не поздравяваме с пистолет?

Военният поздрав е стара традиция. През вековете и годините той се е развивал, както и неговото значение. Въпреки еволюцията обаче едно нещо не се е променило – военните служители никога не поздравяват с оръжие. Защо? Точно това ще научите, докато четете по-нататък. Докато стигнете до края на тази статия, военният поздрав и различните му значения вече няма да са тайна за вас.

Преди всичко останало, спрете се на нашия магазин, за да си купите военни продукти (военен колан, соларно зарядно за оцеляване, военна чанта през рамо…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!  

 

t-shirt-militaire

Причини да не поздравяваме с оръжие

По принцип военният поздрав е измислен като начин войниците да изразят ясно намеренията си. Това е практика, породена от мирен жест. С течение на годините този поздрав е придобил и други значения, като уважение и протокол. Но въпреки тази еволюция в значението на военния поздрав, използването на оръжие винаги е било забранено по следните причини.

Нашият онлайн магазин ви дава възможност да закупите шапката, балаклавата или баретата на вашите мечти от голям избор.

От уважение към протокола

Самото раждане на военния поздрав е било, за да се покаже ясно, че войникът идва с мир, тъй като идва невъоръжен. Ако един войник салютира с оръжие, това би било в разрез с дълбокия и истински смисъл на военния поздрав. Обичайно е един войник да поздрави друг, за да покаже, че идва като приятел, а не за да създава проблеми. За да се спази този обичай, официално е забранено на войник да поздравява, докато държи оръжие. Това, което държи огромната организация, каквато е армията, заедно, е протоколът, който налага ред. От
уважение към реда всички войници са научени да не отдават чест с оръжие в ръка.

По съображения за сигурност

Военният поздрав се състои в повдигане на ръка към слепоочието. Оръжието си остава оръжие, което означава, че щетите, които може да нанесе, са непредсказуеми и при необходимост необратими. Ако в момент на несръчност войник случайно натисне спусъка, а той е зареден, ситуацията ще бъде критична. Поради това от съображения за безопасност е за предпочитане да не носите оръжие на нивото на храма. Военният поздрав рискува да загуби значението си и благородството си, ако се превърне в опасен акт.

Как да отдадем
военния поздрав ?

Няма един-единствен начин за отдаване на военния поздрав. На първо място е класическият поздрав, който се изпълнява без оръжие. След това, тъй като войникът все още е длъжен да отдаде чест на началниците си, има специален поздрав за всички войници, които носят оръжие.

Салуване с оръжие

След книгата за пехотата на френската армия се появява в 1916, поздравът се прави по следния начин : Дясната ръка се вдига от дясната страна на главата, дланта и предмишницата са на едно и също разстояние, пръстите са добре изпънати и съединени. Палецът трябва да е близо до останалите пръсти или леко отделен от тях. След това дланта на ръката трябва да е обърната напред, а раменете трябва да са в една линия с рамото. След като поздравът приключи, дясната ръка веднага се привежда в съответствие.

Салиране без оръжие

Ако държите оръжието си в ръка, но се намирате на по-малко от 2 метра от някой от началниците си, ще трябва да поздравите. Но как да го направите, ако е забранено да се поздравява с оръжие? Отговорът е много прост, просто застанете изправени, с високо вдигната глава, и направете “ Coup de bouc< ". Последният е знак, направен с брадичката. Достатъчно е да повдигнете брадичката и да погледнете човека, когото поздравявате, директно в очите. Това е поздрав, ако войникът някога държи оръжие в ръка. В
резултат на това се запазват уважението и протоколът и никой не се наранява.

Изпраща ли се
военният поздрав като универсална практика на армиите??

Всъщност всяка армия в света прави военния поздрав.
Практиката на военния поздрав е универсална. Това обаче не означава, че формите на отдаване на чест са едни и същи за всички армии. Въпреки че поздравът има едно и също значение навсякъде, формата на отдаване на чест може да се променя в различните страни. За
да
дадем прост пример, нека вземем примера с френската и американската армия.

Френската армия поздравява с дланта на ръката утре, докато е обърната напред.
Що се отнася до американската армия, дланта е обърната надолу. На
пръв поглед тази разлика изглежда минимална, но тя е от голямо значение за организацията на тези армии.

Какво означава военният поздрав ?

Вие знаете, че по принцип военният поздрав емирен жест. За да общуват помежду си и да изяснят ненасилствените си намерения, старите рицарски кодекси установяват начин на поздравяване.  Днес този поздрав е известен като военен поздрав. В допълнение към това основно значение смисълът на военния поздрав се е развил през годините. Днес тя се свързва най-вече с уважение. Но отново, за протокола, в твоя случай значението на уважението се подразделя на две : 

  • Уважение към ранга: отсега нататък знайте, че когато един войник поздравява началник, той поздравява не лицето, а званието. Рангът е почетно звание, което определя ранга на дадено лице в армията въз основа на неговия или нейния произход. Поздравът се превръща в тест за уважение към средата и ролята. В известен смисъл това може да се тълкува като форма на награда и признание. Всъщност, за да
   се издигне до по-висок ранг, войникът най-вероятно е трябвало да направи много жертви.
  • Почит към знамето: добрият войник е в служба на страната си. Военният поздрав не е само между войници, понякога войниците отдават чест, когато са пред знамето, на което служат. Тази проява на уважение е наистина важна. В края на краищата войникът трябва да служи на страната си и понякога това му коства живота. Всеки войник, който постъпва в армията, е наясно с това. Флагът на страната представлява за всички войници каузата, която те защитават и която е важна за тях.
 • Флагът на страната
  представлява за всички войници каузата, която те защитават и която е важна за тях.

  why-we-don't-salt-with-a-gun

  Къде да намерим подобни артикули ?

  Ако търсите подобни артикули или просто артикули, свързани с армията, разгледайте блога “ Military Surplus „. Те имат най-информативните и надеждни статии в интернет. Ще можете да утолите жаждата си за знания. Освен това ще можете да откриете нови неща за армията и военния свят, за които не сте знаели. Като “ Surplus militaire „ е магазин, специализиран в accesorios и военно облекло, техният блог съдържа най-актуалните и ясни статии по темата. Не чакайте повече и посетете блога му, за да научите повече за света на военните.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *