Защо войниците носят балаклави?

Ако и вие винаги сте се чудили защо военнослужещите в армията намират за необходимо да маскират лицата си с балаклава по време на операциите си и все още не сте получили отговор, тази статия е за вас.

Стъпете в нашия магазин, за да закупите военни продукти (военен колан, соларно зарядно за оцеляване, военна чанта каки…) и се възползвайте от нашите промоционални оферти!

military-caps

Qu’entend-on par cagoule militaire ?

Балаклавата вече е част от основните принадлежности на войника за всяка мисия. Очевидно става дума за това покривало за глава изработено от различни тъкани и материали като памук, полиестер, вълна, деним и в различни цветове като черно, сиво, кафяво, бяло, бежово. Тези детайли на балаклавата са адаптирани към всяка среда и място на мисията на войника и чиито детайли на отворите са на нивото на очите и устата, за да могат войниците да дишат лесно по време на мисиите си. има няколко вида балаклава, полярна, пустинна. Тя може да се носи и нагоре и да показва цялото лице като капак или да остане под каски.

За какво се
използва?

Детайлите и начинът, по който качулката покрива лицето, помагат да се запази в тайна самоличността на даден човек. Често тъмният, земен цвят на капака осигурява добро маскиране.

Защо военните носят балаклави?

Основната функция на балаклавата е да запази анонимността на войника по време на специфични или т.нар. опасни мисии, тъй като той може да бъде наблюдаван и да бъде разпознат. Или от съображения за сигурност, защото има риск да бъде заснет или фотографиран и да бъде изложен на показ в социалните мрежи. Следователно всичко това се прави, за да се запази животът и безопасността на войника. Но не само това, балаклавата има и функции като защита на лицето от студ благодарение на материала си в случай на тежки метеорологични условия. Улесняващ камуфлажа на военните, той е алтернатива на камуфлажните бои за лице и се интегрира много добре в пълния камуфлажен ансамбъл, състоящ се от тениска, мрежести панталони със странични джобове и място за защита на коленете, яке с цип до яката и бронежилетка.

Камуфлаж:

Камуфлажът е техника, използвана от военните, за да се слеят с околната среда и да бъдат по-лесно забелязани. За тази цел те използват аксесоари като балаклави и дрехи в цветове, подобни на тези на околната среда. За френската армия той се използва по време на мисии в региони с умерен климат. Той се състои от четири цвята, които засилват усещането за потапяне във френска горска среда: тъмнозелено, кафяво, черно и бежово. Освен това има шарки, детайли и пиксели, направени за осигуряване на успешен камуфлаж.

Къде може да се
носи калпакът

Използването на калпака е запазено

за елитните части

.strong>за елитни части и за специални мисии, които изискват маскирано лице, за да се гарантира сигурността. В случай на планирана интервенция разрешението за носене на балаклава трябва да бъде дадено предварително и да бъде упоменато в писмена форма. В случай на спешност тя се записва от ръководителя на службата или от неговия заместник. Въпреки това, дори в тези случаи, когато интервенцията се провежда в присъствието на малки деца, служителят, който отговаря специално за грижите за децата, трябва да носи качулката.

  • По време на освобождаването на
   заложниците
  • При провеждане на
   мисии за
   наблюдение и съдебен
   контрол
  • .По време на операции, свързани с радикализация или тероризъм, по-специално административни
   претърсвания
  • .По време на операции, свързани с организираната престъпност или считани за рискови поради опасността на съответните лица

  • При ескортиране, извеждане или прехвърляне на особено важни задържани лица

  • .
  • При работа в близост до един или повече полицейски служители във Франция, искра&.nbsp;да
   разпознава
  • При предоставяне на
   услуги за помощ
  • ./ul>

    Когато става въпрос за националния флот, в този конкретен случай тя се нарича пожарникарска шапка.
   shopify.com/s/files/1/0258/1358/1909/files/why-the-military-wear-majors-1_2048x2048.jpg?v=1663938938″ loading=“lazy“>

Кой може да носи калпак?

Освен специалните армейски части, само някои малцинствени категории от националната жандармерия и парижката полиция имат право да носят балаклави:

Парижката полиция.

Изключителна употреба :

 По време на трибюти. на военнослужещи, загинали като герои при спасяването на заложници, братята по оръжие на последния носят ковчегав маска с маска за осигуряване на анонимност и сигурност.

Закон и правила за използване на капачки

Някои правила. са издадени разрешения за използване на военни каски, за да се избегнат всякакви ексцесии, злоупотреби и отклонения от страна на военните сили за сигурност на армията.

  • Използването на балаклавата трябва да е в отговор на изрично указание от страна на линейния
   орган
  • .
  • Използването на балаклавата е строго ограничено до времето, необходимо за изпълнение на конкретната
   мисия
  • .li>
  • Балаклавата се
   носи само в административните
   стопанства
  • .Военната интервенция на частите, носещи балаклави, трябва да бъде строго контролирана от тактически и йерархичен командир, който задължително трябва да присъства по време на военната интервенция със
   скрито лице
  • .
  • Общият принцип на изпълнение на военните мисии за обществена сигурност остава работата с открито
   лице

  • .Омбудсманът припомня принципа, че действията на служителите на полицията и жандармерията се извършват с открити лица и че членовете на службите и частите, участващи в операции по опазване на обществения ред, не могат по време на тези военни операции да прикриват лицата си, по-специално като носят военна качулка

  • ./span>

  Защо няма единодушна подкрепа за използването на балаклавата?

  Балаклавата е по-скоро отхвърляна от общественото мнение във Франция, тъй като е твърде агресивна и повишава напрежението между военните органи на реда и населението. Балаклавата е средство за възпиране, предназначено да сплашва, дори да всява страх. По време на интервенции в Париж в сътрудничество с други военни части офицерите с открити лица са по-застрашени и вече не са равнопоставени. Населението също така се страхува от злоупотреба с власт, агресия от страна на военнослужещ с качулка, тъй като няма да се страхува да бъде разпознат или преследван.

  Къде да
  намерите повече съдържание за армията?

  Истина е, че
  балаклавата не е всеобщо обичана от широката общественост, но тя е незаменима за нашите сили за сигурност. Тя осигурява сигурност и перспектива за спокоен семеен живот извън армията благодарение на анонимността, която осигурява. За повече обяви и ако търсите военни дрехи или дори аксесоари, свързани с тях, моля, посетете Surplus-Military за да намерите своето щастие.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *