Защо военната барета?

Военната барета произхожда от Франция и след войните става част от военната униформа в целия свят. Беретата е изработена за армията от регулираща температурата френска мериносова вълна вирж. Много хора извън армията обаче също започват да използват военната барета в ежедневното си облекло. Защо да носите мъжка и женска военна барета?

Béret militaire

Кой носи барети?“

Баретите на военните барети демонстрират принадлежност към ясно определен армейски корпус. Баретата се носи от различни военни армии в Европа като официално облекло. Цветът на баретата може да се променя в зависимост от обстоятелствата. Тя може да бъде официална церемония или типична униформа.

За Франция баретата е тъмносиня.
 Френската армия чрез пехотните полкове, пешите шасита, морската пехота, експертния офицерски корпус, парашутните командоси,&nbsp.въздушните командоси, както и групата за специални задачи на щаба, специалните кадри и много други носят френската синя барета на дясната страна. Същото важи и за френско-германската бригада с наклонена барета в немски стил.

Кралската синя барета  е военна барета, символизираща леката авиация на френската армия. Светлосинята барета обаче е униформа на европейските жандармерийски сили.

За разлика от нея червената барета  е военна барета, носена само от столичните парашутни части и френските моряци. Тази френска барета се носи от лявата страна.

От друга страна, зелената барета е военна барета, носена от частите на Легиона. Тъмнозелената барета, от друга страна, е предназначена за морските командоси, като се носи от лявата страна. Що
се отнася до боровозелената барета, тя е военната барета на младежките трудови лагери, но също и на 7-и полк африкански ловци.

Баретата на алпийския ловец или таретата е изключително голяма. Тази барета е запазена за алпийските войски, включително алпийските пехотни полкове и алпийските шасита, както и за подразделенията на планинските пехотни бригади. Тази алпийска военна барета е бяла на зимния парад.

Черната барета е правилната военна барета на 4-ти, 5-ти, 16-ти и 17-ти шасирски батальони, както и на 156-ти пехотен полк.

В допълнение, кафявата барета принадлежи на 2-ри хусарски полк на френската армия, но по време на традиционните церемонии се заменя с кепи.

Унгарската военна барета с бродерия е част от униформата на първите хусарски полкове. Бродираната значка я прави специална.

За други държави тези представители на баретите не&nbspотговарят на&nbspедин и същ армейски корпус, така че трябва да бъдат ясно разграничени. Например в Германия има червени барети с различни нюанси за различните полкове.

В допълнение, Франция има символ, който я отличава сред другите държави. Символи на французите са виното, сиренето, маринатата, багетата и баретата. Дали като допълнение към военните униформи или от цивилните като модерен и вечен аксесоар, особено за френските художници, баретата е част от емблемата на Франция. Така че не забравяйте, че когато носите барета, обличате дреха във френски стил.

Защо военна барета?

Как се носи баретата?“

Тъй като военната барета  трябва да защитава войника от природните стихии от главата до петите, е необходимо да знаем как се носи. Беретата е преди всичко покривало за глава с тази шапка, която се носи на главата, но под ъгъл , покриващ ухото. Наклонът на баретата от 45° зависи от униформата. В
този случай тази военна барета може да бъде наклонена наляво или наклонена надясно.

Впрочем хората извън армейския корпус също могат да носят барети, ако облеклото им изисква да се комбинират с тази типично френска шапка. Военната барета с цивилно облекло може да се носи точно както е при войниците: под ъгъл. Въпреки това, за да се отличава от войниците, баретата се слага отпред или отзад при свободни или широки модели.

На първо място, баретата също трябва да съответства на косата. Всъщност нюансът трябва да е пропорционален на косата. Белите или бежовите барети са създадени за руси коси. Кафявите барети се съчетават много добре с кафява коса, а черните барети подхождат на черна коса. Няма да направите някакво модно фалшиво па с този метод.

За свободната коса класическият вариант на баретата се носи наклонена назад , като обхваща целите корени на косата. Момичешкият или английският вариант на баретата е тя да се носи, като се оставят предните кичури коса. Жените са тези, които често носят баретите обърнати назад.

Беретата  façon basque или à la parisienne е просто поставена на главата с добре заоблена форма и малко наклонена настрани. Можете да придържате баретата на място с малки барети, за да не падне.
Оригиналният вариант на баретата позволява да я поставите направо с малък наклон настрани. Тя не трябва да се притиска надолу, защото трябва да вложите обем в баретата. Военните и цивилните граждани могат да я носят по този начин. Ако наклонът ви е много силно изразен, се казва, че баретата е в стил „Емили в Париж“
. Той е
същият като този на френските художници.

За ретро или винтидж стил носете баретата си сплескана и много наклонена. Използването на щифтове за придържането ѝ придава загадъчен, но бляскав pin-up стил. Съчетайте я с по-модерни дрехи и визията ви ще бъде още по-изящна и индивидуална. Не забравяйте за ретро слънчевите очила с вашата стилна барета.

От друга страна, червената барета може да се счита за звездата на баретите. Носенето ѝ придава специален стил на облеклото ви. Подходящи обувки за червената барета са високи ботуши и ботуши до глезена. Помпите и мокасините обаче също се съчетават чудесно с тоалет и червена барета. Можете да изпробвате и други видове обувки, тъй като баретата си отива с всеки стил. По принцип това са тоалетите, които се съчетават идеално с барета, независимо от цвета. Въпреки това тези визии можете да използвате с красива червена барета:

  • Рокля с палто; 
  • За предпочитане са червени палта; 
  • Кожени блейзери и сака;
  • Блузи;
  • Пухени якета; 
  • Дрехи с карирани или карирани шарки; < /li>
  • а също и
    дрехи в сини дънки.
Защо военна барета?

Как да се обличаме с барета?

Беретата е истински тренди елемент за възприемане на небрежен, артистичен, шикозен , но и спортен вид. Беретата е много на мода, особено през зимата. Въпреки това баретата може да се носи без проблем в ежедневието. Опитайте се да носите барета към облеклото си и ще видите драстична разлика. Единственото, което трябва да направите, е
да изберете своя фаворит.

За класическите и непреходните хора черната барета винаги ще бъде непреходно допълнение към аксесоарите за глава. Можете да я съчетавате с всичките си тоалети. Тя може да се съчетае с всички нюанси и всички видове дрехи. Черният цвят е задължителна част от вашия гардероб.

Беретата в светли цветове като бежово или пастелно трябва да се носи с облекло в тъмни цветове. За тези, които умеят да носят тъмни тонове, вече знаете коя барета да носите. Нещо повече, тези светли версии на баретите са идеални за кестенявата коса. Има
цвят за всяка коса.

Беретата, независимо от нейния цвят, трябва да бъде избрана според палтото , което носите. Всъщност баретата е типична зимна шапка , въпреки че може да бъде подходяща и през лятото. След това можете да съчетаете красивата си барета с същия тон на цветовете като палтото си за хармоничен стил. Същото важи и за якетата и парките или пухените якета.

За да бъдете по- активни и ентусиазирани в облеклото си, баретата с ярки цветове като червената барета са най-подходящи за класическите ви, неутрални дрехи. По този начин баретата ще се откроява. След това имате възможност да избирате между светли барети и ярки барети за монотонни облекла.

Беретата трябва да се носи с женствено облекло , за да има повече стил и контраст. Всъщност, тъй като първоначално баретата е била предназначена за мъже и войници, е необходимо да бъде по-женствена с избраните тоалети за мъжествено-женска много стилна визия. Можете също така да съчетаете баретата си с свободен пуловер.

Беретата и плочките с принт, това е любов от пръв поглед.
Независимо дали става дума за карирана рокля, пола или палто, не се колебайте да ги комбинирате в тоалетите си. Принтът на кучешки зъб  също се съчетава прекрасно с носенето на възвишена барета. Вашата барета ще има причина да бъде в гардероба ви, но преди всичко ще е голямо отличие във визията ви.

Защо военна барета?

Как да изберем своята барета?“

Има различни характеристики, които трябва да вземете предвид, когато избирате своята барета. Те могат да включват фабриката, както и размера или стила на баретата. При баретата всичко е важно до последния малък детайл, защото той ще внесе удивление и оригиналност, както и топлина.

Преди да вземете решение за размера на баретата, първо трябва да изберете плата, който образува берета, за да можете да направите по-добра комбинация с външния си вид. Плетената барета е по-удобна и по-спокойна. Разликата в материала придава оригинален стил на вашето облекло за глава.

Този тип шапка може да бъде изработена и от вълна или памук. По този начин тя предлага повече топлина на ползвателя. Тя е идеална за зимата.

Кожената барета е по-модерна и по-устойчива, но преди всичко по-елегантна с рок вид. Всъщност, освен че е вечна, кожата придава особено елегантен или рок стил, особено когато става въпрос за аксесоари. Кожата е синоним на качество и автентичност. Ще можете да съхранявате този берета в гардероба си още много дълго време.

Ако берето е украсено с перли , то се класифицира в женствения и романтичен стил до дупка, особено ако сте в Париж. Можете също така да носите бижута с перли, за да направите цялата визия добре съчетана, но преди всичко елегантна.

Беретата от памук е идеална за небрежно, ежедневно носене. Носете тази барета с ежедневната си визия, за да придадете военно и френско почерк на облеклото си. Тази шапка за глава не чака специален повод, за да излезе от гардероба ви. Осмелете се да я носите както на работа, така и на шопинг и дори в ресторант.

Беретата с&nbspподплата могат да се използват през студените сезони , за да ви е топло. Този тип барети са предназначени за зимата и есента. Въпреки това неподплатените военни барети използват своя собственик през горещите сезони на лятото, за да изглежда винаги стилно. Всяка дебелина предизвиква топлина, така че трябва да носите правилната шапка за правилния сезон.

Отличителен елемент за носенето на тази шапка за глава е размерът или размерът на баретата . Най-добре е да имате барета в традиционен стил с регулируем размер на главата между 54 и 62 см. Кожените версии на баретите имат фиксиран размер, който задължително трябва да купите според точния размер на обувките си. Преди да купите този тип шапка, измерете главата си и според материята.

 диаметърът на баретата  също има своето значение за стила, който обичате да носите. Заобленият размер на баретата варира между 9,5 и 12 инча или от 26,6 до 33,6 см. Изправете се пред огледало, за да видите как изглежда вашият модел върху вас, за да не сбъркате.

Ако се интересувате от невероятния стилен външен вид с военна барета, не се колебайте да посетитеhttps://surplus-militaire.fr/. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *