Защо искам да стана морски пехотинец?

Стрелецът на морската пехота е специализиран военен моряк, който участва в бойни действия на сушата, в морето или в крайбрежните райони. Стрелецът от морската пехота се използва и при абордаж на кораби и отбранителни операции.

Влезте в нашия магазин, за да закупите военни продукти и мъжки военни дрехи.Възползвайте се от
специалните ни предложения!  

Doudoune-militaire

Защо да се присъединя към френския флот?

Да станеш морски стрелец означава да се присъединиш към френския флот. Капитан Оливие Р. от отдела за набиране на персонал на френските военноморски сили казва, че две трети от потенциалните кандидати се интересуват от живота на моряка, защото това е интересно преживяване. Хората искат да станат моряци по различни причини  някои искат да бъдат част от военната страна на живота на кораба, докато други са по-привлечени от конкретната работа.

Военни аксесоари като военни ръкавици, качулки се предлагат в нашия онлайн магазин Surplus Militaires.

Какво означава да се присъединиш към Военноморските сили :

 • Да вършиш смислена и полезна работа. Тя е за защита на Франция и френските интереси.
 • Заемате важни позиции. В един екип всеки е от съществено значение и всеки трябва да може да разчита на останалите. От готвача до кормчията, всички моряци имат големи отговорности и са подкрепяни от изключителен колектив.
 • Наборниците във военноморските сили се обучават в една от 50-те основни професии, в учебните училища, за да могат да изпълняват мисиите си.
 • Военноморските сили предлагат на всеки възможност да расте и да се развива през цялата си кариера. Повишаването в ранг, географската мобилност и възможностите в рамките на професията – всичко това допринася за ДНК на професионалното развитие на моряците.

Какви са мисиите на морския фузилер?

Като военнослужещи във Френските военноморски сили, морските фузилери са предопределени да действат на няколко фронта. Преди фокусирани върху военноморските операции, морските фузилери вече могат да действат както в морето, така и на сушата. Днес морските филеристи могат да бъдат наети на борда на военни кораби или на сушата във военно пристанище, военновъздушна база или подводница. След като получат висока квалификация, някои морски артилеристи могат да преминат редица специализирани курсове, като обучение, прецизна стрелба и дори военен парашутизъм.

Мисията им е :

 • Участват в сухоземни и морски операции
 • Участват в специални операции (военноморски командоси)
 • Въздействат в стратегически места на ВМС (военни пристанища и военновъздушни бази, предавателни станции и др.)
 • усилена защита на военноморски елементи.

Какво обучение е необходимо, за да станете морски фузилер?

След завършване на подготвителното обучение в различните училища на Марската национална флота, всички морски фузилери, от матрос до офицер, трябва да преминат през Училището за морски фузилери в Лориен :

Националните военноморски училища са :

 • L’Еколеж за мушици , което има за цел да обучава членовете на екипажа (Matelot).
 • Училище за моряци, което има за цел да обучава членове на екипажа (Quartermaster).
 • L’école de maistrance което има за цел да обучава старшини.
 • L’école navale която има за цел да обучава офицери.

В резултат на това бъдещите морски пехотинци ще започнат своето професионално обучение в Морското стрелково училище. Базираният в Лориен ученически фузилерен батальон (който по-късно ще се превърне в Пехотно училище на Корпуса на морската пехота), създаден през 1856 г., е установен на левия бряг на река Скорф в оръжейницата на Лориен. Той работи там до 1940 г.

pourquoi-je-veux-devenir-fusilier-marin

На колко години трябва да сте, за да станете морски фюзилиер?

Има два пътя за ставане на морски фюзилиер.
Ако имате baccalauréat и сте на възраст между 17 и 25 години, можете да се запишете в училището Maistrance в Брест.

Как да станете морски командос?

Стотици кандидати се опитват да се присъединят към тези елитни сили всяка година. След строг, многостепенен процес на подбор само няколко кандидати имат привилегията да получат прочутата зелена барета с отличителните знаци на морските командоси. Символ на храброст и превъзходство, тя се носи „легнала на дясната си страна“, а от лявата страна носи „англосаксонската“ значка, напомняща за обучението на френските командоси в Шотландия през 1942 г. Носенето на тази барета е оригинално за френската армия.

Освен това, за да се присъедините към морските командоси, трябва да сте доброволец. След подготовката и предварителния подбор най-важното е да преминете курса или командосването. Около 170 кандидати се опитват всяка година, но само около 30 преминават успешно.

Въпреки че този курс е отворен за всички морски дисциплини, много кандидати имат опит в морската артилерия. Постъпването става след училището за мейстори като сержант или като старшина или матрос след базово базово обучение. Жените могат да кандидатстват за Стака, но досега нито една от тях не е успяла. Това не пречи на морските командоси да имат жени в редиците си.

Какво представлява STAC (Етап командос)?

Етапът командос се провежда в рамките на командния отдел на École des fusiliers marins в Лориен. Този тест има за цел да оцени физическите и психологическите способности на кандидата. Те представляват първото ниво на обучение, което ще даде възможност на бъдещите командоси да изпълняват успешно своите мисии.

На етапа STAC започва с четириседмичен оценъчен период, по време на който кандидатите са подложени на интензивни упражнения и психологически натиск. След това за избраните ще започне осемседмично основно обучение. Тестовете са различни :

 • Physical exercises,
 • Courses,
 • Shooting,
 • Explosives handling,
 • Ръчен бой,
 • Упражнения по пресичане,
 • Абсидиране,
 • /li>
 • Плаване,
 • Апнея,
 • Навигация,
 • Топография

В края на курса две седмици са посветени на получаването на сертификат за скок с парашут.

След 3 месеца кандидатите, които преминат успешно всички тестове, ще получат сертификат за базов командос, с който ще получат зелена барета. След това ще станат командни оператори и ще се присъединят към едно от шестте подразделения в Лориен, всяко с екипаж от около 90 моряци.

Кредификации в отдела за командоси

В морските командоси има няколко квалификации :

Дофицерски бригади :

 • 1ерравнище : командир на командосски отряд.
 • 2треторавнище : първи офицер на командос.

Бревежи за офицери и екипажи :

 • Ръководител на мисия на командос
 • Ръководител на отряд на командос
 • Ръководител на екип на командос
 • ./li>

 • Оператор на командос

Какво представлява баретата в английски стил на командосите и морските пехотинци?

Тесните им връзки с британските им корени показват оригиналното място, което те заемат в морските традиции. За да съответстват на специалните сили на военноморските сили, морските фузилери носят берета в британски стил. За разлика от всички полкове на френската армия (с изключение на френско-германските бригади), специалните сили и морските артилеристи са единствените подразделения, които не носят отличителни знаци от дясната страна.

Беретата на морските фузилери е тъмносиня, а отличителните знаци произлизат от техните наследници – 1-ви полк морски фузилери. Тя се състои от щит, увенчан с шпага, преминаваща през мускетарския пистолет, което символизира принадлежността към мускетарите на кралския кораб. Около него са увити въжета и вериги, които са символи на защита и действие.

Предизвикано от носене, а след това премахнато, преди да бъде възстановено през 2016 г., друга значка се вижда на много малко морски пехотинци. Тя определя принадлежността на морските лица, които не са сертифицирани като командоси, но служат в командоси.

why-do-I-want-to-become-a-marine-fusilier

Какви са качествата на морския фузилиер?

Морският стрелец трябва да бъде в отлично физическо състояние, да има добро зрение и добър слух, силен ум, способен да се концентрира дори под изключително напрежение, да бъде търпелив и внимателен. От морския фюзилиер се очаква да защитава и да учи другите да се защитават сами. Той забелязва и най-малкото нещо, което не е обичайно, и трябва да има добра преценка във всичките си действия, тъй като може да бъде призован да извършва въоръжени интервенции.

Морският стрелец трябва да има силно чувство за близост със своята група и да бъде педагог за екипажите под негово ръководство. Морският стрелец трябва да заслужава доверие, да умее добре да слуша заповедите на капитаните и да спазва инструкциите за безопасност на борда на кораба. Той трябва също така да може да показва авторитет. Друга необходимост е всички моряци да умеят да плуват.

Възможности за усъвършенстване в професията морски стрелец

След определен период от време можете да се специализирате в : парашутизъм, снайперист, дресьор на кучета и евентуално морски командос. Тази по-висока професионална сертификация позволява на стрелците от морската пехота да станат висши офицери. Възможни са и други кариерни пътеки, особено за лидерите : командир на екип или командир на отделение.

Каква е заплатата на стрелеца от морската пехота?

Средната заплата за работа в морската администрация на Франция е 22 800 € на година или 11,69 € на час. За работа на начално ниво могат да се получават около 21 600 € на година, докато по-опитните работници могат да печелят до 24 000 € на година.

Какви са ценностите на военноморските сили?

Във всички световни океани и морета, 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, френските военноморски сили осигуряват безопасността и защитата на френските води. В морето, на сушата и във въздуха неговите 39 000 моряци ежедневно изпълняват мисии за разузнаване, превенция, намеса, защита и възпиране. Мъжете и жените са обединени в смелостта си да запазят мира и да защитават интересите на Франция.

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Surplus militaires, за да направите своята покупка на accessoire militaire или просто да получите съвети и напътствия за изживяване на най-добрите си приключения.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *