Защо походът на легиона е по-бавен?

Несъмнено сте забелязали, че по време на парадите за националния празник 14 юли, които се провеждат на Шанз-Елизе, чуждестранните легионери вървят по-бавно от останалите членове на полка? В тази статия ще ви разкрием причините за тази специфика.

Военното оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (маскировъчна мрежа, маска, ръкавица, tente militaire bivouac …), се предлага в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

mitaine-armée

Какъв е т.нар. нормален маршов каданс за паради

Кадансът на стъпките се изчислява на базата на темпото на Марсилезата, като се отчитат 120 броя стъпки в минута. Това се прави, за да се избегне маршируването на всеки полк, който марширува близо един до друг, с различни темпове на стъпките. Следователно всички конни войски маршируват с един и същ унифициран ритъм от 120 стъпки в минута.

Военните облекла се продават в нашия онлайн магазин. Елате и открийте!

Какъв е кадансът на Чуждестранния легион

Чуждестранните легионери маршируват с много по-особен и по-бавен каданс, който не оставя зрителите равнодушни, тъй като те броят 88 крачки в минута в сравнение със 120-те крачки на другите полкове.

Така че каква е причината за тази особеност

Вижда се, че зад този странен феномен стоят много теории и нито една от тях все още не може да бъде доказана. Но тази, която изглежда най-вероятна, е, че по-бавното маршируване на легиона е вестидж и наследство, оставени от старейшините на най-първия легион от 1880 г., наречен Кралският чуждестранен легион на Хохенлое. Този полк е армейски корпус, създаден през 80-те години на XIX век от Луи-Филип с идеята да формира първите колониални полкове отчуждестранни доброволци. Те искат да обединят различните чуждестранни армейски корпуси, които винаги е имало на служба във Франция.

В марша на Чуждестранния армейски легион при създаването му броят на барабанните батареи е определен на двадесет, без да се включва батареята, специфична за всеки полк. Тъй като войната била на път да избухне, кралят на белгийските държави Леополд 1ер поискал репатриране на своите войски в полка с оглед на неутралитета на младата си държава, като не искал да създава спорове. На следващото събиране на частите на легиона въпросните чуждестранни легионери са изведени от редовете на армията. Легионерите отбелязват изгонването на белгийските си другари и пеят известният текст на песента BOUDIN.

 Но намаляването на числеността на Чуждестранния легион е могло да промени ритъма до този на легиона, който познаваме днес с двадесет и четири такта барабани тъпан и предшестващ разделянето на армията на два полка. Двадесет и четирите такта барабан и бъгла съставляват началото и края на първата част на па, след това следва трио, в което намират място още осем такта бъгла, а накрая третата част повтаря първата. Така че в името на традицията било немислимо легионът да промени каквото и да било, особено музиката, спазвайки напълно девиза си чест и вярност. По
този начин маршът на Чуждестранния легион вече повече от 150 години се изпълнява с по-внушителна и характерна мелодия.

pourquoi-la-grenade-est-le-symbole-de-la-gendarmerie

Мястото на Чуждестранния легион в парадите

Както сте разбрали, поради разликата в по-бавното темпо на марша на легиона не е мислимо легионерите на Чуждестранната армия да бъдат поставени между полковите части, тъй като това би дезорганизирало напълно парада. Поради това легионът винаги се поставя в край или отпред на позицията, облечен в красивите си традиционни парадни облекла.

Парадно облекло

 • Бялото кепи: Първоначално то е било кепи-облекло в цвят каки, подобно на тези, носени от всички части, участващи в умиротворяването на Мароко. Под действието на многократното пране и слънцето той става безупречно бял. Така той бялото кепи се превръща в апологет на чуждестранния легионер по целия свят и се носи с гордост от старшините на легиона.
 • Традиционни пагони:зеленото тяло и преливащите се в червено пагони са наследени от Швейцария и същите цветове могат да бъдат открити на полковите знамена на елементарните части.
 • Синият колан: В началото на съществуването си той е бил аксесоар, предназначен да предпазва служителите на легиона, служещи в чужбина, от чревни заболявания и се е носел под дрехите. Постепенно той се е носил над сакото или калпака. Синият цвят се запазва и се превръща в отличителен знак на Чуждестранния военен легион.

Чуждестранният легион е единствената полкова единица, която има привилегията да съхранява емблемите. на своите несъществуващи полкове и бившите знамена на настоящите полкове и носят надпис Honneur et Fidélitéвместо Honneur et Patrie на армията.

Пионерско парадно облекло на легионерите

Бой на предната линия, възможно най-близо до врага, гренадирите които са предците на пионерите на Чуждестранния легион, са били считани за елитни войници, което им е давало няколко привилегии, като например носенето на специфични знаци, откъдето идва произходът на гранатата, и спортуването с мустаци. Пионерите на Чуждестранния легион на френската армия образуват общност на традициите. Те дефилират начело на войските по време на вдигането на оръжие и носят бради, биволски престилки и раменни брадви.

 • Отсечката : показва, че‘те са готови да посрещнат и унищожат всяка опасност и евентуално препятствие, издигнато от враговете
 • Престилката в лек : нейната първоначална функция е била да предпазва легионерите от
  дървени отломки
 • Ръкавиците от хрущял:
  тези бели ръкавици със защитни ръкави се използвали за предпазване на ръцете и китките по време на работа по изсичане на горите
 • Брадата: тъй като пионерите се качвали в атака на фронтовата линия, продължителността на живота им била много ниска. В резултат на това, когато отивали в битката, им било разрешено да не се бръснат и се връщали брадясали, когато оцелеели. Сега тази традиция е станала задължителна в Чуждестранния легион.
 • наръкавните знаци:тези знаци са в различни цветове в зависимост от офицерските звания, златни брадви на обикновен черен фон за сержантите, златни брадви на черен фон със златен кант за ефрейторите, зелени брадви на черен фон със зелен кант за ефрейторите и легионерите.
pourquoi-la-grenade-est-le-symbole-de-la-gendarmerie

За повече военно съдържание, дрехи и артикули от военни аксесоари, посетете Surplus-Militaires.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *