Какви са мисиите на френските военноморски сили?

За да се гарантира сигурността и защитата на морското пространство на Франция, френските военноморски сили трябва да присъстват във всички световни океани и морета, 365 дни в годината и 24 часа в денонощието. Всеки ден, в морето, на сушата и във въздуха, неговите 39 000 моряци изпълняват мисии за разузнаване, превенция, намеса, защита и възпиране. Тези мъже и жени са единни в действията си, решени да запазят мира и да защитават интересите на Франция. Френските военноморски сили защитават интересите на Франция и на нейните съюзници, както в близък, така и в далечен план.

Мисиите на френските военноморски сили могат да бъдат разделени на два различни вида: такива, които са в пряк контакт с врага, известни като общи мисии, и такива, които не са в пряк контакт, но въпреки това са ангажирани като решаващи за защитата на Франция. Военно оборудване и облекло, които могат да ви бъдат полезни в ежедневието  (камуфлажна мрежа, t shirt armée, маска, gant, …), се предлагат в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

 

Sac-marin

Смисълът на постъпването във Военноморските сили.

Постъпването във Военноморските сили, на първо място, е задача, която изисква извършването на полезна и смислена работа. То означава да помагаш за защитата на френския народ и на интересите на Франция. На второ място, то означава да се заемат длъжности с голяма отговорност. В един екипаж всеки е от съществено значение и всеки трябва да може да разчита на останалите. От помощника в кухнята до навигатора и кормчията – всички наши моряци заемат отговорни позиции, подкрепяни от изключителен екип.

Трето, това означава да се обучавате и да развивате уменията си. Благодарение на своите училища Военноморските сили обучават новобранците си в една от петдесетте професии, които са от съществено значение за успешното управление на мисиите им, така че те да могат да се развиват през целия си професионален живот. Кариерното развитие е част от ДНК-то на моряка. Географската мобилност, възможностите за израстване в ранг и професия, както и повишаването във висши звания – всичко това спомага за това всеки да има възможност да влияе на кариерата си във ВМС. Да бъдеш част от уебсайта на Военноморските сили е голям източник на гордост.

Не забравяйте, че Surplus-Militaires е на ваше разположение, ако имате нужда от аксесоари или бижута с военни пластини за ежедневния ви военен стил!

Стъпките, които трябва да предприемете, за да бъдете вербувани.

Записването в пехотата на морската пехота няма предварително обучение. Диплома като CAP, BEP или дори BAC се оценява, но не е задължителна. Първоначалното обучение, за да станете войник, трае около 4 месеца. То е последвано от специализирано обучение в полк, в зависимост от специалността, избрана от съответното лице.

 • Отидете в офиса на вербовчика.

Първата стъпка към присъединяването към морската пехота е да отидете в офиса на вербовчика. Трябва да сте на 18 години,да сте френски гражданин, ако се регистрирате във Франция, и да преминете успешно физическия изпит и теста ASVAB (Armed Services Vocational Aptitude Battery). Преди да кандидатствате за присъединяване към който и да е клон на службата, трябва да имате и диплома за средно образование или сертификат GED. С
изключение на морските пехотинци, които не изискват диплома за средно образование като част от процеса на постъпване в армията.

какви-са-мисиите-на-Маринската-пехота

 • Прегледайте квалификациите си.

Проучете квалификациите си. Отговаряйте на изискванията за физическа годност за постъпване на служба като пехотинец или полеви артилерист в Корпуса на морската пехота, според Командването за военна входяща обработка на САЩ (USMEPCOM).

 • Подложете писмен тест. Този писмен тест показва, че владеете основни военни умения. И че можете да следвате инструкциите, докато изпълнявате задълженията си в базата за набиране на новобранци на Морската пехота в Сан Диего, Калифорния; остров Парис, Южна Каролина; базата на Морската пехота Twenty-Nine Palms близо до Палм Спрингс, Лайънс, Калифорния; или базата на Морската пехота в Хавай в залива Канеохе на остров Оаху в Хавай. Притежаването на ферибота също е важно.
 • Да
  преминете успешно теста Armed Services Vocational Aptitude Battery (ASVAB). ASVAB е тест, който измерва знанията ви по математика, природни науки и четене. Той също така проверява вашите умения за решаване на проблеми. ASVAB е компютърно базиран тест. Ще се явите на теста ASVAB на едно от следните места: Тестови център за професионална компетентност на въоръжените сили (Armed Forces Vocational Aptitude Battery – ASVAB); Тестова площадка на Командването на военноморските сили (Naval Personnel Command Test Site) или Тестова
  площадка на
  Командването за набиране на персонал на морската пехота (Marine Corps Recruiting Command Test
  Site)
 • Преминаване на медицински преглед. Физическият преглед е изискване на Корпуса на морската пехота и се състои от анамнеза, физически преглед и изследване на урината. Целта на този тест е да се увери, че сте достатъчно физически годни да служите в Корпуса на морската пехота. Трябва да преминете успешно медицинския преглед, преди да бъдете приети за обучение в пехотата.
 • Подгответе се за основно обучение и бойни действия. Основното обучение ще бъде физическо и психическо предизвикателство. Бъдете готови да бъдете далеч от дома си за дълъг период от време. Бъдете готови да намерите приятели, но и да ги загубите. Бъдете готови да бъдете далеч от семейството и приятелите си.Бъдете готови да направите много жертви. Бъдете готови да служите и да се биете, ако е необходимо, няма да е лесно.
какви са мисиите на военноморските сили

Обща мисия на военноморските сили.

За да осигури безопасността на френския народ, френският флот работи 365 дни в годината, 24 часа в денонощието, по всички световни морета – от териториалните води до открито море.
Той изпълнява мисии за отбрана и сигурност, за да защити морските подстъпи и националните интереси.Като централен участник в ядреното възпиране, той влиза в действие възможно най-близо до заплахите и в кризисни зони. 

Диспечиране, защита, познаване и предвиждане, намеса, предотвратяване: това е причината за съществуването на ВМС. От мисии за охрана на риболова до дълбоководни удари – той разполага с ресурсите и уменията да се намесва в целия спектър и да посреща предизвикателствата на днешния и утрешния свят.

Океаните доминират над 70% от земното кълбо и представляват пространство без граници, през което преминават 95% от националните доставки. Франция, втората по големина морска страна в света, разполага с 24 900 км брегова линия и 11 млн. км² морско пространство. Френските военноморски сили контролират и защитават това пространство в трите измерения (под, на и над морето). Той поддържа мира и защитава интересите на Франция чрез 5 мисии.

Умения на ВМС

 • Разследвания: събират ги, за да могат да бъдат анализирани, преди да бъдат разпространени

за морската обстановка в света.

 • Предотвратяване:на кризи, които застрашават Франция. Благодарение на различните средства, които позиционира по света, Военноморските сили разполагат с множество сензори, които им позволяват да поддържат познанията си за потенциалните кризисни зони и да идентифицират на възможно най-ранен етап появата на нови напрежения. Всяко разгърнато звено участва във всеки аспект на тази дейност: електромагнитна, акустична, „образна“ и дори човешка. В зоните, станали чувствителни поради пиратство или незаконен риболов, в допълнение към своите интервенции, Военноморските сили осъществяват превенция на кризи и сътрудничат в областта на морската сигурност, като организират обучение и образование за местните военноморски сили.

 • Интервенция: в зона на конфликт с цел възстановяване на мира, евакуация или подпомагане на населението. Морето предлага привилегирован достъп до кризисни зони и насърчава свободата от териториални и дипломатически ограничения. Всъщност Военноморските сили са призовани да се разгърнат надалеч, за да защитават интересите на Франция и нейните граждани по целия свят. Благодарение на своите средства за проекция, мощ и сила, той действа възможно най-близо до заплахите, осъществява действията си в дългосрочен план и е готов да се намеси незабавно в случай на влошаване на ситуацията в морето или на сушата. Въпреки че има капацитет да действа самостоятелно, тя най-често се проявява като част от коалиции или многостранно сътрудничество.

 • Охрана:на моретата, спасяване, оказване на помощ на кораби, с цел борба с пиратството, замърсяването и трафика. Френските военноморски сили постоянно действат по крайбрежието, в морето, под водата и във въздуха, за да наблюдават и защитават морските подстъпи, чрез постоянната морска защитна позиция (PPSM), която обединява мисиите им в рамките на морската териториална отбрана (DMT) и действията на държавата в морето (AEM).

 • Дискусия:състои се в защита на жизнените интереси на Франция чрез поддържане на ядрена подводница с балистични ракети в морето по всяко време.
  Достоверността на функцията за възпиране изисква много високи стандарти както по отношение на проектирането, така и на изпълнението. Тя допринася за съществуването на два взаимно допълващи се компонента: океански и въздушен компонент.
  quelles-sont-les-missions-de-la-marine-nationale

  Ролята на Военноморските сили в света.

  Общо казано, Военноморските сили осигуряват защита на морските подстъпи на страната и нейните отвъдморски територии, подкрепа за военни операции, когато това се налага, управление на кризи в далечни води от името на съюзнически държави и наблюдение на разпространението на ядрени оръжия. Той гарантира морската сигурност в изключителните икономически води на Франция (ИИЗ). Френските военноморски сили играят много активна роля в света благодарение на отвъдморските територии на Франция и

  силния ѝ интерес към опазването на морската среда. Неговите мисии се различават от тези на другите военноморски сили. Например, той разполага с морски части с войски, които се приземяват с хеликоптер, надводни кораби или подводници, както британците и американците, но също така има бойни водолази и специални морски пехотни части. В заключение, френските военноморски сили представляват сила, която може да бъде разгърната в глобален мащаб и е способна да управлява много видове военни операции по света.

  Работи във военноморските сили:

  Жените и мъжете, служещи във френските военноморски сили, могат да работят в 5 среди: надводни кораби, подводници, военноморска авиация, фюзелаж, моряци и командоси, щаб. Екипажите се разделят на три категории: офицери, старшини (обозначение, еквивалентно на сержантски състав) и членове на екипажа.

  • Офицер по защита на кораба.

  Офицерът
  по
  защита на корабаосигурява защитата на екипажа на кораба по време на прехода.

  Работата на частния офицер по защита на кораба (PSPO) се състои в осигуряване на защита на корабите и на техния екипаж по време на преход и осигуряване на охрана и наблюдение в морето.

  • Диверсант – сапьор.

  Почистващият водолаз е специалист по гмуркане, независимо дали „автономно“ или с акваланг, придружено с въздух, свръхкислородни смеси или чист кислород. Качен налодка от типа „лов на мини“ или базиран на сушата в група от водолази за прочистване (базирана в Шербур, Брест и Тулон), водолазът за прочистване извършва претърсване, идентификация, за да може да неутрализира взривни устройства, открити в морето и в пристанищата.

  Той е и специалист по подводна работа като цяло: изпълнява разнообразни задачи; заваряване, сглобяване и рязане на метални конструкции, прочистване на пристанищни проходи. Той може да участва и вминьорски операции в чужбина и в акции на обществена служба.

  • Антиподводен детектор

  Осигурява прилагането и поддръжката на акустични средства, съоръжения за подводно откриване, изстрелване на оръжия и обработка на информация.

  Противолодъчният сензор (DEASM), който има централно значение за провеждането на операциите, често се назначава в оперативния център на подводницата. Той използва електронните инструменти: сонар исредства за електронна борба за предупреждаване за положението на естествени препятствия и морска биология и за присъствието на други кораби или подводници.

  • Мателотски военноморски операции

  В оперативния щаб той/тя осигурява внедряването на електронно оборудване за въздушно откриване (радар), подводно откриване (сонар) и електронна война.

  В централата за операции той/тяподпомага внедряването на електронно оборудваневъздушно откриване (радар), подводно откриване (сонар) и електронна борба. В щаба по телекомуникации той/тя оказва влияние върху информационните системи: участва в администрирането на мрежи и поддръжката на телекомуникационни системи (интернет, сателитни мрежи и специфични мрежи на ВМС).

  quelles-sont-les-missions-de-la-marine-nationale
  • Специалист по контрол и поддръжка на ядрени съоръжения

  Специалист по механика и електротехника, който прилага знанията си в ядрената индустрия. Техникът по контрол и поддръжка на ядрени съоръжения е член на екипажа на ядрена подводница. Работейки като част от малък екип, те имат за задача да управляват реактора, за да увеличат максимално производството и преобразуването на топлината в пара за захранване на турбината и електрическия възел. Следователно той действа на ниво котелно помещение и електрически инсталации. Еднаосновна ролякогато се има предвид, че реакторът осигурява проекцията на сградата, производството на електроенергия и прясна вода.

  В областта на оборудването, свързано с производството, преобразуването и разпределението на енергия, се извършва системна, условна и/или прогнозна поддръжка чрез подмяна, основен ремонт или поправка на елемент от оборудването, преди да е причинил повреда. Извършват и коригираща поддръжка, която включва откриване на повреда или неизправност и последващо отстраняване на дефектния елемент.

  Той информира йерархията си за своите намеси и дава съвети за експлоатационното използване на ядрения реактор. Тези задължения могат да го накарат да се намеси и на ниво безопасност в случай на инцидент, причинен от пожар или проникване на вода.

  • Отделаинформационни технологии, мрежи и телекомуникации :извършва инсталиране, конфигуриране и оперативна поддръжка на телекомуникационните ресурси, локалната мрежа и бордовите компютри.
  • Работник:съдейства за експлоатацията на корабите и следи за гладкото протичане на различните маневри. Има задача да управлява и пилотира лодки и морски съоръжения.
  • Корабен навигатор: Пряк помощник на старшия вахтен офицер по навигацията. Той/тя определя позицията на кораба, актуализира картите и морските документи, осигурява радиопредаването.

  Във френските военноморски сили кормчията отговаря за средствата за комуникация, навигационните инструменти, както и за метеорологичните показания, за да може вахтеният офицер да обещае безопасно плаване. Той е негов пряк помощник на мостика. Освен това той управлява радиотелефонните предавания и различните средства за комуникация с други кораби и семафорните станции (светлинни сигнали и флагове). Той определя положението на кораба и при необходимост коригира навигационните документи. 

  Той е този, който подава и подготвя картите за началника на вахтата. В ежедневието задълженията на рулевия навигатор включват: начертаване на курса на кораба, актуализиране на навигационните документи; участие в навигацията; водене на корабния дневник, комуникация с други кораби, със семафори; наблюдение на морето и откриване на аномалии в околната среда; комуникация с Météo France; принос за безопасността на кораба; участие в поддръжката на кораба.

  quelles-sont-les-missions-de-la-marine-nationale
  • Офицер от френския флот

  Едновременно военен лидер, морски професионалист и специалист в своята област на дейност, той/тя заема командни, управленски и експертни длъжности във военноморските сили. Офицер от търговския флот изпълнява командни и управленски функции. Те заемат отговорни длъжности на борда на надводни кораби, подводници и катери. Те са
  универсални специалисти, обучени като инженери, моряци и офицери.

  За да се присъедините към Военноморските сили, първо трябва да отидете в най-близкия до дома ви Център за набиране на персонал (CIRFA), за да си уговорите среща със съветник по набирането на персонал. Изборът на длъжността и специалността ще бъде направен едва след оценяването ви въз основа на получените резултати и способности и след консултация с вашия съветник по набиране на персонал.

  Така че колкото по-добри са резултатите ви, толкова по-голям ще бъде изборът ви. Затова трябва да дадете най-доброто от себе си. Френските военноморски сили са военноморският отдел на френските въоръжени сили. В него работят около 80 000 военнослужещи и цивилни служители и разполага с около 186 бойни кораба. Френските военноморски сили са основен участник в европейски и международни операции. Неговите кораби са насочени към икономическата зона на Франция, така че страната да може да оперира свободно във всички световни океани. Някои флотилии защитават френските интереси в чужбина с оглед на развитието на външнотърговската политика на Франция, например в Африка или Южна Америка, докато други защитават комуникационните маршрути на всички географски ширини или гарантират суверенитета, като участват в мироопазващи мисии под егидата на международни организации.

  За повече съдържание за армията, военното облекло и аксесоарите посетете Surplus-Militaires.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *