Как да изберете военния си колан?

В продължение на векове, за разлика от гигантския колан на Меровингите, предметът не е бил нищо повече от ивица плат, прикрепена към бедрото.През XVI век, по време на управлението на Франциск I, всички панталони са придружени от различни елементи, предимно от коприна или кожа. По-късно се появяват производители на колани по поръчка и буржоазията се влюбва в този аксесоар.По време на индустриалната революция през XIX век използването му се демократизира във всички социални класи.През 20-ти век войниците използват разкрояване, за да оформят талията и да направят фигурата по-привлекателна.След Втората световна война използването на combat-belt определено се появява.Оттук и военният колан е много модерен в наши дни. 

колан.И за мъжете, и за жените, коланът отдавна е важен аксесоар във външния вид.Въпреки че коланът не е твърде забележим, той е много полезен за всякакъв вид употреба.Ние ще разгърнем за вас темата: „критерии за правилен избор на военният колан“.

 

Военни колани

 

 

Защо да носите военен колан?

Носенето на костюм не означава задължително носене на колан: не е задължително да се носят панталони.
Ако паднете без колан, значи сте избрали грешен размер или грешен размер.Естетическият ефект на колана също е ограничен: рязане на силуета наполовина, разширяване на профила чрез увеличаване на хоризонталния профил, като по този начин се скъсява профилът.Затова не носете 
колан елиминира това визуално прекъсване, подчертавайки силуета. 

военният  колан?Да, звездите от сребърния екран са добавили необходимия щрих към тоалетите си, за да се разкрасят с военни колани .Военните колани са на мода от дълго време и все още са популярни сред всички.Налага се да разберете, че военният колан е много модерен, така че за въпроса „Защо да носите военен колан?“, Отговорът е, че колкото и a ръкавици, военният колан е просто красив и изглежда добре на всеки. 

Материалът 

Казуален или стилен, важно е да определите материала на колана, който ви харесва, за да се чувствате комфортно в съответствие със собствения си стил и индивидуалност.

 • Кожа: Коженият колан никога не излиза от мода, той е много модерен от векове и старите въоръжени сили го използват много често, тъй като кожата се съчетава много добре с униформата на армията или военновъздушните сили. 
 • Полипропилен: коланът от полипропилен е подходящ и за 2020 г. армейски стил, ако сте член на въоръжените сили, можете да го съчетаете с бойната си униформа без никакъв проблем, ако сте авантюрист, ще имате страхотен външен вид, който ще ви накара да се потопите в пълно приключение с колан от полипропилен.
  Можете да го носите и на работа или да го комбинирате с пола. Еластанът е много популярен при избора на военни колани.

Цвят

Важно е да изберете правилния цвят, неприятно е да видиш някого с колан, който не съответства на обувките му, всичко това е да се каже, че според основния принцип на колана, хипер наистина е важно да изберете цвета на колана си според цвета на обувките си, по този начин ще получите погледи на завист от вашите погледи, отколкото на отблъскване. Ако гардеробът ви не го позволява, избягвайте да носите любимия си „крокодилски колан“ или „бял перфориран колан“, ако не подхожда на роклята или панталона ви. Освен това, ако сте си купили колан, който да подхожда на дадена дреха, уверете се, че дрехата е поне толкова тъмна, колкото и коланът. Ако е избран правилно, стилният цвят на кожения колан може да направи така, че той да премине от панталон към сако.

Размер на колана

Съберете други панталони, които планирате да носите с бъдещите си колани. Потърсете вътрешния етикет, за да проверите размера. Имайте предвид, че ако на етикета е написано 30×32, това може да е американски размер. В този случай погледнете първото число (30 в този пример) и запомнете, че размерът на талията за американския размер е в инчове (1 = 2,54 см). Затова
ще получите мярка за талията, като направите съответните изчисления за преобразуване.

Ако етикетът липсва или не посочва размера в инчове, използвайте ролетка, за да измерите талията си. Прокарайте рулетката около талията си, точно там, където е пъпът ви. След това определете размера на талията си, като прочетете цифрите в пресечната точка на двете части на рулетката. Когато измервате талията си, уверете се, че метърът е на едно ниво с отражението в огледалото. Ако искате да носите дънки с ниска талия, намалете с няколко сантиметра рулетката, когато измервате талията си. Измерете любимите си дънки по същия начин, за да изчислите правилно размера на талията си. За да определите размера на колана си, добавете 5 см към размера на талията си. Дължината на колана се определя от разстоянието между катарамата и централния отвор. Това улеснява адаптирането на колана към различни дрехи. Ако талията ви е 65 см, коланът трябва да е с дължина 70 см.

Избор на подходящ стил за военен колан

 • Пълно военен стил от главата до петите: кой ви е казал, че военният стил е излязъл от мода…. никой! И да, военният стил е твърде модерен от твърде дълго време. С колан в цвят каки или армейско зелено, или дори с камуфлажна щампа, можете да изберете панталони в цветове, които спазват елегантната трезвост на военния стил. Можете да го носите и с карго и военен суитчър или просто с бяла или черна тениска, за да разкрасите личността си, която обича да демонстрира военен стил.

 • За небрежна визия: изберете по-прост, по-широк колан, който се съчетава добре например с чиносо.

 • .

 • За небрежен външен вид: ако харесвате дънки, съчетайте ги с дебел военен колан, за рокендрол външен вид ще имате и военен колан с големи катарами.
   

 • За шикозен стил: априори се препоръчва фин кожен военен колан, който да подчертае шикозното ви и елегантно облекло.
   

Изборът на материали за военни колани, съчетан с отличен комфорт при носене и типична военна употреба, се подчертава от сребърните значки на колана! С хубав колан във военен стил ще получите аксесоар, който може да допълни стила на обличане, започващ от военния вид (съчетава се идеално с камуфлажни панталони, карго или военни манта), или да добави оригиналност, като го комбинира с елегантни аксесоари като военна шапка или шапка. 

Как-добре-да-изберете-войнен-колан?

Устойчивост на корозия и деформация

Материалите на превъзходните военни компоненти за колани са внимателно подбрани! За създаването на атомни системи за вътрешно уплътняване, които осигуряват максимална устойчивост на износване и усукване, са използвани висококачествени и изобретателни цинкови и медни сплави. В резултат на това това военно оборудване е дълготрайно! Между другото, знаете ли, че цинкът е едно от веществата с най-слабо въздействие върху околната среда? Ако ви е грижа за опазването на околната среда, както нас, това не е маловажно.

Повечето военни колани имат ремъци от текстилни влакна за допълнителна здравина и еластичност. Тези видове военни колани са по-леки, по-меки и по-здрави от найлоновите или полиестерните колани, а освен това осигуряват ненадминат комфорт.

Малък съвет, конфигурирайте правилно бойния си колан

Военните колани са една от най-важните части на оборудването в тази област. Този широк колан обикновено се състои от много джобове MOLLE и има две предимства: позволява на потребителите да имат бърз достъп до устройствата си, без да се налага да ги търсят в раницата или якето, и предлага по-добро разпределение. Това прави теглото на устройството по-комфортно.

 • В раздела за оцеляване това е минималното изискване: малко вода, малко храна, огнестрелно оръжие, нож, одеяло за оцеляване и устройство за самозащита. По принцип
  всички предмети трябва да бъдат поставени в един или повече джобове на самия колан.
 • В бойната част ще имате всичко, което ви е необходимо, за да се биете с врага, т.е. оръжия, боеприпаси, белезници и дори бронежилетки. Можете да добавите жилетка.
 • Има и къмпинг част, в която да поставите останалите аксесоари за добра  временна позиция за вас, като например фенерчета, „сгъваеми“ четвърт инча, малък хамак и др.

По време на битка може да се окажете в извънредна ситуация и да сте принудени да изоставите бронята си, висяща от клони, именно в такива ситуации ще ви е необходим военен боен колан, който окачва полезно оборудване. Ситуацията определя вида на конфигурацията, която ще бъде приложена към устройството. Затова се препоръчва първо да се използват предпазни колани с приставки тип MOLLE или PALS, които могат бързо да се регулират за конкретни задачи. Но едно нещо е сигурно, независимо от задачата, има някои аксесоари, които са напълно подходящи за бойния колан:

 • .Най-добре е да разполагате с повече боеприпаси, но ако е възможно, помислете дали да не добавите поне 3 пистолетни пълнителя към магазина на щурмовата си пушка.
 • Малка медицинска чанта.
  На колана си винаги трябва да носите поне една аптечка.А ако все още имате свободно място, не се колебайте да добавите малка чанта за спешни случаи за превръзки и други материали.
 • Кобур, ако планирате да носите автоматичен пистолет, винаги трябва да имате поне един кобур, който може да бъде прикрепен директно към колана или закрепен към платформата на бедрото.В допълнение, ако носите яке, което покрива бойния колан, се препоръчва да изберете и кобур за бедрото за по-бързо използване на оръжието.
 • Вода, винаги се хидратирайте, закачете я на колана си, за да избегнете евентуална загуба на раницата или бронята, тъй като това е много вероятно в разгара на боя.
 • .

Нашите военни колани

Да, вие сте на правилното място за военно оборудване, ще намерите това, от което се нуждаете, в алеята на нашия сайт.Ако имате някакви въпроси или притеснения, моля, свържете се с нас незабавно, нашите екипи от специалисти ще ви предложат най-доброто качество на обслужване.

Ние сме подбрали за вас гами от качествени военни колани.
Насладете се на нашите конкурентни цени и най-доброто качество на военните колани като разгледате нашия магазин.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *