Какви са рисковете при работа в армията?

Важно е да се знае, че професиите, свързани с армията или оръжията, излагат своите членове на рискове. Независимо дали те са членове на армията като войник или офицер, или артилерийски боец. Може да се каже, че рискът е централен елемент на идентичността на тази професионална дейност. Следователно той играе роля в разграничаването ѝ от цивилния свят, което означава, че упражняването на тази професия е много далеч от цивилния живот.

Още повече, че като част от сферата на отбраната можем да кажем, че съвсем не е лесно да се упражнява такава дейност. Защото членовете на т.нар. военни армии изпълняват важни мисии, като например осигуряване на защитата на дадена държава, както и на нейното население. Това е отговорна работа, но и рискована, защото понякога излага войниците на опасност. Ето защо по време на процеса на набиране на персонал съветникът обсъжда тази тема задълбочено и прозрачно с лицето, което се интересува от присъединяване. Така че то да има ясна представа какво да очаква, преди да се ангажира с обучение или висше образование. 

От друга страна, тази работа е отворена за всички, независимо от нивото на квалификация, и предлага отлична професионална перспектива с доста висока заплата, но в замяна изисква пълна отдаденост от кандидата. Така че, за да разберете повече по тази тема, не търсете повече, защото сте попаднали на правилната статия, ако се интересувате.

Тази статия ще ви помогне да узнаете цялата съществена информация за всички рискове и ограничения на военната професия. И най-вече, не се колебайте да посетите нашия онлайн магазинMilitary Surplus, за да направите своята покупка на военно облекло (дамски панталони с трела, мъжки камуфлажни панталони с трела, военно яке,….) Можеш просто да получиш съвети и напътствия, за да изживееш най-добрите си приключения и най-добре да те придружават по време на всичките ти мисии. Разполагаме с всички армейски артикули, от които ще имате нужда.

chaussure-militaire

Риск според спецификата на професията

Необходимо е да ви информираме, че като високорискова професия, военната професия е социално изградена около двоен риск: този от получена и дадена смърт. Ето защо ще разгледаме
въздействието и ограниченията на тази работа върху живота на военния персонал или военните на английски език.

Военни аксесоари като военни ръкавици, балаклави се предлагат в Surplus Militaires.
 

Военни мисии и свързаните с тях рискове

Знаете, че ограниченията са специфични за вашия сектор на работа в армията. Какъвто и да е той, винаги ще ви се налага да участвате във вътрешни или външни операции, независимо от специалността ви, за да изпълнявате мисиите си. Освен това, бидейки на служба в армията, членовете ѝ трябва да следват заповедите на нейния началник, като се има предвид, че това е работа, подчинена на силна дисциплина и изразено чувство за йерархия. При това положение може да се каже, че тази дейност може да стане опасна, особено по време на мисии, с риск да бъдете убити. Следователно ето какви
са рисковете, на които са изложени по време на работата си:

 • От една страна,
  те рискуват да загинат по време на мисията си, тъй като боят и военните действия са неразделна част от техните задължения. Това също така и по същество включва използване на насилие и сила и потенциално сблъскване със смърт, независимо дали е дадена или получена. С други думи, изпълнението на тази работа може да увреди физическото здраве на войниците. Следователно можем да кажем също, че по време на операциите, на които са подложени, е много вероятно те да бъдатсериозно ранени с риск от инвалидност или смърт.
 • От
  друга страна, поради самото естество на своята кариера, войниците и военнослужещите са длъжни да развиват иподдържат оптимална физическа форма. Тази подготовка обаче е свързана със специфични ограничения, които не бива да се подценяват. С други думи, интензивното практикуване на физически и спортни дейности, присъщи на техните задължения, изисква особено внимание към два специфични аспекта: реалните рискове от нараняване, а понякога и възможността за пристрастяване, което би могло да бъде вредно за тях. Трябва да се има предвид, че прекомерното практикуване на физическа и спортна дейност понякога може да премине и в поведенческа зависимост, точно както при хазарта, алкохола или работата.

  военни бижута за Вашето ежедневие Военните стилове се предлагат и в нашия онлайн магазин. Заповядайте и открийте! 

  Риск във връзка с психичното здраве на военнослужещия

  • Полагането на военна работа може да окаже влияние върху психичното и емоционалното здраве на войниците и служителите. Като се има предвид, че това е работа, която включва отговорности като гарантиране на сигурността на територията и нейното население, дори и в мирно време. Войниците могат да поставят под въпрос мотивацията си да се присъединят към армията, когато се сблъскат с трудна ситуация. Това означава, че те могат да изпитват негативни емоции или стрес, когато са на терен. Това се случва, защото, изправени пред опасността, с която ще трябва да се сблъскат по време на войната, те се страхуват да умрат като всички останали човешки същества. Професионалната социална идентичност на войниците също е много важна, тъй като тя ще им позволи да изтъкват военни норми и ценности в боя, като например да защитават страната си, и, напротив, да оставят настрана някои от гражданските си ценности, като например да се въздържат от употреба на сила. Всички тезиопасни ситуации могат да доведат до появата на стрес у войниците. Следователно обучението, опитът и сплотеността са ресурси, които войниците могат да използват за предотвратяване и справяне с тези застрашаващи ситуации.
  quels-sont-les-risques-du-métier-de-militaire
  • По отношение накомандването във военната институция или управлението, ще видим каквопсихосоциалните рисковена войниците. При това положение, по отношение на организационната структура, военната институция е силно йерархична, като званията определят веригата на командване. Следователно ръководителят на армията определя рамката и принципите, които войниците трябва да следват, като например уважение към властта, послушание и дисциплина от страна на всички подчинени. Тези общи принципи имат редица общи елементи с управлението в цивилния сектор. Всъщност всичко това може да повлияе на военнослужещите във въоръжените сили, тъй като може да ги накара да се чувстват стресирани. Можем да видим, че войниците често изразяватниска удовлетвореност от работатаи много от тях съобщават и страдат от стресови ситуации в работата си, за разлика от проучванията, проведени върху цивилния персонал. Има дори такива, които се самоубиват, според епидемиологичните данни за самоубийствата и автоагресивното поведение, регистрирани в армията, които показват високи нива.

  Недостатъци по отношение на социалния живот на военните

  Поради това, че е толкова отдалечена и разграничена от цивилния живот, кариерата в армията като войник или артилерийски боец може да има значително отрицателно въздействие върху социалния им живот, защото те са изложени на рискове при извършването на тази работа. Това
  ни кара да разгледаме какви са тези недостатъци.

  Какви са недостатъците на военната професия?

  • Сега, както всички знаем, професиите, свързани с оръжията, се характеризират добре сизлагане на опасност, съчетано с известна доза несигурност, изненада, неочаквано и непредвидено. Нещо повече, те постъпват в армията не за да бъдат техници по сигурността, а като оръженосци, особено по време на война. При това положение работата е свързана с риск и отговорност. Това означава, че войниците са изправени пред възможността да бъдат изложени на насилие, да се сблъскат със сложни етични дилеми и да рискуват да загубят живота си. Тогава можем да открием, че това е трудната кариера, която трябва да се направи. Всъщност някои подразделения, поради специфичния си характер и мисиите си, рискуват повече от други. Това означава, че те предприемат превенция и мерки, които правят риска приемлив.
  • Това означава, че можем да кажем, че ограниченията на тази работа са специфични за всяка армейска група, независимо дали става дума за армия или военновъздушни сили, флот или жандармерия. Във всички случаи от войниците се изисква да участват във вътрешни или външни операции, независимо от тяхната специалност. Всъщност те трябва винагида са готови да се бият при всякакви обстоятелства. Ето защо условията за набиране на кандидати за достъп до обучение са взискателни, за да могат да се присъединят към групата. Така че може да се каже, че един от недостатъците на армията езадължението да се приемат нейните правила и собственият ѝ начин на работа. Така че, ако сте алергични към дисциплина, тази работа вероятно ще бъде трудна за вас, защото тази работа не е игра. Важно е всеки войник да спазва указанията на своя началник, защото безопасността на цялата група и успехът на мисията зависят от дисциплината на всички. Нещо повече, в момента повечето армии предлагат 8-годишен договор, което означава, че е трудно да си тръгнете, ако не сте напреднали по отношение на уменията и рейтинга. Всъщност много хора се оказват безработни при напускане на такъв договор.

  Негативите върху семейния живот на военните

  Поради работата на военните страдат семействата им, като се сблъскват с множество стресови фактори като&nbsp
  ;

  • Чести преназначения; 
  • Дълги периоди на раздяла със семейството; 
  • Географска отдалеченост от по-широката им мрежа за подкрепа; 
  • Разпределение в изключително опасни райони.
    

  Това означава, че последиците от военната заетост върху семействата и децата започват да се идентифицират и разбират по-добре. Оттук можем да видим, че децата и юношите в семействата на войниците преживяват същите траектории на развитие и мотивация като своите цивилни колеги, но се борят с необичаен за развитието им натиск и стресови фактори, които са наложени от изискванията на военните правила.

  Оттук може да се каже, четази работа излага войниците на трудни ситуации, като например някои противоречия, които съществуват между изискванията на семейната система и военната организация като работодател. Като се има предвид, че тази военна организация се застъпва за сплотеността на войските и за превъзходството на нуждите на страната над тези на войниците, отколкото над тези на техните семейства. 

  Всичко това се дължи на тяхната ангажираност, която неизбежно включва отсъствия или продължителни раздяли със семействата им, както и честите им премествания. Всичко това изисква от тях, техните двойки и семейства да полагат големи усилия за адаптиране. Понякога,
  поради тези промени, много войници дори се чувстват изключени, когато се завърнат, защото е трудно да се върнат към рутината и семейните връзки отпреди.

   which-are-the-risks-of-the-military-occupation

   Защо трябва да посетите Military Surplus  ?

   Ако се нуждаете от помощ или съвет за закупуване на продукт от областта на военното оборудване, нашият онлайн магазин „Military Surplus“ ще бъде на ваше разположение. Ние сме на разположение по всяко време и ще можем да ви предложим задоволителни услуги, като например възможност за доставка до всяко място, където се намирате, и да ви помогнем да изберете най-доброто оборудване за вашите приключения и мисии. Представяме ви списък на артикулите, колекциите, оборудването и моделите, предлагани от нас, заедно с цените на всеки артикул. Не се колебайте да посетите нашия блог за повече информация и да научите повече за нашите колекции. Ние сме тук, за да ви напътстваме и да ви задоволяваме.

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *