Какво представлява военният полк?

Армията е много голяма и сложна организация. Тъй като тя мобилизира толкова много хора, начинът, по който се управлява, трябва да бъде безупречен. За да функционира ефикасно и практически, тя е разделена на няколко подразделения. Полкът е една от частите на армията. Тази статия ще хвърли практическа светлина върху това какво представлява полкът, както и върху най-важното, което трябва да знаете за това хоби. Извадете тефтерите си, за да си водите бележки, и приятно четене!

Възползвайте се от нашия магазин, за да си купите военни продукти (армейски колан, соларно зарядно за оцеляване, collier plaque militaire homme) и да се възползвате от нашите специални оферти!  

Военно яке

Военният полк

Това е армейска единица. Полкът се състои от хиляди войници, по-точно между 1000 и 3500 глави. Това е групировка, поставена под ръководството на офицер полковник или подполковник. Съществува от много години и е една от най-ефективните форми на организация в армията. Тя дава възможност на войниците да бъдат обучавани в армейския начин на живот в съответствие с индивидуалните им способности.

Военният полк може да бъде административно формирование, от една страна, и тактическо маневрено подразделение, от друга. Полкът като административно формирование се свързва с географски район или със специалност, или със стратегическа роля. Ако административното формирование е свързано с тактика, тя се осигурява от батальон. Такъв е бил
случаят по време на Ancien Régime във Франция.

Военно оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавица, ….) също се предлагат в Surplus-Militaire.

Съседно понятие за военен полк

Военният полк е доста неясно понятие, тъй като той има няколко свързани с него подзначения. За
да избегнем заплитане, трябва да видим кои са сродните понятия и да ги разберем, за да не ги смесваме отново.

Ескадрони

В армията ескадронът е единица, съставена от 90 души, която може да се разшири до около 200 войници. Тя представлява бронирана и моторизирана кавалерия на войските. Нарича се още рота или батарея. Тя се командва от капитан. Представлява автомобилна и въоръжена войскова част. Съществува в армията, военновъздушните сили и флота. Той е основен компонент на въоръжените сили.

Батальони

Батальонът винаги е военна единица. Той обединява няколко ескадрона/компании. Той може да съдържа численост на войниците, варираща от 300 до 1200 души. Следователно батальонът се състои от няколко роти. Тези роти трябва да работят заедно, за да изпълнят тактическа стратегия в случай на вражеско нападение.

Пехота

Пехотата се определя като съвкупност от военни единици, които се сражават пеша. В миналото тези войници са били наричани пехотинци. Тази пехота може да се придвижва пеша, с бронирани превозни средства, с морски глас и дори по въздух в случай на битка. Пехотата също така е съставна част на военния полк. Полкът в известен смисъл е смес от няколко пехотинци.

В резултат на това полкът е основната единица. Той обхваща няколко пехотинци, а пехотинците са организирани в няколко батальона. След това батальоните формират цялото на няколко ескадрона.

what-is-a-regiment-military

Тип на полка

Има няколко категории régiment. Има полкове за всеки клон на армията. Има полкове в армията, военновъздушните сили и флота. Въпреки че имената им могат да се променят от един клон в друг, същността им остава една и съща. В повечето случаи, когато хората чуят термина „полк“, те се сещат за армията. Въпреки че последната е най-популярна, тя не е единствената. Има полкове за всеки клон на армията, но най-известни са пехотните полкове на армията. Изключително важно е да се прави това разграничение, в противен случай рискувате да объркате военния полк и пехотния полк.

Тип на пехотен полк

Пехотен пол
к
infanterie са категория полк, принадлежащ към армията
. Във всеки клон на армията има няколко вида пехотни полкове. Такива има в армията, военновъздушните сили и военноморските сили. Най-известни обаче са пехотните полкове. Пехотните полкове са армейски полкове. Понякога изписването им е объркващо, с мон “ морска пехота “ или “ парашутист „, което може да се отнася за военновъздушните сили и флота. Ето защо е
изключително важно да се прави разлика.

Пехотен полк на армията

Пехотен полк е термин, използван за обозначаване на войниците в армията, които се придвижват пеша или с бронирани или моторизирани превозни средства. В рамките на тази категория, конкретно за случая на Франция, има няколко вида полк. За сведение, полковете се формират в зависимост от нуждите, изискванията и дори потребностите на армията. Но те се формират и след специализация. Войник, който желае да се присъедини към армията, се присъединява към полка, който най-добре отговаря на неговите цели. За
да споменем само някои от тях, ще ви представим кратък малък списък на армейските пехотни полкове :

  • 1er пехотен полк: това е армейски полк. Това е най-старият все още действащ полк, датиращ от времето на Ancien Régime.
  • 1er тирайски полкs : това е армейски полк. Този бронетанков пехотен полк е създаден през 1994 г.
  • 152e пехотен полк: това е пехота, специализирана в ударни действия, както и в боеве с висока интензивност в градски райони.
Régiment d’infanterie de l’armée de l’air

Това са полковете на armée de l’air et de l’espace. Концепцията остава същата, както при първите два рода войски. Този полк все още се състои от войници от армията, но които се изпращат на война по въздух, за да помагат на войниците. Въпреки че този полк може да има и други активи, по време на война той идва като подкрепление на въздушната и космическата армия. Такъв е случаят например с :

  • 2e чуждестранен парашутен полк
  • 3e чуждестранен парашутен полк
qu-est-ce-qu-un-régiment-militaire

Къде да намерим подобни артикули ?

Ако искате да научите повече за света на армията и за света на военните, разгледайте блога “ Military Surplus „. В него
ще намерите статии, които са едновременно богати на информация и лесни за четене. Тъй като това е специализиран магазин за военни стоки, данните са надеждни и актуални. Ще можете да утолите жаждата си за знания и да научите цял куп нови неща в областта. За да попълните знанията си и за да си купите облекло или военни аксесоари, не забравяйте да разгледате блога “ Surplus militaire „.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *