Какво представляват специалните сили на Франция?

В днешно време всеки със сигурност е чувал за специалните сили, както и всеки се нуждае от ядрен комплект за оцеляване като предвид времето. Той се отнася за армейски подразделения, които са натоварени с определени специални мисии. Подобно на по-голямата част от армиите в света, Франция също разполага с няколко специални сили, разпределени в трите вида въоръжени сили. С прочитането на тази статия френските специални сили вече няма да имат сибилина за вас. На вашите бележници за добро записване и щастливо четене.

Combat Treillis

За специалните сили

Специалните сили са военни части, специално обучени да изпълняват специфични мисии, определени от НАТО. Техните членове могат да бъдат различени по техните знаци на френските специални сили. Тези мисии могат да бъдат специални операции в контекста на конвенционален конфликт. Въпреки това специалните сили се различават от конвенционалните командоси.

С други думи, терминът „специални сили“ се отнася завоенни единици, способни да изпълняват самостоятелно мисии за неопределен период от време в често враждебна среда. Тези единици обикновено действат с ограничен брой войници срещу обикновено по-многобройни противници, оборудвани със своите гилета за тактическа сигурност.

Специалните сили използват всички видове специални техники и тактики, за да открият и неутрализират противника. Техните особености се състоят преди всичко във факта, че те успяват във всяко отношение да изпълнят мисията и да надделеят над врага. Въоръжените сили се състоят от войници, които често преминават интензивно обучение и които разполагат с най-съвременни оръжия.

Когато не е военно време, специалните сили дават възможност на политическите власти да разрешат кризисни ситуации, които не могат да бъдат разрешени с дипломатически средства или с конвенционални военни действия. Във военно време, от друга страна, те се използват в стратегическа и тактическа рамка, за да допринесат значително за победата.

Какво представляват френските специални сили?

Мисиите на френските специални сили

Специфичните военни интервенции, проведени от специалните сили през последните десетилетия, водят до определяне на видовете им мисии :

 • Издирване и събиране на информация;
 • Освобождаване на заложници и евакуация на важни политически фигури;
 • Освобождаване на заложници и евакуация на важни политически фигури
 • Изкореняване на плана на противника;
 • Прочистване на зони и приемане на конвенционални части по време на външна интервенция;
 • Усъвършенствано настъпление и насочване на безпилотни самолети за въздушни операции или въздушни удари;
 • PSYOPS (психологически операции);
 • Осигуряване на чувствителни обекти в чужбина, както и на личности;
 • Предаване на знания чрез обучение или трениране на движение или съседна държава за оперативно поведение, военни, партизански действия или контрапартизански действия.

Тези мисии често се изпълняват в сътрудничество с национални или съюзнически сили, но специалните сили могат да изпълняват мисиите си и самостоятелно. На първо място, специалните сили са оперативни единици в стратегически контекст за мисии от голямо политическо значение или срещу цели от голям интерес. По
своята същност те са единици, предназначени за настъпателни операции, немислими за отбранителни мисии.

Поради естеството на тяхната мисия, изпълнението на операцията е отговорност на висшите военни власти. За да се осигури бързото разгръщане на звеното, се изисква експертно ниво на намеса и много кратка командна верига.На оперативно ниво те трябва да могат да действат самостоятелно във враждебна среда, дори и за дълъг период от време.Автономност, която се прилага във всички области на операцията при планирането, подготовката и изпълнението на мисията.

Тази конкретна бойна единица е известна с малкия си брой хора по време на изпълнението на мисията, благодарение на интензивността и качеството на преминатото обучение. Независимо дали става въпрос за елитни части или специализирани войски, именно броят на личния състав ги прави толкова ефективни и ги отличава от т.нар. конвенционални сили. Именно това някои наричат „коефициент на сила“ или „мултипликатор на сила“.

Какво представляват френските специални сили?

Как да се присъедините към френските военни сили ?

Ако искате да станете член на Френски военни сили, има условия, на които трябва да отговаряте, и умения, които трябва да притежавате.

Основни условия

За да отговаря на условията за заемане на длъжността военен от френските специални сили, кандидатът трябва да бъде :

 • Пребиваващ във Франция; 
 • На възраст 17 години и половина и 30 години; 
 • Минимално 1,65 м; 
 • Много добри физически и умствени способности. 

Процедура, която трябва да следвате

Ако отговаряте на горепосочените критерии, трябва да следвате стъпките в следния списък:

 • Заповядайте среща със съветник по набирането на персонал. Целта на този етап е да обсъдите със съветника различните възможности, които се предлагат във въоръжените сили. Независимо дали искате да се присъедините към въоръжените сили на армията на земята, военновъздушните сили или военноморските сили, подходът остава един и същ.
 • Преминаване на тест. Ако откриете възможност, която ви устройва, трябва да се явите на няколко теста. Тези тестове ще оценят както физическите ви способности, така и интелектуалния ви капацитет. Ако издържите теста, ще можете да подпишете договор за постъпване в армията като войник.
 • Следете вътрешно обучение. На този етап трябва да посещавате специализирани заведения в продължение на няколко месеца. След това това първоначално обучение ще трябва да бъде последвано от специализирано обучение. След тези различни курсове на обучение ще можете да се присъедините към специални военни сили.

Качества, които трябва да притежавате

Ако искате да станете член на френските военни сили, ще трябва да притежавате определени нагласи, които ще бъдат от съществено значение. Трябва да бъдете:

 • Autonomous : това качество е незаменимо. Разбира се, един войник трябва да може да изпълнява заповеди, но също така трябва да може да поеме инициативата по време на мисия.
 • Интелигентен: от вас ще се изисква да разработвате планове, стратегии и тактики. Поради това трябва да можете да разсъждавате бързо и по логичен и рационален начин.
 • Спокоен: човек, който реагира на момента в стресова ситуация, задължително ще бъде лош войник. Трябва да имате способността да организирате ситуациите си в случай на безпокойство. 

 За да намерите статии, които са толкова лесни за четене, колкото и пълни с информация, разгледайте нашия магазин за военни излишъци.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *