Кой е най-големият резервоар в света?

Военните превозни средства често са възхвалявани заради своите постоянни качества, като основните им характеристики се измерват с размера, издръжливостта и огневата мощ на оръжията. Въпреки това, дори и сред машините, известни с впечатляващия си ръст, все още има такива, които се отличават с това, че са, просто казано, създадени като завладяващи устройства, танкове. Те доказват, че за изобретателността във войната няма граници, а някои от тях все още се смятат за способни машини за съвременни бойни действия, въпреки че са на въоръжение от Втората световна война насам. Макар че големият танк няма непременно да ви донесе победа на бойното поле, внушителните размери на тези метални чудовища са достатъчни, за да изплашат враговете ви.

Използвайте се от промоционалните ни предложения за военно облекло и аксесоари (военна балаклава, сгъваема лопата, военна каска … ). Те са налични в нашия онлайн магазин. Елате и открийте!“ 

Тактическа жилетка

Кой е най-големият танк в света?

Първият танк се появява на бойното поле през 1916 г. по време на Първата световна война. С течение на времето те се превръщат в ключови участници във всяка сухопътна операция. Такива бойни машини се произвеждат от повечето от напредналите държави в света. Първото място за най-голям танк в света се оспорва от няколко модела.

Някои военни дрехи се продават в нашия онлайн магазин. Елате и се убедете в това!

„Мегатрон“ Challenger 2

Британският танк Challenger 2, понякога наричан „Мегатрон“, е до голяма степен успешен танк, за който се знае, че е силно укрепен срещу вражески огън, благодарение на здравата бронирана система Chobham. Challenger 2 е обиколил Балканите и операцията „Иракска свобода“, но не е високоскоростна машина, а развива само 37 км/ч.

M26 Pershing

След като M4 Sherman е свален по време на Втората световна война, американската армия проектира M26 Pershing, макар и твърде късно, за да окаже значително влияние върху военните усилия. Въпреки това тази машина, тежаща 46 тона, служи в бойни мисии по време на Корейската война и има впечатляващ рекорд по унищожаване на вражески танкове.

M1 Abrams

М1 Abrams е може би най-разпознаваемият от американските танкови проекти, като се има предвид, че той продължава да се използва и до днес.
Той е един от най-тежките танкове, които все още са на въоръжение, с внушителното си тегло 68 тона. Машината остава невероятно ефективна на бойното поле въпреки възрастта на модела, което е една от основните причини да не бъде заменена.

Char de Combat Principal Leclerc

Leclerc е един от най-разпознаваемите френски танкове, 60-тонен звяр, който може да маневрира по-добре, отколкото предполага теглото му. Разполагащ с нова система за брониране, която помага за защита от различни видове артилерия, Leclerc не се среща много извън Франция. Leclerc, тази френска щурмова машина доблестно е почела страната си.

Panzerkampfwagen Maus

Най-тежкият танк, създаван някога, е дело на германците. Наречен Panzerkampfwagen Maus, той тежи 188 тона. До края на Втората световна война, през 1945 г., панцерът „Маус“ е достигнал само експериментален етап и проектът е изоставен.

Landkreuzer P1000

Немски проект, този танк е бил само на експериментален етап. 1000-тонният Landkreuzer е разполагал със зенитни оръдия и броня с дебелина почти 10 инча. Теглото и размерите на P1000 обричат проекта на гибел още от самото начало.

Кинг Тигър

Кинг Тигър е изключително способна машина на бойното поле. Той тежи 75 тона и се отличава с наклонена броня, както и с високоефективно 88-милиметрово оръдие и сравнително маневрено управление за танк.

K Wagen

K Wagen е германски прототип. Подобно на щурмовата машина Maus, той се фокусира върху чистата маса като разграничителен фактор. Тъй като се ражда по време на Първата световна война, той се сблъсква със същите предизвикателства като по-късните модели: труден за транспортиране, лошо управление и твърде бавен за собствената си полза.

FCM F1

Френският прототип FCM F1 е ранно попълнение в класа на свръхтежките танкове, което се сблъсква с подобни ограничения по отношение на маневреността, но компенсира с повече от половин процент липсата на баланс в огневата мощ и бронезащитата. Той е снабден със 100-милиметрова бронирана защита и няколко оръжия, включително 47-милиметрово противотанково оръдие.

quel-est-le-grand-tank-du-monde

CHAR DE RUPTURE 2C BIS

Подобно на Leclerc, 2C Bis е танк, проектиран във Франция. Той е най-тежкият оперативен танк, използван от армията през 1923 г. За това, че танкът 2С bis Rupture е тежал 75 тона. Носи 15,5-сантиметрова гаубица и се задвижва от два двигателя с мощност 250 конски сили, които дават максимална скорост от 12 км/ч. Подобно на много други, танкът беше просто твърде голям, което затрудняваше бързите маневри и се превръщаше в лесна мишена за вражеските фракции.

Кой е най-бързият танк в света?

В допълнение към мощната броня, огнестрелните оръжия и пропускливостта, показател като скоростта е важен за оръжие като танка. Руският танк Т-14 заема първо място по отношение на скоростта. Прясно представен пред обществеността на Парада на победата през 2015 г., Министерството на отбраната на Руската федерация планира да построи 2 300 броя от тези военни машини до 2025 г.

Този модел руски танк е разработен на базата на универсалната гъсенична платформа Армата. Корпусът му е защитен с динамична малахитна броня от четвърто поколение, която може да отразява огън от оръдия, преносими противотанкови гранатомети и да неутрализира съвременни подкалибрени противотанкови снаряди. Първият прототип на Т-14 е оборудван със 125-милиметрови гладкоцевни оръдия, което позволява да се поразява врагът в движение. Бойната машина обаче лесно може да бъде оборудвана със 152 мм оръдие. Двигателят е с автоматична трансмисия с променлива мощност от 1200 до 1800 конски сили. Тя позволява на танка да ускорява до 90 км/ч по магистрали и до 60 км/ч по пресечен терен.

Кой е най-добрият танк в света днес?“

Изключително трудно е да се вземе решение между многобройните модели танкове, произвеждани в цял свят.
Всъщност някои модели превъзхождат други по определени точки, докато други се отличават с други характеристики. Въпреки това три танка заслужават да бъдат признати за трите най-добри танка на Земята, въпреки че всеки от тях е изправен пред предизвикателства.

М1 Abrams

Изминаха почти 20 години, откакто американският основен боен танк Abrams беше използван в битка със сила при първоначалното нахлуване в Ирак през 2003 г. Той е използван и в иракската провинция Анбар през 2004 и 2005 г., както и в афганистанската провинция Хелманд през 2010 г.

Абрамс изиграва галантна роля по време на първата Войната в Залива. По време на операция „Пустинна буря“ в Ирак са разположени 1848 танка и само 23 излизат от битката с леки повреди. Нито един от тях не е унищожен от врага и няма убити танкисти.

По време на втората война в Залива Ейбрамс оглавява бронетанковите моторизирани сили, които елиминират Саддам Хюсеин. Този път имаше нещастни инциденти, тъй като през 2003 г. „Ейбрамс“ на Корпуса на морската пехота падна от мост над Ефрат близо до Насирия и четирима души от екипажа се удавиха. Двама американски танкисти през същата година също загинаха вследствие на нападение на бойци, които повредиха един Abrams и го обезвредиха.

Независимо от това M1 Abrams се е представял безупречно в битка отново и отново.
Но американците се поучиха от бойните действия и го подобриха. На всеки седем години за Abrams се извършва основна модернизация. Всяка система в танка е подменена от създаването му през 1980 г.

Най-новият M1A2 SEPv3 ще подобри мобилността и оцеляването на танка с подобрена броня, комуникации и икономия на гориво. Понастоящем танкът M1A2 Abrams, с всичките му подобрения, се счита за първокласен умножител на силите в боя.

За съжаление, Abrams ще има пълни ръце, ако се стигне до силов конфликт с Русия и Китай. Това вероятно ще съчетае градски терен, както и очевидно хълмисти и гористи местности, а не равните пустини на Близкия изток.

Танкът K-2 Black Panther

Танкът K-2 Black Panther, собственост на Южна Корея, има двойно окачване, при което може да се регулира за по-добро движение и да се оптимизира при труден терен или пътища. Освен това той може да се накланя наляво или надясно.

Той може да бъде смъртоносен, ако някога влезе в бой. Черната пантера е оборудвана с смъртоносен интелигентен боеприпас, наречен KSTAM-II, който може автоматично да открива най-слабата зона на вражеския танк. Той се изстрелва от разстояние 5 мили като артилерийски снаряд и в крайна сметка сваля горната част на кулата си върху вражеския танк. Основното оръдие е ефективно и при стрелба, когато „Черната пантера“ се движи по хълмист терен.

Впрочем „Черната пантера“ няма боен опит на Корейския полуостров, но този интелигентен боеприпас KSTAM-II е динамит. Но това е, без да се вземат под внимание високопроизводителният му двигател и авангардните му оръжия.

quel-est-le-grand-tank-du-monde

Танкът Leopard 2 2A7V

Танкът Leopard 2 2A7V, с германски произход, е признат в цял свят за най-добрия танк в Европа. Тази машина се отличава по-специално с подобрената защита на своята „клиновидна“ кула. Дизеловият двигател с турбокомпресор развива 1500 конски сили и може да се движи със скорост от 42 мили в час, като максималният му пробег е 341 мили. Той изстрелва мощен бронебойно-саботен изстрел с топлинен мерник. До
2023 г. германската армия ще разполага със 104 подобрени танка.

Коя държава разполага с най-добрия танк?

На базата на оценката за защита, огнева мощ, защита на кулата, точност и мобилност е възможно да се определи коя държава разполага с най-добрия оперативен танк. Важен фактор обаче е и обучението на екипажа на танка. Защото представянето на реалния танк зависи от работата на екипажа.

Според тези критерии Германия е страната, призната за притежаваща най-добрия танк, благодарение на модела Leopard 2A7, с който разполага нейната армия. Това е най-новата версия на доказания и успешен дизайн на Leopard 2. Танкът Leopard 2A7 е добре защитен от конвенционални и градски военни заплахи, като например снаряди от РПГ и взривни устройства. И това е благодарение на допълнителната му броня и обновената електронна система.

На многобройните международни танкови състезания е доказано, че танковете от серията Leopard 2 превъзхождат моделите от други държави. По-специално американските танкове M1A2 SEP, британските Challenger 2, френските Leclerc и други танкове по отношение на цялостното представяне. Този танк има по-добра точност и по-дълъг обсег на стрелба в сравнение с други танкове благодарение на мощното си оръдие и усъвършенстваната система за управление на огъня.

Коя държава има най-много бойни танкове?

Въпреки че надпреварата във въоръжаването не е толкова силно изразена, както някога, тя остава активна. Много държави свързват мощта на армията си със своята сигурност. Конструирането, умножаването и закупуването на танкове е част от това явление.

Делът на бойния танков парк варира в различните страни в зависимост от инвестициите, вложени в това бронирано оръжие :

  • Понастоящем Русия е начело на списъка благодарение на тези танкове, които наброяват 22 710.
  • Китай я следва, но с голяма разлика, предвид разликата от 23 710 танка. Тази азиатска страна в момента разполага с 9 000.
  • На трето място са Съединените щати с брой от 8 725 танка към активите си.
quel-est-le-grand-tank-du-monde

Военни излишъци, надежден информатор и реномиран магазин !

Изпитвате ли страст към света на военните ? Нашият сайт съществува не само за да задоволи любопитството ви, но и за да ви оборудва за приключенията ви, достойни за истински военни : лов, пейнтбол, еърсофт, …

Всъщност, освен че ви информираме за този свят на войни и опасности, ние ви предоставяме военно оборудване и аксесоари, за да ви позволим да превърнете тази страст в част от живота си. Носете военно колие всеки ден, купете си военни обувки при следващия си поход. Или пък това е нашата страхотна военна шапка, от която се нуждаете за това лято ?

Нашата складова наличност разполага с елементи, които са толкова разнообразни, колкото са и първи избор. Surplus-miliaire на вашите услуги !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *