Кой е първият военен робот?

Разбира се, че думата робот произлиза от чешкия език, в който “ robota “ е нейният родоначалник и означава принудителен труд, тежка работа или корве. Подобно на doudoune lady soul, survival-fire-lighter или тактически военни ръкавици, този термин се появява за първи път през 1942 г. във всеизвестния цикъл, написан от Айзък Азимов, озаглавен “ Роботите „. Последният може да се определи като програмируема машина, която имитира действията на разумни същества.Това е устройство, съчетаващо механика, електроника и компютри, предназначено за автоматично изпълнение на задачи, които имитират или възпроизвеждат човешки действия в определена област.

Това е устройство, съчетаващо механика, електроника и компютри, предназначено за автоматично изпълнение на задачи, имитиращи или възпроизвеждащи човешки действия в определена област. 

Използването на тези устройства е утвърдено от известно време и са използвани в различни военни сценарии и конфликти. Някои смятат, че бъдещето на съвременната война ще бъде осигурено с автоматични оръжейни системи, управлявани от машини. Именно тук се появяват военните роботи или дистанционно управляваните мобилни роботи. Познат още като „автономно оръжие“, той представлява автономен или дистанционно управляван робот, предназначен за военна употреба.

В по-широк смисъл военният робот води началото си от Световната и Студената война. Използването на роботи във военните действия остава фиктивна тема.  Той е обект на изследвания като възможно бъдещо средство за водене на бойни действия.
  В началото на този 21-ви век технологиите са срещнали голямо подобрение и роботите са се развили.  Но ако все още искате да знаете първия робот, използван от войниците в армията, не се колебайте да проследите.

 

тактически жилетки

 

Кой е първият военен робот ?

Когато говорим за военни роботи, се връщаме направо към Първата световна война и Студената война, те са представени от германския Голиат и съветския Телетанк. Искате ли да научите повече за тези два робота, които влязоха в историята, не пропускайте този откъс.

Голиатът на германските армии:

История:

Проектът за създаване на робот, който се търкаля, е измислен от френски изследовател, но германците възприемат идеята и кръщават своя робот. Той е използван в битката при Круск за неутрализиране на гигантско отбранително минно поле. В резултат на това германските войници успяват да преминат без проблеми.  Той представлява основата на технологичния напредък въпреки високата си цена и ефективност в битката.По време на войната са произведени 7564 Голиата.

Представяния:

Първият военен робот е Голиат. Той е малка гъсенична машина, създадена от германците, когато те тръгват да завладяват Франция. Цената на този робот е била много скъпа по онова време и е достигала до 3000 райхсмарки.

 • Той тежал между 365 и 430 кг, включително 60 до 100 кг експлозиви.
 • Оборудван с бензинов двигател, той се движеше по жица и се придвижваше напред с гъсенични вериги. Поради това той беше много бавен и крехък робот.
 • Той все още не е на върха на своите възможности, изисква много поддръжка, особено при скъсване на кабелите, недостатъчна защитна броня и ограничена възможност за пресичане.
 • Той беше управляван дистанционно чрез контролна кутия, която е снабдена с джойстик.
  which-is-first-military-robot

  Телетанкът на Съветската армия :

  История

  Телетанкът е радиоуправляем танк, използван от Съветските войски. Изобретен е от леките танкове Т-26 през 30-те и началото на 40-те години на миналия век, те се произвеждат, за да се намалят бойните рискове за войниците.  Първата му употреба е по време на Втората световна война по време на Зимната война.

  Особености:

  • Телетанкът се управлява по радио от танк с дистанционно управление; 
  • В допълнение към управлението на мобилността операторите биха могли да активират мощното му въоръжение.
  • Те включваха картечници, огнехвъргачки, димни патрони, а понякога и
  • Телетанкът можеше да се движи ръчно, когато не беше в бойна готовност.

  Защо е нужен военен робот?

  За целите на изпълнението на военни мисии роботите са дистанционно управляеми оръжия. По-голямата част от тях изискват постоянен контрол от страна на човека, като междувременно вече има роботи, способни сами да вземат стратегически решения. И така, какви са тези видове роботи? Също така, какви могат да бъдат техните функции или полезност?

  Различните видове военни роботи?

  Роботи за разминиране:

  Робот, който се използва от армията за разчистване на земя от мини или за неутрализиране на експлозиви. Благодарение на своята прецизност той е направил възможно запазването на редица човешки животи. Поради това тези военни роботи осигуряват постоянна подкрепа на армейските части.

  Бойни роботи:

  За подпомагане на въоръжените сили по време на операции тези роботи се използватна земята и на бойното поле. Те могат да се използват за разрушителни цели или за подпомагане на разгърнати части.

   

  кой-първи-военно-робот

  Военни безпилотни самолети :

  За наблюдение на територии и разпознаване на врагове се прибягва добезпилотни самолети.Малки, безпилотни летателни апарати, те могат да бъдат оборудвани с военни оръжия, които могат да се задействат дистанционно. Бойните дронове, от друга страна, са програмирани да следват определен курс без човешка намеса. Те постигат целта си, като са оборудвани с оборудване за наблюдение и разнообразни оръжия. Те не представляват сериозен риск, като се има предвид, че понастоящем функцията им е офанзивна. Следователно можем да кажем, че това са роботи, създадени за наблюдение и тяхната скритост, но които са оборудвани с оръжия, за да могат да се защитават в случай на нападение.

  Какви са различните приложения на военните роботи?

  Всеки знае, че да бъдеш войник е опасна работа. Въпреки това някои от задачите, които войниците трябва да изпълняват, са по-опасни от други. Можем това, докато изпращаме роботи да изпълняват тези задачи, като всяка машина има няколко функции.

  Роботът е предназначен да наблюдава и да осигурява разузнаване.

  Целият робот е снабден скомуникационна система. Която ще му позволи да предупреждава най-близкото командване и термодетектори и детектори за движение. Пример за това са разработените в Южна Корея роботи-часовои, които са в състояние да свалят всеки нарушител, движещ се по границите им.

  От друга страна, първият робот, използван от френската армия, Syrano, е пуснат в експлоатация през 1994 г. за получаване на информация в зоните на бойните действия, главно в градските райони.
  Той е висок над 6 метра и е голямо откритие.

  Тези съвременни оръжия са предназначени и за оказване на помощ на войниците.

  БигДог е живото доказателство, че роботите помагат на войниците. Те са предназначени да придружават войниците при изпълнение на мисии в труднодостъпни за превозни средства или също така в стръмни местности. Това се обяснява с факта, че всяко муле използва четири крака.

  Управлява се от ordinateur, който получава информацията, засечена от различните сензори на съоръженията, той е в състояние да премине terrain caillouteux.

  Защо трябва да изберете surplus-military ?

  Ние разбрахме, че основната цел на тези оръжия е да заменят човека. Използването на роботи на бойните полета е значително предимство пред използването на човешки същества. Нещо повече, те са по-устойчиви на условията на околната среда, а именно дъжд, нощ, различни температури или мъгла. Така че това са войници от ново поколение. Нищо от това обаче не би било възможно без човешки войник, за да устоявате по-добре на условията на околната среда и по време на мисиите си, не ви ли трябваше специализирано оборудване?

  Знайте, чеsurplus military се стреми да ви предпази с необходимото оборудване, което да ви защити.  Специализирани във военната област, всеки от нашите продукти отговаря на вашите нужди и е изработен с възможно най-доброто качество. Не се задоволявайте само с военна роба, бъдете иновативни с оборудването, аксесоарите или дори с ежедневното си облекло.

  На скоро в surplus-military.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *