Какъв стил шапка да избера?

Като практичен аксесоар, който предпазва лицето от слънцето, шапката е и вечен моден аксесоар. Съществуват шапки за всеки възможен стил и ситуация, като например beret rouge armee. За да ви помогнем в избора, е важно първо да познавате всички съществуващи стилове шапки, за да можете да откриете този, който ви харесва.

chapeau de brousse

Различните стилове шапки

Правилно като casquette militaire france, има различни видове шапки. Най-популярните от тях са:

 • Шапкататрилбиили трилби илипанамена шапка, е шапка, която първоначално се е носела от мъже. Днес жените също я носят, за да придадат мъжки вид на тоалетите си и за да придадат мъжки вид на облекла, които са твърде женствени. 
 • Първоначалнофедора също е била шапка за мъже. Стилът ѝ е по-елегантен заради по-широките периферии и по-високия капак. 
 • Поркитата се появяват в американската култура по време на Гражданската война през втората половина на XIX в., носят ги жените.
   
 • Канотирът е шапка с плоска корона на върха, украсена с декоративна плетка. Бримките ѝ са плоски и по-широки или по-тесни. 
 • Най-известният митичен модел шапка остава chapeau haut de forme. Известна още като гибус, тази шапка може да се сплесква благодарение на гениална система от пружини, за да се транспортира. 
 • Друга митична шапка,шапо диня, е шапка с полусферична шапка, украсена с рипсена. При жените шапката боулър се появява в ложата на Амазонка в началото на XX век.
 • За жените шапката клош е част от митичното женско украшение за глава. Оформена като камбана, нейната корона е кръгла и се приспособява към главата, като скрива челото и понякога стига до веждите.  < /li>
 • Друга митична шапка за жени, широкополата шапка за глава, известна катокапела, е много елегантна и вечна класика. Подобно на платнената шапка, капелинът има кръгла шапка, с широка, сравнително плоска периферия.  < /li>
 • Тази 100% френска шапка за глава прослави Франция и остава един от митичните унисекс аксесоари. Малката опашка на върха на баретата се нарича цигара.

 Малката опашка на върха на камуфлажна шапка се нарича цигара. 

 • Първоначално, бобът е направен от плат. Носена е по време на Втората световна война от американската армия, с прякор „Робъртс“, а след това е преименувана на Боб. 
Кой стил шапка трябва да изберете?

Как да носите шапка

Шапката може да направи всичко различно в костюмите, затова е препоръчително да я носите добре, за да постигнете най-добрия ефект! На първо място, изберете модел, който се съобразява с морфологията на лицето и подчертава чертите на лицето. След това персонализирайте шапката, за да отговаря на вашия стил и на контекста, в който планирате да я носите. Когато поръчвате шапка на нашия сайт, първо измерете обиколката на главата си с ролетка, на 1 см от ушите – това е препоръчително. Накрая се уверете, че шапката ви не е прекалено ниска или просто поставена на главата ви. Идеята е лицето ви да изпъкне и да остане под модела.

Как да съчетаете шапката с формата на тялото си

Независимо дали става въпрос за борсалино, шапка или дори барета, подходящата шапка ще ви поласкае, като се хармонизира с формата на лицето ви или с размера на талията ви.

Ако сте нисък на ръст, трябва да избирате шапки с къса периферия и висока корона, за да подчертаете фигурата си. По-възрастните хора, от друга страна, трябва да гледат повече към шапки с широка периферия и малка коронка. Като контрастирате с размера и формата на тялото и лицето си, вие създавате идеалната хармония за безупречен външен вид.

Що се отнася до лицето ви, и тук целта е да се поддържа цялостен баланс. Малките шапки ще подхождат на стройни лица, докато големите шапки могат да подчертаят кръглите лица. Правилата са прости, но съществени, така че можете да разнообразите забавлението, като избирате от различни стилове, един от които всеки път е наистина безупречен.

Как да избираме според формата на лицето

Изборът на емблематичен модел или на някоя от любимите шапки на вашите идоли е изкушаващ, но невинаги това е правилната шапка за постигане на резултати в хармония с формата на лицето ви.Всъщност формата на шапката също е един от важните критерии, които не бива да се пренебрегват при избора на шапка, и поради постоянната грижа за хармония и пропорции някои модели няма да могат да покажат лицето ви по най-добрия начин. Тук ви даваме няколко практични съвета за извършване на прости покупки, без които не бихте могли да живеете.

 • Квадратно лице: За предпочитане са федорите, шапките тип „боулър“ и шапките тип „трилби“. Избягвайте шапките тип „поркпи“
  .
 • Кръгло лице: Предпочитат се федорите, шапките тип „трилби“ и цилиндрите. Избягвайте шапки тип „bowler“ и шапки тип „porkpie“. 
 • Овално лице: Всяка шапка е подходяща
 • Сърцевидно лице: Предпочитат се шапки тип „bowler“ и „trilby“. Избягвайте шапките федора и топ шапките.
Кой стил шапка да изберете?

Как да носите шапка с работно облекло

Освен това, шапките се съчетават добре с ретро/работно облекло. Тук ние допълваме и утвърждаваме цялостния стил на ансамбъла. Възстановени избледнели панталони с лепенки от деним, вълнени якета, вдъхновени от военните, всичко е готово. Има два начина за избор на шапка: изберете цвят, който съответства на останалата част, или заложете на контрастен цвят като екрю.

Как да носите шапка с елегантен тоалет 

Друг прост, но ефективен избор е давключите шапка във вечерен тоалет. изберете подходящата за вас форма на шапка въз основа на формата и формата на лицето ви. След това всичко е въпрос на вкус и външен вид: вероятно филцова кехлибарена шапка върху костюм от три части от туид в стил 30-те години, сламена за духа на Париж в края на миналия век. Отново можете да съчетаете цветовете с други дрехи или да си поиграете с контраста.

Как да носите шапката с ежедневието

Изборът завършва сежедневен ансамбъл,перфектното облекло за вашата шапка. Той може да се състои от обикновени къси панталони, бяла тениска (или Марсел) и леко шарена риза за лятото. Маратонките и обувките с отворен връх се отразяват перфектно на краката ви. Шапката е от мек филц или слама, за да създаде летен стил.

Каква шапка за сватба

При положение, че е крайно неподходящо да отидете на интервю за работа с шапка, все пак е модерно да я носите на сватба! Наистина, това е моментът да си купите най-добрите дрехи, а една красива филцова шапка, например, е точно това, което трябва да се направи, за да отпразнувате едно събиране. Не забравяйте да я свалите в религиозните заведения и да я сложите отново вечерта! С добре подбрано облекло ще излезете на дансинга, изглеждайки шик.

Какъв стил шапка да избера?

Каква шапка за концерт на открито

За рок, джаз и електро фестивали, шапките са добре дошли и се предлагат вограничен брой, когато събитието е на открито. Можете да избирате от три цвята – филц, плат и слама, в зависимост от сезона. Незабавно добавете щрих, който заявява „Елате на партито“. Дори обикновените дънкови панталони и маратонки могат да акцентират върху ежедневни тоалети или да ви придадат по-сериозен суверенитет, ако желаете. 

Каква шапка за разходка в града и на село

Капелни, трилби и други сламени шапки съпътстват разходките, пазаруването и особено слънчевите бани. Тези модели са идеални, ако искате да възприемете небрежен стил и да обогатите моментите си на отдих. Що се отнася до любителите на лодки, тази сламена шапка е идеална за пикник на вода или на тревата. Тези шапки, често изработени от слама, могат да бъдат снабдени и с чиста кърпа или филц. Така или иначе,
можете да спечелите малко екстравагантност с небрежен, леко спортен вид.

Каква шапка да нося на работа 

Не е необходимо да прекалявате с работата, срещите или малките редовни събирания. Затова идеалният вариант е шапка федора, шапка трилби или шапка панама. Така ще знаете как да придадете едновременно приличен и елегантен вид. Да останете непринудени и прецизни позволява на тези стилове да работят. Можете да разчитате и на красива дамска шапка с флопи.

Каква шапка за пикник?

Шапка федора за пикник? Защо не? Не се притеснявайте, подобни шапки могат да се комбинират и с не толкова сериозни облекла, с които сме свикнали. Не е необходимо винаги да носите елегантни дрехи, за да я носите.

Каква шапка за изискан стил 

Не само сте получили покана за сватба, но и ще присъствате на много луксозно парти. Вече сте се сдобили с дрехите си… или ако не, не изпадайте в паника! Търсите свински пай, шапки с панделка, топове и камбанки? Само с един от тези екстравагантни варианти дрехите ви ще бъдат изискани и супер изискани. Освен това ще изглеждате много различно. Между другото
, не забравяйте и останалите костюми.

Кой стил шапка трябва да изберете?

Каква шапка за шик над ежедневното облекло 

Ето два класически примера за контрастни стилови комбинации. Малко вероятно е, но тези тоалети може да ви шокират, но защото не са „нормални“. Но в ретроспекция се оказва, че е просто уникално. На това първо изображение неправдоподобното съчетание с ежедневното облекло на шапка тип „лук“ веднага показва човек със силна индивидуалност, воден от нотка екстравагантна лудост. Подобна визия отразява двойното желание да останете свободни и шикозни, което е успяло… дори не е прикрито.

Какъв цвят шапка да изберете?

Някои цветове на шапката премахват признаците на умора и омекотяват чертите на лицето, докато други подчертават несъвършенствата. Затова трябва да знаете кой от тях ви подхожда най-добре. За да спестите време при вземането на решение и да пазарувате безопасно онлайн, трябва да знаете няколко основни правила, за да разберете кой цвят шапка със сигурност ще ви накара да изглеждате по най-добрия начин. На първо място,
забравете за тенденциите, за онези ръководства, за които казват, че ще ви помогнат, като маркират вашия сезон. Може и да е забавно, но да знаете, че кожата ви е „зимна“, не ви помага да направите избор. След това погледнете тена на кожата си. За да прецените по-добре кой цвят шапка подхожда най-добре на тена ви, трябва да определите дали цветът на кожата ви е светъл или средно матов, златист или тъмен. След като сте определили категорията си, прочетете останалата част от тази статия.

Светла или светла кожа

Ако имате светла кожа и светли черти на лицето,цвят, който рязко контрастира с тена на кожата ви, буквално ще придаде нюанс на тена ви. За да бъдете по-смели, препоръчително е да поставите шапката в по-тъмен цвят. Тя може да се комбинира със светли цветове като нюанси на сивото, кафявото, бордото, бутилконовото зелено, морското и синьото. Помислете за използването на следните цветове на шапката за моментна изява: черешово червено, бонбонено розово, златисто жълто, корал, кралско синьо, праскова, лайм зелено, изумрудено зелено, патешко синьо, тюркоазено…. Избягвайте меките пастелни и ярки цветове, тъй като те само ще изсветлят цвета. Защото при лошо осветление може да изглеждате скучно. Същото важи и за неутралните цветове. Вместо бяло или светлобежово, изберете по-дълбок цвят като пясъчен, камилски или цвят каки.

За средна кожа/слабо загоряла

Ако кожата ви е по-загоряла, ще имате така наречения „топъл“ цвят на кожата. Той е подходящ за спектър от цветове, които са много по-тъмни от кожата. Цвят на шапка да носите повечето цветове се съчетават със средни тонове на кожата, но можете да подобрите външния вид, като изберете нюанс малко по-светъл или по-тъмен от средния. Заложете на ефектни цветове: розово, палма, бадемово зелено, слива, лилаво и др. Кожата вероятно ще бъде жълта или зелена, затова е препоръчително да избягвате нюанси, които са твърде близки до цвета на кожата ви. За
да придадете по-деликатен вид, изцяло бял или пастел върху пастел, уверете се, че сте достатъчно загорели, без да изглеждате избледнели.

За тъмна кожа

Подобно на средната кожа, тази категория печели генетичната лотария, когато става въпрос за намиране на подходящия цвят и можете да опитате почти всеки нюанс без особен страх. Разрешението да носите ярки цветове като нефритено зелено, кобалтово синьо и майорел е отлично, но не забравяйте да балансирате цветовете и дрехите, които свързват визията. Всъщност всичко се състои в това да изберете един или два цвята, които се допълват, а не се конкурират помежду си. Черното и тъмносиньото са два важни цвята при избора на нюанс за шапка и две сигурни стойности за максимално използване на универсалните телесни тонове. Кафявото е почти забранено. Подобно на пастелните, елиминирайте бледите тонове на кожата.

Ако искате военен стил, можете да намерите шапки за храсти, които са подходящи за военни или за дейност на открито. Не се колебайте да посетите Surplus Militaire, ако се интересувате от армейски аксесоари.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *