Как сгъвате палатката си?

Палатката е от съществено значение за къмпингуването. По време на преходите сте в безопасност, защитени от вятъра, дъжда и насекомите. Но когато дойде време да опаковате багажа, една задача може да се окаже истинско затруднение. Това, разбира се, е опаковането на палатката. За щастие, с помощта на правилното ръководство можете да приберете палатката в чантата за рекордно кратко време. Нашите експерти са тук, за да ви покажат стъпките, които трябва да следвате. Открийте гама от армейски палатки в нашия сайт.

Военна палатка

Как да сгъваме палатките ?

Искате ли успешно да опаковате правилно вашата палатка? Това е разбираемо, като се има предвид, че добрата обработка осигурява по-дълъг живот  на вашия подслон. 

Сгъване на куполна палатка

Когато пристъпите към сгъване на куполна палатка, има процедура, която трябва да следвате докрай. Тя започва с почистване на палатката. Това включва отстраняване на всички замърсявания от вътрешността на палатката. Ако по нея е полепнала кал, почистете я с вода и почистващ препарат и след това я подсушете. Не преминавайте към следващата стъпка, докато платното на палатката не е чисто.

След това трябва да премахнете всички колчета, които заковават палатката към земята. Уверете се, че всички колчета са събрани. Ако някое от тях липсва, ще имате проблеми с повторното монтиране на палатката за бъдеща употреба. Прибирате колчетата в техния сак. По същия начин постъпвате и с пръчките, като изваждате и сгъвате полюсите на мушамата. 

След като мушамата е суха и чиста, я слагате така, че да е възможно най-плоска вътре в палатката. След това отваряте всички врати на палатката, така че въздухът да излезе вътре в камерата на палатката. И изваждате всички останали колчета след което ги поставяте в торбата за колчета, след като са правилно сгънати.

Тогава идва етапът на сгъване на основната палатка. Като начало се уверете, че нито една част от палатката не излиза извън основните ѝ краища. Сега трябва да имате квадрат, който съдържа дъждобрана, както и самата палатка. Завържете торбата с пръти към ръба на палатката на приблизително еднакво разстояние от всеки край. Това ви дава ориентир за мястото, където трябва да сгънете палатката. Вземете единия ръб за сгъване и направете сгъвката така, че да се изравни с ръба на джоба за пръти на палатката. След това вземете другия ръб и направете същото. Трябва да получите дълга правоъгълна форма, която е по-малко широка от торбата за стълбове.

Изкарайте целия въздух и сплескайте. За да направите това, изкачете се отгоре на палатката, за да изгладите гънките, като освободите всички останали въздушни джобове. В края на тази стъпка резултатът трябва да е възможно най-плосък и добре сгънат.

Следващата стъпка е да поставите торбата с пръти в единия край на палатката и да започнете да обвивате палатката около нея. Уверете се, че навивате направо, така че нито един от краищата да не стане по-дебел от другия. Затегнете колкото е възможно повече. Можете да използвате тежестта на тялото си, за да постигнете това и да премахнете въздуха, съдържащ се в платната.

Възвързвате всеки край когато всичко е навито добре. Можете да направите това с помощта на двете дълги въжета, които обикновено се доставят с опаковката на продукта. Избягвайте да връзвате възлите твърде здраво, за да не се затруднявате при следващия си поход. И я прибирате в чантата.

Вашата палатка е готова за следващата ви експедиция на къмпинг Франция!

Как да сгънете каюткомпания

Този тип палатки обикновено са много внушителни. Тя има няколко просторни камери, в които можете да стоите изправени. Поставянето ѝ обратно в чантата ви е особено предизвикателство. Ето
защо правилното ѝ сгъване е от съществено значение.

Започнете, като премахнете колчетата, които закрепват палатката към земята. След това отстранете всички пръти от всяка тъкан на палатката. След това поставяте палатката плоско на земята. Уверете се, че чаршафите образуват квадратна или правоъгълна форма. Направете същото, ако има дъждобран, и го поставете върху сгънатото платно.

След като сте сплескали палатката, сгънете я обратно върху себе си. Тук отделете време, за да отстраните всички проблеми, като например въздушни джобове и гънки по платното. След това сгънете платнището втори път. Сега то ще има дълга правоъгълна форма. Отделете време втори път, за да изравните добре защитата за къмпинг.

След това сравнете ширината на чантата за съхранение със сгънатата палатка. В идеалния случай трябва да вземете чанта за съхранение, която е със същия размер или просто е по-дълга от късия край на сгънатата палатка.

 Ако палатката е по-дълга, трябва да помислите за повторно сгъване на палатката. 

След като е добре, сгънете една трета от платнището върху себе си и поставете колчетата в единия край на сгънатата палатка. Навивате цялата палатка, като използвате тежестта на тялото си, за да сте сигурни, че навиването е компактно, че въздушните джобове са евакуирани и за да избегнете неравни участъци.

Накрая, използвайте връзките, за да закрепите навитата палатка. Уверете се, че сте завързали продукта за къмпинг здраво, така че сътресенията по време на пътуване да не разгънат палатката. Поставяте в чантата и палатката ви е готова за следващата експедиция.

Как да сгънете палатката си?

Как бързо да сгънете палатката ?

За да запазите здравината на вашия къмпинг продукт, е необходима специална обработка. Съществуват четири основни правила за сгъването ѝ. Те важат независимо от вида на вашата палатка.

 • Първо, почистете палатката и се уверете, че платното е напълно сухо, преди да го опаковате.
  Но ако не разполагате с достатъчно време, можете да опаковате палатката, въпреки че е влажна. След това я разопаковайте и изсушете платното веднага щом се приберете у дома.
 • След това идва сгъването на палатката. Премахвате колчетата, така че да остане само платното. Следете инструкциите в ръководството, за да сгънете успешно палатката по същия начин, както когато сте я купили. Тя трябва да бъде малко по-малка от чантата, за да се побере вътре.
 • След това трябва да поставите колчетата на палатката на предназначеното за тях място. Преди всичко не забравяйте да ги сгънете добре, за да намалите до минимум ненужното разхвърляне.
 • И затваряте чантата, като не забравяте да завържете здраво връзката, за да бъде всичко плътно.

Как да затворите палатка за 2 секунди ?

Някои модели палатки се сгъват по-лесно от други. Това е особено вярно за изскачащите палатки. Те са отличен избор на тип палатка поради своята здравина, защита и дълготрайност. Изработени са от обръчи, които се сгъват, за да създадат по-малки кръгове. 

Принципът е прост. След като почистите палатката, вземате задната част на палатката и я сваляте до нивото на обръча, който поддържа покрива. След това хващате предната част и повтаряте същия процес. 

Тогава, след като поставите лангустите правилно една до друга, приближавате задната част на палатката към себе си, а след това и предната, за да ги съедините. Оттук обикновено се получава арка с формата на кръг. Вземате всяко пресичане на обръча в ръката си, за да го завъртите веднъж, за да получите осмица. Поставете коляно на пресечната точка на двата обръча и сгънете единия към другия. Поставете ремъка в средата на стълбовете и завържете здраво палатката. И съхранявате в защитното покривало.

Как да сгънете плажна палатка ?

Току-що сте се сдобили с красива изскачаща плажна палатка? И за разлика от това, когато я поставяте, се мъчите да я приберете правилно ? Това се случва на много хора.

Често инструкциите са твърде сложни, за да бъдат разбрани. Следете това ръководство и ще успеете да сгънете плажната си палатка с две-три движения.

Първо, приближете единия стълб към срещуположния. Палатката преминава от 4 пръта към 2 пръта. Съединявате останалите две пръчки и четирите се припокриват, за да образуват една.

Поставете я на земята и направете осмица с обединените пръчки. Веднага
те се сгъват сами и това е всичко, изскачащата плажна палатка е грижливо сгъната.

Как да сгънете палатката си?

Как да се грижа за моята палатка ?

За да сте сигурни, че вашата палатка ще се радва на дълъг живот и ще си заслужава цената, която сте инвестирали в нея, е необходимо правилно третиране. Ето и основните от тях:

 • Винаги четете инструкциите: Въпреки че палатките имат много прилики, те имат и своите разлики. Затова е важно да се запознаете с вашата палатка и да следвате внимателно инструкциите.
 • Бъдете внимателни към циповете и прътите : Това са компонентите на вашата палатка с най-малка устойчивост. С тях трябва да се борави внимателно. Веднъж счупени или изгубени, ще ви бъде трудно да ги поправите или замените.
 • Поддържайте палатката си чиста : Почиствайте редовно палатката си и се уверете, че е суха, когато я съхранявате. Това би трябвало да е безсмислено, но мръсотията и водата водят до появата на мухъл. Освен че мирише лошо и е вредна за здравето ви, тя разрушава тъканта на платното, от което е направена вашата палатка.
 • Добре изсушавайте палатката си след всяка употреба : дори и да не е била мокра, би било много добра идея да изсушавате палатката си на въздух след всяко пътуване. По този начин гарантирате, че тъканта на вашата палатка е напълно суха.
 • Съхраняването на палатката в по-голяма чанта, след като се приберете у дома: Доброто съхранение на палатката в чантата е важно по време на пътуване. Но след като се приберете у дома, помислете за поставянето ѝ в по-голяма чанта. Точно като калъфка за възглавница. Това е необходимо, за да се осигури въздушен поток през тъканта, за да се предотврати събирането на влага.
 •  Никога не перете палатката си в пералня:Важно е да я почиствате, но го правете с помощта на гъба и мек почистващ препарат. Използването на перална машина крие риск от нарушаване на важните покрития на палатката. 
 • Наблюдавайте за хидроизолацията и извършвайте ремонти : С течение на времето хидроизолацията и здравината на навеса могат да бъдат нарушени, особено около шевовете.
  Ще трябва да проверите от какъв материал е направена тъканта на вашата палатка, за да я ремонтирате правилно. Като уплътнител ще ви е необходим уплътнител на водна основа за полиуретанови палатки. Ако палатката ви има малка дупка, можете да я поправите и със специализирана лента за ремонт.
 • Използвайте брезент: Най-вече ако палатките са водоустойчиви, влагата ще ги повреди. Да я защитите с брезент означава да гарантирате, че палатката ви няма да се повреди от излишната вода. Брезентът също така ще ви предпази от проникване на камъни или тръни в палатката ви и ще я направи по-непромокаема. &nbsp
  ;
 • Защита на палатката от слънцето: Въздържайте се от оставяне на палатката, поставена на пряка слънчева светлина за дълъг период от време тъй като UV лъчите увреждат, като разрушават тъканта.
 • Оставете обувките извън палатката: Особено ботушите могат да пренасят чужди предмети, способни да пробият вашата палатка. Влизайте в помещението на палатката по чорапи или боси.
 • Избягвайте да оставяте домашни любимци сами в палатката: Ако е без надзор, вашият домашен любимец може да извърши действия, които да повредят палатката ви.  Също така отделете време да проверите дали ноктите му са къси, за да намалите риска от пробиване на палатката.
 • Складирайте храната и тоалетните принадлежности в затворен контейнер : Съхранявайте храната и миризливите лични вещи на сигурно място извън палатката. Тези предмети привличат животни, особено по време на експедиции за къмпинг във Франция. Да ги държите със себе си в палатката означава да рискувате животните да се опитат да намерят път вътре. Това би оставило дупка в подслона ви или би ви разтревожило посред нощ.
Как да сгънете палатката си?

Къде да си купя палатката ?

Искате ли палатката, която е удобна? Отлична издръжливост ? Лесна за поставяне и сваляне? И на добра цена? Тогава изберете сред военните палатки ! 

Те са перфектни за вашата експедиция в дивата природа, в планината или със семейството. Изключително здрави, просторни и прости за сгъване, вашите семейни походи ще преминат само добре.

Запознати ли сте с магазина, специализиран в производството на военни продукти, наречен  Surplus-Militaire ?Палатките, които се продават там, са особено отлични, въпреки че са на съвсем разумни цени.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *