Как да спим добре в палатка?

В света на оборудването за отдих на открито малко неща са толкова разпространени, колкото военна палатка. Тя е често срещана гледка навсякъде – от семейните къмпинги до високите планински върхове. Въпреки че тези продукти се различават в някои отношения поради специфичното им предназначение, в основата си те са много сходни. Ролята на този продукт е да осигурява временен, преносим подслон от природните стихии. Умението да се разпознават различните видове палатки е полезен инструмент в разузнаването. То ще ви гарантира, че ще изберете най-добрия артикул, за да си осигурите добър сън.

Военна палатка

Защо да спим в палатка?

Припоходи, пътувания или къмпингуване самостоятелно, със семейството или в група, е необходимо да почивате в този елемент. Първо, той ни позволява да се предпазим от хищници или просто животни (насекоми, влечуги…) или дори от слънцето. Освен това тя предлага и добро и малко лично пространство, в което да прекарате нощта във вашия Камуфлажен спален чувал. След това се използва за бивакуване или диво къмпингуване.

Спиш в палатка. Това е момент, изпълнен със специално преживяване, докато заспивате със звуците на природата (водопади, чуруликане на щурци, скърцане на дървета…). Накратко, ние сме в пряк контакт с природата.

Това ни позволява да си почиваме по-добре, защото сме далеч от изкуственото. Така че спането в нея е терапия за хора, които имат много проблеми, а също така е и здравна терапия. Представете си влиянието на тази дейност върху здравето ни, то може да бъде само положително

Къде да спим на палатка?

Забранено е да се къмпингува навсякъде, защото къмпингуването е дейност, която изисква спазване на правила. Най-общо казано, забраните са свързани с екологията, опазването на околната среда и най-вече с безопасността.

Първото нещо, което трябва да направите, е да се информирате за въпросното място. Най-добре е да сте наясно с всички права, които имате върху мястото, за да избегнете евентуални недоразумения с властите.

Официално е забранено да се къмпингува на обществени места, като гори и паркове, класифицирани като „гористи местности, които трябва да бъдат запазени“, също така пътища и пътеки; в близост до море, водохващане за питейна вода, на места, класифицирани като защитено наследство.

Най-простото нещо, което трябва да направите, е да поискате разрешение от лицето, което управлява земята, и да изберете най-безопасното и удобно място, където да се установите.
Съществува и карта, на която вече са обозначени местата за къмпингуване. Изберете ги, защото това са най-безопасните места.

Как да спим добре в палатка?

Каква палатка да използваме?

Можете да използвате 7 вида палатки за къмпингуване :

 • Палатката

 • Палатката на билото

 • The bell

 • The tunnel

 • Куполът

 • Геодезията и полугеодезията

 • Пешеходният туризъм

Тези предмети обаче се различават по форма и размер. По същия начин се различава и капацитетът им за броя на хората, които могат да се поберат. Освен това материалите за производство на тези изделия също не са едни и същи. Нещо повече, те са здрави и издръжливи на износване. Големите лагери на скаутите често използват тези тежки предмети, които могат да поберат до шест души, докато по-малките лагери и експедиции често се нуждаят от леки или преносими такива . Но, като цяло, ги използвайте за един, двама или трима души, за да се наспите добре.

Въпреки това, тяхната функция изглежда като отлична защита от вятър и дъжд. Преди всичко, те са идеални за почивка всяка нощ по време на къмпинг или поход. Това ще бъде и мястото, където можете да хапнете и да подремнете малко. По същия начин под тези аксесоари можете да съхранявате оборудването си на сигурно място и срещу слънцето, докато ловувате на друго място.

 Как спите удобно, когато сте на къмпинг?

Палатката трябва да бъде разпъната на равна повърхност на високо ниво. Подредете земята, като отстраните камъни, парчета дърво или всякакви предмети, които биха могли да нарушат терена. По подобен начин изберете своето легло и памучна възглавница, за предпочитане такава, която е надуваема, тъй като тя предлага качествен сън.

От съществено значение обаче е да изберете своя спален чувал, за да предложите максимално добър сън. По-специално, запазете топлината с дрехите и се хранете достатъчно, хидратирайте се и се облекчете преди да легнете. По същия начин внимавайте да избегнете изпотяването на тялото, като носите памучни дрехи. Защото това може да се обърне срещу вас. И накрая, приберете храната, която би могла да привлече насекоми, животни, особено хищници.

Впрочем почивката, когато сте уморени, насърчава ефективността на съня. Затова прекъснете комуникацията, за да предотвратите всякакви разсейващи фактори, които ни пречат да подремнем добре. Освен
това избягвате комарите, така че ви е необходим предмет с вградена мрежа против комари.

Как да спим добре в палатка?

 Добре ли е да спим в палатка?“

Спането в този артикул е много добро, то ни спестява пари. Избягвате да плащате наем за хотел по време на почивката или пътуването. Ако например сме на почивка с палатков лагер, ще ни бъде от полза да се запознаем с нови хора и да придобием някакъв опит в оцеляването, един вид. Ако дейността се извършва с близки приятели и семейство, следователно ще помогне да се изградят силни връзки с близките ви хора.

Причината, поради която е добре да се почива по този член, е, че вътре се чувствате по-сигурни, така чесънят ще бъде гарантиран. Получавате усещането, че сте си у дома, като сте навън, на открито, на чист въздух.

Утрото е станало впечатляващо и оживено от природата и животните, а нощта ще бъде успокояваща след тежкия ден на туризъм със звуците на природата. Няма нищо по-успокояващо от това да спите в нея, за да успокоите съзнанието си.

Как да направим палатката по-удобна?

Преди да направите интериора си приятен, първо трябва да направите външния вид по-познат, т.е. пространството е много важно при поставянето й. Не можете да разпънете палатка просто ей така, навсякъде, затова е изключително важно да изберете мястото си внимателно: за предпочитане на някое сравнително тихо и спокойно място. Където няма много човешка дейност, защото преди всичко къмпингът е свързан с бягство от света на обществото.

След като поставите този елемент на добро място, вече започвате да усещате лукса, който ви предлага. Нуждаете се и от добър матрак, защото не е никак добре да почивате на пода без посредничеството на този елемент. Така че изборът на матрак е също толкова важен, колкото и мястото за бивак. За предпочитане е да е надуваем, защото освен че е лек, е и лесен за пренасяне.

Обикновено се нуждаете само отспални чували. Защото бивакът се прави, за да се прекарва всяка нощ, така че изборът на материали би го направил по-достъпен.

 

Как да направя така, че палатката ми да се чувства като у дома?

За да се почувствате като у дома си, когато се настанявате в този аксесоар, първо трябва да имате усещането, че се намирате всигурност. Защото сигурността е първото нещо, от което се нуждаете, за да се почувствате у дома. Така че първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че сте в безопасност, ако спите в него.

Трябва също така да имате възможно най-много лукс. Защото, ако го имате, ще искате да прекарвате колкото се може повече време в него. 

Вземете със себе си, когато къмпингувате, предмет, който не е много голям  но който много символизира вашия „дом“, т.е. предмет, който ви свързва най-много с вашия дом, например семейна снимка, която ви напомня, че където и да отидете, винаги сте у дома. Ако сте в група, важно е също така да влезете в духа на събитието. Ключът към това да се чувствате като у дома си, е да се чувствате максимално улеснени и луксозни по време на кандидатстването си.

Как да спя добре в палатка?

 Как да направя така, че палатката ми да се откроява?

За да я направите открояваща се, първо трябва да поставите свои лични акценти. Можете например да:

 • Приспособите я, като отпечатате лога

 • .

  Самостоятелно да я оформите отвън или

 • Самостоятелно да я оформите по един-единствен начин.

В допълнение, подредете вътрешността й, за да подобрите вътрешния й вид. Що се отнася до
външната част, трябва да разполагате с пространство, за да се откроява тя.

Всичко е въпрос на естетика, но все пак не трябва да прекалявате, защото никое животно няма да се впечатли от външния вид на този предмет. Единствено неговите колеги от лагера ще се заинтересуват. Да
го накарате да изпъкне, означава просто да имате личен и естетически почерк към външния си вид.

Какво е най-удобното нещо за спане в палатката?“

Този въпрос е голяма дилема за туристите с раници и кемпери, защото често правилният се отнася до теглото. Нещо леко често е по-малко удобно, както показват надуваемият матрак и походният чаршаф. Той е по-лек и по-практичен, но по-малко удобен от походното легло, защото е по-тежък.

Ако теглото не е проблем за туристите, тогава за него е по-добре да си вземе походна постелка.

В допълнение, надуваемият матрак е изложен на риск от изпускане, ако някога представлява незатворен отвор. Това означава, че той ще бъде подложен на голям натиск, ако се стигне до перфорация и по този начин до изпускане на въздуха. Тогава комфортът вече няма да е налице, когато спите в него.

Какво слагате под спалния чувал в палатката?

Заради своята спален чувал нашиятсъвет е да сложите нещо дебело отдолу, за да не е в пряк контакт със земята.

Ако е възможно, сложете отдолу надуваем матрак, тъй като колкото по-дълго продължава нощта, толкова повече земята се овлажнява и предлага охлаждане. Следователно температурата следователно ще намалее. Съветът е да се облече нещо водоустойчиво, което ще предпази човека от всякаква вода, която може да влезе или която земята може постепенно да намокри спалния чувал.

Походна постелка също е много добра, тъй като това ще ни позволи да се отървем от всякакви насекоми, които могат да ни притесняват всяка нощ. Нещо
повече, тя ще бъде идеална, ако искаме да сме свободни да се движим.

Трябва ли да сложа брезент под палатката си?“

Няма значение през кой сезон сте се заели да се наслаждавате на това занимание, винаги трябва да предвиждате неочакваното. Поставянето на брезент под палатката ви е от съществено значение. Първо, то намалява риска от нейното скъсване и удължава живота ѝ. С други думи,
трябва да предвидите проникването на влага вътре.

Въпреки че за някои от моделите в тази статия се казва, че са „водоустойчиви“, с течение на времето те ще се износят и в крайна сметка ще пропускат влага. Затова трябва да вземете предпазни мерки. Брезентът е известен със своята устойчивост на влага и с това, че тъканта е много здрава и трудно се разкъсва.

В допълнение, тя е температурен изолатор, който може да изолира топлината от земята и по този начин няма да повлияе на температурата вътре в нея. Това важи и за вътрешността, тя помага да се запази топлината, която управлява този елемент.

Какво да сложим на пода на палатката?

Отвъд къмпинга е добре известно, че през нощта става студено. Затова трябва да запазите килимче от пода на палатката. Можете да поставите спален чувал или бивачни чували, за да не настинете. По същия начин, за да можете да си легнете спокойно навсякъде.

За да се наспите добре, можете да носите памучна постелка и възглавница. След това я поставете върху подложката на това съоръжение или матрак и ще спите в лукс. По същия начин можете да нахлузите дъждобран, за да не може да проникне вода.

Така че се възползвайте максимално от използването на вашата палатка всяка вечер по време на далечното ви приключение. Ще създадете една незабравима нощ със семейството си или със съквартирантите си, като спите в палатките. Затова направете своите поръчки за този артикул на нашия сайт.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *