Кой е създал картечницата?

Както и при древните военни каски, митрайката е едноот изобретенията, което е създадено на базата на нерешени с години проблеми. Преди това оръжията винаги са били презареждани илиот кремък, или оторъдието и проблемът е, че изстрелът не е никак бърз. Нещо повече, при оръдието зареждането отнема много повече време и точно тогава военнитезагубват най-много време от очакваното. Ето защо, когато на изобретателя на картечницата му хрумнала идеята да направи такава, за да реши тези притеснения, че много потребители се оплакват от нея. Целта на една война е билада я спечелимquitte à utiliser un kit survie forêt, et si ce genre de problème pourrait être un facteur qui empêcher le pays à avoir la victoire, c’est qu’il fallait vraiment la résoudre. 

Тактическа жилетка

Човекът, който е изобретил картечницата

Известният човек, който е изобретил картечницата, е американец. Той е бил силен човек и интелигентен, като се има предвид колко лесно е било за него да реши гореспоменатите проблеми, като в същото време е направил един доста изненадващ модел. Този модел, който прави една от картечниците на Гатлинг, е създаден от известния изобретател Ричард Джордан Гатлинг. И до днес тя остава едно от най-търсените оръжия в света. Кръглоцевната пушка е едно от неговите изобретения, но не е единственото му изобретение. Ричард Джордан Гатлинг, прочут изобретател, е американец, роден на 12 септември 1818 г. в окръг Хертфорд, Северна Каролина. Умира на 26 февруари 1903 г. в Ню Йорк. Историята на неговото изобретение започва в началото на Гражданската война, той живее в Индианаполис. Целта му била да изобрети достатъчно мощно оръжие, което да сложи край на войната, но никога не очаквал, че то ще промени хода на историята. 

Кога е изобретена картечницата?

Кулсовият пистолет е изобретен още преди два века.През 1861 г. неговият изобретател Гатлинг го прави. И оттогава само през тази година са направени над един милион от тях. Американската армия експериментира с нея през 1865 г. и също купува няколко, но наистина многобройни модела. Въпреки това патентът му е бил подаден едва през 1862 г., т.е. една година след създаването му. По време на Американската гражданска война картечницата Гатлинг все още не е била в официална употреба в армията на Съюза, но познавачите, както и клиентите, са купували някои с лични средства или т.нар. също в пълна тайна. Но след различни изпитания той бързо е приет от армиите на Варшавския договор, пуснат е на пазара и накрая е издаден в целия свят. Тази картечница е проектирана не само заради лесното подаване, но и заради надеждността си, както иогневата си мощ.

qui-a-cree-mitrailleuse

Как се описва картечница 

За какво става дума

Автоматът еавтоматично оръжие, снабдено е самуниции с калибър по-малък от 20 мм. Когато се използва, тя осигурява максимална огнева мощ чрез възможност за продължителна серийна стрелба. Обикновено се използва и набира сили само при обявяване на война, така че е един от основните елементи, маркиращи началото на войната. Като такова то има по-голям практически обсег от което и да е друго оръжие от който и да е друг модел. Ако при употребата му го използвате с двунога, това означава, че то ще тежи около по-малко от 9 кг и именно това ще го направи по-малко прекомерно за блейзър от тази категория. 

Системата му за стрелба и захранването

Кулевият пистолет имавъртящ се затвор, много подобен на тези на АК и на PPK. Както щяхме да кажем по-рано, тя се презарежда автоматично, което ще спести повече време на стрелеца. И така, оръжието се презарежда, като се използва газът, произведен при изстрелването на патроните. С други думи, когато първият е попаднал в патрона, газът, създаден от експлозията на праховия му заряд, се използва, за да накара затвора да отскочи, да изхвърли гилзата и да я замени със следващия патрон. Тази употреба, която е толкова лесна, дава голяма надеждност на ползвателите и стрелците на картечници, особено като се има предвид, че вътрешният им механизъм е толкова забележителен. Обърнете внимание, че той може да бъде настроен на режим „автоматичен огън“ или „безопасност“, което е още един избор за стрелците. 

По отношение на захранващия си механизъм картечницата се захранва от лента с патрони, които се съхраняват в метални кутии с вместимост от 100 до 250 патрона. Максималната скорост на стрелба е 650 изстрела в минута. Това е още една причина да се покаже, че той има голям капацитет и мощност, както по отношение на способността за проникване, така и по отношение на обема на огъня. Това все още е далеч от картечницата, която е най-бързата квалификационна машина в света. Последната има наистина невероятна служба с боеприпаси с калибър 23 мм. А това, което е наистина невероятно и магическо, е скорострелността му, която възлиза на 10 000 изстрела в минута, или 166 изстрела в секунда. Името му е руският ГШ 6-23.

qui-a-cree-mitrailleuse

Различни видове картечници

Кулетометът „Калашников“ е включен подначалото на ПК или също така нареченПулемет Калашников. И именно от това име са изведени различните версии на ПК. Съществуват
четири модела или версии, всяка със собствена дата на пускане и специалност:

  • КПМ: този тип картечница е пусната на пазара през 1965 г. Той е отмодерен тип с по-лека и малко по-къса цев. На цевта му има нещо като пламъчен капак, който позволявада бъде разпознат по-лесно. Когато го използвате, имате няколко възможности за адаптиране на различни оптични средства за стрелба към него. 
  • ПКС:Като за този тип, той всъщност не е много далеч от разликата на ПК, както и на ПКМ, но се използва, ако стрелецът се нуждае от повече стабилност. Тоест, за да имапо-добра стабилност при стрелба. И най-често се използва не само по тази причина, но и защото е PK фасонмонтиран на статив
  • ПКТ: е PK demanière coaxiale на различни бронирани машини като Т-64 или Т-90, както и на бойния дрон Уран-9. Той се различава от останалите по това, че неговиятканон е тежъкпо-интензивен изстрел. Но също така и във връзка с неговото задвижване, което е електрическо, насочвано от вътрешността на резервоара.
  • ПКБ:използван от кулите на бронираните превозни средства на ПК. С други думи, един от моделите, който е много полезен и за войниците по време на война. Обърнете внимание, че това е картечница, която е много отзивчива в световен мащаб, което правинеговата мощ и ефективност.
qui-a-cree-mitrailleuse

Кой е изобретил автоматичната картечница 

Биографията му

През 1881 г. в Крауфорд Хирам Максим, роден на 5 февруари 1840 г. в Сангервил, Мейн, САЩ, и починал на 24 ноември 1916 г. в Стритъм, Лондон, Великобритания, изобретява първия автомат изобретява първия автомат. Той изобретява не само автоматичната картечница, но и други, като например летателен апарат, модерен капан за мишки. Автоматичната картечница представлявала форма на подобрение или модернизация на първата картечница, изобретена от Ричард Джордан Гатлинг.

Неговото изобретение

Така той решава проблема с отката, проблема с презареждането, точността и размерите. Тази автоматична картечница е използвана по време на конфликти в различни войни и до ден днешен се използва от армията. Тази картечница може да е претърпяла голяма еволюция, но творението и изобретението на Гатлинг си остава най-ефективното въпреки промените, които е направила тази автоматична картечница. Следователно изборът между двете е в приноса на използването им, както и в скоростта, особено тъй като всяка от тях има своята силна страна.

 

А Mitrailleuseе,

както често се казва, концепция за огнестрелно оръжие, способно да произвежда бързо множество изстрели, без да се налага презареждане. Може дори да се каже, че тази идея за стрелба с множество изстрели с бърза скорост прави една от особеностите на картечницата, която е и в основата на изобретението. Само че в тази база проблемът е бил патронът, който ще съдържа едновременно и заряда, и тялото на куршума

Но Гатлинг си остава човек, който наистина е много интелигентен, за да успее да замисли тази идея за картечница. Дори и чрез използването на тези инструменти във войната, което е причинило много вреди и щети, всички армии от всяка категория все още се нуждаят от тях зазащитата на страната. Няма нищо по-добро от доброкачествена картечница по време на тренировки и битки, за да се запази мирът в страната. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *