Кой е създал световната армия?

Както при френската каска за защита на войника, армията по света е най-важното нещо за защита на сигурността, мира и стабилността на гражданите. Армията, която може да се използва за война или мир, е много полезна за хората и им носи ползи. Армията е основен елемент на всяко правителство. Без армия едно правителство не би могло да остане на власт. Значението на армията в света също се е увеличило с течение на времето. От примитивните племена, които са се сражавали с тояги, копия, survival-fire и лъкове и стрели, до съвременните държави с огромни армии, оборудвани с модерни оръжия и технологии, войната се е развивала през вековете. Да, армията е важна служба във всяка държава. Историята на армията по света е дълга и пъстра и има различно значение за всяка страна. Но какво се крие зад тази армия? Кой я е създал? Защо да отдаваме значение на нещо толкова важно като армията в съвременния ни живот? Тази статия ще обясни значението на армията в света, кой я е създал и защо всички държави ѝ отдават толкова голямо значение.

Военни излишъци - нашите военни продукти

Луи XIV създава армията в света

В историята на човечеството армията е една от най-важните институции, създавани някога. Тя спомага за установяването на законна власт над територията и осигурява вътрешната сигурност. Тя защитава суверенитета на държавата, определя границите на държавите, самостоятелно прилага конституционното право и се съобразява със собствените си интереси. Луи XIV създава световната армия. Той е крал на Франция от 1643 г. до 1715 г., а управлението му е известно с експанзионизма и военната сума. Той създава постоянна армия, която в пика си наброява около 100 000 души, което е повече от която и да е армия дотогава. Точно
така, народът Армията на света е създадена от Луи XIV.

Луи XIV е френски монарх, управлявал от 1643 до 1715 г. Той е най-известен с военните си кампании и дългото си управление, по време на което е смятан за един от най-могъщите суверени в Европа. Освен че е крал на Франция, той управлява и много други територии, включително Испанска Нидерландия, Италия и Свещената римска империя в Германия. През 1667 г. Луи XIV поискал всички способни мъже да се присъединят към армията, създавайки постоянна армия, която щяла да бъде на негово разположение в продължение на много години. Това е
важна повратна точка в европейската история, тъй като означава началото на съвременната война, с нейния акцент върху масираните пехотни формирования и тежкия артилерийски огън.

Кой е създал армията в света?

История на армията в света

Армията в света е най-важната от всички. Тя е първото нещо, което човекът е създал, и се използва в продължение на хиляди години. Историята на армията в света е дълга и сложна. Ние ще ви преведем през  многобройните войни в историята, няма да останете разочаровани от нашата селекция, приятели. Съществуват
4 военни епохи:

  • Първата е примитивната война, която се е провеждала между племена и други малки групи. Едва по времето на праисторическата цивилизация, чак до Ренесанса, армиите започват да се обединяват в по-големи групи, като нации или империи. Армиите от този период често са били съставени от пехотинци и кавалеристи, които са се сблъсквали на коне с мечове или копия. Този период е продължил от около 400 г. пр. н. е. до 1500 г. от н. е.
  • Вторият е епохата на происторическата цивилизация до Ренесанса  е времето, когато хората започват да развиват чувство за общност и да се обединяват срещу враговете си. Тя се формира по време на епохата на происторическите цивилизации с цивилизации като Египет, Месопотамия, Китай, Гърция, Рим и много други. Този период се развива между 4000 г. пр. н. е. и 200 г. сл. н. е.Хр. и по това време са създадени много велики изобретения , сред които писменост, математика и архитектура.
  • Третият период от Ренесанса до края на Втората световна война, съответства на времето, когато държавите започват да се формират в нации, а след това да се борят помежду си за земя, вода и ресурси .През тази война  се наблюдава увеличаване на технологиите и оръжията, включително огнестрелните оръжия, танковете, самолетите и подводниците. През този период са разработени и много нови тактики, като въздушни удари и десантни инвазии, които оттогава насам са променили войната завинаги!
  • Четвъртата част започва в края на Втората световна война, когато са разработени нови оръжия и технологии, позволяващи създаване на армии, по-големи и по-мощни от всякога. Когато държавите започват да работят заедно за мир вместо за война. Това доведе до голям технологичен напредък като компютрите и сателитите (които могат да се използват за разузнаване). И да, Четвъртата световна война започна в края на Втората световна война, когато се водеха много войни в различни части на света.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *