Кой е изобретил ракетата?

По дефиниция оръжието е това, което може да се нарече инструмент на физическа версия или цифрова версия, автономно устройство или организъм, който в своя дизайн е предназначен за защита, за неутрализиране, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и точност, Като гранати, пушки, пистолет със заглушител, газ, оръдие…. Той е от същия порядък като другите военни символи.

Базуката е била използвана в почти всички конфликти и войни на всички континенти от Виетнамската война и Сирийската гражданска война насам. Разбира се, точно както и каската „Война 39 45“, все още ще можете да намерите такива и да ги използвате във вашите екшън видеоигри като PUBG или COD, просто трябва да знаете как да ги използвате, как работят и как да ги използвате правилно.

 blousons militaires

Кой е създал ракетата?

Определение и история на ракетното изделие

Това оръжие, според историята, е изобретено и използвано по време на Втората световна война за снабдяване на пехотата с противотанково оръжие. РПГ или Ruchnoy Protivotankovy Granatomet е общоприетото наименование, използвано за обозначаване на ракетен гранатомет, на английски език „rocket propelled granade“. Това е просто пехотно оръжие, способно да изстрелва ракети. Считат се и за гранатомети, а френското военно наименование е не друго, а противотанков гранатомет или LRAC.

Характеристики на ракетата

.

Всъщност ракетният гранатомет е оръжие, чието тегло варира от около 3, 5 кг за най-леките и до малко под 12 кг за най-обемистите модели. Те могат да атакуват неподвижни танкове на разстояние до 500 м за най-мощните. По-голямата част от тези ракетни установки са предназначени за използване в бойни действия срещу танкове, като боеприпасите им се отличават с кух заряд. Могат да се намерят обаче и други боеприпаси – запалителни, осколочни или термобарични за атакуване на укрепления.

Нерядко обаче обектите са за еднократна употреба поради конструкцията си, която основно се основава на боеприпаси. Въпреки това тези устройства остават прости и евтини оръжия, отстъпвайки място на управляемите ракети за стрелба на по-големи разстояния.

При изстрелване с ракетна установка газовете от ракетния двигател се изхвърлят назад. Това означава, че зад стрелеца има опасна зона, която зависи от мощността на ракетата. Тази зона се нарича „конус на разминаване“. Конусът на разминаване съответства на ъгъл от 45°, обхващащ разстояние от 45 m от стрелеца. Тази характеристика обаче е възможно да доведе до инциденти при лошо обучени войници, поради което е забранено да се стреля от незащитена зона, например от сграда.

По принцип прицелите са оптични със скали, позволяващи коригиране на изстрела в зависимост от разстоянието, движението на целта, както и от вятъра, особено при напълно еднократните оръжия.

Кой изобрети ракетата?

Какво е РПГ-7 ?

РПГ-7 или “ ръчен противотанков гранатомет “ е неуправляем гранатомет с ракетно задвижване. Тя е противотанкова, преносима и за многократна употреба. Това устройство е създадено от Съветския съюз през 1961 г. и е използвано директно по време на войната във Виетнам. Механизмът му е вдъхновен от този на Panzerfaust от Втората световна война, който също произлиза от РПГ-2.

 

Каква е най-мощната ракета в света?

РПГ-29 : оръжието вампир

РПГ-29 или вампир, според вашите термини, използвани от НАТО, е ракетна установка с тандемно зареждане, разработена от Русия. Това е оръжие, прието на въоръжение от съветската Червена армия през 1989 г., след което е изнесено по целия свят. Представлява противотанкова ракетна установка с неуправляем, тръбен, дулнозаряден снаряд с максимален обсег 500 м. Достатъчно лека е, за да се носи и използва от един пехотинец. Разбира се, на върха на тръбата има прицел P38 с размери 2,7 x 1. Така че, когато ракетата напусне стартовата тръба, тя разгръща 8 перки, за да стабилизира полета си до 500 метра.

Възможни видове снаряди

За това оръжие са налични два вида снаряди :

  • Термобаричен TGB-29V боеприпас, който се използва срещу пехота
  • Противотанков/антибункерски ПГ-29В боеприпас, който работи с тандемни заряди и HEAT бойна глава за осуетяване на реактивни проекции. Този снаряд се състои първо от малък първи заряд, предназначен да активира реактивните снаряди на целта. Зад този първи заряд се намира вторият заряд, съдържащ бойна глава с оформен заряд. Тя е много по-мощна и много по-широка, избухва зад първоначалната бойна глава и проектира фина, плътна метална струя в бронята на танка. Поради това РПГ-29В е способен да поразява и унищожава танкове с реактивна броня.

История на устройството

РПГ-29 е разработен в края на 80-те години на миналия век, след разработването на РПГ-26, и влиза на въоръжение в Съветската армия през 1989 г. Напоследък се използва с прекъсвания от нередовни сили на близкоизточния театър, включително в боеве срещу съюзниците по време на войната в Ирак и войната в Ливан през 2006 г., когато е използвано срещу израелските сили.

Още повече, смята се, че е бил използван в схватки срещу американски и британски сили по време на първоначалното нахлуване в Ирак през 2003 г.

Каква е разликата между ракета и снаряд?

След края на Втората световна война ракетите стават все по-важна част от арсеналите на повечето държави. Те се използват или в стратегически план, за поразяване на цели в сърцето на вражеската територия, или в тактически план, за водене на бойни действия на бойното поле, където целите са само на няколкостотин метра. Бойното поле е и театърът на действие на рокетите. Въпреки че ракетите и снарядите също се задвижват в цевите си от реактивни двигатели, те се различават по наличието или отсъствието на система за насочване.

 

Кой е изобретил ракетата?

Къде да поръчате военното си оборудване?“

Вие сте французин, много активно търсите перфектното военно оборудване за своите забавления. Любопитни ли сте? Не знаете къде да търсите или дори в коя биотика? Спокойно войниче, SURPLUS MILITAIRES е идеален за теб.

Той е един от най-добрите от най-добрите онлайн магазини по отношение на военните продукти в световен мащаб. Техните продукти съперничат с най-добрите на пазара, но с разумна цена, достъпна за всеки, който би искал да се снабди там. Артикулите, които SURPLUS MILITAIRE предлага, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество.

Този магазин разполага с всички армейски артикули, които търсите, ще ви хареса да разгледате оригиналните артикули, които предлага. surplus-militaire.fr разполага с различни артикули в своя каталог, които да задоволят : екипировка за изтребител, комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и други…

Присъединете се към армията SURPLUS MILITAIRE. Те само ви очакват, така че грабвайте телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт, който продава мечтаните военни продукти на surplus-military.co.uk.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *