Кой е най-добрият пистолет в света?

Револверът е наименование на огнестрелно оръжие, при което камерите (част от оръжието, съдържаща горивния заряд и снаряда) се извеждат последователно чрез въртене пред независима цев, което позволява да се произведат много изстрели без спиране. Тази дума „револвер“ произлиза от латинското revolvere или revolvare със значение: въртя. Револверите съществуват поне от 16 век. Най-известни са револверните пистолети, които се разпространяват от XIX век нататък, когато химическият пълнител заменя каменната батерия като система за стрелба. В днешно време револверите са все по-модерни. Но кой е най-добрият револвер в света?“   Нека разгледаме по-долу всичко, свързано с револверите, нека заедно определим най-добрия револвер, който съществува.

Използвайте се от промоционалните ни предложения за нашите военни дрехи и аксесоари (военна балаклава, военно мъжко яке от полар, хамак … ). Те са налични в нашия онлайн магазин.

military-cap

Най-добрият револвер, който съществува: Manurhin MR-73 Revolver

Револверите MR-73 често са разглеждани и обявявани за най-добрите револвери в света, защото се отличават с качество на изработката, точност и надеждност. Manurhin MR 73 е френскиреволвер с единично и двойно действие, пуснат в производство през 1973 г. и първоначално произвеждан в Мюлуз от компанията Manurhin. Това е първият револвер, произведен във Франция след револвера модел 1892 г. с калибър 8 mm. Разработен е в отговор на търсенето на револвер от страна на френската национална полиция и националната жандармерия, по-специално техните специални части (RAID, GIGN и GIPN). Този револвер е създаден от Жилбер Майяр, тогава инженер в Manurhin.

Носете военни бижута за Вашия ежедневен военен стил!

Различните версии на MR-73

 • МР 73 се предлага с множество дължини на цевта и е снабден с регулируеми или фиксирани мерници.Версията „Defence“ се отличава с цев от 2,5 до 5,25 инча и фиксиран мерник. Версията „Sport“ се отличава с повдигнат десен стандарт и регулируем заден мерник, като дължината на цевта варира от 3 до 10,75 инча.
 • Що се отнася до версията„Gendarmerie“, това е разновидност на версията „Sport“ с грапав преден мерник за по-ефикасно теглене и специфичен заден мерник, като срещаните дължини на цевта са същите като при модела „Sport“. Вземайки всички модели заедно, в каталога на Manurhin за MR73 могат да бъдат открити дължини на цевите 2″ 1/2, 3″, 4″, 5″ 1/4, 6″, 8″ 3/4 и 10″ 3/4.
 • При спортна употребаМанурхин Силует (10,75-инчов) е способен на групиране от порядъка на 200 мм в диаметър на 200 м.
 • Този револвер се е предлагал и във версия „Match“ за спортни стрелци. Това бяха MR 38 Match (с калибър .38 Special), MR 32 Match (с калибър 32) и MR 22 Match (с калибър 22LR). Техните цеви обикновено бяха с размери 13,4 или 15,2 cm. По поръчка се продаваше противотежест от 100 g.
 • Версиите Match са само с единично действие (при двойно действие обаче натискането на спусъка предизвиква движение на чукчето) и имат издължен назад ризер. По този начин се увеличава дължината на мерника, без да се увеличава общата дължина на оръжието, което би довело до надвишаване на максималните размери, разрешени в някои състезания.
 • МР 73 вече се произвежда от фирмата Chapuis Armes. Версиите „Match“, все още камерни в калибри .38 и .32, вече са обозначени като „MR 73 Match“ (предишните обозначения „MR 38“ и „MR 32“ вече не се използват от Chapuis).

Как се използва:

 • „MR-73“ е бил в пенсия в Националната полиция, Националната жандармерия и специалните служби, като например агентите на Националната служба по лова и дивеча, като по-късно е заменен с пистолети тип Beretta 92G (известен като PAMAS), с калибър 9×19 mm Parabellum или от Glock 17, малко по-малко мощен, но и по-малко тежък за по-голяма вместимост.
 • Няколко случая на странични наранявания бяха отбелязани поради компенетрацията на куршумите .357 Magnum, които преминават твърде лесно през човешкото тяло, излизайки с висока остатъчна енергия – проблем, който все още присъства при оръжията с калибър 9×19 mm Parabellum, но в по-малка степен. Всъщност свръхмощността на .357 Magnum много рано е насърчила почти повсеместното използване на боеприпаси .38 Special, които са от съвместим калибър, но са по-малко мощни. Този избор направи теглото и здравината на MR 73 непропорционални на действителната му употреба – оръжието беше прекалено голямо за него, но оставаше надеждно и точно.
 • Оръжието все още се използва в специалните сили, тъй катоне се задръства, позволява да се изстрелват мощни и особено ефективни боеприпаси с голяма точност, което е от съществено значение в борбата срещу решителни противници. Този вид оръжие сега се поставя в ръцете на експерти и в екстремни условия на употреба, като нападения в ограничена среда, например по време на вземането на заложници на полета Алжир-Париж през 1994 г.

Характеристики на MR-73:

Тези револвери са изработени от един и същ материал, но с различни характеристики. Всяка версия има своя специфика:

Версии „Defence/Gendarmerie“:

 • Калибър: .357 Magnum, .38 Special, 9x19mm Parabellum
 • Дължина: 19,5 см до 23,4 см в зависимост от дължината на цевта.
 • Дължина на цевта: от 6,4 см до 10,1 см (2″ 1/2 до 4″).
 • Тегло в ненатоварено състояние: от 0,860 кг до 1 кг в зависимост от дължината на цевта.
 • Капацитет: 6 патрона.
 • Използване: полицейско оръжие.
какъв-е-най-добрият-револвер в-света

Версии „Match/Sport“:

 • Калибър: .357 Magnum/.22 LR/.32 S&W Long. / .357 Magnum Mega Match.
 • Дължина: 23,4 см до 33,4 см в зависимост от дължината на цевта.
 • Дължина на цевта: от 10,1 см до 20,3 см (от 4″ до 8″), също и версията „Long Range“, оборудвана с 9″ цев, т.е. 22,8 см, и MR 73 Silhouette и нейната 10″3/4 цев, т.е. 27 см, предназначена за стрелба по метални силуети.
 • Тегло в ненатоварено състояние: 1,07 кг до 1,19 кг в зависимост от дължината на цевта.
 • Капацитет: 6 патрона.
 • Употреба: спортна стрелба.

Принцип на действие на револвера

В началото на натискането на чукчето се освобождава ключалката и чрез повдигане се задвижва цилиндърът с част от оборота, така че да се постави камера с лице към цевта, след което в края на движението се задейства ключалката на цилиндъра, гарантираща точното подравняване с цевта, като същевременно се опъва пружината на чукчето. При натискане на спусъка се освобождава носът на спусъка от изреза на чукчето, който пада върху грунда. Системата е проста, с малко части и следователно надеждна. Винаги има детенция за половин удар, която позволява на цевта да се върти свободно за зареждане. Този детент е крехък и никога не трябва да се използва като предпазител.

Видове револвери:

Има две форми на револвери. При първата (револвер с револверна глава) всички камери се поддържат от диск, докато при втората камерите са издълбани в цилиндър (цев). С тези механизми са оборудвани всички видове огнестрелни оръжия – от ръчната пушка (пистолет) до оръдието през раменното оръжие (мускетен фитил, мускетна пушка, наричана още кремъчна пушка, пушки).

Капацитет на цилиндъра

Почти всички револвери позволяват изстрелването на шест изстрела, откъдето идва и жаргонното обозначение шест изстрела. Някои много висококалибрени револвери имат само пет изстрела, а много малките пистолети могат да побират само три, за да се намали до минимум отпечатъкът. Някои съвременни револвери позволяват повече от шест изстрела, като например Taurus 627 Tracker (калибър .357 Magnum), който има цилиндър за седем изстрела, или Smith & Wesson 617 (калибър .22 LR), който се предлага във версия с десет изстрела.

През XIX в. някои револвери са били оборудвани с голям шестнадесет- или дори двадесетзаряден цилиндър, понякога за сметка на гениална архитектура, позволяваща два реда камери. Като общо правило, колкото по-малка е вместимостта на цилиндъра и/или калибъра, толкова по-малък е цилиндърът. И
обратното, колкото по-голям е капацитетът и/или калибърът, толкова по-голям е диаметърът на цилиндъра.

Основно предназначение на револвера

 • Най-разпространените боеприпаси в револверите самоделите .22 Long Rifle, .38 Special, .357 Magnum или дори 9 мм. Съществуват и револвери, камерни за .44 Magnum. Полицейските револвери обикновено се зареждат с най-вече .38 Special или .357 Magnum. Тъй като патронът .357 Magnum е удължен патрон на .38 Special, много револвери с патрон .357 Magnum могат да стрелят с двата патрона взаимозаменяемо.
 • Контратерористичните подразделения, като например GIGN, понякога използват револвери заради тяхната мощност и надеждност. Снабдени с оптически прицел, някои ловци използват мощни револвери вместо пушка.
 • Простотата на револвера позволява създаването на здрави конструкции, които понякога се използват за стрелба с много голям калибър боеприпаси: .454 Casull, .500 Winchester, .444 Marlin. Обикновено това са револвери с едно действие, популярни в състезанията по стрелба с металния си силует, въпреки че появата на пистолета Desert Eagle, произвеждан от израелската компания Israel Military Industries (IMI), подобри възможностите на серийните пистолети. Компанията Smith & Wesson разшири възможностите си със своя пистолет .500 S&W Magnum.
 • При боеприпаси с еднаква мощност откатът на револвера е по-брутален от този на пистолетат поради факта, че няма какво да „смекчи“ удара на боеприпаса, за разлика от затвора на пистолета, който гарантира, че откатът се разпределя за малко по-дълъг период от време.
 • Титанът понякога се използва за съвременните револвери, или за определени части, или за цялата му конструкция, както при Taurus 415T. Титанът прави оръжието значително по-леко, което го прави по-малко уморително за носене, но което, от друга страна, води до по-голям откат.

Някои револвери:

Колт Анаконда:

Колт Анаконда е най-големият револвер, получен от серията Mk.V, включваща Trooper Mk.V и Colt King Cobra, произвеждани от компанията Colt’s Manufacturing Company.

Този револвер първоначално се появява на пазара през 1990 г., след което производството му е прекратено през 1999 г. заедно с други револвери Colt, но през 2001 г. отново е пуснат в производство.

От техническа гледна точка Anaconda е сравнително подобен на King Cobra, но се различава по рамката, цевта и цилиндъра, адаптирани към много по-мощните боеприпаси, за които е предназначен, а именно .44 Magnum и .45 Colt. Версията, камерна за .45, вече не се произвежда.

Предназначен да се конкурира с S&W Model 29, Анакондата се ползва с репутацията на най-точния револвер, камерна за .44 Magnum. Теглото на цевта му и добрата ергономичност на ръкохватката му също допринасят за по-удобна стрелба, особено в сравнение с револверите с едно действие, които също стрелят с .44 Magnum.

Анакондата се произвежда с размер на цевта 10,2 см, 15,2 см или 20,3 см (4, 6 и 8 инча). този много голям револвер е предназначен предимно за спортна стрелба и лов. Неговото тегло, размери и откат го правят неподходящ за използване във военната сфера или в правоохранителните органи.

what-is-the-best-revolver-in-the-world

Ruger GP100

Ruger GP100 е огнестрелно оръжие, произвеждано от Sturm Ruger & Co в САЩ от 1985 г. на мястото на серията Ruger Security-Six/ Service-Six. Предназначен за силно заредени патрони .357 Magnum, той се предлага в няколко версии: черен или неръждаем, с лека или тежка цев, със или без регулируеми мерници.

Особености:

 • Механизъм: Двойно действие, ляво накланяне на цевта.
 • Калибър: .357 Magnum, .38 Special, 9 mm Federal (моделът се произвежда в малки серии между 1987 и 1989 г.)
 • Дължина на цевта:

 • Дължина на револвера: 216 мм, 241 мм
  или
  266 мм
 • Капацитет: 6 shots
 • Weight: 980-1000-1300 g
 • Taurus 415T

  Това е най-добрият модел в света.
  Taurus 415T е револвер, производен на Taurus 415
  , от който се различава само по материала, използван за неговата конструкция. Той е предназначен за отбрана, като заема малко място и е лек, за да може да се носи дискретно и с минимален дискомфорт, но въпреки това предлага бърза стрелба и максимална мощност на късо разстояние.

  Оборудван е с къса цев и цилиндър само с 5 изстрела. Той се отличава с това, че е изработен почти изцяло от титан, което го прави особено лек. Това е
  първият револвер от този тип, като другите пистолети, произведени преди това, в най-добрия случай разполагат само с някои части, изработени от тази сплав.

  Таурус 415Т е камериран за мощните амуниции .41 Magnum, които заемат средното място между .357 Magnum и .44 Magnum. Предвид малкото тегло на оръжието и късата дължина на цевта, то е неудобно за стрелба поради големия пламък в дулото му и отката. За да се ограничи издигането на оръжието при изстрел, горната част на цевта е пробита с 6 отвора в края си. Част от неизгорелите газове излизат през отворите ѝ, което предизвиква вертикална тяга отгоре надолу, предназначена да компенсира релефа.

  Характеристики:

  • Платен: Двойно действие
  • Камера: .41 Magnum
  • Тегло в ненатоварено състояние: 594 g
  • Дължина на цевта: 6,35 см
  • Капацитет: 5 изстрела

  Въпреки това можете да изберете револвер по неговата стабилност, точност и дори марка. Но ако търсите най-добрия револвер, изберете MR-73. Този револвер се отличава с безупречна стабилност и точност. За сведение, ако търсите аксесоари за вашите огнестрелни оръжия, ние ви препоръчваме SURPLUS MILITAIRE. Посетете този магазин и ще намерите това, което търсите.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *