Кой управлява OPEX?

Всяка година френските военнослужещи са натоварени със задачата да защитават интересите на Франция извън нейната територия, като се ангажират с осигуряването на мира и сигурността. Ето защо френските военнослужещи участват в така наречените OPEX или по-точно външни операции. Всъщност това е ангажимент за намеса на френските военни сили, действащи извън националната територия. Те се провеждат в сътрудничество с международни организации като ООН, ОТАБ или ЕС, както и с местни армии. Всяка година в армията има много свободни места. Повечето от работните места в армията са свързани с полеви мисии.

Влезте в нашия магазин, за да закупите военни продукти (черна тактическа чанта, соларно зарядно устройство за оцеляване, военни стикери..“) и се възползвайте от нашите специални оферти!“  

 

mitaine-armée

Кой според вас е шефът на командата OPEX?

Командване и управление на ОПЕКС

Както може да се очаква, това е началникът на Щаба на отбраната или CEMA. който отговаря за използването, както и за организацията на въоръжените сили и следователно осигурява командването на военните операции, включително операциите за външна отбрана за опазване на мира и сигурността на държавите от война. Той е и военният съветник на правителството. Началникът на Генералния щаб, или CEMA, разполага с център за планиране и провеждане на операции, или накратко CPCO, в рамките на Генералния щаб на въоръжените сили (EMA). CPCO изпълнява две основни мисии:

  • Първата мисия е планирането на операциите: предвиждане и оценка на рисковете от кризи с цел подготовка на военните варианти, предложени на началника на Генералния щаб на отбраната
  • Втората мисия е провеждането на операции въз основа на работата на CPCO

Използвайте се от промоционалните ни предложения за военно облекло и аксесоари (военна качулка, сгъваема лопата, хамак … ). Посетете Surplus-Militaires.

Какви ресурси са на разположение за OPEX?

Всъщност на 1 юли 2009 г. на Националното събрание на Франция беше представен доклад за разходите за операции по външна военна защита на Франция срещу война, или OPEX, от мисия за оценка и контрол от името на комисията по финанси. В този доклад се посочва, че около 10 000 до 12 000 френски мъже и жени участват във външни операции за мир.

ОПЕКС, които най-често са многонационални, засягат основно 5 области, сред които: Косово, Ливан, Дарфур, Кот д’Ивоар и особено Афганистан.

Разходите за тези операции се оценяват на 852 млн. евро през 2008 г. Тези разходи, които според Комисията са подценени, нарастват през последните години поради отдалечеността на терените на операциите, както и поради нарастващата активност на ангажиментите.

Парламентарен надзор на ОПЕКС

Двайсети век бе свидетел на поредица от последователни глобални конфликти, мобилизиращи хора и армии, които доведоха до сериозни човешки или материални последици и загуби. Ако правителството реши да се ангажира с въоръжена отбранителна интервенция за опазване на мира и сигурността или да започне война, то трябва да информира парламента в срок от три дни. Може да бъде организиран парламентарен дебат без гласуване. Ако външната интервенция продължи повече от четири месеца, правителството представя удължаването на срока на интервенцията на парламента за разрешение. То може също така да поиска от Народното събрание да вземе окончателното решение.

Каква армия да постъпя след OPEX?

Каква е работата в армията?

Армията е един от компонентите на френските въоръжени сили за отбрана, които защитават мира. Поради това, подобно на всички останали компоненти, т.е. френските военноморски, военновъздушни и космически сили, националната жандармерия и съвместните служби за поддръжка, тя е поставена под отговорността на правителството. Оперативната готовност на армейските части е поставена под ръководството на Началникът на щаба на Сухопътните войски (CEMAT), както и министърът на въоръжените сили, организацията, планирането и програмирането на нейните ресурси, оборудване и бъдещи материали.

Във Франция, La grade, е термин, неразделно свързан с армията. Определянето на званието закрепва способността да се заемат работни места или професии от определено ниво, да се поема отговорност за това и да се упражнява властта, свързана с него. Законът, от своя страна, прави разлика между звание и работа, като званието, за разлика от работата, е собственост на офицера. Мъжете и жените в званията всички уважават дисциплината, екипния дух, но преди всичко йерархията. Унтер-офицерска гвардия във Франция Това е група от основни звания в йерархия от военен тип.

  • Военнослужещ или моряк: това е първият военен чин, първото стъпало в йерархията, по време на базовото обучение те се наричат и новобранци
  • Корпорал или старшина 2-ри клас
  • Корпорал или старшина 1-ви клас: това е най-високото звание за сержанти във френската армия

Като доброволен новобранец ще се присъедините към един от центровете за първоначално обучение на сержанти или CFIM на френската армия

./p>

  • Като сержант ще се присъедините към Ecole nationale des sous-officiers d’active или ENSOA de Saint-Maixent за Вашето обучение
  • Като офицер, ще се присъедините към Ecole spéciale militaire ESM de Saint-Cyr за Вашето обучение.

Накрая, въпреки че тези различни армейски звания зависят преди всичко от нивото на квалификацията ви, имате възможност да следвате вътрешнофирмено обучение и по този начин да развивате военната си кариера през годините.

qui-dirige-les-OPEX

Военно дело, професия и мобилност във Франция

По време на ориентирането трябва да заявите 3 желания, съобразени с нуждите на институцията. След това, именно по време на обмена с консултанта по набиране на персонал, ще бъдете насочени, в зависимост от резултатите от оценката, към подходяща длъжност.

По-късно ще можете да поискате прехвърляне, за да промените географския район, който желаете. Преминаването в по-висок ранг ще бъде възможно само при придобиване на допълнителни знания и умения, но въпреки това всеки ранг има възрастова граница. За да останат на длъжността си, войниците трябва да преминат в следващия ранг, преди да достигнат тази възрастова граница. По
отношение на военнослужещите на трудов договор подновяването на договора им всъщност зависи от резултатите от работата им.

Впрочем подофицер има възможност да стане офицер с вътрешен конкурс (тази стъпка трябва да се предприеме преди 30-годишна възраст, след тази възраст конкурсът няма да е от голяма полза). Договорният офицер може да стане, при назначаване и заслуги, офицер от кариерата. Те вече не подлежат на подновяване на договора и няма да могат да достигнат до старши офицерските звания.

Къде да се сдобиете с подходящото оборудване, за да се присъедините към съвета на OPEX?

Решили сте да се присъедините към OPEX или към армията в името на сигурността и мира във вашата страна. Нямате търпение да се материализирате в историята на Франция и да станете войник на пълен работен ден. Не знаете къде да потърсите или дори от коя биотика да си купите екипировка? Отпуснете се, скъпи офицери и бъдещи герои, SURPLUS MILITAIRES е идеален за вас.

Той е един от най-добрите онлайн магазини за военни продукти в света. Тук ще намерите желаното от вас облекло, униформи, оборудване и аксесоари за самолети. Артикулите, които SURPLUS MILITAIRE предлага, са 100% сертифицирани, автентични и с много добро качество. В този магазин има всички търсени от вас армейски артикули, от които се нуждаете, за да демонстрирате гордо своя военен стил. Ще ви хареса да разгледате дрехите и аксесоарите за цялото семейство: аксесоари за мъже, жени и деца от всички възрасти и размери. Разгледайте, onplus-military.fr разполага с разнообразни артикули в каталога си, които да ви удовлетворят: комплект за оцеляване, военна раница, камуфлажни мрежи и други…

Този блог е най-добрият за дрехи във военен стил и съветите, които вървят с тях, за да изживеете пълноценно приключението на перфектния войник. Доставката е безплатна и до всяка точка на света. Освен това разполагат с най-отзивчивия персонал на онлайн пазара, като реакцията на отдела за обслужване на клиенти е до 24 часа. Присъединете се към армията SURPLUS MILITARY. Те само ви очакват, така че грабвайте телефона или компютъра си и посетете най-добрия сайт, който продава мечтаните военни продукти на surplus-military.co.uk.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *