Колко печели легионер?

Чуждестранният легион е корпус на френската армия. Той е елитен войскови корпус, съставен от войници, готови да изпълняват възложените им мисии по всяко време в чужбина или в страната. Младите хора са привлечени от този армейски корпус, който им предлага няколко специалности като пехота, кавалерия, военно инженерство и въздушнодесантни войски. Първоначално Чуждестранният легион е създаден, за да даде възможност на чуждестранни войници да бъдат включени във френската армия. Както и в старите времена, той набира млади французи и чужденци, които да станат легионери. Основната мисия на тези легионери е бойната. Но те участват и в граждански и военни мисии за защита на населението и опазване на мира. Те могат да се намесват извън страната от името на правителства, свързани с Франция чрез споразумения. Като военна професия легионерът получава заплата. Трябва да знаем каква е заплатата на легионера. Какви други облаги може да ползва&nbsp?

Военно оборудване, което може да ви бъде полезно в ежедневието (камуфлажна мрежа, маска, ръкавица, оборудване за оцеляване от края на света …), се предлага в Surplus-Militaire. Елате и открийте!

casque-militaire

 Колко печели един легионер 

В миналото легионерите са били зле платени и слабо мотивирани. Понастоящем един легионер получава месечна заплата от 1380евро от момента, в който се присъедини към Чуждестранния легион. Няма възможност за преговори за заплатата, Цифрата е установена и всеки легионер получава една и съща заплата. Впоследствие неговата заплата може да се променя в зависимост от неговия ранг. Всъщност след две години служба той вече може да бъде повишен в званието ефрейтор, а след пет години може да стане майстор ефрейтор. В зависимост от уменията си легионерите могат да напредват от година на година чрез последователни договори – от ефрейтор до сержант, старши сержант, прапоршчик, главен прапоршчик и майор. Повишаването в ранг се основава на заслугите чрез успехи в техническите и практическите изпити и вътрешните състезания, организирани в Чуждестранния легион.  По този начин заплатата на легионера винаги ще може да се променя в хода на кариерата му.

Така нетната заплата на легионера е 1380 евро, но той получава и обезщетения в натура : безплатно облекло, настаняване и храна. Те дори ще получават бонуси, ако са на мисия в чужбина, са парашутист или провеждат полево обучение.

Носете военни бижута за Вашия ежедневен военен стил!

Кой може да бъде легионер?

Не се изисква диплома или професионално обучение, за да се присъедините към Чуждестранния легион. Кандидатите трябва само да могат да четат и пишат на майчиния си език. Трябва да сте на възраст над 17 години и половина и под 39 години и половина в деня на представянето в информационния пункт. Преди навършването на тази минимална възраст ще се изисква родителско разрешение или разрешение от законния настойник. Те трябва да носят всички съответни административни документи (разрешение за пребиваване, фотокопие на семейна книжка, удостоверение за брак, удостоверение за развод, акт за раждане и т.н.). Кандидатите от Европейския съюз, т.е. от страни от Шенгенското пространство, трябва да носят валидна национална лична карта или паспорт. Но кандидатите от държави извън Шенгенското пространство трябва да имат само валиден паспорт.

Какъв е животът на легионера ?

Легионерът е преди всичко боец, който действа навсякъде по света. Като всеки войник, той също има функцията да защитава хората и да пази мира. Всъщност това е професия в областта на отбраната. Легионерът е боец, който е готов да отиде на мисия навсякъде, където Франция ще има нужда от него. Като такъв той е напълно на разположение и затова пребивава във военния комплекс през първите 5 години от службата си или преди да премине в сержантско звание. Те разполагат с 45 работни дни годишен отпуск годишно. Чуждестранните легионери могат да пътуват до родната си страна по време на този отпуск. През почивните дни, ако нямат задължения, те са свободни. Легионерите със стаж под 5 години трябва да носят униформата си, когато са в отпуск. Но ако отпускът им е за дълъг период, те могат да носят цивилни дрехи. С разрешение на командира, след 3 години служба, той може да си купи моторно превозно средство. А в края на кариерата си легионерът ще получава пенсия като всеки войник.

quel-est-le-salaire-d-un-légionnaire

Каква е заплатата на един френски военнослужещ ?

Професията на военния езаплаща се според ранга на войника или боеца. Заплатата на военнослужещите варира между 1 500 и 6 000 евро. Заплати, близки до 6 000 евро бруто, са запазени за висшите чинове. В началото на кариерата си войниците в армията често получават заплата, равна на минималната работна заплата. Това означава брутна заплата от около 1 600 евро, като нетното месечно възнаграждение е около 1 250 евро плюс бонуси. В случая на легионерите тя е определена на 1 380 EUR, което е нетната заплата при постъпване в Легиона. Въпреки това заплатата им се увеличава с нарастването на техния ранг. Всъщност изчисляването на заплатата на войника се извършва според индекса, съответстващ на длъжността му, и по-точно на йерархичното му ниво, подобно на това на държавния служител.

Какви са алтернативите на военния живот ?

Не сте ли вече убедени в кариерата на легионер или войник ? Или просто не отговаряте на критериите за подбор, за да се присъедините към легионерската  армия? За щастие, съществуват няколко алтернативи, с които можете да преследвате своята страст. В момента съществуват дейности, които са подобни на военните мисии. Това важи с
особена сила за пайнтбола, еърсофта или дори лова.

А за да се потопите напълно в тази военна вселена, какво може да бъде по-добро от военно оборудване, аксесоари и материали ? В Surplus-militaire.fr разполагаме с точно всичко, което бихте могли да си мечтаете да получите. Като се започне от дрехи, спални чували и се стигне до всякакви аксесоари. В нашите големи складови наличности няма край на продуктите от най-висок клас на ниски цени. Не е необходимо да рискувате живота си, за да се впуснете в истински приключения!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *