Кой произвежда боеприпасите?

По дефиниция боеприпасът е производствен комплект, предназначен за зареждане на огнестрелно оръжие, който се състои най-малко от горивен заряд и един или повече снаряди, като например куршум, куршум или снаряд.

Тъй като Германската военна каска се използва за защита на своя притежател, оръжието е това, което може да се нарече инструмент от калибър, във физически или цифров вариант, автономно устройство или организъм със сила, най-често използван от армиите на страната например, който по своята конструкция е предназначен за защита, за неутрализиране, нараняване или убиване на живо същество на разстояние и с точност, военни аксесоари, като например прецизно оръдие, пушка с помпа, пистолет, прашка, щурмова или ловна пушка, патрон и куршум…

Allume feu

Знаете ли кой произвежда боеприпасите на френската национална армия?“

Френската съвместна служба за производство на боеприпаси?

Френската съвместна служба за производство на боеприпаси или SIMu е съвместен орган на френските въоръжени сили, който е създаден с указ на 25 март 2011 г.. В състава ѝ влизат пиротехници от армията на страната, оръжейни механици от френските военновъздушни сили, пиротехници от военноморските сили и цивилни служители в областта на отбраната от страната, включително национални държавни пиротехнически работници.

Националната им мисия е да:

  • Осигуряват на въоръжените сили: на всички места и по всяко време боеприпаси и взривни вещества от всякакъв вид в количество и качество, необходими за оръжие от всякакъв калибър.
  • Предоставяйте квалифицирани и обучени военни пиротехници, принадлежащи към SIMu 

Национална оперативна цел за производство за въоръжените сили

Този отдел участва в националното снабдяване с боеприпаси и пиротехнически изделия за френските въоръжени сили.

Той ги управлява, съхранява и поддържа, както и снабдява въоръжените сили на национално ниво и обезврежда излезли от употреба боеприпаси. Те също така допринасят за нормативната уредба в областта на боеприпасите и представляват френското министерство на отбраната в споразуменията на НАТО за боеприпасите.

Кой произвежда боеприпаси?

Какъв калибър оръжие е законно да се притежава във Франция?

По съображения за обществена безопасност притежаването и носенето на оръжия с различен калибър е строго регламентирано във Франция и е предмет на сложни правни дискусии.

Оръжията, изброени в осем категории, са обект на различни режими. Но като цяло, ако не сте френски ловец или спортен стрелец, не можете да притежавате смъртоносно оръжие, което причинява смърт. Ето обаче оръжията, които определени групи могат да придобият.

Оръжия на свободна продажба за придобиване и притежаване във Франция

Оръжия за нанасяне на удари, класифицирани в категория 6e, и колекционерски оръжия, т.е. в категория 8e, всъщност са на свободна продажба. Това означава, че можете да ги закупите и да ги държите у дома: кинжали, медни ризници, арбалети и т.н., както и колекционерски или исторически оръжия. За да се
счита едно оръжие за историческо, то трябва да датира отпреди 1870 г..

По данни на Министерството на отбраната някои оръжия от категория 5e също могат да се купуват и държат свободно. По същество това са ловни оръжия (гладкоцевни пушки или пушки, стрелящи с по един изстрел в цевта, с обща дължина над 80 cm и дължина на цевта над 45 cm). Придобиването и носенето им обаче е обвързано с представянето на валидно разрешително за лов за съответната година или с представянето на лиценз от одобрена спортна федерация, от 1998 г.. Следователно лице, което е притежавало този вид пушка преди 1998 г., не е задължено досега да я декларира.

Все още може да бъде снабдено, без да изпълнява специални формалности на сигнално оръжие и оръжие, принадлежащо към седма категория. Последното обаче изисква редица условия: то не трябва да изстрелва куршуми или снаряди. Огнестрелните оръжия за развлечение също попадат в тази категория. Следователно имате пълното право да съхранявате “ оръжия със сгъстен въздух “ с мощност, по-малка от 10 джаула, и обхват, не по-голям от 10 м.

Кой произвежда боеприпаси?

Оръжия, подлежащи на деклариране при придобиване и притежаване във Франция

В 5-таe и 7-маe категория има оръжия, подлежащи на деклариране, като напр: полуавтоматични или повтарящи се пушки и ловни пушки, които според Министерството се използват за лов, с оглед безопасността на всички. Можете да ги придобиете, но само след представяне на разрешително за лов или разрешително за спортна стрелба. Притежаването и носенето на пушки също подлежи на такива, ако искате да имате някоя, за да играете пейнтбол, флашбол…

Трябва да подадете декларацията си в префектурата чрез търговеца на оръжие, от когото е закупено оръжието. По време на ловния сезон, разбира се, сте свободни да излезете с пушката си, при условие че можете да докажете, че ловувате. От друга страна,
не можете да се разхождате с острието на оръжие, класифицирано в 6-таe категория, освен при наличие на основателна причина.

Какво е огнестрелно оръжие с пушка?

 Огнестрелното оръжие е вид мощно оръжие първоначално предназначено да поразява цел, да нанася щети на голямо разстояние от няколко метра. Огнестрелните оръжия са се превърнали в преобладаващи оръжия на човечеството: използват се в лова, някои спортове, престъпленията, войната, но и в защита, за защита от бандити, използващи тези амуниции.

Днес, благодарение на технологичния напредък, съществуват всички видове, дори типове пистолети със заглушител, като за всяка серия има специфичен вид бас.

2 по-прости начина за разграничаване на огнестрелните оръжия

  • Леки оръжия, индивидуални оръжия, често с калибър под 15 милиметра, които се насочват с ръка.
  • Тежки оръжия, колективни оръжия, по-внушителни артилерийски изделия и изискващи използването на опора.
Qui fabrique les munitions ?

Къде да купите за най-добро изживяване при стрелба във Франция?

Ако непременно искате да купите военно оборудване за бъдещи ловни дейности или за ежедневието. Но не знаете откъде да купите, предлагаме ви сайта SURPLUS MILITAIRES.

 Той е един от най-добрите от най-добрите онлайн магазини по отношение на военните продукти в световен мащаб, като например военни аксесоари. Разгледайте го, surplus-militaire.fr разполага с разнообразни артикули в каталога си, които да ви удовлетворят.  

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *