Коя жилетка за лов?

Както и при цялото оборудване, което съставлява ловната екипировка, животните са от съществено значение. В зависимост от ловната среда, както и от дивеча, който се преследва, някои жилетки са по-подходящи от други. Жилетката трябва да има добро закопчаване, да е издръжлива на износване, да е изработена от материя с изолационни слоеве за борба със студа и да има много джобове. Съществуват няколко вида ловни жилетки, като например gilet fluo chasse, тактически жилетки. Носенето на ловна жилетка е от съществено значение по няколко причини: незабележимост, справяне с метеорологичните условия, устояване на опасностите от растителността, предотвратяване на всеки злополучен удар. Ловците често избират оранжева жилетка, за да се слеят по-добре с пейзажа и да избегнат максимално подозренията на плячката си. За да разберете в подробности защо и как, ви каним да прочетете нататък!

 

Ловна жилетка

 

Какви видове жилетки да изберем?

Добрата ловна жилетка е преди всичко дреха, която позволява на ръцете да се движат свободно. С течение на времето тази част от екипировката е била усъвършенствана отново и отново. Така че, както може да се очаква, всъщност не съществува един стандартен тип жилетка, подходящ за всички видове лов. Освен от
качествените марки, различните размери и здравото закопчаване, подходящите жилетки зависят и от дейността, която сте избрали.

Лов в гората

В гората, предпазливостта ви е поставена на изпитание . Агресивната растителност тук е възможно да ви накара да се спънете, да се подхлъзнете и дори да паднете, ако не сте внимателни. Поради тази причина е силно препоръчително да носите най-здравата жилетка, за да избегнете всякакви инциденти, които могат да се случат, като например излагане на тръни или храсти. Тук безопасността е на първо място. Екипировката ви трябва да може да издържа на разкъсване и протриване.

Лов в равнините

В равнините се ловува дребен дивеч. Осигурете си придружител с едно или повече ловни кучета, за да уловите възможно най-много животни. За предпочитане са леките жилетки, тъй като средата предразполага към бързо придвижване. Също така избраната от вас жилетка в идеалния случай трябва да има няколко джоба за носене на аксесоари, като например боеприпаси за вашата пушка или оборудване за вашето вярно ловно куче.

Лов на гълъби

Едно нещо е сигурно.
Поради изостреното си чувство за възприятие тези птици невинаги са лесни за определяне при преследване. Въпреки това подходящата сбруя може да улесни работата ви. С други думи, екипировка с цяло лице, която ви осигурява лесен достъп до боеприпасите, и жилетка, която не ви забавя в движенията. Бъдете готови да проявите бързина, постоянство и най-вече търпение, защото със сигурност няма да направите само един изстрел!

Заради незабележимостта, която ще ви е необходима, една жилетка ghostcamo  е точно това, което ви трябва. С други думи, с нюанси на каки и флуоресцентно оранжево. Съществуват и двустранни жилетки с първия цвят от едната страна и втория от другата. Просто ги носете отвътре навън, за да смените цветовете и да си осигурите камуфлаж, с който да заблудите плячката.

Коя жилетка за лов?

Какъв цвят жилетка да изберем?

Общо, ловците и познавачите ще отговорят: оранжев цвят. Може би ще попитате защо опитният ловец винаги носи оранжева, а понякога и каки жилетка? Защо не е жълто, черно, червено или каквото и да е друго? Бъдете сигурни. Не е защото им липсва вкус или защото оранжевото е любимият им цвят! Този цвят просто е преценен като перфектният цвят на жилетката за провеждане на лов, особено от гледна точка на безопасността.

Всъщност, носейки оранжево, вие избягвате случайно да вземете удар от изстрел на друг ловец.
Изберете флуоресцентния оранжев цвят, за да могат колегите ви ловци да ви разпознаят, защото те ще направят същото! Това е жилетка с висока видимост, която значително ограничава риска от инциденти. Въпреки практичния си ефект обаче този цвят не е единственият, който се предлага за добър лов. Обясняваме ви подробно.

Оранжев, скучен цвят за повечето животни

С изключение на дивите свине, другите бозайници възприемат флуоресцентното оранжево като скучен цвят. Те нямат същото устройство на очите като хората, а именно три вида опсини, които им позволяват да различават широка гама от нюанси. Следователно оранжевата жилетка, общо взето, е идеална за добър камуфлаж и ние я препоръчваме, ако искате да поставите всички шансове в своя полза за успешен лов.

Зелено, каки и кафяво – цветът на гората

Зелено или каки за дърветата и кафяво за цвета на земята. Последният цвят остава особено незабелязан, ако на ловците им се налага да легнат по време на лов. Когато ситуацията изисква да останат дълго време на земята, за да изчакат определен жест от страна на плячката си, преди да действат, някои от тях прибягват до камуфлажна мрежа. Целта е просто да се слеете с природата.  В гората, добавени с оранжево, това са най-добрите камуфлажни нюанси, за да можете да се промъкнете дискретно, без да бъдете забелязани от дивеча.

Бял цвят, за да се слеете със снега

Бялата жилетка е единственият вид жилетка, която можете да носите, за да се слеете със снега. Заложете на бяло яке с малки черни петна, но не стигайте по-далеч в съчетанието на цветовете. Грачът ще вижда само сняг в него!

Важността на камуфлажа в лова

Всъщност не калибърът на пушката е този, който ще ви гарантира, че целта ви ще бъде поразена. Камуфлажът е по-важен, тъй като да не бъдеш забелязан от дивеча е сред ключовите фактори за успешен лов. Всеки ловец трябва да е наясно, че е натрапник в дивата природа.

Гората е домът на животните

Те познават в детайли всяко кътче от средата, в която живеят, а ловецът е чужд там. Затова, когато той се появи с яке в произволен цвят, шансовете му да улови едно диво животно са малки. Някои животни, като например елените, разпознават силуета на човека от голямо разстояние. Ето защо жилетка от призрачно камуфлажно дърво, която имитира цветовете на природата , е идеална за лов. С дреха, съставена само от 30% каки, кафяво, синьо или бежово, всичко е готово.

Прецизност на стрелбата

С ловно облекло, включващо жилетка ghostcamo, ще останете незабелязани от едрия дивеч, което ще ви даде време да подготвите правилно всеки изстрел. Шансовете на плячката ви да бъде победена с всеки изстрел се увеличават, защото ще можете да ги разпределяте на разстояние.

Коя жилетка за лов?

Друга важност на ловното облекло

Знаем колко ефективни са жилетките в борбата с опасностите от времето и гъстата растителност. Те предоставят и практически предимства по отношение на аксесоарите и свободата на движение.

Комфорт

Въпреки че безопасността е от първостепенно значение, не бива да се пренебрегва фактът, че можете да се движите свободно.
 
Независимо дали просто преследвате или активно ловувате, не забравяйте да изберете такава, която не ви създава затруднения при движенията на тялото. Това ще ви улесни в избягването на препятствия. Ако детайлите на околната среда позволяват да изминете голямо разстояние пеша, ще ви бъде полезна лека екипировка, която позволява преминаването на въздух.

Джобовете

Ловната жилетка трябва да бъде едновременно удобна и полезна. Различните джобове, които тези жилетки съдържат, са удобни за съхранение на аксесоари, още повече ако те са много. Някои от тях имат дори до 10 джоба, които съставляват: карфиците, коланите за патрони, задния джоб, ловния лиценз и дори опорите за ръце. Това е чудесен начин да
съчетаете полезното с приятното, нали?“

Избор на жилетка за ловно куче

Да. Ако вземате със себе си ловно куче, за да му помагате, няма да сте единственият, който се нуждае от защита. Мерките за безопасност важат и за вашия ловен спътник, още повече че той невинаги ще бъде по-предпазлив от вас. Освен от аксесоари като повод, нашийник за обучение или нашийник за припомняне, кучето ви ще се нуждае от добра ловна жилетка, също като вас. Но как да направите правилния избор?

Измерване на размера на кучето

По-точно трябва да измерите неговата кръгова обиколка, областта след задната част на главата и врата. За да разберете точния размер, използвайте гъвкава ролетка или парче конец. Но внимавайте да не прекалите с измерването (не повече от 3 см), защото в противен случай ще се окажете с жилетка, която е много по-голяма, отколкото е в действителност. Това може да нарани кучето ви, особено по краката. Вземете правилните размери, оставете ги на нас и ние ще оборудваме кучето ви с предпазна жилетка, достойна за ловеца, който е то.

При избора на издръжлива материя

Много ловни кучета са имали нещастието жилетката им да се скъса при най-малкия инцидент, защото въпросната материя е била ненадеждна. След размера това е най-важният параметър за гарантиране на защитата на вашето куче. Затова е най-добре жилетката да бъде възможно най-издръжлива. Със здрава закопчалка е още по-добре.

Всички ловни артикули в Surplus Militaires.

Оборудване, екипировка, военни чанти, украшения, бижута и аксесоари за оцеляване: Всичко е достъпно в Surplus Militaires на разумни цени.
Искате ли да демонстрирате с гордост военния си стил? Можете ли да покриете всяка ловна територия с подходящите обувки? Да ловувате на диви прасета с качествена пушка? Но също така да имате жилетка от здрав плат? Не търсете повече, защото всички аксесоари за всички размери, които търсите, можете да намерите при нас. 

Ловно облекло

Ние гарантираме качеството на облеклото на всеки продукт – от обувките до ловните жилетки. Обадете ни се, за да получите подходящото за вас ловно облекло и сбруя!

Коя жилетка за лов?

Ловни комплекти

В нашия магазин можете да намерите всички продукти, от които се нуждаете за ползотворна ловна сесия. По отношение на безопасността можем да Ви осигурим всички важни аксесоари за оцеляване: запалки, огънчета, палатки, компас и др.

Общо казано, носенето на ловна жилетка е не само полезно за ловеца. Тя е за него необходима част от екипировката.
 
Тази жилетка без ръкави предлага на ловците множество предимства:

  • Практично ловно облекло: Ловецът може да използва многобройните джобове на жилетката, за да съхранява многобройните си принадлежности, както и тези на ловното си куче.
  • Устойчива материя:  Удобна, но преди всичко здрава, тя спомага за устойчивост на разкъсване и износване. Нашите ловни жилетки предлагат и защита от щетите, които може да причини дъждът, благодарение на водоустойчивата материя.
  • Добра телесна температура: Нашите ловни жилетки са проектирани с материя, която е адаптирана към климата, който клиентът може да изпита във всеки регион. Знаейки това Зимата е ловен сезон, ловната жилетка, подобно на военното яке, позволява на ловеца да издържи на най-ниските температури.
  • Камуфлажът е гарантиран: Преследването на животни се римува със скритост. Нашите военни якета гарантират скритост за неоткриваема засада.
  • Гарантирана безопасност: Някои цветове на якето, като например флуоресцентното оранжево, не само ви позволяват да бъдете невидими за няколко животни, но и намаляват риска от инциденти по време на групов лов.

Консултирайте се с https://surplus-militaires.fr, за да изберете жилетката, която ви е необходима за добър лов. Каталогът на нашите продукти ви се предлага с безупречно качество и най-ниски цени.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *