Къде да отидем на туризъм през лятото?

Терминът “ туризъм “ има своята история. Преди няколко десетилетия думата не е казвала нищо. Единствено литрите са я наричали, връщайки се към стария венериански термин „randon„, отнасящ се до „стремителното и бързо бягане на диво животно по неговата земя“. Войниците, поклонниците и пастирите вървели пеша по необходимост. Днес ходенето се е превърнало в спорт. Съставен от randonner чието етимологично значение е “ да тичам стремглаво„, което само по себе си произлиза от старофренското randon, от германския корен *rand, от който произлизат немското “ rennen “ и английското “ run “ със значение на тичам.

Жан Лоазо е бащата на пешеходния туризъм. Бивш разузнавач и архитект-архивист в Банката на Франция в Париж през 1914 г. той е инициатор на пешеходния туризъм. Независим, той създава свой собствен свят на ходене, вдъхновен от наблюдението на природата.  Първоначално той създава вестник, клуб на младите пътешественици и скаутски дом.

В началото на 1943 г. Жан Лоазо се застъпва за използването на пътеките в нашата природа и най-вече за тяхното поддържане… Той подробно описва всички практики, посочва маршрутите на 32 Routes du Marcheur, и предлага проекта си на влиятелния Touring-Club-de-France, секция Plein-Air…, който го приема през 1945 г.

Използвайте се от специалните ни предложения за военно облекло и аксесоари (военна балаклава, сгъваема лопата, хамак, vestes treillis militaire…. ). Те са налични в нашия онлайн магазин.

accessoire-de-survie

През 1946 г. думата „randonnée“ се появява за първи път в Les Compagnons de la Bonne Humeur, въпреки че все още не е включена в речника.

По дефиниция туризмът се определя като тръгване по пътеките и по-дълбоко потапяне в природата. Практика физическа която се състои в извършване на разходка&nbspс&nbspразлична продължителност&nbspпо&nbspдаден маршрут&nbspпървоначално с&nbspцел&nbspотпускане&nbspи&nbspоткриване. От друга страна, разходката е случайна дейност, практикувана в по-градска среда по път или тротоар, като в този случай маршрутът не е даден в началото.

 Носете военна яка всеки ден, купете си военни обувки при следващия си поход.

Къде да отидем на поход през лятото?“

Всички знаем, че трябва да излезем и да открием природата. Имате богат избор, от дестинации, подредени от север на юг. Походите са подбрани в зависимост от климата, предлаганите маршрути и красотата на пейзажите, така че ще намерите подходящия за вас поход. А често сме намерили начин да съчетаем елементите: земя, море, вулкан, тайни заливчета, залези, масив, надморска височина, плажове, долина.  Всяка дестинация е хармонична мозайка от пейзажи, за да компенсира всички възможни разочарования. Маршрутите са оригинални, изчерпателни и информирани, като нивото им е подходящо за всеки. Този пътеводител ще ви помогне да се насочите към дестинациите, които ще искате да прекосите.

Походи във Франция :

Франция е страна с позната и призната красота, красота, която се разгръща чрез голямо разнообразие от пейзажи.
  Има много призми, през които тя може да бъде открита и да й се възхищаваме От величествените високи планини до нежното средиземноморско крайбрежие, през богатите долини или дори океанските земи. Искате ли да се потопите в това невероятно природно наследство? За
да ви дадем някои идеи, ето кои са най-добрите места за пешеходен туризъм във Франция

Туринг на високите планини :

 • Кейрас :

В сърцето на Високите Алпи, маршрутът „Кейрас“ преминава през пейзажи с огромна красота.
  Неговите пътеки са особено известни благодарение на факта, че са перфектно поддържани. Бидейки най-достъпният, т.е. с най-малка трудност, този регионален парк съдържа спиращи дъха пейзажи, когато сте на височина. Те предлагат лунни пейзажи, а по пътя ще откриете типични селца в долината, да не говорим за защитени животински видове. Ще откриете красиви пейзажи, както и великолепни гори.

 • Le Jura :

Дива и по-малко оживена територия, тя е дом на многобройни туристически маршрути. Разположен на границата с Швейцария, можете да се разходите по високопланински пътеки и да се полюбувате на прекрасни панорами към Алпите и разкошни езера като Женевското езеро.  Ако обичате водопадите, не се колебайте да посетите известните водопади „Еж“. 

 • Лес Пиренеи :

Пиренеите предлагат може би най-голямото разнообразие от пейзажи във Франция.  La grande traversée des Pyrénées, ви позволява да ги преминете средно по над 900 км пътека на Монблан.
 Те предлагат може би най-голямото разнообразие от пейзажи във Франция.  Само на метри от долини, пещери, водопади, изумрудени езера и главозамайващи върхове, пътеката обещава срещи, които ще останат запечатани в паметта ви. 

 • Веркорите:

Веркор е  планински масив в Алпите. Северна Франция, разположен на няколко метра над департаментите Изер и Дром в региона Рона-Алпи. Този масив се намира на изток в прохода на долината на Рона, между долините на Isère на север и Drôme на юг. Планината Мон Блан се издига в сърцето на масива Мон Блан и е най-високата точка в алпийската верига.

où-faire-de-la-randonnée-en-été

Поход там, където има море и плаж:

 • Британи:

Това е едно от най-добрите места за туризъм във Франция сред походите. Нещо повече, пътеката Douaniers се простира на 1800км покрай океанското крайбрежие на Бретан. Освен върховете на планините, животът в гората, плажовете също са много привлекателни.

Пътят Sentier des Douaniers ви позволява да достигнете до Мон-Сен-Мишел от язовир Арзал, като същевременно се наслаждавате почти изцяло на гледката и прехода по крайбрежието.

 • Les calanques :

Придвижете се до Южна Франция! Окъпан от Средиземно море и на шията на плажовете, националният парк е дом на геоложки образувания, които предлагат на посетителите несравнима красота.

Откриване на красотата на природата :

 • Корсика :

Наричана, островът на красотата, Корсика е един от най-красивите пейзажи на френския континент. Те се разкриват пред туристите чрез истински калейдоскоп от форми и цветове.Тази пътека се смята за една от най-красивите в света. Но бъдете внимателни, не тръгвайте сами, тъй като трудността понякога може да вземе опасни завои. Обикновено
идвайте поне с водач, за да тръгнете.

 • Chemin de Saint-Jacques de Compostelle :

Всяка година хиляди туристи пресичат тези пейзажи, понякога буколически, понякога спиращи дъха. Отвъд духовното измерение, което пътуването придобива за католиците, Камино Сантяго де Компостела е уникален поход, който ще говори на всеки. Открийте голямото разнообразие от пейзажи, културно и архитектурно наследство.Походът може да се превърне и в момент на убежище на всяко ниво.

 • Le tour des lacs d’Auvergne :

Както подсказва името му, това е регион, изобилстващ от девствени диви пейзажи, идеална площадка за пешеходци. В сърцето на Централния масив, носете, за да откриете вулканите, горите и езерата на Оверн, но и културното му богатство чрез традициите и наследството му.

Поход около света :

Ако искате да откриете света, възползвайте се от всяка възможност или ще бъдете в контакт с природата. Ето
няколко държави, които могат да ви впечатлят, когато става въпрос за пешеходен туризъм.

où-faire-de-la-randonnée-en-été

В Европа :

 • Алпийски преход Тонгариро (Нова Зеландия) 

Преходът Tongariro Alping Crossing в Нова Зеландия е еднодневен поход.Голяма част от пейзажите ще бъдат познати на всеки, който е гледал филмите „Властелинът на пръстените“.
Властелинът на пръстените“.
Изкачващият се участък преминава през древни лавови полета и вулкан, който все още изхвърля пара. От върха се открива обширна гледка към Националния парк Тонгариро, включително Червения кратер и Маунт Руапеху.

 • Езерна област (Великобритания) 

Дом на стръмните склонове на Скафел Пайк, <.strong>Най-високата планина в Англия, както и ослепителна редица езера, в Лейк Дистрикт никога не липсват разходки. Трудно е да се конкурирате с Лейк Дистрикт, когато става въпрос за специализирани пешеходни почивки в Обединеното кралство. Разходка около езерото Уиндърмиър или Клайф Хайтс, например, ще ви накара да тръгнете по стъпките на Беатрикс Потър. 

 В други страни по света :

 • Пътят на Инките (Перу)

Пътят на Инките е едно от най-добрите места в света за ходене пеша.
Освен усещането от ходенето по следите на историята и примамливостта на Мачу Пикчу в края на маршрута, ще имате възможност да наблюдавате необикновена дива природа. Андски алпаки, яки трогони, стотици видове ярко оцветени пеперуди и дори неуловимата очилата мечка са само част от съществата, живеещи в района.

 • Национален парк Цион (САЩ) 

Национален парк Цион в Юта предлага специализирани пешеходни почивки, подходящи за повечето възрасти и възможности. Краткият Weeping Rock Trail е популярен сред семействата с малки деца, както и малко по-дългият Emerald Pools Trail. Междувременно пътеката Angels Landing Trail не е подходяща, ако се страхувате от височини или не желаете да използвате веригите, прикрепени към стената, за да преодолеете някои от скалните пасажи, но изгледът на върха е спиращ дъха. 

 • Голямата китайска стена

Има много, много начини да се изкачите по Великата китайска стена. Един от най-популярните е маршрутът от Джиншанлин до Симатай по участък от разрушената стена. Близо до Бежин, той е лесен за достигане и предлага няколко впечатляващи гледки. Въпреки популярността си, тук е лесно да избегнете тълпите и да си представите, че мястото е само за вас. 

où-faire-de-la-randonnée-en-été

Къде да намерим туристическа екипировка :

Войници, baroudeurs, къмпингари, частни охранители или туристи, екипирайте се от главата до петите с нашата колекция от военно оборудване и екипировка. За да насърчите безопасността си по време на поход, по-специално, надявам се, че вече сте наясно, че трябва да се опаковате добре.  Surplus militaire предлага основни продукти за излети на открито, във високи планини или гори. Радиостанции, лампи, палатки, военни каски и много други, това оборудване е подбрано за Вас с качество, което е едновременно практично и функционално.  Винаги по-иновативни, ние гарантираме, че качеството на услугите е най-доброто. Също така, за всяка покупка, направена на военни излишъци, ще ви бъде предложена доставка.

Всичко, което остава, е да изберете оборудването, от което се нуждаете.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *