Как да изберем правилния размер на шапката ?

     Шапката е аксесоар, който може да се носи много добре както от мъже, така и от жени. За някои може да изглежда очевидно, но понякога има объркване относно това коя шапка да се носи. Не бива да се забравя, че формата и размерът на шапката влияят на външния вид, в смисъл че всички визии са невъзможни без правилния размер. Изборът на подходяща шапка е много важен. Тя е почти толкова важна, колкото и носенето. Как да разберете дали да носите голяма или малка шапка? Съществуват различни размери, но изборът ви ще зависи от размера на главата и формата на лицето ви. Открийте също така гама от военни шапки

Scholar's cap

В зависимост от размера на главата 

Изборът на правилния размер на шапката правилният размер е от съществено значение. Така че, за да разберете какъв размер  трябва да измерите вашия размер на главата с помощта на манометър за напрежение. След това измерете размера над очите и ушите. Ако размерът на главата ви не отговаря на определен размер, вземете по-големия от двата, за да не ви е твърде тясно. Също така имайте предвид, че шапката трябва да се носи на 1 см над ушите, така че да стига точно над веждите.

Размерът на шапката може да се използва и за естетически цели. Всъщност, за да изглеждат по-небрежно, някои хора предпочитат да носят шапката доста високо на главата, а не притисната надолу, както се прави традиционно. Този стил може да ви накара да изберете шапка, която е малко по-малка от ръста ви, така че да стои самостоятелно, ако я отдръпнете малко назад. По същия начин, ако цените високо прическата си, изберете такава, която е доста голяма, за да не е прекалено стегната и да държи формата, която сте ѝ придали, и да предпазва грижата за косата която сте приложили към нея.

Методите за измерване 

  • Най-лесният начин да разберете размера на главата си е да я измерите с лента или верига. Въпреки че размерите на главата на бебетата се променят много бързо до 3-годишна възраст, при децата над тази възраст връвчицата минава по задната част на главата, като се уверява, че е на нивото на гърбицата на задната част на врата – най-силната част на главата. Това измерване ви дава резултат в сантиметри, който ви позволява да направите покупката. Децата на тази възраст обикновено имат обиколка на главата между 51 и 54 cm и достигат ръста си на възрастни в началото на юношеството. Ако желаете да предложите детска шапка, тук са посочени стандартните размери, но ви препоръчваме да попитате за точния размер на детето, тъй като това не е точна наука. Между 2 и 3 години: 51cm Между 4 и 5 години: 53cm Между 6 и 8 години: 54cm От 10 години: 55cm

         Обиколката на главата на жените обикновено е между 55 и 59 cm, а на мъжете – между 57 и 61 cm. Възможно е обаче да не се вмествате в този диапазон, което изобщо не е проблем, тъй като марките често създават малки и много големи модели, които да паснат на всеки. Ако получите значително голям или смешно малък резултат, можете да започнете отново. Някои марки продават своите шапки в стандартни размери. Ако получите размер между двата, като предпазна мярка изберете по-големия размер, тъй като е по-лесно леко да намалите размера на шапката, отколкото да я уголемите, и ще ви е по-удобно. Също така, ако сте между два сантиметра, запазете допълнителния сантиметър.

Как да изберем правилния размер на шапката
  • Друг прост метод също е да започнете при естествено осветление естествено, след което измерете височината на шапката с естествен, инстинктивен жест на главата си, като я държите с върховете на пръстите си. Уверете се, че ръцете ви са равни и подравнени. След това направете следното изчисление: умножете дължината на ръката си (там, където е лакътната чашка) в сантиметри по коефициент между 0 и 2. Защо 0 и 2? Защото така е! Това е въпрос на навик: когато не сте свикнали, започвате да умножавате, за да получите по-къса дължина. Когато свикнете с него, се размножавате, за да получите по-голяма дължина. Изборът на правилния размер е сериозен проблем. Неподходящата шапка може да влоши имиджа ви и да намали харизмата ви.
  • За да коригирате размера на шапка, която е малко по-голяма, можете просто да поставите коркови ленти между капачката и антиперспирантната лента и можете да я намалите с няколко милиметра. Ако разстоянието е твърде голямо, можете да стиснете известната лента за пот между пръстите си и да зашиете шев в образувалата се гънка.

                &nbspТолкова малки шапки могат да бъдат увеличени, но внимавайте да не скъсате влакната, като се опитате да ги отпуснете твърде бързо. Можете да инвестирате в уголемител или просто да го навлажните и да го напълните максимално. Тя ще се отпусне и ще ви позволи да я носите без дискомфорт. Не забравяйте да
я съхранявате в специална кутия и с вестник на короната, за да я запазите в добра форма

  • Има и шапки с универсален размер. Обикновено едноразмерните са тези с по-обикновени стилове, така че нямат същата нужда от плътно прилепване към главата, особено ако я носите много наклонена над задната част на главата си. Повечето от тях са с ластик, който осигурява по-добро прилягане към главата. Внимавайте да не избирате тези шапки, ако имате голяма или малка глава. Някои от тях се предлагат с 2 коркови ленти. Просто ги плъзнете под удобната лента, от вътрешната страна, за да намалите шапката с един или два размера

 Всички шапки, които предлагаме в един размер, са невключващи се шапки, което означава, че не се впиват в главата. Това са шапки, които се поставят на върха на главата и се пристягат с панделка, гребен или ластик. Тези шапки са едни от най-удобните шапки и имат предимството, че не падат.
Добре е да знаете, че регулируемата ластична лента ви позволява да я нагласите според главата си, когато се предлага в един размер.

  • Ако размерът на главата ви е по-малък от 55 см или по-голям от 62 см, често е много трудно да намерите вашия размер в неспециализираните магазини.
     

При малки глави е възможно размерът на главата да се намали до 2 см, след което шапката вече няма да приляга визуално, или чрез подплънки под комфортната лента върху нея, или чрез зашиване, за да се притисне комфортната лента (препоръчителен метод в caps). Можете също така да преминете към детски размери. Между другото, децата имат големи глави в сравнение с телата си. Всъщност главата расте по-бавно от останалата част на тялото.

       

Как да изберем правилния размер на шапката?

              За размери над 64 см няма производители в тези размери, единственото решение ще бъде да разгънете комфортната лента, за да я удължите. За филцовите шапки има разширители, при които можете да издърпате или увеличите обиколката постепенно с помощта на регулиращ винт. Различните етикети. Повечето производители предлагат размери от 55 до 62 cm. Някои от тях са по-дълги: от 52 до 64 см, а детските модели варират от 47 см за бебета до 54 см за деца на 10-12 години. В този случай размерите могат да варират леко в зависимост от дизайнера. Ето едно ръководство, което ще ви помогне с етикетите: S – от 54 до 56 см; M – от 56 до 58 см; L – от 58 до 60 см; XL – от 60 до 62 см и XXL = от 62 до 64 см. Моля, обърнете внимание на указанията на всеки продуктов лист. За S или M е от 55 до 58,5 см, а за L и XL – от 58,5 до 62 см. Това означава малък или голям. По принцип тези шапки са снабдени с ластик, който осигурява по-добро прилягане към главата. Моля, имайте предвид, че тези стойности са ориентировъчни, следвайте указанията на всеки продуктов лист

В зависимост от лицето ви 

Ако не знаете размера на главата си, но имате възможност да го пробвате, ето как да разберете дали е подходящ за вас. Шапката с вашия размер не трябва да пада над очите ви, в този случай тя е твърде голяма. Също така не трябва да стои твърде високо на челото ви, защото в противен случай е твърде малък. Идеята е да се чувствате плътноно не стегнато, а най-добрият начин да добиете представа е да оставите шапката за няколко минути. Ако на челото ви има следи или ви е малко тясно, размерът е твърде малък.

Приляга на лицето ви

  • В зависимост от формата на лицето ни, някои шапки ще са за предпочитане пред други. Така при дълго лице баретата е за предпочитане, тъй като ще разчупи дългата линия на погледа ви. За тези, които имат квадратна форма, е по-добре да изберат заоблени шапки, като например шапки тип „пъпеш“, шапки тип „клош“ или филцови шапки. За тези  по-скоро закръглени ще е добре той да се откроява с малко асиметрична шапка, като например с мека шапка или мека барета.
Как да изберем правилния размер на шапката?


  • Добрият цвят на брадата и чашката B са най-добрите варианти, ако имате кръгло лице. Средна или малка шапка подхожда на всички типове тялоако сте продълговати или продълговати, искате да направите нещо различно и да си поиграете с формата на лицето си. Само стилизирането на снимките ви в Instagram няма да доведе до активна покупка за потенциалните ни клиенти. Ако някога сте се възхищавали на красив мъж с шапка, знаете, че тя има силата да промени външния ви вид и да ви направи по-привлекателни. Изборът на подходяща шапка също може да повиши самочувствието ви. Това е така, защото носещият го привлича много повече внимание. Хората се привличат от очите, а носенето на шапка гарантира, че винаги ще ви гледат право в очите. При косата шапката може да определи стила ви. Изберете правилния, това е името, което определя перфектния универсален модел. Важно е да се чувствате комфортно пред камерата. Ако се чувствате некомфортно или не харесвате снимката си с нея, това е защото не носите добра шапка

                И накрая, изборът на мъжка или дамска шапка може да покаже оригиналност и да определи стила ви в очите на околните. Много известни личности не се страхуват да го използват като начин на изразяване и добър начин да бъдат идентифицирани със своя стил. След като знаете кой тип ви подхожда най-много в зависимост от формата на лицето ви и знаете какъв размер да изберете, остава само да намерите подходящата шапка за вас. Така че не чакайте повече и поръчайте вашия  от нашия сайт onplus-military.co.uk 

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *