Как да изберем ръкавица?

През зимния сезон е важно да поддържате тялото си топло. Ръкавиците са аксесоар, който е придобил голяма популярност и пази ръцете ви топли през зимата. Това е моден аксесоар, който може да се носи с всякакви тоалети и подхожда на всяка сделка, на Лов на ръкавици е идеалният пример.

Защо използвате ръкавици?

Някои модели ръкавици са изгодни за хората, които се занимават с ръкоделие. Тези модели имат свободна част, която позволява на потребителите да продължат работата си без риск от измръзване. Повечето членове на семейството избират ръкавици, защото могат да играят с мобилните си устройства, като същевременно предпазват ръцете си от студа. The дамска вълнена ръкавица е особено лесна за носене и ежедневна употреба.

дамски ръкавици

Какви ръкавици да изберем?

Повечето хора, особено скиорите, често пренебрегват закупуването на чифт ръкавици или мъжки ръкавици. За да изберете подходящия за вас модел ръкавици, е важно да познавате тези основни състави, катомембраната, вътрешните ръкавици и изолацията. Ръкавиците имат по-високо ниво на нагряване от ръкавиците. По принцип ръкавиците могат да покриват всички пръсти и са идеални за хора, чиито ръце винаги измръзват. Възможно е също така да изберете ръкавици, изработени от коприна или от естествен материал – полипропилен. Тези материали имат всички предимства да предпазват ръцете от студа. Тези материали имат и други предимства, тъй като са леки и тънки и запазват свойствата си, когато са мокри. От друга страна, ръкавиците могат да осигурят голяма сръчност. Освен това, ако ръцете ви замръзват много бързо, причината е, че са мокри от пот. За тази цел можете да изберете ръкавици, проектирани с високоефективна мембрана, която да ви държи сухи през целия ден.

Как да изберем правилно ръкавиците си

Какви ръкавици за жени?

Общо казано, ръкавиците са един от вечните и неподвластни на времето аксесоарина женския пол.
От няколко години насам тези модни аксесоари са във възход, независимо от сезона. Всъщност има различни видове дамски ръкавици, но като цяло те могат да се носят върху скафандъра, за да ви предпазят от студа. Можете също така да си вземете ръкавици от по-тънък материал, за предпочитане с шарка, които да носите вътре в скафандъра си. Комбинирането на облеклото ви с ръкавици може да ви придаде
оригиналенпо-стилен вид. Можете да избирате от кожени, памучни, вълнени, велурени, кожени и др. ръкавици с гладки или печатни мотиви. Дамските ръкавици се предлагат в две форми:

 • Кратки ръкавици, които спират на китката, други, дълги, които стигат повече или по-малко до горната част на ръката. Последните ефективно предотвратяват проникването на студ под ръкавите.
 • Ръкавици с очертани пръсти на дланта. Тези модели ръкавици осигуряват по-добра защита срещу студа.

  Как да изберем правилните ръкавици?

  Как да изберем ръкавици за зимата?

  Въпреки че ръкавиците са аксесоари, които могат да се носят през цялата година, най-добре е да имате такива специално за зимния период.

  Ръкавици за жени

  Ръкавиците са един от задължителните аксесоари всяка зима. За жените имате възможност да изберете модни ръкавици, които са по-скоро винтидж, в ярки цветове или с панделки и т.н. Кадифените или вълнените ръкавици са най-ефективни в борбата със студа.

  Ръкавици
  за мъже

  За мъжете кожените ръкавици са идеални и се съчетават с всякакви тоалети. Въпреки това кожените ръкавици изискват по-специални грижи, тъй като са склонни да бъдат крехки при контакт със сняг или вода. Мъжките ръкавици могат да се носят по всякакъв повод. Той помага в борбата със студа и ви кара да изглеждате по-добре.

  Детски ръкавички

  Ръкавичките са най-подходящите модели за защита на чувствителните ръце на бебета или малки деца. Понякога тези ръкавици са прикрепени с шнур, за да не се изгубят. По-големите деца, от друга страна, предпочитаткласически ръкавици или ски ръкавици за повечето зимни дейности. Що се отнася до материала, можете да изберете ръкавици, изработени от памук, вълна, Gore-Tex или полар.

  Ръкавици за
  спорт

  Идеалният материал за ръкавици за вашите спортни дейности е Gore-Tex. Този материал е разработен така, че дагарантира дълготрайност, издръжливост, дишанеи устойчивост на всякакви въздействия. Ако искате да се отправите на поход, помислете за еластични, водоустойчиви ръкавици. Тези модели са ултралеки и лесно се носят в раницата за целия поход.

  Как да изберем правилната ръкавица

  Какви материали се използват в една ръкавица?

  Текстилни материали

  Тези материали осигуряват комфорт, здравина и позволяват известна топлоизолация. Синтетичните влакна, като полиамид или полиестер, са характерни за тези текстилни материали. Други материали са устойчиви на износване и рязане, като например полиетилен с висока якост. Други материали като текстилакрил са леки, изолиращи, меки и много хигиенични. Памукът, бамбукът, коприната и вълната са много полезни материали за затопляне и поддържане на ръцете топли. Те
  се
  класифицират като естествени влакна.

  Кожени материали

  Повечето от най-продаваните модели на пазара са ръкавици, които са проектирани с кожени материали. Повечето хора ги избират, защото са издръжливи и устойчиви, независимо от начина им на употреба. Някои кожени материали имат своите особености в зависимост от произхода си. Например кравешката кожа е известна със своя кадифен и устойчив на пробождане вид. Съществуват и други кожени тъкани, като например тези, изработени от говеждо зърно и козе зърно.Те имат мек, еластичен и гъвкав вид. От друга страна, козият цвят е по-силен от говеждия.

  Материали за покрития

  Покривните материали се предлагат в различни видове тъкани, като нитрил,PVC,силикон,латекс,хлоропрен и др. Производителите на ръкавици и ръкавички предлагат тези видове материали за работа в големи мащаби, например в строителството. Те имат способността да предпазват работниците от химически рискове, например.

  Как да носите ръкавици

  Ръкавиците са лесни за носене. Нещо повече, този аксесоар може да се адаптира към всяка дреха в гардероба ви. Но всичко зависи от вас, от вашите вкусове и от моделите, които предпочитате. Кожените ръкавици, придружени от малките аксесоари с череп и кръстосани кости или малкия пирон, ще ви придадат доста рокерски и готически вид. А ако искате да придадете по-женствен вид, изберете мрежести ръкавици прозрачни с пайети или украсени с панделки. Ако искате да отидете на среща и искате да изглеждате подобаващо, дългите ръкавици са идеални и са подходящи за всяко неофициално събитие. Можете да ги комбинирате с жилетка с кожени ръкави за по-елегантен външен вид. Можете да го съчетаете и с пуловер с ролетка, като добавите пончо отгоре и чифт велурени токчета за небрежна визия. Ако отивате на среща, съчетайте ръкавиците със сако и кадифени ботуши до глезена или токчета, за да изглеждате секси и непринудено. Ако обичате да излизате на разходка през уикенда, ще изберете дълги ръкавици, съчетани с кожено яке и кожени ботуши до коляното.

  Какви са предимствата на ръкавиците?

  Независимо дали са мъже, жени или деца, ръкавиците могат да им предложат от много предимства. Ръкавиците са много практични, ако сте пристрастени към смартфона си или използвате лаптопа си. Те ви позволяват да играете игри със свободни пръсти или да пишете съобщения без затруднения. Ръкавицитезаемат по-малко мястокогато ги съхранявате, независимо къде се намират, ако например планирате дълго пътуване. Можете да ги носите в джоба или чантата си. Ръкавиците от кожа и вълна са идеални, за да ви стоплятот студа. Те са основни материали за дизайна на ръкавиците.
  За велосипедистите ръкавиците позволяват да се избегне рискът от мехури по дланите на ръцете. 

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *