Как работи бомбардировачът?

Знаем, че бомбардировачите са самолети, които носят бомби, прикрепени или поставени в бункери, за бомбардировъчни мисии. Но с каква цел всъщност са създадени те и каква е тяхната особеност? Ще разберем повече в тази статия. Ще намерите и няколко военни дрехи на нашия сайт!

filet-camouflage-militaire

Какво е бомбардировач

Бомбардировач означава самолет предназначен да бомбардира различни наземни цели. Така те са оборудвани с бомби или, което е по-модерно днес, с ракети въздух-повърхност. В онези ранни дни самолетите хвърляли бомбите, без да имат добра точност върху целта. Но те преоткриха себе си и се превърнаха в това, което са днес.

Техни характеристики

Очакваните характеристики на бомбардировача:

  • А огромен обсег,< /span /strong> за да може да достигне до отдалечени цели./span>
  • Добър капацитет на полезния товар, за да има достатъчна ударна сила.
  • Добра навигационна система за насочване, бомбардиране, за да се гарантира унищожаването на целта

  • Добра навигационна система за насочване, бомбардиране, за да се гарантира унищожаването на целта
  • Добри системи за самозащита, за да можете да достигнете целта и да се върнете обратно
  • .

Различни видове бомбардировачи

С напредъка в дизайна и инженерството, особено в двигатели и аеродинамика, способността за носене на бомби и оръжия „въздух-земя“ нарасна успоредно с иновациите в планера. С напредването на войната и появата на вражеска конкуренция на бойното поле навлизат други бомбардировачи, които предлагат решения на проблемите с точността, скоростта и мощността на първия проектиран бомбардировач.

Торпедни бомбардировачи:

Торпедният бомбардировач е бомбардировач, предназначен основно за атакуване на кораби или подводници с торпеда. Това изисква дълъг бомбоубежищен отсек или специално съоръжение под фюзелажа за носене на устройството, поради което за тази задача има специален тип самолет . За потапянето на цел, като например боен кораб, са необходими средно четири торпедни попадения.
/span>

 • Дълъг бомбен
  отсек
 • /span>По-голяма поразяваща сила, която може да унищожи по-големи бронирани превозни средства, отколкото бомбите
 • how-does-a-bomber-fire

  Бомбардировачът-бомбардировач

  Изтребителят-бомбардировач се различава от бомбардировача по своя произход. Този самолет е имал изтребителни функции, но е бил модифициран и адаптиран за изпълнение на други роли. Неговите въздушни бойни способности, близки до тези на изтребител, и възможностите му за носене на бомби, които не са разработени специално за тази употреба, му спечелват името многоцелеви. Ядрените ракети и бомби стават преносими от по-малки самолети, като например изтребители-бомбардировачи. Всъщност в тази категория можем да говорим за леки бомбардировачи, които обикновено са оборудвани с отбранителни оръжия, а след това можем да говорим и за щурмови самолети. Те служат за непосредствена въздушна поддръжка на мобилните части начело на атаката при нападение на фиксирани цели, като укрепени отбранителни структури, снабдяване, пехота, влакове….

  Особеност

  Огромен двигател, способен да осигури необходимата мощност за пренасяне на бомби или ракети.

  Оборудвани с картечници и оръдия, използвани за сваляне на други самолети или обстрелване на влакове, пътни конвои

  ….

  Оборудван с противокорабни ракети

  Бомбардировачът на
  земята

  Бомбардировачът за гмуркане

  Това е
  бомбардировач, който…strong>dive d нанасят директни удари по целите си, за да действат по-прецизно и да намалят ефективността на противовъздушните оръжия на противниковата страна. Като се гмурка почти вертикално над целта си, по същата ос на ориентация, по която ще се движат бомбите, самолетът хвърля бомбите много близо до целта, с висока скорост. По този начин пикиращите бомбардировачи могат да извършват много прецизни бомбардировки на малки или движещи се цели с относителна лекота, без да е необходима сложна система за насочване на бомбите.

  Особеност

  • .Оборудван е с автоматична система, която пуска бомбата и изправя самолета по сигнал, като допуска възможността пилотът да загуби съзнание.
  • Висока точност на стрелбата

  Стратегическите бомбардировачи

  Атакуват вместо това цели зад линиите./strong> вражески линии като командни центрове, административни сгради, фабрики, железопътни линии, комуникационни съоръжения или дори петролни рафинерии или градове, мрежи за доставка на храни, също имат за цел да подкопаят морала на населението. Затова те са предназначени за атаки на далечни разстояния срещу стратегически цели – или с голям брой бомби, или с атомна бомба, или с крилата ракета.

  Особеност

  • Особеност

   • Дълъг обхват
    Дълъг
    обхват
   • Разрушаване на големи структури
   • Дълъг
    обхват
   • Разрушаване на големи структури/span>

   • Смущаване или деморализиране на противника

   • Смущаване или деморализиране на противника

   Тактическият бомбардировач

   Смущава
   или деморализира врага
   .
   Те се използват за унищожаване или обездвижване на противниковите войски на бойното поле и за подпомагане или прикриване на движението на войските. Те
   са по-малки и са предназначени за атакуване на малки цели, например бронирани превозни средства.

   Авиационни самолети за наземно нападение

   Те са предназначени за атакуване на земни цели като танкове или вражески войски и могат да се считат за леки бомбардировачи. Те действат на малка височина, за да подкрепят пехотата на земята, за разлика от бомбардировачите, които атакуват по-стратегически цели. Този тип мисии се наричат близка въздушна поддръжка.Съединените щати са разработили специален тип самолет за наземно нападение, наречен „артилерийски кораб“. Това е голям самолет, често въоръжена версия на военнотранспортен самолет, оборудван с множество оръдия с калибър от 20 до 105 милиметра. Често се добавят запалителни ракети за маркиране на цели.

   .

   how-does-a-bomber-function

   Особености

    • Маневреност&.nbsp;да следва терена на малка височина, бързо да се ориентира по целта си и да избягва противниковия
     огън
    • .
     li>
     Стабилността на платформата за стрелба
     за да имате добри шансове да уцелите целта./span>
    • Издръжливостта му тъй като има голяма вероятност да бъде поразена от противовъздушна отбрана или земен
     обстрел
    • Изпълнението му:
     едно или повече оръдия на борда, ракети, ракети „въздух-земя“ и бомби

    Някои препратки към бомбардировачите по време на войната

       .

      • Junkers Ju 87 Stuka
      • .li>
       Aichi D3A
       Val
      • Yokosuka D4Y Judy
      • Douglas SBD Dauntless
      • li>
       North American A-36 Apache<

      Състезанието на бомбардировачите

      До края на войната е постигнат огромен напредък в конструирането на планера, но преди всичко появата на първите реактивни двигатели ще доведе до революция както във военната авиация, така и в гражданския въздушен транспорт през следващите години. Нещо повече, с появата на боеприпасите и разработването на ядрените ракети, които могат да бъдат пренасяни от по-малки кораби, тези нововъведения напълно засенчват централната роля на бомбардировачите. Въпреки това бомбардировачите продължават да се използват за бомбардиране на конвенционални оръжия в много райони. Войната е нанесла своите поражения и е оставила след себе си режим, който трябва да общува. Но тези нужди, съчетани с техническото ноу-хау на индустриалците и пилотите, ще насърчат възстановяването на въздушния транспорт до колосални размери. Въздушният транспорт вече не е мит, а икономическа сила. Дори ако днес Китай, Русия и САЩ все още се борят за най-добрия стелт бомбардировач в света.
      Президентът Си Дзинпин залага на H-20, Владимир Путин – на PAK DA, а Джо Байдън – на B-21 Raider.

      За още военни новини

      Края на войната остави света опустошен, но жаден за търговия. Създаването на всички тези злополучни устройства не омаловажава гениалността на техния конструктор. За всички военни ентусиасти, които търсят свързани артикули, и за повече съобщения по тази тема, посетете http://tienda-militar.es/, за да откриете аксесоари и екипировка, с които да разширите колекцията си.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *