Как се носи ловно яке?

Може би като начинаещ ловец някои неща са от съществено значение, преди да тръгнете на лов за бозайници или дори да отидете на риболов. На първо място, трябва да знаете вида на лова, който ще правите, и вида на дивеча че ще ловувате, тогава в списъка разграничаваме ловуването на козина или бозайници : заек, сърна, дива свиня, благороден елен и др. И дивечови птици : пъдпъдъци, дроздове, фазани, глухари и др.След това се нуждаете от ловен лиценз валиден, за да бъде законен в очите на закона, застраховка а също така и различни аксесоари като пистолет, боеприпаси, нож, оптически прицели, кобур за поставяне на дивеча и др.Затова инвестирайте в силни, качествени аксесоари и материали .Ловното облекло също е от съществено значение и се е превърнало в незаменимо за добрия лов и за справяне с лятно време или замръзване независимо дали става дума за камуфлажен чорапогащник или не, тениска или яке, жилетка, ръкавици и удобни ботуши. За да улесните покупката, изберете пълна екипировка, като например оранжев ловен костюм. Но най-важното нещо все още е якето с един или повече джобове което всъщност е много полезно отколкото бихте си помислили.

hunting-jacket

Table of Contents

Как да изберем ловното си яке?

Видовете ловни якета

Преди да преминем към същността на темата на тази статия, най-добре е да знаем, че има няколко вида на тази дреха, но ще споменем само 3-те специфични, след което имаме :  

 • Английско ловно яке :три четвърти палто, изработеноот туид. Тя остава знак за принадлежност към доста висока обществена каста, тъй като винаги е била облекло на благороден ловец. Идеална за езда, отлична за лов на зайци.

 • Ловно яке от кожа: Тази рокля е много елегантна заради кройката си.Много добро качество, но тежък и по-малко практичен, той е особено обичан от авантюристите в блатата австралийски крокодилски фенове. Проблемът, че е просто смазващ и следователно по-малко практичен стебло.
 • Камуфлажно ловно яке:
   
  в същото положение като жилетката отопляема хижа, той е шампионът в своята категория заради своята здравина, устойчивост, флуоресцентна или нефлуоресцентна ефективност, той се адаптира към всички дейности на открито, независимо дали е хладно или горещо, и дори във враждебна среда като джунглата.
Как да нося ловно яке?

Критерии за избор на ловно яке

Вида на лова е важно, когато избирате своето “ яке „, якето за лов на елени в мразовито време е различно от това за лов на птици в слънчево поле. Той трябва да е в пълна хармония с естествената ловна среда. Тук също така се взема предвид цветът, след което се предпочита оттенък на зелен/кафяв/бежов камуфлаж.

Друг критерий, който трябва да се вземе предвид, е удобството, така че движението на приключенеца да е най-подходящо, когато се цели в елена Например дори на най-неприветливите места. А защо да не вземете за критерий и броя на джобовете, за да можете да сложите патроните, ножовете, компаса и т.н.Ако
навлезем в детайли, можем, разбира се, да поставим 

дискретност, здравина на тъканта, практично облекло или защита от дъжд, но и от други метеорологични условия. Тогава ви съветваме модел на яке с камуфлаж или военно което е много полезно и отговаря на всички тези критерии. Можете директно да пропуснете модата защото тя всъщност не е критерий за избор на яке.

През дъждовния сезон не забравяйте да включите водоустойчиво облекло.

Водоустойчиво облекло.

За да се каже, че дишането е фактът, че определяте практиката си на избор : т.е. вашето яке трябва да е в хармония с интензивността на усилията, които ще положите: по време на лов на повече или по-малко издръжливи, трябва да позволява евакуация за изпотяване, така че да не се чувствате натежали или да изпитвате дискомфорт. За да направи това, човекът е изобретил: странични ципове, вентилационни канали на гърба или свалящи се ръкави.

Как да нося ловно яке?

С какво да носите ловно яке

Как да носите ловно
яке?

На първо място, когато отивате да ловувате елен или друго животно, човек не може да носи конвенционално облекло, каквото би носил в ежедневието си, с риск да бъде пряко видян от животното. Ето защо носенето на костюм е задължително за ловеца, независимо дали е начинаещ, или не, а също и за риболова .Наличието на джобове е много важно, за да сте много добре екипирани : малките ви модни аксесоари  или картата  са от съществено значение по време на тренировките.Можете да избирате между обикновени джобове с цип, джобове с тръбички за касети или чанта за игри.Като
цяло, 
ловното яке трябва да се носи с облекло от същата категория имаме тогава панталоните, както и жилетката и най-накрая на краката си ботушите удобни ботуши, като например ловни ботуши които са силно препоръчителни, или рейнджъри и дори ремъци за врата. Гама от аксесоари и материали, създадени специално за проследяване. Не забравяйте шапката и ръкавиците срещу студа

Но хей, препоръчваме на мъжете и жените през зимата многопластова система, като първо слагат долно бельо за отвеждане на потта и бързо изсъхване. След това изберете дреха с дълъг ръкав, жилетка и накрая яке с подплата от полар. 

Ловните панталони 

Изборът на панталони трябва да бъде направен като всяка друга част от облеклото в зависимост от метеорологичните условия на терена, сезона, но и от средата, в която ще бъдете по време на играта. Нека вземем за пример тогава една суха среда най-доброто за вас би било  лек памучен чорап ще ви позволи да се чувствате удобно, докато в зимно време препоръчваме панталони с подплата от полар което значително ще повиши топлинния комфорт, като задържа топлината и при противоположна температураидеално мембранно дъно и дреха, която отвежда потта.

Днес имаме само две основни.

 • Първият от тях е панталонът за преследване 
 • Първият
  от тях е панталонът за преследване.

 • Вторият панталон за преследване
 • Първият е специфичен за дишащ материал, наречен мембрана Gore-Tex.Предимството му е, че лесно изпарява топлината, причинена от физическо натоварване. Можете да изберете и материали за подсилване, като например Cordura и Kevlar за защита от агресия от страна на растителността и устойчивост на разкъсване.

  Вторият се използва главно за лов на дребни бозайници.
  Водоустойчивии в зелен цвят каки, тези камуфлажни панталони ще ви позволят да наблюдавате дивата природа дискретно през всеки сезон.

  Как да носим ловно яке

  Ловни обувки 

  Не винаги е лесно да ги намерим.
  За всеки вид лов е подходящ конкретен предмет. Основният критерий ще бъде и ще остане преди всичко комфортът, затова 
  премиерни са ботушите, които имат подплата от жарсе, т.е. изработени от жарсе и памук.

  . Ловните ботуши са изработени от дишаща кожа или издръжливо платно и меки, абсорбиращи ударите подметки от клас Vibram или EVA.

  Обичайте обувки с висока горна част, за да ви предпазят ефективно гърдите и навлизането на други елементи, които могат да ви навредят (камъни, пясък и др…) 

  За риболов в районите, където има вода, като например езера, реки или алтернативно да си сложите гумени ловни ботуши или рейнджъри.

  В горска средастабилните обувки с водоустойчива горна част и сравнително мека кожа ще бъдат най-добрият ви съюзник по време на лов на елени.

  Ако възнамерявате да преследвате опасни животни, предпочитайте обувки, които не са прекалено тежки, за да подпомогнат бягството ви, и, защо не, изберете режим или система против усукване.

  Изключителен авантюрист тече във вените ви и за да се забавлявате повече, сте решили да ходите в планината и на някои от най-труднодостъпните места, препоръчително е да си купите високи ботуши. Те са устойчиви и полезни както през лятото, така и през зимата.

  В началото на сезона, ще ви трябват леки, добре проветриви туристически ботуши 

  За зимата, издръжливи туристически ботуши или термоботуши с подплата от полар ще бъдат отлични „канадски“.

  Какъв цвят за ловно яке ?

  Оборудването за лов е за предпочитане зелен камуфлаж, придружен от флуоресцентно оранжеви аксесоари. Ще ви обясним защо : това е особеност, свързана с режима на играта „норка“. Както казах по-рано, често виждате ловци, които носят флуоресцентни оранжеви жилетки заедно с камуфлажни щампи Това се дължи на цветовото зрение, възприемано от бозайника, и по-специално на видовете синтезирани протеини от фоторецепторите (колбичките) в ретината. 

  В допълнение оранжевият цвят използва се, за да бъде видян от други ловци, но не и от елени, например. Затова повечето ловни асоциации и федерации са регламентирали цвета на флуоресцентния ефект и с задължителен цвят оранжев, но този цветови код на облеклото е там, за да може някой друг в същата зона като вас да ви забележи и да не стреля  

  Флуоресцентната жилетка наричана също предпазна жилетка.

  Как да нося ловно яке?

  Къде да намерим най-добрите ловни якета?
   

  Откриването на най-добрите видове ловни якета е нещо като торта. Независимо дали дрехата е с оранжев или дори камуфлажен принт, с вълнена или обикновена подплата. За всеки лов: горещо или студено, зима или лято, дъжд, вятър и прилив. Всичко това е на разположение при нас, така че какво чакате? Елате и открийте невероятни предмети, на срещата ще има стил. Традиционните облекла не са силно препоръчителни по време на пълзенето. Изборът на тези якета ловни якета ще ви се отрази изключително добре : ще придобиете увереност, тъй като надали ще рискувате  да се нараните дори и на най-враждебните места на тази земя. Материалите които предлагаме, са достойни за най-големите ловци, от туид, вълна, памук и дори в стил Barbour.Нашите продукти са с много добро качество и цени, които не се поддават на никаква конкуренция!При нас,както казах преди, можете да избирате от няколко модела в ловен стил, за да подчертаете и своята оригиналност.

  Ние предлагаме модели които няма да намерите никъде другаде.

  Така че вече имате представа как да се облечете и на как да изберем ловното си яке, използвайки горните критерии, ще знаете кое да изберете, за да е в перфектен комфорт с тялото ви.Този тип облекло е подпомогнато от нашата статия, така че не се колебайте повече.

  С нас ще станете най-автентичният ловец от региона, ще откриете въпросните модели благодарение на различните помощни изображения на нашите продукти на нашия уебсайт http://tienda-militar.

  С нашите ловни сакове даже бозайниците и най-способните очи няма да могат да различат човешката ви форма от средата, в която се намирате.
  Разбира се, камуфлажният ловен костюм няма да ви направи невидими, но ще ви даде 
  предимство в това да останете скрити.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *