Как се регулира часовник ?

Както всеки механичен инструмент, часовникът е толкова добър, колкото е добра неговата настройка. Но тя се регулира в зависимост от условията, при които се използва този елемент. По време на редовната поддръжка, която предпазва различните движещи се части от ежедневно износване и замърсени масла, часовникът трябва да се регулира. Някои военни часовници или нормални часовници също имат функции, които понякога трябва да се регулират, като вечния календар, дневната аларма и хронографа.  

Military-watches

Как се настройва мъжки часовник?

Независимо какъв е видът на часовника, независимо дали е кварцов или автоматичен, стъпките като цяло са едни и същи.

Можете да регулирате механизма на часовника, както следва:


 • Стъпка 1: просто издърпайте внимателно короната на мястото ѝ 2. За
  да разберете, че е в позиция 2, трябва да забележите, че секундната стрелка спира да се върти.

 • Стъпка 2 : Когато достигнете този момент, завъртете коронката, за да настроите времето на желания час. Препоръчва се да завъртите стрелката по посока на часовниковата стрелка. Тази маневра е от решаващо значение, за да се избегне повреждане или нарушаване на движението на този аксесоар.

 • Стъпка 3 : Когато достигнете желаното време, натиснете коронката обратно до позиция 0. Имайте предвид, че когато достигнете позиция 0, часовникът се стартира.

Моля, не забравяйте да проверите дали коронката е здраво закрепена, тъй като това гарантира водоустойчивостта на този артикул.Ако
този аксесоар има винтова коронка, не забравяйте първо да отвиете коронката, преди да повторите горните стъпки.
Тази манипулация е доста проста, но все пак трябва да имате правилните жестове, за да не повредите нищо.

Как да настроите времето на ръчен часовник?

Благодарение на набора от техники и армията от барутни пружини, автоматичният часовник се зарежда с енергия. Регулирането на този аксесоар без ръководство за употреба ще бъде сложно. Но има модели часовници, които имат лесен за регулиране режим на часовника. Подобно на модела Casio който има лесен режим на настройка. За
да работи този аксесоар добре,

Ето няколко стъпки, които трябва да следвате. На първо място трябва да поставите короната на обичайното място. И така, изтеглете и завъртете копчето по посока на часовниковата стрелка. Тридесет завъртания, докато индикаторът за секундите започне да се движи. След това се преминава към часовника, зададен върху датата. След това поставете часовника в първия слот. Също така, ако секундната стрелка на таймерите е включена. Датата се задава чрез завъртане на бутона за натискане. След това променете времето, като поставите бутона за натискане на позиция две. Ако секундната стрелка на часовника спре. Трябва да преместите показанията за време до желаното време. Но внимавайте да не насилвате прекалено много коронката, когато я въртите.

Как да настроите времето на часовник

Как да настроим часа и датата на часовника?

Обикновено коронката на механичните часовници съдържа три позиции – нормална, първа и втора. След като навиете елемента с бутона до нормалното положение. След това настройте часа и датата. Преди да зададете датата, ще откриете трите начина за нейната промяна. Една от тях е датата на плъзгане, която има навика да се променя бавно и показва половин цифра в прозореца.
Скачащата
дата
,
която прескача от една цифра на друга в прозореца.

В допълнение има и бърза дата, която прескача от една дата на друга. В този случай, за да настроите датата, настройте корона на позиция 1, т.е. една стъпка, което означава, че секундната стрелка е активна. След това трябва да преминете към текущата дата. За да промените часа, просто натиснете коронката в позиция две. Тоест, две вдлъбнатини, които маркират спирането на секундната стрелка на часовника. Накрая завъртете коронката, за да придвижите ръкохватката до времето по ваш избор.

Как да
настроите
времето на
автоматичен
часовник

Трябва ви помощ, за да знаете как да настроите времето на автоматичния си часовник. Защото сте нови в света на механизмите часовниците. 

За да настроите часа, деня и датата, първо издърпайте коронката до съответното място. След това завъртете коронката, докато настроите часа, деня и датата. 

Второ, за да зададете времето, можете да издърпате коронката на място 2 и да я завъртите по посока на стрелката на този аксесоар или в обратна посока, след което да вкарате коронката обратно. 

Трето, задайте деня и датата, можете да издърпате коронката до позиция 1 и да я завъртите по посока на часовниковата стрелка, за да промените деня, и обратно на часовниковата стрелка, за да промените датата.

Настройване на времето на алармата

Настройването на алармата е много лесно.
Първо, издърпайте короната с две степени до позицията за настройка 
настройката на тази настройка. Настройката се активира автоматично. След това опитайте да завъртите короната, за да регулирате времето за настройка на часа. Това означава да завъртите короната по посока на часовниковата стрелка с едно щракване, за да преместите часовата и минутната стрелка по посока на часовниковата стрелка.

След това се уверете, че сте задали правилно времето за тази настройка по отношение на AM/PM, като използвате насочената към 24-часова стрелка като ориентир. Освен това,
след като настроите времето на тази
настройка,
натиснете коронката на две стъпки до нормалното ѝ затворено положение

Впрочем, за активиране и деактивиране на тази настройка натиснете и освободете горните десни бутони (A) в режим на аларма.
 

Накрая, за да проверите звука на тази настройка, натиснете и задръжте горния десен бутон (A) в тези параметри когато короната е в нормално положение. Звукът на тази настройка се излъчва, докато бутонът е натиснат. По същия начин, за
да спрете звука на тази настройка, натиснете и освободете горния или долния десен бутон (A) или (B), за да спрете звука на тази настройка.

Как да променя времето на часовник, свързан към Mi Watch?

Промяната на времето на всеки тип свързан часовник е еднаква за всички устройства.

В края на краищата, той е свързан чрез Bluetooth към вашия смартфон. Така че, веднага щом устройството се свърже със смартфон, то автоматично ще трябва да се синхронизира с времето на смартфона.

За да направите това, просто променете времето на смартфона, за да промените времето на този свързан Mi Watch.

Стъпките са следните: 

 • Стъпка 1: Започнете с достъп до приложението за часовници на телефона.
  &nbsp
  ;

 • Стъпка 2: Отидете в раздела Часовник като друга функция, тъй като ще се появят и други настройки.

 • Стъпка 3: Кликнете върху иконата с трите вертикални точки и отворете Настройки.

Секцията Редактиране на дата и час ще се появи и ще я достъпим, а след това в опцията Часова зона ще променим времето.

Как да променим минутите на часовника?

Промяната на тези опции на този часовник е много трудна задача. Освен това, ако не разполагате с ръководството, работата е много сложна. Но някои модели имат лесни за настройване режими. Като например,  на  модел на хронограф, който има два бутона за манипулиране на времето, от които единият прави аксесоара да започне и спре, а другият – междинно време. В
този случай трябва да използвате и двата бутона, за да промените тези опции.

Например, в случай на грешка, можете да регулирате индикацията Watch на хронографа. Издърпайте коронката и я завъртете в двете посоки. Натиснете бутона, който включва и изключва часовника, за да регулирате минутитедисплея. Не отпускайте натиска, за да придвижите ръката бързо. Всяко натискане на този бутон придвижва индикацията на хронографа с една секунда напред. След като стрелката е правилно подравнена, натиснете коронката навътре, за да я фиксирате към корпуса.

Как се настройва времето на часовник?

Как се сменя батерията на часовник?

За да смените батерията На часовника има различни стъпки, които трябва да се следват, тъй като за повечето хора това е истинско главоболие.

На първо място трябва да проверите водоустойчивостта на този продукт, защото ако е така, е невъзможно да проверите неговата водоустойчивост. В този случай е
най-добре да занесете часовника си на часовникар.
Ако искате да смените батерията у дома, следвайте следните стъпки.

Започнете, като отворите часовника. За да направите това, първо трябва да определите гърба на изделието. Съществуват два вида подложки: с щипки и с винтове.

За да отворите кутия с отрязан гръбнак, вземете часовникарски нож и го поставете в прореза. С помощта на лост долната част на този елемент може да бъде отстранена. Отвиването на калъф с винтово дъно е възможно само с помощта на регулируем отварач за калъфи и подмяната му в наличните прорези. Като завъртите леко инструмента, долната част ще се отвори.

След като отворите корпуса, преминете към смяна на батерията. Не забравяйте да отстраните пластмасовия пръстен от корпуса, преди да смените батерията. Винаги се запознавайте с таблицата за батериите, преди да поставите батерията, за да не я повредите. Накрая затворете аксесоара, когато батерията е правилно поставена.

Как да отворите корпуса на часовника, за да смените батерията

Отварянето на корпуса на този продукт е доста лесно. Вече са налични подходящи инструменти. Ако не разполагате с тези инструменти, можете да използвате клещи или тънко острие.

Отварянето на дъното на кутията без стъпало за завинтване и специфични инструменти може да повреди изделието. Но с помощта на инструменти, като клещи, просто приложете лек натиск върху задната част на продукта. След това завъртете клещите в посока, обратна на часовниковата стрелка. Това работи само за калъфи с винтова задна част.

За калъфи със срязана задна част просто поставете предмет под гнездото и използвайте предмета, за да изтръгнете капака на калъфа.

Как да извадим
батерията от
часовник

Изваждането на батерията от часовник е много сложна маневра. Първата стъпка е да свалите калъфа и да поставите изделието върху повърхност, която няма да надраска калъфа. След това трябва да използвате клещи, за да извадите батерията. За
да направите това, просто хванете батерията с този инструмент и тя ще се свали.

Често има пластмасово парче, което държи батерията в часовниците. Затова просто го преместете от батерията, за да може да излезе.

Как да премахнете
връзките от часовник без инструмент
?

Ето един съвет как да премахнете връзките от часовник без инструмент. За да премахнете една или повече връзки от вашите бракети стоманени гривни, първо трябва да превключите аксесоара на противоположната китка от обичайната. След това пребройте връзките, които трябва да премахнете. Също така, ако искате да премахнете нечетен брой връзки. Трябва да премахнете допълнителната връзка на шест часа.

Ако обаче искате да премахнете три връзки, трябва да премахнете три парчета над циферблата.

Как се настройва часовник?

Как да поправям часовник?

Въпреки че часовникът е само аксесоар. Той ви е много полезен, защото ви показва часа и датата.  Ето защо трябва да го проверявате, за да не излезе извън контрол. Ето някои насоки за това къде трябва да съхранявате вашите часовници. Най-добрата идея е да извършвате поддръжката сами. Но ако не разполагате с ръководство за поддръжка на този аксесоар. Трябва да отидете в къща, която произвежда часовници. Както и в часовникарската къща която е изградила модела с вечен календар. 

Ето и някои насоки за поддръжка, които трябва да знаете. Първо се уверете, че приставката е напълно суха. След това боравете внимателно с коронката, за да получите достъп до различните настройки. Избягвайте да правите промени промени във времето между 20:00 и 4:00 часа. В края на настройките вкарайте обратно коронката и я завийте към корпуса. Пушърите и короните никога не трябва да се задействат под вода или когато изделието е мокро.

Бреф, вече знаете техниките за настройка на часовника. Вземете го, за да можете да организирате времето си. Препоръчваме ви да посетите нашия уебсайт за повече информация относно тази статия. Моля, не се колебайте да направите своята поръчка.

Бреф, вече знаете техниките за регулиране на часовника.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *