Коя запалка за туризъм ?

Откриването на екскурзията е екскурзия в пустинята. За да оцелеете там, ще трябва да можете да си вземете кола: 400;“>ще имате нужда от някакво оборудване подходящо за дивата природа живота. Независимо дали готвите или спите. Може да се наложи да живеете под дъжд и бури. The оригинална запалкае основен аксесоар за оцеляване. Това е едно от оборудването , от което ще се нуждаете. Тя ще послужи за осветяване на огъня лагерно огнище, на което да приготвите храната си или просто да се стоплите по време на мразовитите нощи. Въпреки това, някои брикети са не подходящи за туризъм. Затова е най-добре да изберете своя брикет на изживяване.

 

survival-lighter

Какви са различните видове запалки?

Има шест различия восновните модели: методна запалванегориво използвани, продължителност от живот отгориво,силата и посоката на пламъка, броят на пламъците и дизайнътна огнищата. The  купуването на запалка не трябва да се приема с лека ръка. Е, iмежду тези видове запалки има няколко пресечни точки, но ето списъка за всеки вид.

  • Първо, има запалки за запалване на искра. Това са пластмасови запалки със стоманени зъбчати колела. Под колелото се намира камък . Когато колелото се върти с правилната скорост, то се трие в скалата и създава искри. Натискането на пластмасовия лост под колелото отваря клапан./b> отваря за освобождаване на газа. Електрическа искра запалва газа и създава пламък.
  • Тогава има Пиезо запалка за запалване. Това е брикет който използва бутон по-скоро от колело искрящо.При натискане на бутона той докосва кварцов елемент. Кварцът е пиезоелектричен, което означаваче генериранапрежение. Същото тованапрежениещена газ вътрев запалката.
  • Тогава има бензинови запалки.На запалкитеZippo са почти100-годишни. Те работят чрез въртене на колело от искри срещувътрешен камък.Това създава искрящ това пламъци течността, съдържаща се ввуика. За разлика от запалките за еднократна употреба, фитилътот Zippo остава запалендо момента, в койтотой се изключинаситеността с кислород срещу затваряне на капака. Можете дори да оставите Zippo да гори като свещ. Тази запалка се счита за запалка за оцеляване
  • Съществуват и газови запалки. Това е брикет съдържащ газ бутан. Газът севкарвапрез дюза, коятосмесва сесвъздухада създаде а пламък многосилна, многосилна и гореща. Те са катомини-горелки.Предимствотона горивата анторха е, че можетедиректнопламъка ввсяка посокадори и в обратна посока. Това епричината, поради която те често се използват за осветление тръби. Газовата запалка може да се използва и като запалка за оцеляване.
  • Съществуват и запалки без пламък. Това са електрическите запалки с намотка и електрическите дъгови запалки.Те се захранват с батерии. Ако запалката се захранва с електричество чрез нагряване на намотка, дъговата запалка електрическа не работи по същия начин. Вместо това той използва високо напрежение електрическо за създаване на заредена плазмена дъга между два електрода. Батерията на този тип запалки е зареждаща се чрез USB те със сигурност могат да се презареждат, но не могат да се използват по време на поход или къмпинг.
  • Има и други, които са подходящи само за запалване на свещи. Благодарение на дългата си, тънка шия, рядко се случва да изгори с докато се опитва да запали фитила на свещта. Можете да го използвате и при походи или къмпингуване. Тази запалка може да запали огъня на дърва. Те са с формата на мач и могат да бъдат и практични.

Коя туристическа запалка?

 

Какъв тип запалка трябва да избера?

За да изберете вашата запалка, трябва да определите употребата, от която се нуждаете. Например, ако сте лек а тръбатръбите електрически не са никак практични. Освен това трябва да го изберете в зависимост от това колко дълго трябва да издържи.

За домашна употреба span style=“font-weight: 400;“>, най-често използваните са парчетата . С тях можете да запалите свещите си. Можете също така да запалите цигари или огън, но ако не сте много внимателни, рискувате да се изгорите.

За запалване на цигари, можете да използвате и електрически запалки.Това работи във всички случаи и плазмената дъга е много по-стабилна от пламъка, няма да изгорите така че няма да го направите лесно. Това не е много полезно в ежедневието. Този тип запалки се използват предимно от пушачи.

Ако обичате туризъм, къмпинг или природни приключениябрикетите класически няма да ви помогнат. По време на пътуването си вероятно ще се сблъскате с неблагоприятни метеорологични условия, като проливен дъжд или силен вятър. Не се притеснявайте има брикети които ще ви подхождат. Това са бурята за оцеляване които са всички зареждащи се.

 

Какво е запалка за оцеляване ?

А запалка за оцеляване е брикет състоящ се от вложка за резервоар, система за запалване и система за заключване. The Zippo е много популярен сред запалките за оцеляване, той е този с най-много отзиви. На пазара обаче има и други модели. Това е коминът на запалката, който позволява пламъкът да остане запален дори когато запалката се използва при силна гръмотевична буря. Моделите запалки Zippo са удобни и за туристически походи или къмпинг, тъй като могат да се използват като свещи.

Запалката състои се от колело метал, както и каменна светлина. Искрите се генерират от триенето на колелата. Активира изгарянето на бензинови изпарения и фитили.

Изборът на олекотен за изживяване се определя от неговата лекота за запалване на огън през нощта в лагера. Ето защо, преди да закупите, е необходимо да се съсредоточите върху някои аспекти, като например естеството на горивото. На пазара се предлагат устройства, които работят с бензин, газ или електричество. Електрическите запалки са най-малко практични.

 

Предимствата на запалката за оцеляване

Да запалки от изживяване формират част от аксесоари неизбежно за вашия кемпинг или туризъм, това е нещо добро за всички негови предимства. Най-очевидната е неговата устойчивост, тъй като е малко вероятно обектът да се разруши при удар. Ако решите да си купите брикет от съхранение добра марка, ще я имате със себе си в продължение на десетилетие. Предимството им е и това, че са водоустойчиви. Това е удобно при походи или къмпингуване.

The briquet of survival е също така много полезен, тъй като можете да го използвате, независимо от времето. Разбира се, исках да отбележа, че запалките за оцеляване не е гарантирано, че ще се запалят, ако получите твърдо дърво. Ако е необходимо, сложете малко гориво в джоба или чантата си, за да помогнете за запалването на дървата.

Коя туристическа запалка?

Как да изберем запалка за оцеляване ?

Вашият комплект за оцеляване трябва да съдържа запалкана всяка цена. Той е един от аксесоарите необходимите. Не всички от тях са идеални за оцеляване в дивата природа. А кофата за оцеляване трябва да отговаря на определени критерии. С висока цена, няма да съжалявате за покупката си.

Тези аксесоари трябва да бъдат зареждащи се. Важното е, че ако ви свърши горивото, можете да презаредите с гориво вашия брикет. Например, ако си представите, че отивате на къмпинг или поход за няколко дни, ще ви е необходимо повече време за съхранение. Независимо от цената, вашата запалка за огън трябва да може да се напълва отново. Вместо да купувате няколко запалки за да удължите времето за използване. Изберете модел за многократно пълнене.

.

Той трябва да бъде и водоустойчив. Вашата запалка не само трябва да бъде устойчива на вятър, но също така и устойчиви на влага. То не трябва да се страхува от пръски или малки струи вода. В идеалния случай трябва да му вземете водоустойчиво облекло. Или имате тип UST.UST Плаващите запалки са идеални за експедиции във влажни райони, тъй като са естествено водоустойчиви. 

Вашият брикет трябва да е надежден.
 
Когато говорим за надеждност, това просто означава, че брикетът трябва да е в състояние да осветява във всички случаи. Няма да е от полза, ако не светне. Камъкът може да се износи и да спре да произвежда пламъци. Затова си вземете запалка, с която можете да замените кремъка. Ако е възможно, вземете със себе си резервен кремък.

Когато говорим за пламък, думата, която идва на ум, е сигурност. Изберете брутен това е не опасно за вас. Това означава, че повикването е малко вероятно да достигне до вас и вашия магазин. Би било неподходящо да имате брикет на съхранение което може да ви изложи на друга извънредна ситуация.

Идеално запалката ви трябва да бъде преносима. Тоест, най-хубавото е, че можете да го транспортирате лесно. Или като го оставите в поход или кемпинг например. Или във вашия комплект. По този начин тя може да бъде винаги с вас. Джобният модел е идеален. Що се
отнася до джоба на чантата ви, а защо не и на якето или панталона

Как да съхранявате запалка за оцеляване ?

Поддръжка е от съществено значение, за да извлечете максимална полза от вашето брикет изживяване. Освен това можете да го използвате години наред, ако го направите правилно. Ако се поддържа правилно, всяко изделие може да надхвърли предвидения си срок на експлоатация. 

Най-важният съвет тук е честотата на зареждане с гориво. Така че имайте предвид, че едно зареждане ще ви позволи да запалите средно 200 до 300 пъти. Презареждайте ги в подходящия момент, за да не ги повредите.

Какво е буревестник?

А слаба буря буря, както подсказва името, се отнася до буря в които е трудно, ако не и невъзможно да се запали огън. При огън няма външно препятствие, което би могло да попречи на огъняотизгаряне, освен ако не му свърши газта. Той е идеалният спътник за големи лодкари и приключенци.

С неговата мощност специална, тя е известна и като ветроустойчива запалка или буревестна запалка. Тази запалка е устойчива на вятър и атмосферни влияния благодарение на сместа от въздух и качествен бутан. Пламъкът се поддържа от специална нишка.

На олекотените поради това е много практичен и идеален, особено за пътешественици и тези, които често излизат на туризъм или къмпинг. На открито няма да ви се налага да търсите ветровито кътче, за да запалите цигара. В зависимост от материала, смесен с неговото гориво, пламъкът на брикетабуря могат да излъчват различни цветове специфични цветове, като например син, червен или дори зелен.

В допълнение към това, че е устойчив на вятър устойчив, запалките за бури също са зареждащи се. Така че, ако имате достатъчно гориво в наличност, можете да сте сигурни, че запалката ви щегори, където и да се намирате. Тези буреносни запалки се оказват най-практичните от всички аксесоари за оцеляване.

Как да презаредите буревестник?

За да презаредите вашата буревестник, първо ще ви трябва малка бутилка с бутан, която може да се закупи от онлайн магазини като Amazon. Тя може да ви бъде предложена или в момента на закупуване на вашия бункер. Ако не, ще трябва да си купите.

Ето как да заредите своята буревестник.
В допълнение към малкия газов контейнер носете със себе си отвертка или химикалка. С
него
ще почистите резервоара и ще изсмучете въздуха от запалката.

За да направите това, натиснете клапана, разположен в долната част на запалката. Също така от този клапан ще бъде въведен газът . След като въздухът излезе, вземете бутилката, съдържаща газ бутан и натиснете накрайника ѝ към вентила. Няколко секунди трябва да са достатъчни, за да се напълни отново вашата бутилка .

След като се напълни отново, Вашата буревестна премиум запалка ще работи отново. Някои марки пълнители за запалки ви предлагат иновативни продукти. Бутилките за газ съществуват в различни размери. Затова
имате възможност да закупите бутилка в количество, което ви устройва.

Коя туристическа запалка?

Мачове за оцеляване

Като алтернатива на запалките, можете да използвате восъци. Внимавайте, това не е обикновен мач. Това са мачове за оцеляване. Те имат специална характеристика, която ги прави подходящи за носене по време на екскурзии. Могат да се използват като добър комплект
за оцеляване. 
С него е по-лесно да запалите дърва за огрев. 

Мачовете за оцеляване имат същия външен вид като класическите мачове . Различава се по това, че има изключително дълга глава, която се използва при мачовете за оцеляване. Тази изключително дълга глава за запалване все още гори дори и в екстремни ситуации. Те са устойчиви на силни пориви на вятъра и вода.

Продават се в водоустойчив калъф. Тази кутия предпазва материалите от всичко. Въпреки това,  те са водоустойчиви така че кутията служи главно, за да ви предпази от загуба. Те имат и одобрение от НАТО. Високо ефективни в трудни условия, те се вписват лесно във вашия комплект за оцеляване.

По принцип, ако искате да отидете на пешеходен туризъм или бивак, въоръжете се с брикет. Изберете брикети от изживяване или от бури. Купете си от Военни излишъци,сайта на приключенеца. Цените варират в зависимост от модела:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *