Каква диплома ви е необходима, за да станете военен парашутист?

Знаете ли, че скайдайвингът може да бъде професия? Всъщност парашутизмът не е просто човек, който скача с парашут за забавление. Това е гражданският парашутист, но има и военен парашутист. Военният парашутист, както подсказва името му, е част от армейска част. Както при всички професии в армията, за да се присъедините към този корпус, също трябва да преминете обучение и да получите диплома, за да можете да работите в него. Интересувате ли се да станете военен парашутист или десантчик-командос? Или просто искате да научите повече? Намираш се на правилното място, за да намериш отговора на въпроса.

Военен пръстен за десант, военен часовник, военно колие се продават в Surplus-Militaire. Елате и ги открийте!

Blouson-militaire

Сертификати за парашутисти: необходимата диплома за военен парашутизъм

За всички амбициозни военни парашутисти има диплома, която те трябва да получат. Въпросната диплома е „сертификат за парашутист“. Съществуват общо 8 различни сертификата за военен парашутист – от инструктор до скачач. Въпреки това тези 8 са класифицирани в 4 основни бревета за квалификация на военен парашутист:

  • BPMP: Brevet de préparation militaire de parachutisme. Тя се получава за 2 седмици обучение в По. Преди това тя се предоставяше по време на набирането на персонал (по време на военната служба), но вече не е така. Сега право на участие имат само кандидатите от армията, които искат да се присъединят към специалните сили, и студентите от C.P.G.E. (курс за подготовка за големите училища) в колежите по отбрана.
  • БПМ:Бревет на военен парашутист. Това е задълбочен курс за обучение по B.P.M.P. за военнослужещи. Това също така е с продължителност 2 седмици. В Центърът за обучение се намира в Пау, в Пиренеите. Обучението е разделено на два етапа: една седмица обучение на място от инструкторите и една седмица планирани скокове (общо 6), 5 през деня и 1 през нощта. То ви позволява да бъдете официално считан за военен парашутист.
  • BCO : Brevet de chuteur opérationnel, персонал, който ще бъде квалифициран да скача с парашут на височина между 1200 и 6500 метра. За разлика от B.P.M. и B.P.M.P., отварянето на парашута е по инициатива на парашутиста. Това формирование потвърждава парашутиста в случай на намеса на земята.
  • BMP: Brevet de moniteur parachutiste. Това се получава след години опит и определен брой скокове в полза на клиента. Възможно е да кандидатствате за това обучение с цел предаване на знания. Обучение на нови кандидати за различните сертификати за скокове с парашут. Това
   не е сертификат, който може да се получи без необходимия опит.
какво-диплома за ставане на военен парашутист

And the
training itself?

Важно е да се отбележи, че няма истински конкурс за присъединяване към парашутистите.

Достъп до професията и обучение

В армията парашутистът е специално подразделение и няма наборна служба, която да ви позволи да се присъедините директно към корпуса. С бакалавърската степен веригата, която ще последва, ще бъде най-вече да кандидатствате за войник. След като завършите обучението си, трябва да кандидатствате за участие в сержантско училище. Едва след като имате званието в джоба си, можете да се присъедините към специална част за една година служба, преди да получите право на парашутен корпус. С BAC + 2 е възможно да се присъедините директно към ENSOA (École Nationale des Sous-Officiers d’Active) за две години обучение, за да стане офицер и след това да се присъедини към парашутен корпус.

Е.Т.А.П. (Ecole des
Troupes
Aéroportées)

Еколата за транспортни групи  е военното училище, което обучава парашутистите на нашите армии във Франция. Създаден е през 1946 г., след Втората световна война. В рамките на една година тя предоставя: 2500 патента за парашутисти, от които 800 патента за военна подготовка на парашутисти, 80 патента за оперативни парашутисти и 65 патента за инструктори по парашутизъм. Това е идеалният институт, към който можете да се присъедините, за да превърнете военния парашутизъм във ваша бъдеща кариера.

Стъпете във military-shop, за да си купите аксесоари и военно облекло. 

Военни скокове с парашут.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *