Топ 5 аксесоари за военна визия

Военните технологии винаги изпреварват гражданските. Затова и много предмети от ежедневието идват от военните  GPS, контейнер, спринцовка за автоматично инжектиранеһттр://…. Когато става въпрос за облекло, харесваме военните аксесоари, защото те ни придават мъжествен вид. Ние също ги харесваме, и най-вече заради техния комфорт и техничност. 
Военнослужещите трябва да се справят в антагонистична среда при екстремни условия. Бягане в пустинята, пълзене в калта, спане в полярния студ. Нещо повече, аксесоарите от военни фонове в Париж се определят не само от зеления цвят и камуфлажните мотиви. Но чрез здравината, устойчивостта и комфорта на материалите. 

Military socks

Чорапи 

Понякога невидима част от облеклото, чорапите военни чорапи играят важна роля, особено ако планирате да носите бойни обувки. За леки военни ботуши изберете чорапи от кашмир. Те се грижат за краката ви благодарение на своята мекота и комфорт. Дебелината им и подсилването на пръстите и петата ги правят много подходящи за носене на тези обувки за всякакъв терен.

За високите обувки, като рейнджърските, се препоръчват вълнени чорапи заради тяхната устойчивост на износване. Терморегулиращата способност на вълната позволява чорапите да се носят дълго време. Някои европейски марки чорапи от висок клас са разработили чифтове чорапи със средна дебелина, подходящи за носене на рейнджъри.

За да се придържате към военната тематика, изберете нюанси на зеленото (елхово, маслинено, академично…), кафяво или черно. За
ниски обувки изберете къси (до средата на прасеца) чорапи, а за високи – чорапи до коляното. 

ОБУВКИ

Обувки 

След чорапите да поговорим за военните обувки. Вече има широка гама от технически обувки, които могат да се носят от цивилни лица. На първо място, това са рейнджърите от черна кожа, митичните BM 65 на френската армия. Има и многобройни военни обувки в различни дизайни и цветове: тен, пясък, зелено, кафяво, камуфлаж… Подобно на чорапите, военните обувки са удобни и практични. Можете да ги носите в ежедневието или за определени дейности (туризъм, въздушна игра, работа на строителен обект и т.н.). Тези обувки са предназначени да предпазват краката ви от удари, падащи предмети и наранявания. Подметките, черупките и горната им част са изработени от специални материали.

военна обувка

Сакото 

За да носите военната визия, трябва да спазвате няколко правила.
Военното облекло, носено от цивилно лице във Франция, не трябва да е част от регламентираното облекло на френската армия. Военното ви яке или панталон трябва да са от чуждестранни военни излишъци. Имате легендарното американско военно яке M65, актуализирано от големите марки. Има и бомбардировач, известният MA-1. Това пилотско яке е непреходна част от мъжката мода.

MILITARY JACKET

MILITARY JACKET

Несъответстващо облекло

Обликът ви трябва да е несъответстващ, т.е. не трябва да се обличате така, че да ви вземат за истински войник. С други думи, ако носите военна връхна дреха, не бива да носите военни панталони и обратно.
Военни униформи или панталони 
За да избегнете объркване с облеклото на истински войник, изберете панталони с по-небрежна кройка. Военните панталони тип „карго“ или военните панталони тип „слим“ са актуални в момента. Можете да изберете и камуфлажни панталони, които не са разрешени на френска територия.
За сведение, във Франция военните се обличат от Европейския център за камуфлаж (CEE). 
Можете да изберете и едноцветни панталони в комбинация с чорапи от европейски марки. 

Несъответстващо облекло

Военната тениска 

Тениската е квинтесенцията на модния аксесоар, който идва при нас от армията. Можете да го съчетаете с много различни стилове мъжко облекло : streetwear, casual wear, hipster…. Можете да го носите върху дънки, къси панталони, спортно облекло. Можете да го носите с дънки, къси панталони, спортни дрехи и др. Освен това това е военната дреха, която цивилен може да носи без проблем. 
Имате няколко варианта на военна тениска, както по отношение на кройката, така и по отношение на цвета. Има тениска с къс ръкав, тениска с дълъг ръкав, тениска с качулка или henley (яка с 3 копчета). 

Това са видимите дрехи и аксесоари, които ще оформят външния ви вид. Но за да завършите облеклото си, са ви необходими и други аксесоари, като колан и качествено бельо. А ако сте избрали чифт рейнджъри, не забравяйте и крема за обувки, за да ги поддържате като добър войник.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *