Възможно ли е да управлявате изтребител ?

Вълната на въздуха в изтребител е уникална за Франция! Самото произнасяне на фразата е прилив на адреналин. Изтребителите са най-бързите машини, а усещанията, които изпитвате, когато се качите на борда, са изключителни. Летенето с изтребител, в частност с Fouga Magister или Albatros L39, започва с инструктаж за безопасност, основните инструменти и маневрите. Това ще даде начало на вашия полет с изтребител за около 30 минути и години спомени! Искате да се движите по-бързо? Изпитайте тръпката от високоскоростен полет и преживяването на живота си като пътник на изтребител. Намерете военно облекло и аксесоари (Военни панталони, военни палатки, военен пръстен, …)на нашия уебсайт и се възползвайте от промоционалните ни оферти. 

Sweat-militaire

Как да летим с изтребител:

Как да се
подготвим правилно за първия полет с изтребител:

Отсега всеки може да лети с изтребител.
Вече не е необходимо да сте пилот на изтребител, за да изпитате тръпката и адреналина от летенето. Ако сте натрупали опит в изтребител, трябва да сте подготвени, за да се насладите напълно на преживяването си. Подгответе добре чантата си или чантата за пътуване, за да избегнете непредвидени събития.

  • Противно на общоприетото схващане, трябва да се храните преди полета. Важно е да имате сила и енергия по две причини. Първата е, че самите вие ще изпитвате стрес, така че се нуждаете от енергия, за да може тялото ви да се справи с този стрес. Вторият е, че докато летите с изтребител, ще трябва да издържите на G, гравитационната сила, и отново се нуждаете от сила, за да издържите. Затова е препоръчително да закусвате добре, ако искате сутрин, като избягвате киселинни плодови сокове. Ако не ядете, защото се страхувате да не се разболеете от висшия пилотаж, тогава ще сте най-слаби и следователно има вероятност да се разболеете
    .
  • След това си
    починете добре през нощта. Летенето с изтребител еизморително преживяване, поради гравитационното привличане, затова е важно да сте свежи и на разположение за полета. В нощта преди полета си легнете рано и се опитайте да се наспите добре, въпреки вълнението от предстоящото. А за тези от вас, които празнуват ергенски партита в нощта преди полета, избягвайте прекаленото количество алкохол – от него със сигурност ще ви стане лошо.

Следвайки тези два съвета, ще извлечете максимума от опита си за летене с изтребител. Оставете
се на пилотите, които ще ви посрещнат, и се отпуснете.Евакуирайте стреса, вие сте в добри ръце.

Не забравяйте да
посетите нашия уебсайт за още военни аксесоари, като например комплекти за оцеляване и хамаци за вашите пътувания. 

На борда на самолет за въздушно надмощие

Изтребителите, известни още като изтребители, са военни самолети. Тези прехващащи или атакуващи самолети са високопроизводителни, бързи и способни да извършват сложни маневри, тъй като владеят небето и доминират над противниците в полет. Те са истинска легенда за ролята си във френските военновъздушни сили и други армии, но в тях е вложена технология. Тяхната мощност им позволява да достигнат, за някои, свръхзвукова
скорост.

Свръхзвукова скорост.

Rafale, Mirage 2000, Super-Etendard, F-16 Fighting Falcon, F-14 Tomcat, L39 Albatros, Sukhoï Su-27…Тези военни самолети предлагат напрегнати моменти като излитане и кацане. Някои самолети използват форсаж, за да увеличат временно тягата.

Екскурзия с изтребител за полет, изпълнен с адреналин

Този изключителен полет като втори пилот ще ви позволи да сбъднете една малко луда мечта: Открийте света на пилотите на изтребители по време на автентична въздушна демонстрация, която съчетава откривателство и адреналин. Възможно е дори да имате право на някои висши пилотски умения в зависимост от вашите желания и тези на пилота.

Тези изтребители ви предлагат легендарно и ексклузивно преживяване от 15-годишна възраст. За този първи полет с изтребител ще се качите на митичен самолет като Fouga CM170 Magister, използван от Patrouille de France и способен да лети със скорост до 900 км/ч (Mach 0,7), за уникално и незабравимо самостоятелно пътуване с пилота.

Възможно ли е да се лети с изтребител?

Подробности за първия ви полет с изтребител

След като полетът ви е потвърден, трябва само да отидете на летището на избраната дата,като представите медицинско свидетелство за липса на противопоказания.

Вие и пилотът, оборудван с костюм G и слушалки, ще разгледате инструкциите за безопасност и плана на полета.
След запознаване с изтребителя ще е време да се настаните като пътник.

Бързо ще се потопите в полет съсспираща дъха скорост, която ще вдигне адреналина ви. Пилотът ще ви покаже широк спектър от възможностите на самолета по време на кръщенето с изтребител.

Различни видове изтребители:

Военните самолети се класифицират според категории, свързани с оперативната им роля. Има четири основни групи: изтребители и щурмови самолети, бомбардировачи, транспортни самолети и учебни самолети. Други по-малки групи включват разузнавателни самолети, самолети за дозареждане във въздуха, специализирани самолети за наблюдение и електронни средства за противодействие. Повечето от въздухоплавателните средства в тези последни групи са производни на въздухоплавателни средства от първата група или на граждански въздухоплавателни средства, след приспособяване на оборудването; но по планера или двигателя са направени малко промени. Всяка група може да бъде разделена на подгрупи, за да се разграничат, например, самолети със сухопътно или самолетоносачно базиране.

E-3A Awacs

Е3A Airborne Системата за предупреждение и контрол, или Awacs, е самолет, създаден на базата на Boeing-707. Той е оборудван с монтиран на фюзелажа радар, който позволява управление, контрол и наблюдение на въздушното пространство в радиус от 320 км.

  • Номенклатурата, установена от Съединените щати, определя принадлежността на всеки самолет към дадена група чрез първата буква или букви: F – изтребител, A – атакуващ, B – бомбардировач, C – товарен, T – учебен. Числото след тези букви (F-16, C-135) е номер на типа. Допълнителните букви указват версията (например R за разузнаване) или модификацията, направена по време на производството.

Самолет F-22A Raptor:

F-22A Raptor, „пето поколение“ самолет за превъзходство във въздуха и атака по земя на ВВС на САЩ, влезе в оперативна експлоатация през декември 2006 г. С презареждането с гориво по време на полет самолетът може да си позволи да лети до отдалечено летище с увеличен обсег. Начупените линии на ръбовете на крилата, плоските повърхности на фюзелажа, наклонените опашни перки, които скриват двете управляеми дюзи, наклонените въздухозаборници, багажникът за носене на оръжие, както и абсорбиращите материали, от които е направен, го правят най-невидимия оперативен самолет в света.

F16 Falcon

Два изтребителя F16, с двигател Rolls Royce Falcon, построени от американската компания General Dynamics, която отскоро е поета от Lockheed Martin.

  • Британците и руснаците са установили подобни номенклатури. Във Франция номенклатурата на самолетите не посочва принадлежността им към дадена група (Mirage III, Mirage 2000, Rafale, Transall), а допълнителна буква определя версията (например Mirage 2000 RAD: разузнавателна версия за Абу Даби).

Военни самолети: Rafale

Двудвигателен многоцелеви изтребител, Rafale имаделта крило, характерно за самолетите на Dassault Aviation, канарчета (подемни повърхности в предната част на делта крилото) и управление по метода fly-by-wire. Първият самолет влиза на въоръжение във френските военноморски сили през 2002 г., като въоръжава самолетоносача „Шарл дьо Гол“. За военновъздушните сили се предлага двуместна версия, оборудвана с рамо за зареждане с гориво в полет, външни резервоари за изстрелване и ракети „въздух-земя“ под крилото, както и ракети за самозащита „въздух-въздух“ (Mica) в края на крилото.

Това е въздухоплавателно средство с аеродинамична характеристика:

Експлоатационните характеристики и експлоатационните показатели на военното въздухоплавателно средство се налагат, за разлика от гражданските въздухоплавателни средства, от военния клиент, който изготвя програмен лист, определящ необходимите спецификации. Обявяват се търгове между различни производители, като всеки от тях предлага съществуващ самолет или проект, който отговаря възможно най-точно на тези спецификации. Този конкурс може да бъде отворен за чуждестранни производители или ограничен до национални производители. Чуждестранните продажби или покупки на военно оборудване трябва да бъдат одобрени от правителствата на съответните държави, тъй като това са политически жестове.

Военните транспортни самолети, както и дозвуковите бомбардировачи, имат архитектура, близка до тази на търговските самолети, и следователно сходни аеродинамични и структурни характеристики. Разликите се крият в ограниченията, наложени от вида на пренасяния материал, и в необходимостта от оперативна готовност при почти всякакви метеорологични условия и от пресечен или неподготвен, по възможност много къс, терен. Това предполага автономно навигационно оборудване за всякакви метеорологични условия и, от аеродинамична гледна точка, силно хиперподскачане, което да позволява полет при много ниски скорости. Освен това планера и ходовата част са подсилени, а покривалото обикновено е разположено високо спрямо фюзелажа. Той има
големи врати и люкове за товарене и спускане на превозното средство по време на полет.

Бойните самолети, от друга страна, имат много специфична архитектура и характеристики, които се изискват за изискваните от тях скорости (често свръхзвукови), ускорение и маневреност. Двигателят или двигателите заемат значителна част от общия обем на въздухоплавателното средство. Те развиват тяга, която е равна или дори по-голяма от теглото на самолета. Резервоарите също заемат голяма част от обема, а останалата част е заета от пилотската кабина, авиониката (радар, компютри) и управлението на полета.
По-голямата част от товара (бомби, ракети, контейнери) се пренася на пилони извън самолета.

est-il-possible-de-voler-en-avion-de-chasse

F.15
Eagle

  1. 15 Eagle. Едноместен прехващач за всякакви метеорологични условия (максимална скорост над 2,5 Mach), построен от McDonnell Douglas.

Основните роли, които могат да се изискват от бойните самолети, са: въздушна отбрана или забрана, въздушно превъзходство, проникване и наземна атака или тактическа поддръжка. Изискваните качества са съответно висока скорост на изкачване, отлична маневреност и ниска чувствителност към пориви.

Скоростта на изтребителя:

Най-бързият самолет в света:

Най-бързият изтребител, създаван някога, е The NASA/USAF X-15. Това беше експериментален самолет, който приличаше повече на ракета с крила, но успя да достигне рекордната скорост от 7274,23488 км/ч. Най-бързият изтребител в света вече еМиГ-25 Foxbat, чиято максимална скорост е 3524,46336 км/ч, два пъти по-малка от тази на Х-15. Но как тези самолети се сравняват с другите най-бързи изтребители, създавани някога, както и с военните самолети, които са на въоръжение и днес? Всички гореспоменати самолети могат да развиват скорост над 2,0 Мах, т.е. скорост над 2124,33408 км/ч, което означава, че тези самолети могат да летят със скорост почти два пъти по-висока от скоростта на звука или повече.

Каква е скоростта на Мах?

Скоростта на Мах е относителна спрямо скоростта на звука. Звукът се разпространява със скорост от 332 м/сек или 1195 км/ч или 717 мили в час, известна също като Мах 1,0. Когато самолетът се движи със скорост, по-висока от тази на звука, той преодолява така наречената „звукова бариера“, което често предизвиква звуков взрив. След като самолетите успеят да надхвърлят скоростта на звука, те се превръщат в невероятни бойни машини, които прехващат други самолети и цели на големи разстояния и с висока скорост.

Х-15 на НАСА/САЩ: това е най-бързият изтребител, създаван някога. Максималната му скорост достига рекордните Мах 6,72 или 7274,23488 км/ч, което е повече от пет пъти над скоростта на звука. X-125 е експериментален хиперзвуков самолет с ракетно задвижване, разработен през 60-те години на миналия век, който все още държи рекорда за най-висока скорост, регистрирана някога от пилотиран самолет. Разбира се, много ракети и космически апарати могат да се движат много по-бързо, но както ще видите в нашата класация на 10-те най-бързи самолета на всички времена, X-15 е бил много по-бърз от всеки друг реактивен самолет.

MiG-25 Foxbat: Най-бързият изтребител е МиГ-25 Foxbat на Микоян-Гуревич, който може да достигне Мах 3.2 или 3524,46336 км/ч. Въпреки че не е толкова бърз, колкото някои експериментални или пенсионирани самолети, МиГ-25 е единственият самолет на въоръжение, способен дапостига скорости над Мах 3,0, което го прави далеч най-бързия изтребител на въоръжение днес. Представеният през 1970 г. руски прехващач МиГ-25 остава един от най-бързите изтребители на всички времена повече от 50 години по-късно и въпреки че вече не се произвежда и е на ограничено въоръжение, все още се използва от някои военновъздушни сили по света.

Така че, ако имате нужда от вълнение и се интересувате от изтребители,„ДА“възможно е да преживеете първия полет със свръхбърз самолет. Така че, ако търсите полезно оборудване за това екстремно преживяване, посетете нашия магазин за военни излишъци. Ще намерите цялото оборудване, от което се нуждаете.

.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *