Какви квалификации са необходими, за да станете офицер?

Армията представлява бастион на целостта на дадена национална територия. Армията е съставена от всички военни сили на дадена държава. Следователно за Франция армията е съставена от военните сили на френската държава. Сред многото професии, предлагани от армията, има различни статуси, включително офицери. За да станете офицер във френската армия, трябва да издържите конкурсен изпит, който ви отваря вратата към офицерското обучение. Но за да го преминете и след това да получите офицерски статут, се изисква диплома. Не знаете каква е тази квалификация? Ще ви разкажем в тази статия.

Не се колебайте да посетите нашия онлайн магазин Surplus militaires, за да си купите военни аксесоари (boussole armée française, t-shirt armée, filet de camouflage,…) 

béret-militaire

За да станете офицер, каква диплома се изисква?

За да станете За всички кандидати, които искат да се явят на конкурсен изпит за армията, се изисква диплома. Имайте предвид, че в зависимост от вида на отбранителните сили, в които искате да станете офицер, въпросната диплома може да не е една и съща. В резултат на това, независимо дали става въпрос за сухопътните сили, военновъздушните сили, военноморските сили или дори жандармерията, дипломата може да не е от същото ниво.

  • Сухопътни войски:кандидатът за участие в конкурс за обучение, за да постъпи в армията, се приема, ако има диплома  за ниво на обучение bac +3 до bac+5. Конкурсът позволява да се подготвите така, че да излезете от кариерата или да сключите договор.
  • Въздушните сили:кандидатът за участие в конкурс за обучение за интегриране във военновъздушните сили, се приема, доколкото има образование bac до bac + 5. Обучение, чиито студенти излизат от кариерата или по договор.
  • Национални военноморски сили:кандидат за участие в конкурс за обучение за интегриране на военноморските сили, се приема, ако има диплома за обучение на ниво bac +3 минимум до bac +5. Тук също така студентите се интегрират в корпуса по договор или от кариерата.
  • Жандармерия:кандидат за участие в конкурс за обучение с цел интегриране в жандармерията се получава, ако имадипломно ниво на обучение bac + 3 до bac +6. Но за този институт на жандармерията курсистите заминават само по договор.

Какво е самото обучение?“

След като кандидатът е издържал успешно конкурсния изпит за включване в офицерския институт на френската армия, се преминава към обучение. От армията до жандармерията трябва да учите определено време , за да можете след това да направите кариера.

quel-diplôme-pour-être -officier

Обучение за офицери от сухопътните войски

Ученето за офицер от армията се извършва в ESM (École spéciale militaire) в Сен-Сир Коетквидан. Военният институт в Сен-Сир обучава кадрови офицери с бакалавърска степен + 5 в продължение на 1 година.  Що се отнася до контрактуваните офицери, обучението на новобранец с бакалавърска степен + 3, в 4-ти батальон на ЕСМ Сен-Сир, отнема от 3 до 5 месеца. Всички прекарват 1 година в специализирано училище.

Обучение на офицер от ВВС

Обучението на офицер от ВВС подготвя офицери от кариерата или ОСК. В рамките на това обучение се подготвят и офицери по договор. В това си качество ученикът може да следва например обучение за пилот на хеликоптер. Те се обучават в училището на военновъздушните сили  в Салон д’Екс-ан-Прованс. Новобранците се обучават в продължение на една година.

Подготвяне на морски офицер

Учебните дисциплини са различни в зависимост от това дали става въпрос за офицер от кариерата или за офицер на договор.

  • Кариерни офицери: те трябва да преминат през подготвителен научен клас при получаване на baccalauréat. След това студентите се обучават в продължение на четири години
  • Наеманите офицери: имат две възможности. Ако са на възраст под 27 години, с бакалавърска степен +3, те ще учат седем месеца във Военноморското училище, след което ще преминат стаж. Ако са на възраст под 30 години, с bac+4 или +5, те се обучават за период от три седмици.

Следване на офицер от жандармерията

Ученето на студент, който се обучава за да стане офицер от жандармерията, се извършва в EOGN или L’Ecole des Officier de la Gendarmerie. Въпросният институт предлага обучение на новобранци, които да станат единствено служител по договора.Продължителността на обучението варира от 3 месеца до 2 години.

Някои военни облекла са в продажба в нашия онлайн магазин. Елате и открийте!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *