Коя парка да купя?

Когато времето започне да застудява, веднага се чудим каква идеална визия да приемем този сезон. За да изглеждате модерно и съвременно, парката е една от задължителните части на гардероба ви. Тя е необходима навсякъде и по всяко време, което е още една причина да си я купите. Ако търсите и дреха, която е лесна за носене  и същевременно ви осигурява максимален комфорт, ви съветваме да си купите парка и да я превърнете в любимата си дреха за зимата. Изборът не е съвсем лесен, има техники, които трябва да се възприемат при пазаруването, за да се сдобиете с най-добрата военна парка.

Parka militaire

Как да изберем добра парка?

Парката е наистина от съществено значение, независимо дали сте мъж, жена или дете, тя е подходяща за всички. По принцип изборът на вашата парка зависи от употребата , която ще направите от нея, и от необходимостта, която имате от нея. Но ето и основните съвети за избора на подходяща парка и за получаването на качествена такава. 

Заложете на издръжлив и топъл модел

На първо място, когато се колебаете между две или повече парка и не знаете коя да изберете, трябва да вземете тази, която има модел, който е издръжлив отвън и топъл отвътре. Изключително важно е да имате това предвид, защото става дума за студен сезон като зимата. С други думи, вътрешната част на вашата парка трябва да бъде изработена от издръжлива на износване материя, която е водоустойчива или водоотблъскваща, особено ако живеете в дъждовен район. Всичко това е с цел да се предотврати проникването на дъжда в парката и намокрянето ви. Така че по отношение на материята на вътрешността, за да имате комфорт и топлина, трябва да вземете такава, която има подплата, или на базата на ватиране, или на топла и лека мрежа.

Не забравяйте да проверите довършителните работи 

Ако си купувате парка, наистина трябва да успеете да проверите малките детайли , за да не получите лошо качество. Двойните ципове са наистина от съществено значение, за да може парката да бъде добре изолирана. Първият е цип, а вторият е бутон, натискане или драскане. Ръкавите трябва да могат да се регулират в долната част чрез велкро или преса, а един подплатен с оребрен маншет също не е лоша идея. Ако не искате вятърът и студът да ви докарат болки в корема или грип, уверете се, че моделът има еластичен шнур със стопер. Тя е впечатляващо ефективна. 

Не забравяйте да четете етикетите за грижа

Това е малка подробност и ние сме склонни да я забравяме, но проверката на етикетите за грижа е от съществено значение, когато закупувате дадена дреха. Например, когато става въпрос за пране, едно пардесю обикновено може да се пере на ръка или в пералня, изборът е ваш. Гладенето, продуктите, които ще се използват за пране, и т.н. – всичко това трябва да бъде добре обмислено. Предимството на тази проверка е, че вашата парка ще издържи възможно най-дълго, без да се променя нейното качество. Но също така и за да сте сигурни, че ще бъде възможно да се спрете на модела от гамата. 

Коя парка да купите?

Какъв тип парка да си купя ? 

Топла парка : или също така паркет от полар което е вид парка, при която има доста видима подплата. Ако основният ви критерий е топлината, този модел е най-подходящ за вас, тъй като заради подплатата може да загуби стила си. Колкото по-топла е тя, толкова по-малко дишаща ще бъде. Но все пак си остава една от най-търсените. 

Парка за среден сезон : която се основава на тънка външна материя, често е водоотблъскваща и системно има подплата. Идеалният сезон е да я носите през пролетта или есента. Тя не е дебела, така че няма да е необходимо да се справя със зимата, а освен това е еквивалентна на дънково яке по отношение на топлината. 

Техническа парка : която е с устойчив материал, т.е. водоустойчива и ветроустойчива. Следователно е дишаща и функционална, има стил, който клони по-скоро към поход или разходка на открито. Не е нужно да се страхувате с тази парка, защото тя може много добре да бъде топла или дори много топла.

Естетична парка : която е по-изгодна от гледна точка на естетиката, много лесна за носене особено в града. Тя не е много устойчива на дъжд и не е толкова дишаща. Ако искате да изберете градски вид, това е най-добрата парка, която да приемете. Стилът ѝ е отличен и е също толкова топла през зимата, колкото и през есента. 

Всестранна парка : която е и трите парка, видени по-горе, защото е топла, добре изглеждаща и технична едновременно. Тя е най-практичната от парка и многофункционална, идеална е да я носите всеки ден. Можете много добре да я носите с дънки или тесни панталони, като обувките за тенис ще бъдат перфектни.

Каква подплата да изберем за парка?“

Парката по принцип трябва да има подплата, за да гарантира вашата защита, независимо дали става въпрос за защита от дъжд или от студ. Но може и да не е така и затова трябва да проверите дали парката, която ще купите, има подплата или не. Ако няма, не се притеснявайте, можете да сложите вътре жилетка или яке без ръкави, например. Ако обаче има подплата, ето какви материали се използват :

  • Памук : памукът се използва за сравнително лека парка, т.е. за това, което се носи през пролетта или есента. Тази подплата е идеална, за да направи парката ви по- лесна за носене.
  • Вълна : тя е много по-топла от памука, ще ви помогне да изолирате тялото си, но все пак не би била достатъчна при екстремни студове. Тогава тя се носи в региони с мека зима.
  • Памук и пера : това е перфектната подплата за топлата парка, а също и за първокласната парка. Тя ще придаде ефекта на пухкавост на парката, но ще ви гарантира комфорт. Няма да имате никакви затруднения с движението. 
  • Полиестерът : не е по-топъл от пуха, но ще осигури топлина особено в зимно време. Но твърде жалко, че няма да отвежда потта, че трябва да обърнете внимание на прането, за да избегнете лоши миризми. 
Коя парка да купя?

Перфектният пълнеж за парка

Понастоящем разполагаме с три известни синтетични пълнежа, които доминират на пазара, което означава, че се използват от повечето дизайнери в света на облеклото. Но има и технологии, използвани за водоустойчива парка, за които също трябва да знаете.

Polartec : това е синтетичната тъкан , която ще направи вашата парка по-дишаща, издръжлива и по-лесна за поддръжка. Тя е наистина добре позната и ако се нуждаете от увереност при покупката на парка, можете да попитате продавача, ако е в магазин, и да направите справка в продуктовите листове, ако е онлайн. 

Климащабът : това също е материя за по-добра изолация, тя е добра подплата по отношение на нейната издръжливост, лекота и топлинни характеристики. Можете много добре да се чувствате удобно с парка, подплатена с climashield, освен това тя ще даде повече комфорт на тялото ви. 

Primaloft : така че е добра за подплата на парка, защото също е по-добра по отношение на изолацията. Тя има три нива на качество и вие сте свободни да изберете това, което ви подхожда най-много, като златната, сребърната и черната. Можете да имате пълно доверие в топлината на парка с този материал като подплата. 

Как да носите добре парка?

Парката е един от елементите, които ще подобрят облеклото ви. Ако изберете добре своята парка, преди да я купите, ще получите най-доброто и ще можете да се възползвате от няколко предимства. Независимо дали сте мъж или жена, как да не сте модерни и да не сте в крак с модата колкото се може по-дълго? Носенето на парка е като носенето на всяка друга топла зимна дреха, например пухено яке, пончо, блузон или палто. Но с тази разлика, че тя може да внесе няколко различни стила и визии, така че е многофункционална. Да вземем пример: поканили са ви на вечерно излизане с приятелки и искате да промените малко стила си, да изоставите големите палта и дебелите зимни пуловери и да заложите на суперстилна парка. 

Това е парка със сравнително къса, свободна дължина. И има като цвят зелено каки , което е идеалният цвят за нашето време. Тя има няколко джоба, шнур за пристягане и качулка. За да запазите тенденциите в облеклото си, съчетайте я с чифт унищожени дънки за по-небрежен вид и черен пуловер с ролка от вътрешната страна. Сложете най-добрия си чифт обувки, за предпочитане в червено или изумрудено зелено. Но само така ще бъдете най-красивата, ще бъдете кралицата на вечерта. За да ви кажа, че парката е задължително да присъства в гардероба ви, защото тя може да ви направи красиви и да ви отнеме цялата увереност.

Къде да си купя парка?

В магазина

В повечето магазини, независимо дали са в града или в покрайнините, се продава парка. Така че, ако търсите хубав модел, изобщо не е трудно да го намерите. Можете да я видите в магазин за нови дрехи, а също и в магазин за спестявания. Във всеки магазин имате свободен избор на марки и ще процъфтява качество-цена , защото можете да ги видите със собствените си очи красивите парки на вашите мечти. Сега, когато парката е задължителен моден аксесоар, трябва да имате някоя съвсем различна от останалите и уникална по рода си, но за целта ще трябва да потърсите и намерите подходящия магазин. 

Коя парка да си купите?

Онлайн

За по-добър подбор и правилен избор на решение parka à acheter, онлайн магазинът е правилното решение, което трябва да се приеме. Ще можете да се възползвате от безплатна доставка, но освен това цената е наистина достъпна за по-добро качество. Предимството при онлайн магазините е и това, че можете да видите предварително всички малки детайли, които искате за Вашата парка, преди да я купите. Така ще Ви е по-лесно да търсите и няма да се наложи да останете разочаровани от поръчката си. Ако сте заети и не разполагате с достатъчно време за пазаруване, бихме ви посъветвали да пазарувате онлайн и да изберете всичко, от което се нуждаете, за по-малко време.

Защо казваме, че парка е един от задължителните елементи в гардероба ви ? Ами именно защото дори да е модерна в момента, тя ще бъде модерна и през следващата година и т.н. Няма да ви се налага всяка година да търсите нова тенденция, която ще ви струва цяло състояние, а ще имате една, която е супер за някоя година. Паркът ще ви накара да изглеждате само добре, защото изглежда добре с всеки стил. Независимо дали той е небрежен, спокоен, оригинален или елегантен. Просто я съчетайте с някои красиви елементи и ще сте готови за вечерното си излизане, без да се страхувате, че ще замръзнете. Не се колебайте да си купите парка, защото тя винаги ще ви бъде от полза.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *