Как да избера часовник?

При толкова много часовници на пазара изборът на подходящия за вас може да ви се стори труден. Ключът към избора на часовник е да определите приоритетите си и да се уверите, че избраният от вас часовник отговаря на вашия бюджет и начин на живот. Защото най-добрият часовник за вас е този, който наистина обичате. Сред популярните категории часовници са и военните часовници. Ако изберете марков часовник, който има необходимите цветове, механизъм, механика и стъкло, отговаря на контекста и е удобен, ще имате модел часовник, който ще обичате дълги години. А това ръководство ще ви помогне да го намерите.

Montre bracelet militaire

Как да изберем правилния часовник

Изборът на подходящ за вас часовник е много личен избор, затова е важно да вземете обмислено решение.

Намерете размера на часовника, който подхожда на китката ви

Обикновено можете да регулирате каишката на часовниците, но циферблатът ѝ на часовника остава със същия размер. И трябва да знаете, че обиколката на китката ви определя размера на циферблата на часовника, който ви подхожда. 

 • Ако обиколката на китката ви е по-малка от 16 см, идеалният диаметър за циферблата на часовника ви би бил 38 мм или по-малко.
 • За китка с обиколка, варираща от 16 до 17,5 см, идеалният циферблат би имал диаметър от 38 до 42 мм.
 • Ако вместо това имате китка с обиколка от 17,5 до 19 см, изберете циферблат на часовник с диаметър около 40 до 44 мм.
 • И дете, ако обиколката на китката ви надхвърля 19 см, перфектният диаметър за циферблата на часовника ви би бил поне 44 мм.
   

Отчитайте начина, по който възнамерявате да използвате часовника

Начинът, по който използвате часовника, също ще повлияе на решението ви за покупка. Ще го носите ли в офиса? Ще бъде ли вечерен часовник, който да допълва красивите ви тоалети? Тези съвети ще ви просветлят.

 • Ако планирате да носите часовника си по време на заниманията си с водни спортове, зимни спортове или други подобни дейности, предпочетете часовник за гмуркане.
 • Специалният спортен часовник има функции, които са най-подходящи да ви показват времето по време на походи, бягане, колоездене и други активни дейности в свободното време. Това е
  неговата функция.
 • В ежедневието, на работа и у дома, един ежедневен часовник ще ви свърши работа.
 • Ако трябва да посещавате партита, галавечери и галавечери, ще ви трябва стилен часовник от висок клас.
 • А ако става въпрос за аксесоар към облеклото, тогава изберете часовник с клин, часовник с огърлица и за предпочитане винтидж модели.

Отчитайте личния си стил

Другото важно нещо, което трябва да вземете предвид при покупката на часовник, е вашият личен стил. Разгледайте
гардероба си и помислете за обичайния си стил на обличане и често срещаните цветове. 

Повечето от вашите облекла са семпли и традиционни ? Ако е така, може би ще предпочетете механичен часовник с класически стил. Харесвате ли винтидж модата? Тогава е сигурно, че сред превъзходните винтидж часовници ще откриете нещо по вкуса си.

Имате ли много ярки цветове и смели модели в гардероба си? Може би е по-добре да се спрете на по-семпъл часовник, за да балансирате нещата. Имате ли смесица от стилове? Трябва да изберете часовник, който да подхожда на всичко, например прост, класически традиционен стил.

Как да избера часовник?

Идентифицирайте важните характеристики на часовника

След като сте решили какъв тип модерен часовник искате, можете да идентифицирате характеристиките, които ще могат да отговорят на вашите нужди. Не всеки тип часовник се предлага с всички функции, но ще имате възможност за избор, независимо от това кой тип сте избрали. 

Преценете някои от следните :

 • Дигитални или аналогови циферблати
 • Широкоекранни или висококонтрастни циферблати
 • Наличие на водоустойчивост
 • /li>

 • Регулируемост на каишката му
 • Захранване
 • Функция за хронометър
 • Подометър и др.

Пробвайте часовника, преди да вземете решение

Най-добре е, ако можете да изпробвате часовника, преди да го купите. И обърнете внимание на някои моменти, като например: : Притискат ли връзките на каишката по някакъв начин кожата ви ? Ще можете ли лесно да смените каишката на часовника, ако се износи или ако искате различен външен вид? Лесно ли е да регулирате каишката, за да персонализирате прилягането ѝ?“

Вече би било много уместно да определите дали поради теглото си носенето на часовника може да умори китката ви. Или дали може да пречи на движенията ви, като например да се закача за ръкавите или джобовете на дрехите ви.

Как да изберем мъжки часовник?

Защо да жертвате мечтаната почивка в полза на парчето метал, стъкло и кожа, което седи гордо на китката ви ? Защото часовникът разкрива на света какъв мъж сте  такъв, който държи на изработката, традицията и добре прекараното време. При този тип аксесоари, освен зъбните колела и предавки и благородните метали, създателите му добавят и нещо неизразимо. Нещо по-ценно от това просто да знаете колко е часът.

Избор на първия ви часовник

В играта има много променливи. Имате собствен вкус. Имате собствени изисквания. И, може би най-важното, имате собствен бюджет. Знайте, че имате на разположение много гъвкавост. Нещо
повече, марки, които са по-малко популярни от други, са също толкова задоволителни по отношение на движенията, механизмите и функционалността. 

А ако разполагате с повече от 1 000 евро за харчене, възможностите ви се отварят широко. Като се започне от класически спортни часовници втора ръка и се стигне до нови модели на определени марки часовници.

Как работи ценообразуването

Как се получава така, че този часовник струва 15 000 евро, а този на пръв поглед идентичен – 200 евро? В крайна сметка всичко се свежда
до материалите, времето за производство и наследството на луксозната марка. 

Автоматичните механизми не само струват повече, но и часовниците, в които са вградени, обикновено са по-добре проектирани, изработени от по-ценни материали и произхождат от дълга линия експерти часовникари. Качеството е сертифицирано. Можете да си купите такъв с увереност.

Как да избера часовник?

Защо размерът има значение

Въпреки че някои часовници са толкова големи, че могат да се видят от космоса, повечето имат диаметър на циферблата между 34 и 44 мм. Ако сте мъж с по-леки китки, най-добре ще ви се отрази 34-40-милиметров корпус, докато здравите мъже с добре оформени китки трябва да изберат модели до 46 мм.

Дебелината на корпуса също влияе на външния вид на часовника. Часовник с дебелина 10 мм ще стои по-добре под гривна, отколкото часовник с дебелина 15 мм.

Какво за каишките

Най-вече това, което свързва часовника с китката ви, е изключително важно. Метална каишка изглежда чудесно на по-дебели, по-мъжки часовници, докато кожата е изборът за конвенционални, елегантни часовници. 

Светът на винтидж

Въпреки че стойността на някои часовници може да скочи до небето с течение на времето, повечето от тях ще загубят част от стойността си с течение на времето.
Това означава, че ако сте склонни да загърбите възрастта на часовника, можете да се сдобиете с истинска класика със също толкова забележителна механика и функционалност.

Как да разберете дали един часовник е истински?

Искате да си купите часовник от известна марка? Притеснявате се, че не купувате 100% автентичен екземпляр? С това ръководство и нашите съвети ще знаете как да различите истинския часовник от репликата. Нека разгледаме по-подробно как е възможно да проследите оригинала.

 • Тук : Оригиналният часовник няма да създава никакъв шум или тиктакане. Той се състои от миниатюрни части, които са били внимателно сглобени, за да създадат перфектния механизъм на часовника. Репликите обаче нямат това качество и ще създават тиктакащи звуци, които лесно могат да бъдат разпознати, като поставите часовника близо до ухото си.

 • Качество на автентичните часовници : качеството на часовника е първото нещо, което ще бъде забележимо различно. Една реплика никога не може да се сравни с качеството и механизма на истинската бройка. За да разпознаете фалшификат, търсете незавършени ръбове, неправилно полиране, драскотини и лоши маркировки или гравюри. Също така проверете дали закопчалката или катарамата на часовника работи правилно, дали коронката работи и дали стрелките на часовника могат да се направляват от винта, който регулира времето. Търсете и други грешки, като например неправилно изписани думи и дори грешни печати. Важно е също така да проверите дали маркировките са ясни, правилно гравирани и не избледняват, което ще се случи само ако става въпрос за фалшив часовник. 
 • Маса : един луксозен марков часовник се изработва със скъпоценни камъни, кристал, злато, сребро, тежки метали и метални сплави. Нещо повече, те са снабдени с дузина малки движещи се части, които правят марковия часовник по-тежък и по-здрав. Винаги ще има забележима разлика в теглото на истинския и фалшивия часовник.
 • Спецификации на продукта :винаги е добре да направите проучване на часовника, който възнамерявате да купите. Това ви позволява да се запознаете в детайли със спецификациите на желания от вас часовник. Ето защо, преди да направите покупка, можете лесно да съпоставите спецификациите, за да различите дизайнерския часовник от репликата. 
 • Тимбре : Дизайнерските часовници имат някои печати, поставени по цялото им тяло. Потърсете тези печати и проверете дали са наистина оригинални. Лесно можете да разберете кой модел къде има поставени какви печати и колко са те върху часовника онлайн.
 • Сапфирен стъклен връх : Върху циферблата на всеки дизайнерски часовник е поставен сапфирен стъклен връх. Сапфиреният връх дава лилав оттенък под определен ъгъл, който може да се използва за гарантиране на факта, че часовникът е автентичен. За
  да докажете това, наклонете часовника под различен ъгъл под светлина, за да видите дали той дава лилав оттенък. 
 • Каишка за часовник : Каишките за дизайнерски часовници са специално проектирани, за да осигурят гъвкавост и издръжливост. Уверете се, че тази за часовник е идеално гъвкава и че се плъзга гладко по китката ви. Освен това
  закопчалката, която затваря гривната, обикновено има 2 удара. 
Как да избера часовник?

 • Моделен номер : не само можете да идентифицирате фалшификат чрез сравняване на серийните номера, но можете да проверите и номера на модела. Направете проучване в интернет, за да разберете какъв точно трябва да бъде номерът на модела на истинския часовник.
 • Сериен номер : Ако часовникът е истински, серийният номер върху корпуса и каишката трябва да е абсолютно еднакъв.
 • Цена : не на последно място е да проверите цените. Часовник, който е просто твърде евтин, за да е истински, вероятно е фалшив или часовник втора употреба.

Какъв часовник да си купим през 2022 г.

Часовникът е основен аксесоар за мъжете. Частица, която носите на практика всеки ден, вашият часовник е като продължение на самия вас и затова трябва да ви пасва идеално. 

Когато дойде време да изберете нов часовник, търсите естествено елегантност, функционалност. Избирайки часовник, който съответства на вашата индивидуалност, ще откриете, че той отговаря и на вашия гардероб и начин на живот. Независимо дали сте тип природа, търсач на силни усещания или любител на лукса, вашият перфектен часовник ще съответства на вашата индивидуалност. Поставете я на първо място, когато пазарувате през 2022 г., и вашият нов моден аксесоар ще отговаря на всички ваши изисквания.

Как да изберем часовник?

Къде да си купя военен часовник ?

Пристрастявате ли се към военните артикули ? Можете да бъдете сигурни, че ще намерите часовника, от който се нуждаете, в Surplus-militaire.fr. Колкото и по отношение на разнообразието,качеството и дизайна, нашите клиенти винаги са оставали доволни от покупката си. 

И това не се брои обслужването на клиентите, което предоставяме ! Всъщност,
 обработваме поръчките ви бързо, гарантираме сигурността на транзакцията, апоследната доставка е безплатна ! 

Ако смятате, че това е твърде хубаво, за да е истина, посетете нашия магазин и се убедете сами !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *