Как се почиства гривна?

  Гривната е аксесоар, който трябва да имате и който ще искате за всяко облекло. Тя е идеалният завършек, който придава на облеклото ви завършен, полиран вид. Предлагат се във всякакви форми и размери, така че със сигурност ще има такава, която да подхожда идеално на стила ви. Можете да намерите гривни от кожа или метал, в различни цветове, с различни накити или без накити. Гривните са чудесен начин да покажете своята индивидуалност и същевременно да изглеждате стилно. Ако на някого от вашите познати му предстои рожден ден, ще се радва да я носи постоянно. Тя ще се радва да я носи всеки ден и ще се сеща за вас всеки път, когато я сложи. И така, как се почиства гривна? Съществуват различни методи в зависимост от вида на гривната, която имате. Намерете в нашия сайт най-добрата гривна за оцеляване за вас!

Военна гривна

Гривните гривни са деликатни.

             &Гривните са деликатни, затова трябва да сте много внимателни, когато ги почиствате. Можете да почиствате гривната си с обикновени материали и да избягвате използването на химикали или абразивни материали. Гривните обикновено имат някаква закопчалка, за да могат да се слагат и свалят. Всъщност
гривните са склонни да се разтягат с течение на времето, тъй като се носят при различни метеорологични условия, като например влажност, което означава, че те вече може да не отговарят на размера на китката на друг човек.

Как да избегнем повреждането ѝ ?

                 Преди плуване в океана и спортуване сваляйте гривните си.Освен че солената вода е вредна за повечето гривни, знаем също, че лъскавите предмети могат да привлекат акулите. Отлична причина да не плувате с гривните си. Потта също е вредна за гривните от кожа, неръждаема стомана и перли. Така че една гривна може да се замърси или да ръждяса дори само от престоя си на китката ви.

  • Свали гривните си, преди да плуваш в басейна или да влезеш в джакузито. Може би сте си мечтали да се излежавате край басейна, накичени с вашите най-бляскави бижута, сякаш сте в хип-хоп музикален клип. Но ако мислите да скочите в басейна, мечтата ви ще трябва да си отиде. Хлорът може да промени цвета и да повреди металите (дори неръждаемата стомана) и може да има абразивен ефект върху полираното покритие на някои естествени камъни.
  • Свали гривните си, преди да нанесеш овлажняващия си крем, слънцезащитния крем, бронзанта или дори парфюма си. Мисли за гривните си като за завършек на външния си вид и ги слагай след нанасянето на кремовете и другите лосиони. Тези вещества могат да проникнат в процепите и отворите, да запушат закопчалките и да покрият перлите с третиране, което гривните ви няма да оценят.
  • Сваляйте гривните си, когато сте изложени на слънце. Това не означава, че не можете да носите гривните си навън. Но ги сваляйте, когато имате тен – на плажа или край басейна.
    Слънчевите лъчи могат да променят цвета на някои материали и да направят някои пластмаси (като ластика, на който са нанизани мънистата тигрово око) по-крехки.
  • Снимайте гривните си, преди да играете на пясъка или в градината. Колкото и елегантни да са нашите гривни за мъже, те няма да ви помогнат да спечелите играта си на плажен волейбол. Ако не свалите гривната си, рискувате пясъкът да надраска каменното покритие или златното или родиевото покритие на гривната ви. Същото важи и за градинарството: сваляйте гривната си, за да я предпазите от удряне в малки камъни, които могат да я повредят, или от мръсотия, която може да я замърси. 
Как да почистя гривна?

Съвети за почистване 

 The stages of cleaning

                     Можете да използвате четка за зъби, но внимавайте да не сложите прекалено много вода в нея. Можете да използвате сапун, но внимавайте да не използвате твърде много. Можете внимателно да разтриете гривната с четка с мек косъм. Внимавайте да не търкате прекалено силно, тъй като това може да повреди скъпоценните камъни и деликатните метали в гривната. Не я оставяйте и да се накисва прекалено дълго, само достатъчно дълго, за да може мръсотията или замърсяванията по гривната да се отлепят и да се изплакнат лесно. Ако след първото изпиране гривната все още изглежда мръсна, опитайте отново, докато всички петна изчезнат от всички части на гривната.

             След като сте измили гривната си, е важно да я изсушите правилно. Не използвайте хартиени кърпи или салфетки, тъй като те могат да оставят власинки върху гривната и да надраскат повърхността ѝ. Не използвайте сешоар; топлината може да повреди метала. Не я поставяйте и в съдомиялна машина, микровълнова печка или пералня. Сушилните машини са особено опасни, тъй като са пълни с горещ въздух, който може да се трие в бижутата ви и да ги повреди с течение на времето.

               Когато почиствате бижутата си, бъдете внимателни и се уверете, че ги изсушавате правилно. Не добавяйте твърде много вода към гривната и се уверете, че е напълно суха, преди да я носите отново. Също така е важно да запомните, че горната и долната част на всяка гривна могат да бъдат сплескани, ако е необходимо, затова ги подредете така, че да останат възможно най-плоски. Дръжте гривната си няколко дни, за да изсъхне. Така ще избегнете контакт с вода или други течности, докато гривната не изсъхне напълно. Ако намокрите гривната си, преди да е напълно изсъхнала, опитайте се да я изсушите възможно най-скоро.

           Ако не успеете да го изсушите напълно навреме, оставете го на слънце или на топло място, за да може да се изпари останалата вода. Дръжте гривната си няколко дни, за да изсъхне. Не я поставяйте обратно на китката си, докато не изсъхне. Не я поставяйте обратно в кутия, докато не изсъхне. Не я поставяйте в чекмедже, докато не изсъхне. Не я поставяйте в кутия за бижута, докато не изсъхне.        

Продукти за употреба                 

                Носенето на гривна може да изглежда като просто решение, но изборът на правилната може да бъде сложен. Има толкова много стилове, от които да избирате, че може да е трудно да разберете откъде да започнете. Вероятно имате предпочитания за вида на гривната, която искате. Независимо дали става въпрос за сребърна гривна, гривна от неръждаема стомана или синтетична, има продукти, които да ви помогнат да се грижите за нея. Проблемът със сребърните бижута със или без перли или скъпоценни камъни е, че те са склонни да се окисляват, почерняват, оцветяват или дори надраскват. Съвети и препоръки за почистване на бижута, за премахване на петна от сребърни бижута и извършване на безопасна поддръжка дори на оксидирано сребро.

Как да почистим гривна?

For silver jewellery

                За да почистите сребърните бижута, използвайте четка за зъби (не прекалено твърда), напоена с разтвор от хладка вода и една супена лъжица бикарбонат, разтопен в чаша за кафе. Студената пепел също може да бъде чудесен продукт за почистване на сребърни бижута. Лимонът също е ефективен за бижута, като използвате мека кърпа, напоена със сока на един лимон, за да търкате, изплаквате и подсушавате. Внимателно натрийте сребърните бижута с един или друг от тези продукти, като внимавате с малките накити или скъпоценните камъни, тъй като те могат да се разхлабят. Не забравяйте да изплакнете.

           Можете да почистите сребърните си бижута и с кърпа или салфетка, напоена с паста за зъби. Накиснете сребърните си бижута в солена вода (поне веднъж годишно) за поне няколко секунди, за да видите резултатите. След това го поставете върху алуминиево фолио, което ще задържи окислението, и го избършете до сухо с хартиени кърпи. Накрая, преди да ги сложите в кутия, обичам да ги съхранявам внимателно в хартиена салфетка. Ще бъдете изненадани от непокътнатия им блясък всеки път, когато ги използвате или разглеждате. 

               С Meudon white не става по-просто и по-ярко : Просто
избършете кърпа, потопена в праха, и тя е готова да заблести!Можете да почиствате сребърни бижута с гума за бял молив или с пръчица бял тебешир, като използвате четка за зъби, натрита върху пръчицата тебешир. След това избършете с кърпа, за да постигнете абсолютен блясък и да не навредите на камъните.

За окислени сребърни бижута

Тези сребърни бижута, изложени твърде дълго на въздух и светлина, стават пурпурно черни. Алуминиево фолио и едра сол За да премахнете този грозен цвят, който уродливо оцветява среброто, увийте бижутата плътно в лист алуминиево фолио с добавена едра сол, след което потопете този пакет в съд с преварена вода, изчакайте 10 минути. Извадете опаковката с бижутата, отворете я и я изплакнете. Този процес очевидно не се препоръчва за бижута със скъпоценни камъни. Сребърните ви бижута вече няма да почернеят, ако ги намажете с безцветен лак за нокти.

За сребърни бижута, украсени със скъпоценни камъни 

Използвайте 70° алкохол Не потапяйте сребърен пръстен или колие, украсени със скъпоценни камъни, в сапунена вода за твърде дълго време.
Полирайте бижутата с леко влажна микрофибърна кърпа. Ако бижуто е много замърсено, почистете го с влажната микрофибърна кърпа, като добавите капка 70° алкохол. Това третиране ще направи бижутата ви блестящи. Предупреждение Белината почернява среброто. Ако се налага да боравите с белина, горещо ви съветваме да носите ръкавици и да свалите сребърните си бижута.

Сребърни бижута с драскотини

Отстранявайте драскотините по среброто, като използвате чиста кърпа, напоена с: лак за метал, нанесете този продукт за няколко минути върху среброто, като правите кръгове или осмици и наблягате на драскотините. Или полирайте надрасканото сребро с кърпа, навлажнена с паста за зъби. Можете също така да използвате „препарат за отстраняване на драскотини“ – малка, много евтина тубичка, която се предлага в автосервизите или супермаркетите за каросерията на автомобила и която също е много ефективна за надраскани сребърни бижута. Изсипете малко върху кърпа и втрийте в надрасканото сребро.

              Уверете се, че горната и долната част са равни, ако е необходимо. Използвайте плоска повърхност, например дъното на маса или плот, за да държите гривната на място, докато работите по почистването ѝ. Ако по бижуто ви има кътчета или вдлъбнатини, които не са почистени правилно, използвайте мека кърпа, за да избършете излишната мръсотия и прах от тези области с леки движения. Ако след избърсването на бижутата с кърпата останат упорити петна, опитайте да използвате стара четка за зъби, потопена във вода, за да отстраните останалата мръсотия – но внимавайте да не повредите камъните или скъпоценните камъни.

Как да почистя гривна?

                  Ако търсите нов аксесоар, който да прави впечатление, имате нужда от гривна. Имаме много възможности: кожени и метални гривни, гривни със сложни детайли или със семпли линии, и дори ръчно изработени гривни. Можете да носите новата си гривна с всякакво облекло – от небрежна комбинация от дънки и тениска до по-елегантна рокля или сако. И са идеални за всички сезони. Затова не чакайте повече и поръчайте своята от нашия уебсайт surplus-militaires.fr 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *