Как се почиства капачка?

Този аксесоар, подобно на коланите и часовниците, е основен елемент в продължение на повече от 100 години. Той обаче има своя собствена история. Ако се позовем на етимологията, шапката идва от корен “ шлем „, снабден със суфикс “ ette „, което означава, че това е аксесоар, който се носи на главата, подобно на калпаците или различните видове шапки, но с тази разлика, че е придружен от козирка.

Идеята, която стои зад този термин, е древна украса за глава , която е представлявала група от хора. През XVI в. в Англия е приет закон, според който всички мъже в неделя трябва да носят покривала за глава под заплаха от глоба. Фермерите и работниците носели плоска вълнена шапка наподобяваща барета.

Това покривало за глава с течение на времето се превръща в униформа за работниците по целия свят, вдъхновена от военните униформи. 

Носенето на шапка означава показване на външен знак за отличие, поради което безболът насърчава популяризирането ѝ. Заслужава си да се споменат и различните видове шапки, които отличават военния персонал, като например шапката генерал.  Всъщност нейната козирка позволява на играчите да се предпазят от парещото слънце, като се има предвид, че те играят през по-голямата част от времето на открито. 

Военна шапка

Как да почистим шапката си ?

Както всички дрехи и аксесоари, и шапката трябва да се поддържа, за да запази формата и цветовете си и, разбира се, да се поддържа чиста и да се предотврати разпространението на бактерии. Следете нашите съвети за лесно пране с най-подходящия за вас метод. Ние ще ви обясним подробностите. 

Голямо почистване 

 Най-добрият начин за отстраняване на потта е да изпратете на ръка без да прибягвате до машини като перални или съдомиялни. Много хора използват съдомиялни машини, но миенето на ръка е желателно. 

 • Вземете мивка или умивалник и напълнете добре със студена вода вътре. Както и при машината, потопете добре капачката в мивката, така че да бъде добре навлажнена. 
 • Добавете малко сапун или няколко капки прах за пране или амонячен прах, ако е много мръсна, и оставете да се залъже за няколко минути
 • Нежно разтрийте , като наблегнете на вътрешната обиколка на главата, тъй като това е частта, която влиза в контакт с продуктите за коса и потта. Ако има много пот, използвайте малка четка и я втрийте.
 • Накрая, изплакнете я с чиста вода. Изплакнете няколко пъти, за да отстраните потта или изпотяването.&nbsp
  ;

Всеки вид шапка има свое собствено почистване

Целта на това е да ви уведомим, че почистването или поддръжката ще зависи първоначално от нейния състав.
Всеки от тях има свои собствени характеристики, поради което трябва да вземете предвид рисковете от деформирането им за редовно почистване.

 • Капачка от кожа :

Кожа, позната на всички като водоустойчив компонент и устойчива на външна агресия.
 
Въпреки това можете да използвате талк като почистващ продукт и терен на Sommières. Последният ще абсорбира всякакви мазни петна, като например от пот. 

 • Капачката от плат : 

В тази категория се групират лен, памук или платно. Освен това трябва да погледнете какъв е видът на петното върху тъканта. За обикновени петна ще е достатъчна четка или кърпа и сапун.  В обратния случай, като например мазнина, използвайте специализирани продукти като трихлоретилен и внимателно потупвайте или търкайте петната. 

 • Вълнената шапка :

Очевидно е, че това е най-трудната за поддържане, особено чувствителна, тя лесно може да бъде покрита с прах. Поради тази причина, използвайте четка за почистване назад. Ако състоянието му се влоши и се появят петна, поставете върху него парна баня, за да го овлажните. Това ще направи почистването по-лесно. След това можете да използвате сапун и четка или сода бикарбонат за избистряне на тена. 

Как да почистя шапка?

Съвети за извършване на сушенето

Сушенето е последната стъпка, която трябва да се следва след почистването. За да сте сигурни, че няма да се изкриви, е добре да изсушите козирката си правилно. Предпазвайте, напълно забранено е да я оставяте в сушилнята или прекалено изложена на слънце или в близост до източник на топлина, тъй като може да се свие.

За по-добро изсушаване я оставете да съхне при стайна температура на открито.  За да запазите заоблената му форма, можете да го натъпчете с бяла хартия или пластмасов плат, за да не го повредите по време на сушенето

Как правилно да носите шапка ?

Независимо от формата, цвета на покривалото е важно да го поставите добре на черепа си. Това означава да подчертаете първоначалната форма, без да я изкривявате. Следвайте този урок, ако не сте били сигурни как да я съчетаете с облеклото си или коя да носите за всеки сезон. 

 Как да я носите ?

В ежедневието ни има някои доста често срещани въпроси, които си задаваме, когато става въпрос за дрехи или аксесоари. Но някои от нас си задават този често срещан въпрос, как да носят своята снапбек, страпбек или прилепнала шапка ? Би било срамно да носите шапката си по какъвто и да е начин, но никога не забравяйте, че важното е да се чувствате удобно.

 • Класически

Носенето по класически начин е най-разпространеният начин за носене на шапка. Тъй като е класически, той е съвсем прост, просто трябва леко да го нахлузите на главата си, като короната трябва да е поставена над веждите, за да не пречи на очите. Вероятно си мислите, че всички знаят това, но няколкото милиметра корекция и прецизност променят външния ви вид.

 • Наобратно

Носенето на козирка с главата надолу предизвиква много негативни конотации и стереотипи в обществото. Те свързват този начин на носене с млади престъпници. Въпреки това, той далеч не предава лош имидж или представлява социален аспект. Така че, мъж или жена, ако искате да придобиете тен на лицето си или ако просто искате да сте модерни, носете козирката си обърната надолу. 

 • Рапър стил

Когато чуем рапър, винаги имаме предвид плоски или прилепнали шапки. За да изглеждате като рапър, трябва да я притиснете добре към главата си и да поставите короната точно на нивото на веждите. За разлика от класическия стил, тя може малко да блокира гледката ви, но ще получите точно стила, който очаквате.

Comment nettoyer une casquette ?

Как да я адаптирате към сезоните ?

Сред различните видове шапки можете да избирате между бейзболни, гаврошови, моряшки, военни или защо не да ги персонализирате според вашите критерии. Имате богат избор, но не забравяйте да вземете предвид времето, когато ще я носите, ето защо ще ви насочим да направите избора. 

 • През зимата :

Зимният сезон често се отнася до студени и ниски температури, като целта в този случай би била да ви е топло, като същевременно сте стилни.
 Най-желаните материали обикновено са туид, вълна, кожа или кадифе. Причината за това е проста: тези материали не пропускат студа и поддържат температурата на тялото ви. Можете да се спрете на по-стари или винтидж модели, например като изберете такъв с козирка, отделена от короната, като например модела gavroche.  Черно, кафяво са цветовете, които биха подхождали добре през зимата, те подхождат на стилен и винтидж вид и маркират чар и елегантност.

 • През лятото :

Лятото често е синоним на слънце и жега, затова трябва да се предпазите от слънчеви изгаряния и косата ви да се излекува. Аксесоарите, които носите, трябва да гарантират, че лицето ви е добре проветрено и оптимално защитено. По тази причина се предпочитат по-леки материали, като памук или лен. От тези материали често се изработват бейзболни шапки, като не забравяме и тези с малка козирка като военната шапка. Що се отнася до цветовете, препоръчваме светли цветове, като бяло или защо не жълто, това бележи свежест и внася светлина във вас, както и добро настроение и радост от живота на околните.

Как да я адаптирате към различни поводи ?

Друга добра новина за вас, знайте, че шапката може да бъде адаптирана към всички поводи. Независимо дали сте пристрастени към модата или просто искате да направите изявление, трябва внимателно да изберете с какво облекло може да се съчетае за всеки случай. Всеки има свой собствен стил и трябва да адаптирате облеклото според това, за което отивате. Затова е важно да комбинирате шапките и адаптиране на стиловете.

Работата заема по-голямата част от времето ни, освен през уикендите, очевидно можете да носите украшение за глава когато отивате в офиса.За жените,изглеждат шикозно и елегантно с панталони с висока талия или минирокля и сако. Можете да я съчетаете с шапка гаврош. За мъжете ви съветвам да я носите с качулка, но заложете на неутрални цветове като черно или кафяво, за да останете елегантни. 

Ако ще излезете с приятели или на няколко разходки със семейството, най-практичната е спортна шапка. Дори и да няма слънце, не се съмнявайте в облеклото си, да бъде небрежно с блуза или палто, независимо дали е за мъже или жени, и без да забравяте детското облекло.

Как да почистя шапка?

Как да се сдобием с най-добрите капачки ?

Всички знаем, че шапката е незаменима в ежедневието ни. Тя е едновременно полезна за защитата ни от външната среда, но и подчертава облеклото ни, за да подчертае собствения ни стил. За да завършим външния си вид,  защо да не приемем военна шапка ? Не можем без история и защо да не направим като военните. В surplus-millitaire.fr моделите са много разнообразни и можете да избирате между цветове, форма и модели, които ви подхождат според вашите нужди и стремежи. Разполагаме с всичко – от най-старите модели до съвременни модели, които ще ви отведат на пътешествие във времето. Всеки продукт се продава на ниска цена, достъпна за всички.  Така че наистина има по нещо за всеки, за всяка категория хора и независимо от стила ви на обличане.

Това, което прави нашите военни шапки уникални, е че те са продукти за оцеляване. Няма да повярвате, но те ви поддържат живи като военни, които отиват на война. Наслаждавайте се на приключенията си благодарение на нашата екипировка от всякакъв вид. 

Нашите продуктови гами ви очакват, от вас ще зависи да решите дали ще поемете риска да не купите някоя или не. Ако искате да видите нашите колекции, влезте и напишете surplus-millitaire.fr, за да посетите сайта ни. Няма да сте сами, ние винаги ще бъдем с вас, когато пазарувате, и ще ви дадем съвет, ако имате нужда от повече подробности за продукта. След това
ви гарантираме бърза доставка.  Бъдете сигурни, че доставката ще бъде безплатна от най-добрата куриерска служба.

В surplus-millitaire.fr ние ви гарантираме най-добрите продукти за вас, от вас зависи да направите избора. 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *