Кой изработва униформите за френската армия?

Оборудването на френските въоръжени сили варира в зависимост от принадлежността на войниците: национална жандармерия, армия, национален флот, военновъздушни сили. Дори на ниво стар военен пояс. Трябва да се прави и разграничение между парадните униформи, униформите за гражданска служба и бойните униформи на тези армии, носени в различни ситуации. А кой изработва френските военни униформи? Нека да разгледаме всичко това заедно в тази статия.

Doudoune militaire

Производител на униформи на френската армия

Можете да откриете няколко производители на униформи .a „/collections/vetements-militaires“ target=“_blank“ title=“vêtements militaires“ rel=“noopener noreferrer“>военнослужещ френски : От 1973 г. емблемата на la reprise произвежда пуловери, униформи по поръчка и защитни облекла за престижни клиенти: френския флот, пожарната и др. Агенцията, базирана основно в Лабругьор (между Кастр и Мазамет), има и многобройни договори с армията. Но армията предпочете китайски производител, за да вземе една от поръчките ѝ за най-съвременни гащеризони.

Компанията AL.GE.CO

За изработка и/или смяна на военни униформи и облекла се обърнете към компанията AL.GE.CO. Те обслужват пожарната, жандармерията, общинската полиция и ASVP, селската охрана, военновъздушните и сухопътните сили. Техните работилници са специализирани в производството и обновяването на военни и паравоенни униформи и облекла :

 • Национална полиция,
 • Селищна полиция,
 • Жандармерия,
 • Въздушни сили и армия,
 • Военноморски сили,
 • Национална гвардия.

Те също така предоставят на пожарникарите експертни познания в производството на якета, церемониални панталони и пожарникарски трикотаж (маншети, велкро и др.). Те произвеждат също така медали, възглавнички за медали, декоративни ленти и кепи. Така че можете да им се доверите за персонализиране на сватбения комплект.

BALP:

 • Обслужвайки военните училища и републиканската гвардия по цялата арена, емблемата BALP е доставчик на униформи, мечове, саби и много аксесоари.

  Основани през 1830 г., институциите на BALP, известни производители на остриеви оръжия, са написали най-хубавите страници на френските ковачници. Превзети през 1954 г., популярността и съвършенството на техните продукти се разпространяват в цяла Франция и по света. Поколенията, които ги последваха, пожелаха да запазят традицията и ноу-хауто.

 • Днес
  те имат честта да запазят и разширят марката BALP, която остава еталон за удовлетворение. В резултат на това тяхната компания, с опита на четири поколения в коването на традициите, ви гарантира истинско разбиране на продуктите. Последното ѝ усъвършенстване също е част от променящия се свят, в който ноу-хауто на различни нации е обединено, за да предложи церемониално оборудване, което отговаря на желанията на важните отбранителни сили.
 • Открийте пълната им гама от мечове и саби за армейските факултети, републиканската гвардия в сектора. Но също така и производството на комплекти и униформи.

Кой изработва униформите на френската армия?

Еволюции на френската военна униформа

Древният режим

По време на режима на Луи XIV се появява първото унифициране на войската. Около 1680 г. кралят и неговите министри предприемат тази работа, която вече е била замислена по време на Тридесетгодишната война. Униформите са предимно бели, сини и понякога лилави – цветове, свързани с френската монархия.

Третата република

По време на Първата световна война: Френските ескадрони започват Първата световна война със същите униформи, както по време на френско-пруския конфликт. Макар че тези униформи били подходящи за война в движение, за случайни полеви сражения те скоро се оказали твърде забележими, особено панталоните в цвят лудост от 1867 г., които превръщали френските ескадрони в лесни мишени.

 • В
  допълнение сините каски от 1877 г. не били подходящи за живот в окопите, не предпазвали от зимната температура, а през лятото ставали твърде горещи. Униформата била допълнена с версия от 1884 г. със синьо-розов кепе, който служел като мишена за вражеските снайперисти и вече не предпазвал от шрапнели. Много войници загиват в резултат на тази неподходяща униформа през първите месеци на войната. Това подтиква главната държава да промени униформите на войниците през 1915 г.

 • Оръжието се състои от презрамки и колан, на който постоянно се поставят патронни ленти. Войникът носи чифт бродекини версия 1912 г., които се наричат още „бодилоти“; според производителя им се свързват с кожени гамаши, хавлия, канче за вода от един литър и чанта мусета модел 1892 г.

 • Новият костюм син хоризонт е по-подходящ от униформата реколта мадър. Кафявите, а след това и сините панталони хоризонт са много по-дискретни от предишните. Освен това капото на Поаре (появило се през декември 1914 г. по заповед на Министерството на войната) е станало много по-елегантно и сигурно от старата униформа. Първоначално затворено от край до край, за да се пести плат, капотето се превръща в кепър заради въздействието върху здравето на войниците. Защото тя вече не била подходяща за студената и влажна зима в окопите, дотолкова, че здравната служба на флота трябвало да се справи с рязкото увеличаване на случаите на туберкулоза.

 

 • Под капота военнослужещият носел сако и риза. Тъй като бонето падало до средата на краката, войникът трябвало да навива капаците и да ги закопчава до задния джоб, за да не пречат на ходенето. Шлемът Адриан, разработен главно с помощта на морските хирурзи въз основа на техните наблюдения от началото на конфликта, предпазвал пехотинците от шрапнели и минометни снаряди.

 

 • Войникът се подготвя с раница „l’as de carreau“, модел 1893. Приети са и усъвършенствани бродерии, базирани изцяло на модела от 1912 г. и комбинирани с телешки ремъци. Войникът е оборудван с маска за гориво версия м2 в стоманената си полевка и е въоръжен с пушка „лебел“ версия 1886 г. или с пушка „бертие“, която може да бъде снабдена с щит „розали“.

 

 • В
  допълнение към тези класически униформи съществували специални униформи за позивни устройства, включително за отвъдморския легион, чиято униформа била каки, и за спахиите.
Кой прави униформите на френската армия?

По време на втората световна война : През 1940 г. френската униформа става до голяма степен подобна на тази на войника от 1915 г. с леки подобрения, като най-забележителната размяна е нюансът, който се променя от син на опитно каки, считано за по-полезно. Тази се състои от:

 • Шлем „Адриан“, модел 1926 г.
 • Полицейска фуражка от плат
 • Немаркирана фуражка с редици копчета, модел 1938 г., снабдена с нов модел пагони.
 • Блуза, модел 1935 г.
 • Връзка „Регата“, модел 1935 г., дължина: 1,40 м, ширина в краищата: 6 см
 • Бял фланелен колан
 • Панталон, модел 1938 г., известен като „панталон за голф“.
  /li>

 • Маршески ботуши, модел 1917 г.

След войната:

Армията: През 70-те години на ХХ век войниците приемат светлобежова парадна униформа, комбинирана с кепе, еполети и, в зависимост от полка, фуражка, както и различни конвенционални приспособления в зависимост от събитието.

 Armée de l’air: Униформата на военновъздушните сили се състои от среднощно синьо сако с ред златни копчета, среднощно сини панталони и бяла шапка. Униформата може да бъде допълнена с чифт черни или бели ръкавици за церемониите.

Марин Френски : Моряците от френската армия носят синя или бяла униформа (в горещата зона или в Средиземноморския морски район). В зависимост от ранга моряците носят сако и сини панталони (цивилни служители и младши цивилни служители) или сако (моряци и младши офицери) с палубни панталони. Пожарникарите носят сако, независимо от ранга си. За украса на главата мъжете моряци и младши държавни служители носят шапка (бачи) с лилав помпон, а за различните рангове – шапка. Всички мъже пожарникари носят шапка с розово копче за мичманите и младшите държавни служители.Жените служители, независимо от ранга, имат право да носят трикольор.Униформата може да бъде допълнена с няколко черни или бели ръкавици за церемонии, в допълнение към тези за мичманите и младшите офицери.

По отношение на жилетката с оръжие, тя не е задължителна и е запазена за офицерите и сержантите. Тя се носи по време на церемонии или при студени метеорологични условия. В член 3.3.36 от инструкцията от 13 юни 2005 г. се уточнява, че оръжейната жилетка може да се носи най-добре със сако Terre de France (или тъмносиньо за ловците) от персонала, упълномощен в обобщаващите таблици. Носенето
ѝ не е задължително. Носенето на жилетка за оръжие вече не разрешава носенето на открито яке извън помещенията при всички случаи. Въпреки това в помещенията сакото може да се носи отворено върху жилетката с оръжие с разрешението на дарителя на органа. Броят на копчетата, наречени „grelots“ (златни или сребърни), варира в зависимост от размера на дрехата – от 14 до 20. Цветът на жилетката варира според традицията:

 • Алпийски ловци: нарцис
 • Задграничен легион: неопитен или от време на време лилав
 • Факултет: синьо
 • Военни: зелено
 • Авиация: небесносиньо
 • Жендармерия: армейско синьо
 • Армия: сиво
 • Артилерия, инженери, предаване: розово
 • Кавалерия: неопитна
 • Пехота: жълто
 • Фузилери: Небесносиньо
 • Учебно заведение: бяло
 • АЛАТ: кралско синьо
Кой изработва униформите на френската армия?

На униформи специални : Легионерите (пехотинци от чуждестранния легион) носят бял кепе, червена вратовръзка и червени и червени пагони. Легионерските сапьори носят подобно облекло с традиционни елементи като престилка и кожени ръкавици. Планинската войска носи внушителна барета, известна като тартан, а шасовете – тъмносиньо облекло. Спахиите запазват в полковете си дългата бяла пелерина от северноафрикански произход. Пехотата и кавалерията на Републиканската отбрана са запазили парадните си униформи от 19ᵉ век, както и учениците от Сен-Сир и политехническото училище.

Къде да намерим оборудване за въоръжените сили?

Накратко, ако търсите военни артикули, ако искате да постъпите в армията или ако просто търсите военни аксесоари, просто защото сте фен, посетете нашия магазин Surplus Militaires. Няма да останете разочаровани. Няма да останете разочаровани.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *