Как да изберем военен спален чувал ?

survival-bag.Така че трябва да изберете спален чувал, който да се вписва в леглото ви и да осигурява комфорт и топлина.Ето някои спецификации на военен спален чувал, който вероятно ще ви свърши работа.

Военни спални чували

<1) Специфика на военния спален чувал:

Военният спален чувал е специално подбран за правоприлагащите органи по време на мисия, което означава, че притежава всички характеристики, от които военният персонал се нуждае по време на мисия, независимо дали става въпрос за комфорт, топлина или лесно транспортиране.спални чували, колкото военна чанта за излишъци, можете да ги ползвате и за разходка в гората, за наблюдение на звездната нощ или за походи в планината. 

Първо, нашите Камуфлажен спален чувал е подходящ за EN 13537, който е температурен стандарт за измерване на температурата на спалните чували на пазара.
Този стандарт ни кара да различаваме следните температури: 

 • Комфортна температура (-4°C): това е температурата, при която жена с тегло около 60 кг трябва да се чувства комфортно в завивка.
 • Гранична температура на комфорт (-11°C): това е температурата на човек с тегло около 80 кг, когато спи сгънат.За да поддържа топлина в този диапазон, потребителят трябва да адаптира облеклото си и позицията си в спалния чувал според обстоятелствата.
 • Екстремна температура (-30°C): температурата, която може да издържи жена с тегло около 60 кг, показваща най-екстремно ниската температура, която една средна жена може да издържи в екстремно студени условия в продължение на 6 часа.В това състояние ще ви е трудно да спите спокойно.

„Това е синтетичен спален чувал“: те ви предлагат синтетичен военен спален чувал, на първо място защото синтетиката ще ви предпази от пот и изпотяване.Когато кажем спален чувал, се сещаме директно за нуждата да останем на топло, но представете си, че вали дъжд или сте във влажна гора.Поради това един военен спален чувал трябва да бъде подплатен със синтетични влакна.В сравнение с пухения спален чувал, синтетичният спален чувал е по-лек и дишащ.Те предлагат добра топлоизолация дори при дъжд.Той все още е най-добрият, тъй като предпазва от алергични реакции.

„Яката“: разположена над рамото, тя играе съществена роля, когато е много студено, позволявайки ви да „запечатате“ вътрешността на чантата от течение през яката.Някои от тях са подвижни.Този аксесоар е полезен само в студено време.

„Компресорната торба“: елемент, който ви осигурява не топлина, а лекота по време на приключението, но най-вече компресира спалния чувал, така че да имате по-малко място.

Следва ни се да кажем, че синтетичният спален чувал е много по-тежък от пухения спален чувал, но производителите на нашата марка са намерили решение да дадат на военните синтетични спални чували добра оценка за тегло и лекота.

Ако температурата, при която се използва спалният чувал, е по-висока от тази навън, можете да опитате да спечелите още няколко градуса, като внесете ръкавици и шапка.Подходящи могат да бъдат и затоплящите средства за ръце или крака.

 

Нашият военен спален чувал ще ви държи топло, но както всеки друг избор, за да издържи дълго, спалният чувал трябва да бъде добре поддържан.В следващия раздел ще изброим няколко съвета как да поддържате спалния си чувал, така че да може да се използва многократно при следващото ви приключение.

Как да изберем правилния военен спален чувал?

<2) Поддръжка на военен спален чувал: 

Вашият спален чувал трябва да се пере, за да не разрушава потта синтетичните влакна.измийте го, когато знаете, че следващата употреба ще бъде след 3 до 4 седмици.

 • Почистване

  • Машинно измиване: 
  • .

 • Не смесвайте спалния чувал с дрехи и други чаршафи
 • .
  br>Извъртете спалния чувал наобратно и го изперете на 30°C
  Добавете 3 топки за тенис в пералнята за пране.
  Настройте програмата за пране за деликатни тъкани и използвайте специален перилен препарат, подходящ за описанието на продукта.
  Изплакнете внимателно спалния чувал поне 2 пъти.
  След изплакване не центрофугирайте в пералната машина

   • Ръчно пране: 

    Накиснете спалния чувал в топла вода (20-30 °C) с някакъв специален перилен препарат за няколко часа (без омекотител за тъкани).Можете дори внимателно да почистите частите, които се продават.
   Уверете се, че водата прониква в цялата чанта с дръжката й. 
   Изплакнете внимателно 

     • Сушене

    Синтетичният спален чувал не се нуждае от сушене в сушилня, изсъхва лесно и разпределя въздуха със свеж въздух.От време на време обръщайте спалния чувал наобратно, за да изсъхне и от двете страни.Уверете се, че спалният чувал е в добро състояние, преди да го съхранявате, дори и да са необходими 1-2 дни, за да изсъхне.

    • Storage&nbsp
     ;

   Не съхранявайте военния си спален чувал в компресионната му торба, когато е хубав и сух.Това ще увреди пълнежа му и ще намали луфта му (и следователно топлината му)

   Преди да съхранявате спалния чувал, го проветрявайте след всеки поход, за да премахнете задържаната вътрешност.Можете дори да си направите труда да поправите подложката, за да избегнете студени петна. 

   Идеално би било спалният чувал да се държи плосък (без нищо отгоре), но това не е много практично, защото заема твърде много място.Не бива да се закача, тъй като подложката ще се утаи и няма да бъде добре разпределена.Най-добрият компромис е да го поставите в голяма мрежеста торба или голяма вентилационна торба. 

   Понякога трябва да използвате постелка, вместо да поставяте спалния чувал директно на земята, тъй като това ще осигури допълнителна топлина и ще предпази спалния чувал от разкъсване на външната материя.

   Наръчник за избор на размер на военния спален чувал преди поръчка: 

   Има опасност от сблъсък с дъното на спалния чувал, като по този начин се притискат отделенията за краката или дори се докосва стената на палатката с крака на спалния чувал.Спалният чувал вече не осигурява достатъчна изолационна сила на нивото на краката, което води до студени крака.Това се отнася и за къщата на спалния чувал, следователно за понякога много тясна глава.

   Тялото ни е това, което ще произведе необходимата топлина, така че ако спалният чувал е твърде голям, ще отнеме много време да се затопли по-голямо пространство.

   Ако измервате:

   • По-малко от 1,65 м (размер S):преминете към размерите на късия спален чувал, който се предлага с вътрешна дължина 170 см. 
   • style=“font-weight: 400;“>Между 1,65 м и 1,80 м (размер Reg): необходим ви е спален чувал с размер REGULAR по лиценз с вътрешна дължина 190 см.
   • Над 1,80 м (размер L): поръчайте спален чувал с надпис LONG с вътрешна дължина 200 см.Спалният чувал с тази дължина е подходящ за хора с височина до 1,95 м.

   Обличайте се правилно, преди да влезете във военния спален чувал, в идеалния случай по системата с 3 носии, т.е.: обличайте 2 единични дрехи (късо бельо и бельо с дълъг ръкав) с един чифт панталони и чорапи.Носенето на твърде много дрехи ще ви накара да се изпотите и да почувствате студ след това.

   Ако желаете, приберете вълнен чаршаф в спалния чувал за допълнителна топлина. 

   Това е изолираща подплата за един човек, която трябва да ви накара да се чувствате като в легло.По същество това е олекотена завивка, която може да се закопчава с цип във формата на тръба.Съществуват много видове синтетична изолация, но като цяло тя е мек полиестер, който не абсорбира вода, което я прави добър избор за къмпингари и военни, които могат да бъдат изложени на мокри и сурови условия.

   Пътуване в планината или поход с бивак, просто приключение в гората, военният спален чувал е основното, от което се нуждаете.Избрахме за вас най-добрите военни спални чували, които ще ви гарантират лекота и компактност с лекота на използване.Ще се чувствате комфортно кола Нашият спален чувал приема формата на тялото и се адаптира по-добре към тялото ви, като има правилния размер. 

   Ако имате някакви въпроси или запитвания, нашият екип ще бъде на ваше разположение, за да ви удовлетвори.
   Ние разполагаме с много специалисти в областта на военните излишъци, които ще могат да ви отговорят и да ви насочат в избора ви.

    

   Ако търсите военни магазини в Париж, Лион, Лил, Тулуза или Нант, нашият онлайн магазин ще ви ги достави до вратата!Номер 1 в сектора, ние сме лидер във френските военни излишъци.

   Ние сме лидер в сектора на военните излишъци във Франция. Редовно предлагаме промоции на нашия сайт, така че ви каня да ни следите от време на време.

   Надяваме се да се видим скоро!

   Добър късмет! До скоро!

   Leave a Reply

   Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *