Какво е самолет MiG?

Втората световна война доведе до големи промени в конструкцията на самолетите. Първите експериментални реактивни двигатели от периода на Зимната война бързо проправят пътя към прототипи и серийни изтребители или самолети МИГ.

Напредъкът в аеродинамиката, конструкцията на двигателите и производствените техники води до разработването на бързокрили реактивни самолети. Затова тази статия разкрива тяхната конфигурация, авиация, оборудване и въоръжение.

Военни аксесоари като военни ръкавици, балаклави или военни нашийници за жени се предлагат в нашия онлайн магазин Surplus Militaires.

polo-military

Какво означава думата МиГ в самолетите?

Микоян и ГуревичМикоян и Гуревич. съкратено Миг, е първият член на семейство съветски военни изтребители, произведени от конструкторско бюро, основано през 1939 г. от Артьом Микоян (М) и Михаил Гуревич (G) в Русия. Буквата i в МиГ е руската дума за „у“.

МиГ с кодово име ОТАН Фулкрум е съветски многоцелеви изтребител от 4-то поколение, създаден от Микоян и Гуревич за противодействие на американския държавен изтребител F-15 „Игъл“. Това е двумоторен, свръхзвуков, високоманеврен самолет, способен да атакува цели извън визуален обсег. Защото Миг е в бойна позиция благодарение на изумително бавната си скорост и високия ъгъл на атака.

МиG е опасен противник за модерния изтребител на почти всяка страна. За целта той използва радар и скрита инфрачервена система за търсене и проследяване. Основно предимство в арсенала на Миг е монтираният на шлема прицел, който му позволява просто да погледне към целта и да я фиксира. В
допълнение към мощните си възможности „въздух-въздух“, Fulcrum може да бъде въоръжен с неуправляема отбрана, за да изпълнява вторична роля за наземно нападение.

Той облича military-bags за ежедневния ти военен външен вид!

Каква е общата конфигурация на МиГ?

Елементите на общата конфигурация на MiG са следните:

 • Крило
 • Поставяне
  на
  крилото
 • .
  /li>

 • Крила
  /li>

 • Брой двигатели
 • Брой и разположение на входните отвори на двигателя
 • Брой и разположение на входните отвори на двигателя
 • Хоризонтална опашна плоскост
 • Канари
 • Канадки
 • Други повърхности за управление
 • .

Конструкция на самолета

Самолетът MiG е моноплан, базиран на интегрални аеродинамични снимки. Тези интегрални снимки позволяват създаването на единна подемна повърхност, плавно свързана чрез силно развитата зона на разширение с крилото. В структурната система на МиГ се използват алуминий, титанови сплави, стомана, композитни материали.

В допълнение, полумонококната конструкция на фюзелажа се състои от 10 силови устройства, нормали, диафрагми, лонжерони, греди и панели.
Предната част е оформена от лъчезарния конус на радарната антена.

Водонепроницаемото отделение на пилотската кабина е разположено зад предната част на водонепроницаемата пилотска кабина. Носовата част е наклонена надолу от хоризонталната авиационна референтна линия, за да се подобри видимостта отпред назад.

Пред и вдясно от предната част на купола е разположен прозрачен сферичен електрооптичен радон на станцията.

Оборудването е разположено зад пилотската кабина, а отделението за носовото колело е разположено под отделението за оборудване.

В допълнение, основният източник на гориво на самолета идва от вграденото отделение за резервоари. Моторното отделение се намира зад резервоара за гориво, както и последната част на самолета – опашката. Към тази опашна част са прикрепени опашните клапи и въздушните спирачки.

Конфигурация на органите за управление на полета

МиГ, както и всички останали изтребители, е създаден за скорост, маневреност и ловкост. Основният проблем с пъргавината на изтребителя е този с
деформацията на
повърхността за управление при различни скорости.

Ако дръпнете силно копията на стика при скорост 500 км/ч, хоризонталната опашка ще се деформира напълно, което ще ви позволи да правите тесни завои със сравнително ниско G-натоварване (около 2-3g).

И все пак увеличете скоростта до 1000 км/ч, като дърпате лоста по същия начин.
Ако нямаше система за контрол, моментално щяхте да достигнете до много голямо G-натоварване, най-вероятно надхвърлящо границите на пилота и вероятно структурните граници на самолета.

Така че този път хоризонталата няма да се отклони напълно, а само частично. Това все пак ще ви позволи да извършвате завои и маневри с висок G.

Какви са инструментите и оборудването в пилотската кабина ?

Ако някога сте имали възможност да летите със съветски или руски самолет, ще забележите, че повечето инструменти в пилотската кабина са идентични или много сходни.

Философията на използването им в цялата съветска авиация е била да се улесни поддръжката. Освен това доставката на части улеснява пилотите да се запознаят с кабините на самолетите МиГ. По подобен начин наземната поддръжка по време на война за всеки тип самолет подобрява производственото обслужване.

Ако имате опит в използването на самолети със съветска пилотска кабина, тогава можете просто да се задълбочите с MiG.

what-is-a-MiG-avion

Кабината на МИГ и код с три знака

За по-лесна ориентация сегментът на кабината на летенето с Mig може да се раздели на седем портала, когато се разглежда от гледна точка на пилота. Трите основни портала са:
span>средният сегментен портал (C)

 • левият сегментен портал (L).&nbsp
  ;
 • Дясният и левият портал могат да бъдат разделени на хоризонтални (H) и вертикални (V) портали. Централният портал може да бъде разделен на долен (L), основен (M) и горен (U) сегмент. Ръкохватката на пилота е отделен портал, обозначен с двете букви PS. Сегментът R съдържа интерфейса за активиране и деактивиране на всички системи на въздухоплавателното средство.

  В допълнение, порталът RV съдържа главния панел за управление на радара, радиото. Местоположението на устройствата в пилотската кабина се управлява с помощта на „карта“ за определяне на местоположението на MiG.

  Индикатор за въздушна скорост

  Индикаторът за въздушна скорост се използва за указване на скоростта на въздухоплавателното средство. Скалата е градуирана от 1 до 9 х 100 км в час. Освен това показва скорост на движение до 1600 км/ч. Той има показалец и прозорец. Този прозорец показва „1“, когато скоростта е над 1000 км/ч.

  Някой инструмент ще работи, докато основната инсталация на Pilot е в ред. Това означава, че при повреда на основната система трябва да се превключи към спомагателната система Pilot, като се използва селекторният лост на тръбата Pilot.

  Основната система трябва да се превключи към спомагателната система Pilot, като се използва селекторният лост на тръбата Pilot.

  Зависимостта на неизправностите от други системи е в съответствие с неизправността на основната пилотна система.
  Често срещаната причина е замръзване на пилотската тръба.

  Барометричният висотомер

  Този панел за оборудване измерва барометричната височина до 30 км. Това означава, че вътрешната скала на пръстена на висотомера е градуирана от нула до 30 000 метра на стъпки от 1000 метра.
  Малката
  игла
  показва надморска височина в километри (скала 3), а голямата игла – десетки метри. Пилотът може да зададе желаното въздушно налягане в прозореца с копче.

  Въпреки това барометричният висотомер за въздушно налягане показва височината на самолета над морското равнище.
  Скалата на външния пръстен на висотомера е градуирана от нула до 1000 метра на стъпки от по 10 метра. Височината на самолета е сумата от показанията на двете скали.

  Индикатор за посоката
  на движение

  Индикаторът за посоката на движение показва положението на самолета: наклон, преобръщане и странично приплъзване. Освен това той съдържа насочващи игли RSBN/PRMG, които се показват, ако RSBN е избран като основен предавател.

  Той също така съдържа спомагателни PRMG или руски ILS игли, които показват въздушното положение спрямо избрания локализатор или сигналите за радиална и глидерна пътека.

  Ако е
  необходимо нулиране на жироскопа, се използва главният бутон. По време на нулирането въздухоплавателното средство трябва да бъде в <строг>празен и хоризонтален полет без приплъзване в продължение на 3 до 4 секунди. Това се сигнализира с предупредителна светлина.

  Радиовисотомер

  Радиовисотомерът показва височината над земята до 600 м. Височината се измерва директно под самолета, като се игнорират наклона и наклона до 20%. Добре е да знаете скалата си наизуст, за да може пилотът да знае височината си само с един поглед към апаратурата.

  Пилотът може да зададе предупреждението за малка височина или да го деактивира с радиовисотомера, като използва бутона за избор на малка височина на радиовисотомера

  ./span>

  Ако е избран подходящият режим, автопилотът ще възстанови самолета от зона с ниска височина. За да активирате или деактивирате тази функция на автопилота, се използва превключвателят автопилот в режим на малка височина.

  Акселерометър и индикатор за ъгъла на атака

  Акселерометърът показва текущото и максималното/минималното G-натоварване, постигнато по време на полета. Максималното и минималното натоварване могат да се нулират с бутон на индикатора. Въпреки това той е
  много важен инструмент, особено ако самолетът е подложен на външни натоварвания.

  В допълнение трябва да се провери G-натоварването, за да се предотврати падането на товара и повреждането на фюзелажа или други самолети във формацията. По подобен начин
  трябва да се провери MiG, за да се предотврати повреда на гражданска инфраструктура или хора.

  Индикаторът за ъгъл на атака показва текущия ъгъл на атака и текущото G-натоварване. Лявата страна на индикатора показва градусите, а дясната – G-натоварването.

  Какви са оръжията на самолетите MiG ?

  Въоръжението на МиГ включва:

  • стрели,
  • бомби
  • бомби
  • Оръжията на самолетите
   MiG включват.
   /span>
  • безпилотни ракети,
  • пистолети.

  Въоръжението се състои от 30-милиметрово оръдие във версия ГЧ-30-1 Грязев-Чипунов, монтиран в отсека на корпуса от лявата страна на предната част на самолета.

  Ракетното въоръжение се състои от управляеми ракети, монтирани на катапултите и пусковите установки на самолета, които могат да се зареждат на шест различни външни станции.

  Стандартното въоръжение включва 2 ракети R-27R и 4 ракети R-73. МиГ може да бъде въоръжен с широк набор от самоделни бомби и неуправляеми ракети за атакуване на различни наземни цели.

  Въздушни ракети

  Всички изтребители Съвременните изтребители по време на изтребителни операции, както и повечето щурмови самолети, са оборудвани със защитни устройства. Въпреки че МИГ имат значителни предимства, те имат и много оперативни ограничения. За да бъде успешно изстрелването на ракета, трябва стриктно да се спазват определени последователности. За
  всеки тип ракета има уникални етапи преди изстрелването.

  Въздушните ракети представляват интегриран набор от компоненти, включващ автопилот, бойна глава и двигател. Горенето на двигателя може да продължи само за ограничен период от време. Това време обикновено е между 2 и 15 секунди, в зависимост от вида на ракетата.

  what-is-a-MiG-aircraft

  Free-fall
  bombs.

  МиГ има ограничени възможности за наземно нападение, тъй като може да носи по-скоро свободно падащи бомби и неуправляеми ракети, отколкото въздушни ракети.

  Те нямат никаква система за управление или контрол.

  Тези бомби следват балистична траектория, която се влияе от скоростта на самолета, който ги хвърля, и ъгъла на пикиране на самолета. Тези бомби с общо предназначение са ефективни срещу наземни обекти, оборудване, отбранителни съоръжения, мостове и укрепления.

  Ракети

  Двадесет неуправляеми ракети среден калибър (80 мм) се носят от оръжейната станция на няколко пускови установки.
  За да се подобри точността на насочване, ракетата има шест стабилизиращи перки, които се разгъват при изстрелване с помощта на бутало, задвижвано от отработените газове от двигателя на ракетата.

  плавниците се държат в сгънато положение от подложка, която се изхвърля при излитане. На ракетата са
  увеличени тягата и скоростта на изгаряне на ракетния двигател, за да се осигури бързо ускорение и въртене.

  За повече военно съдържание, облекло и военни аксесоари, посетете Military-Surplus.

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *