Ловът – пълно представяне

В Обединеното кралство и Западна Европа ловът е терминът, използван за награждаване на дивеч от ловни кучета, ловуващи по миризма, докато спортът на лов на дребен дивеч и птици с огнестрелно оръжие е известен като стрелба. Какво по-хубаво от оранжева ловна жилетка, която да ви придружава в страстта ви?
./p>

 Treillis de combat

Table of Contents

.

./span> .Археологически доказателства от миналото и наблюдение на по-прости днешни общества с широко разпространена загриженост и изобретателност в методите на ловуване.Те варират и се променят в зависимост от естеството на терена, ловуваното животно, изобретателността и находчивостта на ловците и материалите и технологиите, с които разполагат.Сложността и ефективността на оръжията варират от пръчки и камъни, използвани за убиване на птици и дребен дивеч, до специално оформени тояги и пръчки за хвърляне, като африканското кноккери, тромбашът от Горен Нил и австралийският бумеранг,до копия, вариращи от обикновени заострени пръчки до такива с отделен преден край, обикновено бодливи и въоръжени с остри глави от камък, кост или метал.С изключение на Австралия, лъковете и стрелите са били универсални сред ранните ловци и са били възстановени от съвременните ловци през XIX век.Пушката с отровни стрелички е едно от най-смъртоносните оръжия на ловеца.

Ловът - пълно въведение

The  ./span>аграрно развитие./span>.

 

В началото спортният лов е бил запазен за владетелите и техните благородници, тези с най-много свободно време и богатство.Между животните, които се ловували, били газела, антилопа (орикс), елен, див вол, варварска овца и заек;По-късно,.

Асирийците и вавилонците също се занимавали с лов, както показват ловните сцени, изобразени по стените на техните храмове и дворци.Библейските източници показват, че дивечът е бил в изобилие, много търсен и ценен от израилтяните.
Кинегетика („За лова“) на Йенофонт през IV в. пр.C.-C..

Франките и другите тевтонски народи се насочили към соколарството и лова, а през следващите векове миряните и духовенството били предупреждавани от провинциалните съвети да не харчат толкова много време и пари за кучета , соколи и ястреби.Поради наследственото си право на титлата Велики ловни господари на Свещената Римска империя курфюрстите на Саксония се радвали на изключителни възможности за лов.Един древен хесенски ландграф е добавил към Господнята молитва кодиксил: „Дай ни днес ежедневния елен в гордостта на тлъстината“, т.е. погребан елен.През 1726 г. той прекарва 276 дни в лов

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *