Кой създаде военновъздушните сили?

Както и при allume feu magnésium, armée de l’air не е била такава преди, но е започнала като военна аеронавтика. Въпреки това тя вече е изпълнявала мисии, включващи защита, администрация и въздушно наблюдение. През
1912 г. тя все още зависи от армията, но успява да създаде 5 ескадрили. Подобно на Френските шлемове от войната 39 45, тъй като различни войни като войната в Индокитай или Алжирската война. До началото на 70-те години на ХХ век армията носи изключителна отговорност за ядреното възпиране на Франция, включително за пилотираните носители илибалистичните ракети от военновъздушната база. Това е и родното място на френския военен парашутизъм, като през 1930 г. се създава въздушната пехота. 

matériel bivouac

Човекът, който създаде военновъздушните сили

Човекът, който създаде военновъздушните сили, имаше перфектната идея да създаде военновъздушни сили. Тази идеология, която досега е решавала много проблеми, с които се е сблъсквала страната. Въпросната знаменита личност е майор Жозеф Едуар Барес, роден на 27 ноември 1872 г. в Азул, Аржентина, и починал на 81-годишна възраст на 27 август 1954 г. в Аспе, намиращ се в департамента От Гарон. По онова
време ръката му все още е била морска пехота за разлика от днешната еволюция. 

Обединеният командир Жозеф е френски генерал и пионер на военната авиация, като е ветеран от 1ʳᵉ Световна война и 3 пъти е бил началник на щаба на военновъздушните сили. Годината на службата му наистина продължава с години, тъй като започва през 1892 г. и спира през 1937 г. Той създава три специалности, които са разузнаване, бомбардиране и изтребител, като същевременно организира военната аеронавтика. Първата изтребителна ескадрила е създадена на 1 март 1915 г. По това време
армията разполагала само с минималния брой войници. 

Този човек спасява звание, от което страна като Франция се нуждае по време на войната. Името му трябва да бъде велик спомен, който да краси музея или двореца навсякъде във Франция, за да може всеки гражданин на страната или дори чужденците да си спомнят за ползите, донесени от този човек. Но както всяка година на тази дата на създаването, в армията се организират тържества, за да се помни не само този но, но и да се предаде мъдростта и дисциплината му на младите чираци. 

Инициативата на Джоузеф да създаде тази армия е чудесен пример за младите хора, че могат да създадат нещо толкова важно, за да могат да спасят страната или просто да я защитят. Това е отговорност, която може би не е била лесна за него по онова време в лицето на критиците на проекта, но той се е борил, за да може страната да печели все повече и повече битки. А именно,
честратегията все още е била на първо място и победата не е била лесна за постигане.

Кой създаде Военновъздушните сили?

Кога са създадени военновъздушните сили

Познаването на това творение е полезно, за да бъдем добре запознати не само с личността на човека, който го е създал. Но и датата, от която то заема своето място в историята на френското правоприлагане.На 1първи април 1933 г. е подписан указът, разрешаващ съществуването на военновъздушните сили. Следователно законът от 2 юли 1934 г. е този, който определя нейното раждане, както и общата ѝ организация. Но какво всъщност се е случило преди това? Един от въпросите, които могат сериозно да възникнат. 

Създаването по време на Първата световна война

Официалното създаване на военновъздушните сили се различава от тяхното реално раждане, т.е. официалната дата е все пак след 1918 г. Докато по това време на Първата световна война военновъздушните сили на Франция вече са влезли във войната с 22 ескадрили от по шест самолета, страната завършва войната с 358 ескадрили от по десет до петнадесет самолета. Това изиграва значителна и наистина забележителна роля за спирането на контраофанзивите на Лудендорф. И накрая, със закона от 8 декември 1922 г. военната аеронавтика е създадена като истинска армия и е наречена така, защото в периода между двете войни организацията е била много наситена между въздушната, сухопътната и морската армия. По този начин развитието на военната аеронавтика се забавя, което е източник на различни проблеми, включително и на опеката. 

Създаването в зората на Втората световна война

Само в зората на Втората световна война е обявено официално създаването на тези военновъздушни сили, въпреки че те съществуват още от времето на Първата световна война.
Едва след като наблюдават стратегиите, както и уменията на армията, отговорните лица решават да я поставят на земята, за да води битки с цел спечелване на войната. 

След това създаване военновъздушните сили са по-известни от тези по времето на Първата война. Тогава екипът на тази армия е бил вездесъщ пред проблемите, с които се е сблъсквала страната, и е изпълнявал мисиите си при пълна независимост. Въпреки че сътрудничеството с военноморските и сухопътните сили беше по-често срещано. Трябва да се отбележи, че това творение е източник на ползи за страната, както и на работа за младите граждани.

Кой създаде военновъздушните сили?

Кой е изобретил военния самолет

Френските военновъздушни сили включват всички военновъздушни сили на Франция, т.е. самолети,бойни хеликоптери, самолети-цистерни,безпилотни летателни апарати, но преди всичко военния самолет и др. Като една от четирите групи във френските въоръжени сили, това е още една причина да разберете малко повече за човека, който е изобретил този самолет. Те са американци, по-скоро братята Уилбър Райт, който е роден през 1867 г. и умира през 1912 г., и Орвил Райт, роден през 1871 г. и умира през 1948 г. Тези двама братя за времето си успяват да осъществят истински полет, който е през 1903 г. Сътрудничеството на Братя Райт и френската армия поставя началото на военната авиация, още повече че по това време френската армия има голяма сила

Какъв е символът на военновъздушните сили?

В момента военновъздушните и космическите сили имат лого, което в голяма степен представя тази структура. На първо място, то изглежда логично, защото на пръв поглед прилича повече на птица. Докато птиците летят, армиите, независимо дали са на война или са на мисии, или просто са на служба, също летят.

Но какво точно представлява това лого във всички аксесоари на военнослужещите от въздушните сили, независимо далина униформата, на баретата, на знаците или дори на самолетите и аеропланите. Това изображение, което много прилича на птица, не е нищо друго освен врабче, френска селска розетка. Известна още като мърша, тя е един от символите, които представят ценностите на военновъздушните сили. Тоест, да показвауважение,чувствие за служба,интегрираност и накраясъвършенство.

Кой създаде военновъздушните сили?

Какви са мисиите на военновъздушните сили

Основни мисии

Както всяка друга армия, сухопътна или морска, военновъздушните сили участват встабилизирането на опасни райони. Това е основна мисия, тъй като тя има общи точки с тази на всички армии. Ето защо е жизненоважно за военновъздушните сили, включително за техните пилоти, да помагат на цивилното население, тъй като това е една от причините за тяхното съществуване. Армията трябва също така да придружава законното правителство приохраната на неговите територии, като тази мисия се квалифицира като основна във връзка с факта, че е ежедневна роля на армията. Ако френските граждани се намират в чужбина, евакуацията им е задължение на военновъздушните сили. Защитете французите в рамките на границата или отвъд нея, бъдете възможно най-бързи и се намесете незабавно.

Други мисии 

Въздушните сили имат и други мисии, като напримерпостоянната позиция за въздушна сигурност, както и оперативната постоянност. Що се отнася до постоянната позиция за въздушна сигурност, мисията на армията е да гарантира суверенитета на френското въздушно пространство чрез три задачи: откриване, т.е. откриване на 12 000 транзитно преминаващи въздухоплавателни средства всеки ден, включително 1 500 едновременно в пиковите часове. Това означава да се създадат мрежи от близо 70 граждански и военни радара, които да осигурят наблюдение на цяла Франция и подходите към нея. Трябва да
се отбележи, че Франция разполага с 3 военни центъра за откриване и контрол (CDC), които са разположени на територията на цялата страна.

Тогава идентифицирайте всички открити въздухоплавателни средства, включително тяхната националност, собственик, произход и дестинация. И накрая да се намеси в случай на забелязани аномалии в полетния план или в поведението на въздухоплавателното средство. Но също така и да оказва помощ в случай на затруднения с въздухоплавателното средство. От гледна точка на оперативната постоянност това означава да се намесим възможно най-бързо при реактивни самолети, за да се поставим в готовност. Така че да се избягват бавните самолети катотурбовитловите или авиацията с общо предназначение, за да може разпределението на базите да позволи оперативна постоянност спрямо географските критерии.

Кой създаде военновъздушните сили?

Какви са оръжията на военновъздушните сили

Оръжията, използвани от военновъздушните сили, са от голямо значение, тъй като именно те ще определят тяхната мощ, освен дисциплината и добрата организация на екипа. Франция също така избра оръжейната система Рафал, тъй като тя е подходяща за повечето настоящи и бъдещи оръжия. Благодарение на големия си капацитет за полезен товар и мощната си система, той е в състояние да съчетава действия по наземна атака и въздушен бой в една и съща мисия. Той дори е способен да изпълнява няколко задачи, като например изстрелване на ракети въздух-въздух по време на фазата на проникване на много малка височина. Това ще му дадереални възможности, съчетани с невероятна живучест. 

Предимствата на rafale са, че той е напълно в рамките нагаранцията за лесно интегриране на въоръжението, избрано от кандидатите. Пет от четиринадесетте точки са предназначени за носене на тежко въоръжение и външни резервоари. Следователно самолетът може да носи полезен товар, еквивалентен на собственото му тегло. Изтребителите във военновъздушните сили са с френски произход и осигуряват мощта на армията. Ако разгледаме класацията на световните военновъздушни сили, Франция не е в челната тройка. За Съединените американски щати заема първото място с брой 13 247, след тях е Русия на 2ᵉ място с брой 4 173 и накрая Китай, който заема 3ᵉ място с брой 3 285.

На френско ниво моделите изтребителиDassault са много доминиращи в началото на 50-те години на миналия век. Те успяват да генерират иновативен ефект върху някои от другите държави, всички от които са били много сериозни конкуренти. Въпреки високото качество на повечето от плановете им, тази реалност ги подтиква да умножават проектите, както ипрототипите, но и от една страна постоянно да модифицират модела, за да се развива все повече и повече. Това беше само че недостатък, тъй като сглобяването на „Ураган“, „Мистерия“ и „Тридент“ е твърде сложно за едномоторния вид на Dassault. Това означаваше, че проектът в крайна сметка приличаше повече на инженерен проект, отколкото на самолет, който вероятно ще бъде използван в бойни действия

Франция имашестара практика за този тип машини. Когато доказателствата показваха, че хеликоптерите могат да бъдат полезни като машини за наземна поддръжка, финансирането на машините се насочваше все повече към армията и флота, а не към военновъздушните сили.Към
2021 г. френските ВВС решават да се справят без хеликоптери и остават с 211 изтребителя от Dassault Group за мисии по наблюдение и защита на въздушното пространство. Те
включват Dassault Rafale C&B, от които има 96, Dassault Mirage 2000 D, от които има 66, Dassault Mirage 2000 5 F, от които има 28, и накрая Dassault 2000 B, от които има 7.

Кой е създал военновъздушните сили?

Къде се намират военновъздушните бази

Франция разполага с 27 военновъздушни бази, разположени на територията на страната. Военновъздушните бази са реалните бойни средства, които ще позволят на армията да изпълнява постоянните си мисии или да проектира мощ, така че да се предлага бърза реакция на политическо ниво. Разпределението им представлява сложна система за достигане до принципи относноплана за разполагане на военновъздушните сили. Военновъздушните бази не се ограничават само до административно ниво, а са и бойна платформа, с други думи летище, на което се изпълняват оперативните задачи на армията. Тя се използва и като място за обучение и поддържане на кондицията на военновъздушните сили, следователно място на военновъздушните сили. Следователно можем да видим, че функциите му са многобройни. 

Различни военновъздушни бази (BA), които са разположени на територията на Франция: 

Въпреки всичко това могат да възникнат заплахи поради безбройните източници. Ето защо се въвеждат стратегии за защита, за да се осигури подходяща защита и опазване на военновъздушните бази. До момента вече са осъществени четири начина за защита на базите, които са представени по следния начин: 

 • Принципи на плана за паркиране: този принцип трябва априори да гарантира провеждането напостоянни оперативни договори. За противовъздушната отбрана на територията този принцип налага откриването на всяка въздушна заплаха чрез задействане на мерки за реагиране чрез въздушно наблюдение и всичко това трябва да се прилага незабавно. Следователно защитата тук е наблюдение, което ще обхване и космическата среда, за да се улесни локализирането, ако е необходимо. Ето защо е от съществено значение за страната да разполага с база в близост до чувствителни обекти, в която да бъдат разположени хеликоптери, отговарящи за охраната на небето по отношение на по-бавни вектори.
 • Базата пред лицето на бъдещите заплахи: въпреки че въздухоплавателните средства са мощни военни инструменти, те представляват и цели, тъй като са по-уязвими на земята, отколкото във въздуха.
  Ето защо базите трябва да бъдат подготвени за всички заплахи от всякакъв вид, като например въздушнокосмическите. Това са управляемите бомби или крилатите ракети, като наземните заплахи, които са балистичните ракети или противотанковите ракети, дориартилерията, потенциално наситената или хибридната заплаха, която е много опасна, защото може да касае терористични атаки с безпилотни самолети или минидронове. И накрая, некинетичната заплаха, свързана с кибернетични действия
 • АБ в лицето на въздушно-космическите заплахи: за да се защитим от въздушно-космическата заплаха, трябва да се предпазим от системата за отбрана, основана на концепцията A2/AD. Следователно тя би могла да попречи на противниковите сили да атакуват въздушните бази на страната. Тази система има висока способност за откриване, способност за прехващане, както иустойчивост. Но в наши дни зад ъгъла се появяват много модерни въздушно-космически заплахи, които са, по-бързи и потенциално скрити. Тогава защитата всъщност се състои в това, че трябва да осигуритемногопластова защита като оръдия, ракети. Това просто ще даде на армията анализ на ефективността на разходите.

 • Война с дронове:от известно време дронът се е превърнал във вид оръжие, което се превръща в много голяма заплаха за страната. Те могат да извършват внезапни атаки с ниски технологии и без да излагат на риск операторите. Това е една от заплахите, при които влиза в действие защитата „земя-въздух“, като се използват и двете им средства. Тези две защити (наземна и въздушна) са тясно преплетени, за да могат да предложат постоянен или непрекъснат отговор за тази заплаха. Към
  днешна дата хеликоптерите и патрулите на военновъздушните сили осигуряват защита и извън физическите граници на базата
  .
  Но също така е предимство да има добра организация в екипа, като има място на военновъздушните сили и място на живот на летците. Първата военновъздушна база във Франция е била в Тиес, която се е намирала във Френска Западна Африка около 1920 г.

  Понастоящем най-голямата военновъздушна база във Франция еаеричната база 125 Истрес-ле-Тюбе, разположена именно в общините Фарж-ан-Септен и Аворд, близо до Бурж и Боги. На второ място се нарежда авиобаза 702 Аворд на капитан Джордж Мадон. Във връзка с разположението на Rafale във военновъздушните бази, е че то е в технологичния флагман на ВВС, в BA113 в Сен-Дизие. Следователно именно
  в тази база могат да бъдат открити петдесетте Rafale.

  Кой създаде военновъздушните сили?

  Четирите ценности на военновъздушните сили

  Ценностите на френската армия вече не са никаква тайна за обществото. Армията се гордее с тях и ги показва с голяма отговорност, като ги спазва по време на службите и мисиите. Но преди да поговорим конкретно за тези ценности, нека първо поговорим за ценностите на военните като цяло, за да разберем малко повече за тяхното призвание и манталитета, който трябва да придобият, за да се изправят пред битката и войната. Военнослужещите от ВВС са част от четирите основни сили на реда, което означава, че всички те имат еднакво обучение, така че имат нещо общо по отношение на всяка функция. Ценностите на всички военнослужещи са смелостта, честта и саможертвата.
  Съвсем просто, защото войниците трябва да имат воля за победа и да побеждават противниците във всички битки и да рискуват живота си, ако е необходимо. Що се отнася до честта, всички войници трябва да са отдадени на изпълнението на мисията си по всяко време и на всяко място. И накрая чест, защото независимо от това какви спорове могат да възникнат, те винаги трябва да се уважават един друг и основно да уважават противниците. Те се грижат за това населението да бъде добре пощадено от всичко това и да се уверят, че то не пречи. Второто нещо, което е общо за всички военнослужещи, е, че всички те трябва да бъдат бдителни, строги, смели и уважителни, а тези
  качества са задължителни.
  Които са уважение, чувство за служба, честност и съвършенство. 

  • Уважение: Да се уважаваме един друг като войници вече е страхотно качество, да уважаваме себе си и особено да уважаваме населението по време на война. Но това, което е важно тук, е уважението към институцията, към разпоредбите, които дисциплинират всеки войник. Също така уважавайте мисиите, които трябва да бъдат изпълнени, включително взаимното уважение към военнослужещите, което е в основата на доверието, както и на диалога. 
  • Чувството за служба: Качеството решителност исърцатост трябва да е налице още с влизането във войската. Но чувството за служба придава смисъл на ангажираността на летците към военновъздушните и космическите сили. Те ще трябва да могат да се справят с различните усложнения в рамките на своята служба и да не искат да бъдат изключени от мисията. И винаги да помнят, че са в служба на своите съграждани, а също и на нацията.
  • Интегрираност: говорейки за интегритет, действията трябва да бъдат отговорност на всеки отделен човек, т.е. всеки войник трябва да гарантира своите решения и действия във войната и това винаги трябва да води до успех. С други думи, успехът на мисиите се крие във взаимозависимостта между решенията, както и действията на хората. Ето защо чувството за отговорност е това, което ръководи действията. 
  • Висшето качество:Висшето качество екредото на авиатора. То се изразява съвсем просто чрез взискателността на всеки авиатор. С други думи, ако в службата има сложни или комплексни мисии, например. Авиаторът ще трябва да притежава способност за постоянни иновации и преди всичко да може да решава малки проблеми, за да постигне превъзходство или съвършенство в контекста на своята мисия.
   Кой създаде Военновъздушните сили?

   Какви са стратегиите на военновъздушните сили

   Всяка армия трябва да има добра стратегия, за да постигне добър край в своята мисия, а този добър край е съвсем просто успех, както и победа в боя. Вярно е, че армиите ще трябва да знаят как да работят заедно и да се обединяват в различни ситуации, като са частично зависими една от друга. Но най-важното, което трябва да запомните, е, че тези категории армии правят всичко, което е необходимо, за да бъдат по-добри от другите категории. В резултат на това стратегията на всяка армия трябва да бъде надеждна и ефективна, ако иска да спечели тази най-добра титла, независимо дали на национално или международно ниво. Принципите на тази стратегия запазват повече от всякога своята стойност, което следователно налага необходимостта да се познава собствената въздушна стратегия, след това правилата за използване на стратегията и накрая средствата, предназначени за нея. 

   Въздушната стратегия

   Въздушната стратегия вижте един ден аерокосмическото пространство е от голяма абсолютна необходимост за страната дотолкова, доколкото и това е наистина случай, в който тя иска да остане господар на своето решение. Тази стратегия, която води доавтономни операции, тогава налага уникалността на стратегията на служителите при провеждането на въздушни битки. Следователно това е способността да се концентрира там, където е необходимо, и по този начин автономността на военновъздушните сили. Тъй като именно военновъздушните сили са стратегическият инструмент par excellence, следователно те трябва да бъдат възможно най-ефективни, за да докажат това пред останалите военни армии.

   Въздушните оръжия тогава играят решаваща роля въввсички конфликти, а в такива конфликти военновъздушните сили правят възможно не само мигновеното материализиране на националното решение за участие. Но

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *