Как да изберем военна каска?

За да пазарувате разумно военни аксесоари, особено при избора на военна каска, обърнете се към следното ръководство, за да разберете по-добре ….

На първо място е важно да се знае, че бронебойните каски са специално разработени за нуждите на въоръжените сили, но качеството им не е същото. Всъщност
някои френски шлемове са изработени от стомана, просто дама!

Когато човек мисли за френски военни шлемове, обикновено се сеща за старите модели F1. Въпреки това този модел на боен шлем вече не е в наличност и е заменен от съвременни военни шлемове.

През последните години, военните каски се развиват бързо. Защитната броня някога е била много проста, а съвременните военни каски вече не се ограничават само до тази функция. Военните каски вече се използват и за носене на оборудване: очила за нощно виждане, помощни светлини, устройства за идентификация и светлинни сигнализатори. Все по-често се използват френски военни каски, като бойни ръкавици, се заменят с модели в американски стил, особено с FAST (първоначално от американския производител на каски Opscore).

военни каски

1) Кога да носим военна каска

Първият критерий, който трябва да вземете предвид, когато избирате военната си каска, е обстоятелството, при което трябва да я използвате. Военните каски не се използват във всички ситуации. Всъщност, както всяка броня, това, което носите, трябва да бъде съобразено с контекста на вашата мисия. Балистичните шлемове с показаното оборудване тежат средно 1,5 кг (по-късно ще видим, че балистичните шлемове не са само за защита), а чифт балистични плочи NIJ IV (най-високото ниво на защита на персонала: в сравнение с едрокалибрените бормашини, които тежат около 5 кг, само балистичното устройство може да увеличи теглото средно с около 7 кг без цялото необходимо оборудване.

Булеустойчивите каски с изложеното оборудване тежат средно 1,5 кг (по-късно ще видим, че бронираните каски не са само за защита).

Тук операторът избира дали да се оборудва с балистична защита. В повечето случаи логистичните условия позволяват изстрелването да се извърши достатъчно близо до целта или маневрата, за да може надуваемият елемент на оператора да има максимална балистична защита. Обикновено това са длъжности с висока степен на преобразуване на контактите, така че балистичната защита е от съществено значение.

Но в някои случаи (това е ситуация, с която често се сблъскват специалните сили) използването на балистични защитни устройства (балистични каски и балистични плочи) е бреме. Например, ако единицата бъде свалена, целта ще бъде инфилтрирана и трябва да достигне целта в съответствие с ниския тактически и/или скрит диалог в оперативната зала (тайна операция); в случай на леко натоварване, те обикновено няма да имат балистична защита, като например дизайнът на миниатюрните сандъци и кожените чанти за подобряване на мобилността и скоростта за достигане на целите.

 

2) Най-добрата каска за Airsoft

2) Най-добрата каска за Airsoft

.

За начинаещите каската, използвана за Airsoft, изглежда излишна или използването ѝ има две основни предимства: От една страна, тя може да избегне снаряди, дори и без каска, може да предпази всички болки и дори изтръпване! Вместо това каската е
камуфлажна
униформа
и може да се използва дори за носене на оборудване през нощта.

Вечето фенове на еърсофта носят камуфлажни униформи в каки, кафяво… за да ги допълнят, няма нищо по-реалистично от каска. Моля, имайте предвид, че тази маска, както и репликата, е аксесоар за игри (те са пластмасови) и не може да се гарантира, че ще осигури подходяща защита за други цели.

Можете да избирате от: 

 • Целолицевата маска с вградени очила (която има вентилатор с две колелца) предлага пълна защита на главата. Много сигурен дифузьор може да защити черепа, но при игра на открито зъбатите очи на Авоси имат недостатък.
 • Маските тип SWAT (Special Weapons And Tactics) се ценят заради лекото си тегло, изработени са от PVC.
 • Полиестерните маски и версиите с подсилени метални рамки са по-изтънчени, могат да осигурят възможно най-висока защита от удар и, когато някои видове очила са на нивото на очите, могат да осигурят и относителна защита.
 • Очилата на
  M.
  I.C.H. са референтни, тъй като са оборудвани със странични релси за закрепване на аксесоари като фенерчета или очила.
 • Някои от тях са оборудвани с козирка, която предлага важна допълнителна защита на очите.
 • Ентусиастите на военните преработки ще търсят перфектните детайли и ще намерят необходимото оборудване във военните излишъци за модернизиране на старото оборудване!

Изпълнявате ли нощни игри? Ако е така, изберете модел с релса, за да имате светлина.

Каквато и игра да играете, уверете се, че сте избрали модел, който отговаря на размера на черепа ви, а ако е стандартен размер, уверете се, че е регулируем около брадичката.

За вашето удобство се уверете, че е лека, но има и пяна отвътре, за да ви топли.

Съществуват различни видове: някои са много леки и можете да ги облицовате с мека материя, за да регулирате външния вид на каската, без да я сменяте.

Някои каски могат да бъдат снабдени и с ремъци за перфектно маскиране. Играчите могат да пробият заобикалящата ги камуфлажна мрежа или да я залепят за каската, за да пробият клоните и да се измъкнат. Тези, които изпълняват мисии със снайперисти, оценяват технологията и трябва да останат неподвижни и да се крият за дълги периоди от време.

3) Балистични каски с покритие на ушите

Балистичните каски с наушници, често наричани каски MICH, са по-стари модели, често използвани от полицията. Черупките на тези шлемове покриват незавършеното износване. Дарени са бронебойни каски. Непробиваемата каска покрива прилепите. Тази непробиваема каска все още има два очевидни недостатъка: наушниците правят каската по-тежка и в зависимост от формата могат да попречат на способността на каската да я защитава.
Активните електронни шлемове могат да се използват дори като мисионери в известния офсетов печат.

Вторият вид военни шлемове се нарича „безушни“ и има много различни форми и имена.
Те имат много варианти, особено по отношение на козметиката, като разликата се състои в разликите и подложките, които ги правят повече или по-малко удобни. Най-разпространеният модел е непробиваемата каска FAST High Cut или FAST MAR (наричана също SUPER HIGH CUT). Това са два много сходни модела на каски, разликата между тях е минимална: първият винаги е референтен, вторият е плосък на върха на главата, а разстоянието между ушите и врата е плоско. Много важно и разликата е минимална.

В днешно време балистичните каски се купуват предимно онлайн. Кой казва, че в интернет някои компании са по-сериозни от други? На първо място
е важно да се разбере нивото на защита и какво всъщност означава то.

Балистичните каски, които понастоящем се предлагат на пазара, обикновено имат ниво на защита NIJ IIIA. Това означава, че тези шлемове са устойчиви на осколки и на директен огън от следните калибри: 9x19mm, 357SIG, .45 (някои ACP), .45ACP, .45. Концепцията за защита също следва да бъде доразвита. Защитата срещу тези възможности не означава само, че бойната глава няма да премине. Тогава трябва да се създаде понятието BFD (деформация на задната повърхност = деформация на повърхността на Арсиер). Куршумът е блокиран от вашата непробиваема каска, но дълбочината на непробиваемата каска е деформирана с 5 см, което ще доведе до потъване на кутията за глава на устройството, което може да причини нараняване.

Затова е необходимо да проверите резултатите от теста (преди да започнете, вече можете да видите дали V50 е видим в описанието на продукта, дали лабораторията, използвана за видео теста, е независима и дали тестът може да бъде извършен. И измерената стойност на BFD, получена от горния тест (Обикновено наблюдаваме дали BFD отговаря на стандарта с просто око), ще видите онлайн продавачи (френски, да! Хората, които продават непробиваеми каски на професионалисти, тяхното ниво на защита е стартирано, за да извади NIJ IIIA, очевидно, когато Когато ракетата потъне след старта, нивото на защита не достига калибъра, съдържащ се в снаряда.

4) Съвети за избора на военна каска

.

На първо място, гореспоменатата стоманена каска съответства на модела „F1“, група, която трябва спешно да се избягва в случай на разочарование! От друга страна, можете да използвате друга форма на каска, използвана от френската армия, която е по-модерна, ефективна и практична. Това са модели на Spectra за външни операции. Въпреки това, тъй като френската армия все още използва тази каска, тя е трудна за набавяне и цената ѝ е сравнително висока.

Идеалният компромис е да се използва американска каска, по-специално моделът PASGT M88, който е еквивалентен на френската Spectra в САЩ. Въпреки че трябва да използвате пластмасовите въздушни оръжия внимателно, цената на този модел може лесно да бъде около сто евро.

Ако купувате немски и британски каски, можете също да гарантирате качеството, стига да са закупени от въоръжение! Каската съдържа серийния номер и доказателство за валидността на етикета на производителя (напр. най-известната марка е Galet…).

Накрая, преди да купите, уверете се, че сте избрали правилния размер на военната каска, като измерите размера на
главата
си.
Малката каска ще ви осигури по-малка защита, а голямата каска винаги ще блокира гледката ви и ще „плува!“

След като разгледахме критериите за избор на военна каска, нека да разгледаме „Къде да намерим най-добрите военни каски за вашите дейности?

Освен това сте попаднали на правилното място, Surplus Military разполага с набор от военни каски, които със сигурност ще ви удовлетворят. Следващият списък ще ви даде възможност за избор на военни каски на нашия сайт:

 • Военна каска –
  КОТКОН
Как да изберем военна каска?

Ако сте решили да отидете на лов в гората, носете този камуфлажен калъф за каска, за да не може целта ви лесно да ви забележи. Изработено от памук, това покривало за каска е леко и лесно за поддържане.

 • Военна каска –
  RAID

Как да изберем военната си каска?

  За лов на открито използвайте тези слушалки с адаптер за релса. Тези слушалки се използват главно от военните специални сили. Той е оборудван с адаптер за бързо монтиране на релса за каска, който може да се монтира директно на каската. Предлага се в 3 цветови варианта: черен, червен и черен тен.

  • МИЛИТАРНА ХЕЛМА С
   ВИЗИОР
  Как да изберем военната си каска?

  Осигурявайки защита на главата ви, airsoft каската M88 е издръжлива и трудно се чупи. Той може да издържи на дулна скорост от над 300 FPS или 2 джаула. Нейният семпъл и модерен дизайн ви позволява да персонализирате тази каска, като добавите декоративни мотиви или капаци за каска, както ви харесва. Можете също така да носите очила или маски за въздушна софтбол без никакви проблеми.

  • МИЛИТАРНА ХЕЛМЕТА – ОПЕРАЦИЯ
   МОРЕ
  Как да изберем военната си каска?

  Тази военна каска е за тези, които извършват морски операции. Той има лека и ефирна подплата, която го прави удобен за носене. Затворената клетъчна пяна я прави устойчива на промени в температурата, влажността и надморската височина.

  • МИЛИЦИОНЕРСКА ХЕЛМЕТА – МАСТОДОНТЕ
  Как да изберем военната си каска

  Това е военна тактическа каска Auspice в комплект с очила за военни игри CS airsoft paintball airsoft. Можете да я използвате и като тактическа ловна каска. Инсталирането му е много лесно и удобно.

  За да видите нашите пълни военни каски, можете да кликнете тук :Нашите военни каски.

  .

  Leave a Reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *