Как да изберем военна палатка?

Когато празниците почукат на вратата, веднага се сещаме за няколко неща, които да направим, за да заемем времето си. Добре е да си направите&nbspбивак или поход за забавление и повече приключения. Един от ключовите елементи на къмпинга е палатка за оцеляване, намирането на палатка за семейството или за всеки от нас се превръща в истинско главоболие. Тази статия ще ви даде повече обяснения за това кои палатки трябва да изберете в зависимост от ситуацията.&nbsp
;

<1) Палатката за военните

Всички знаем, че всяка част от военното оборудване е старателно проектирана, за да оцелее в екстремните условия, с които се сблъскват войниците. Той има голям капацитет за носене с камуфлажен дизайн, за да не пречи на нашествениците. Тя е изключително издръжлива и е проектирана с най-добрите материали, за да издържа на топлина, студ и дъжд. Военнослужещите могат да използват по време на дълги тренировки в гората. Това е military-surplus-tent с необходимата ви супер здравина. Известна още като „4-сезонна палатка“, тя ви позволява да пътувате при всякакви метеорологични условия.Независимо дали изкачвате Хималаите, прекосявате Сахара или тръгвате от Северния полюс, той е подходящ за всички. 

Военни палатки

2) Палатката на кемпера 

Ако отивате на къмпинг с много хора, може да ви е тясно. Изберете голям, удобен модел палатка и a тактически спален чувал, автомобил, който ще направи тази палатка свой дом. Ако отивате на къмпинг с автомобил, имате предимство, къмпинг автомобилите са по-тежки, заради по-голямото пространство и други предимства, които палатките за раница не предлагат. .

3) Камуфлажната палатка

За да наблюдавате спокойно полета на птица в палатка, се нуждаете от палатка, която да имитира средата, в която се намирате.Ще бъдете тихи и в безопасност от подслушвачи или дори злосторници.Ако ходите на лов, това е най-добрата палатка за вас, ще останете незабелязани в качествена, водоустойчива палатка.&nbsp
;

4) Палатката за туристи и пешеходци

Когато сте на поход, 75% от времето ви ще се състои в ходене и изминаване на километри, затова изберете лека и лесна за разпъване палатка, тъй като всяка вечер ще спите на различно място.

5) Палатката за хуманитарни извънредни ситуации

За съжаление първият подслон, за който човек веднага се сеща при хуманитарни извънредни ситуации, не е вила, а палатка.Познато е, че палатките са първият избор на дом за хиляди цивилни, които бягат от бойни действия или са жертви на природни бедствия.В крайна сметка те формират бежански лагери, създадени от международни организации или НПО..

И използването им не спира до границите на така наречените бедни страни. Всъщност в т.нар. богати страни доста голяма част от населението е в ситуация на социално изключване, която може да го засегне по такъв начин, че бездомните да са принудени да живеят на палатка. Най-популярни са шатрите тип „типи“. 

6) Важни точки на военните палатки

Водоустойчивост

Водоустойчивостта на палатката се оценява по показател, наречен Schmerbers, който се споменава в милиметри mm. Този показател обикновено варира от 1 500 за леки тъкани до 6 000 или 10 000 мм за тежки тъкани. 

 • 500 мм са достатъчни за лек дъжд
 • 1.
  200
  мм за
  проливен дъжд
 • 3.000 мм за проливен дъжд с огромни капки
 • 5.
  000 мм за обилни валежи
 • 10.
  000 мм за всякакъв вид дъжд и за всякакъв вид влажност

Формата

Ако сте свикнали да спите с повече пространство, препоръчваме ви куполната палатка, но ако искате да спите отделно в палатката, тунелната палатка е идеална за вас. Има и палатки тип иглу, които са по-леки, но ако отивате на зимно приключение, изберете тунелната палатка, тя е по-устойчива на вятър и няма риск палатката ви да се издуе от вятъра. Ако харесвате старомодните модели палатки, има палатка тип „типи“, която е с форма на пирамида с централен стълб и е ветроустойчива.

Тегло

Всяка палатка трябва да е лека при пренасяне, тъй като трябва да я носите на километри, за да стигнете до идеалното място. Освен умората, ако носите тежка палатка, няма да стигнете и половината път и ще се откажете и ще се приберете у дома.

Комфорт

Няма нищо по-ужасно от това да се чувствате неудобно, когато спите в палатка. Ето защо палатката трябва да е водоустойчива, за да предотврати проникването на влага, и просторна, за да не спите в твърде тясна палатка, особено ако сте свикнали да спите сами. Има палатки с джобове за съхранение на вещи и мрежи против комари, за да не ви притесняват комари или светулки през нощта. Всичко това е проектирано така, че да ви осигури максимален комфорт по време на приключенията ви.

Материал 

Полиестер: неговите&nbspсинтетични влакна са по-тежки от найлона и имат по-малка еластичност. Въпреки това устойчивостта му на внезапно напрежение не е толкова голяма, колкото тази на найлона. Тъй като найлонът абсорбира вода, полиестерът често се използва за двойни покриви и подови настилки.

Найлон: лек и мек композит от синтетични влакна, устойчив на разкъсване и износване. Набъбва при намокряне. Това е висококачествена материя за палатки и най-леката. Найлонът е водоустойчив на повърхността и го прави устойчив на ултравиолетовите лъчи. 

Вентилацията 

.
Да речем, че сте си купили евтина пластмасова палатка. Разбира се, материалите са напълно водоустойчиви, но не дишат. В палатката няма прозорци или други вентилационни отвори, така че в нея става много горещо и задушно. Когато заспите, палатката задържа цялата топлина на тялото ви. Поради ниската външна температура в палатката кондензира вода. Горната част на палатката е натрупала конденз и започва да капе, така че водните капки се кондензират върху вас! Сега сте просто мокри с цялата си екипировка. Ако времето е много студено, това може бързо да се случи, особено когато искате да излезете от палатката.

7) Поддръжка на палатката ми 

Както всички неща, които искате да имат дълга трайност, палатката също се нуждае от поддръжка.
Най-лесният начин да я почистите е да я почистите с мека гъба със сапунена вода. Ако разполагате с водоструйка, използвайте я, за да я изплакнете, като се уверите, че в палатката не е останал сапун.

Ако по палатката остане мухъл, използвайте водороден пероксид или амоняк, можете да използвате и сода за хляб, преди да почистите с оцетна вода и след това да изплакнете обилно.
.

Ако има петна от ръжда, използвайте разтвор за отстраняване на ръжда и след това изплакнете внимателно, както обикновено.

Ако забележите петно от борова смола, изчакайте смолата да изсъхне, след това нанесете лед от вътрешната страна на палатката и изплакнете, както обикновено.
Уверете се, че
палатката е суха, преди да я съхранявате в чантата, за да избегнете появата на мухъл или неприятни миризми. С
течение на
времето палатката ще загуби своята хидроизолационна функция, което е напълно нормално. За да се предпази от атмосферните влияния, се препоръчва тъканта да се пръска с водоотблъскващ препарат поне веднъж годишно (например с градинска пръскачка). Можете също така да използвате спрейове за по-малки площи.

8) Защо да изберете военни палатки от Military Surplus?

Surplus Military е лидер, когато става въпрос за военно оборудване, имаме широка гама от военни палатки, на които можете да се доверите, когато планирате приключение. Всички наши магазини са автентични и с най-високо качество, но ви предлагаме най-добрата цена, която няма да намерите на други пазари за военни излишъци.Няма да съжалявате, че имате магазин, който отговаря на личните ви нужди..

Нашите военни палатки: 

 • Палатката за оцеляване с двойно предназначение

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

По време на горещия и студения ден, както и през нощта, тази палатка за оцеляване ще бъде вашият нов съюзник. Той може да се адаптира към всякакви условия. Тази палатка може да се превърне в одеяло, ако е необходимо.

 • Многофункционална
  палатка за оцеляване

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Това е не само палатка, но и многофункционален навес.4 ръба са проектирани с халки за окачване и можете да променяте различните структурни форми според нуждите си.

 • Палатката за оцеляване за
  навсякъде

Comment bien choisir sa tente militaire ?

Както подсказва името, това е най-добрата спасителна палатка: лесна за използване, водоустойчива, може да се използва за следващото приключение, поддържа телесната температура, може да се използва като спасително одеяло, пончо или авариен
подслон.

 • Оранжева
  палатка за оцеляване

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Привърженик сте на природата или просто на оранжевия цвят? Имаме решение за вас с тази оранжева палатка за оцеляване. Изработен от PE материал с алуминиево покритие, той може да осигури поддържане на телесната температура, за да се избегне студът през нощта.

 • Висококачествена
  палатка за оцеляване

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Искате палатка за оцеляване, която да отговаря на вашите нужди? Разполагаме с тази висококачествена, компактна и наистина водоустойчива палатка – идеална за всякакви приключения! Със здрави въжета и свирка за първа помощ ще бъдете в безопасност в дивата природа.

 • Водоустойчива
  палатка за оцеляване

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Освен за двама души, можете да използвате нашата водоустойчива палатка за оцеляване, за да създадете красиви спомени по време на приключенията на открито. Между двойки, приятели и семейство можете да поддържате добра телесна температура независимо от времето.

 • Голяма, свръхлека
  палатка за оцеляване

Как избирате палатката си за дейности на открито?

Нека тази палатка за оцеляване да остави страхотни спомени за вас и вашите близки! Един автомобил има голям капацитет от 18 фиксирани точки.

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Използвайте тази палатка за оцеляване при къмпинг, за да спите на открито и да се наслаждавате на красотата на природата.
Предназначен за един човек, той е изключително лек, компактен, водоустойчив и проветрив.По-комфортно и ви осигурява по-добро
изживяване

 • Изключително голяма
  палатка за оцеляване

Как да изберем правилната палатка за своите дейности на открито?

Ако искате повече място.Той може да оцелеев къмпинг, тенти и летни палатки.Ще разполагате с повече пространство и ще имате необходимия комфорт, ще можете да поставяте вещите си, без да се разбъркват. .

Нашите ултралеки палатки без съмнение са най-добрите палатки за вашите приключения, с най-добрата защита срещу насекоми и атмосферни влияния през сезона.Ще се радвате на приятно, просторно жилищно пространство.

Всъщност всеки иска да лагерува през лятото.Но тъй като е трудно да се избере сезонът, в който да се случат катастрофите, очевидно препоръчвам да сте подготвени за всички катастрофи.Все още имаме други варианти за палатка за оцеляване, изборът е ваш.В същото време ви каня да следите нашия сайт за военни излишъци, за да не пропускате промоции, както и нови модерни продукти за военни излишъци.Сур разполага с най-квалифицираните екипи, които с удоволствие ще ви отговорят с най-добрите възможности и съвети..

Виждаме ви наВоенни излишъци !¡

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *