Как се назначава военният персонал?

Щабът на армията е една от най-престижните длъжности в армията. За да стигне дотам, един войник трябва да посвети много време и да се жертва, за да се издигне в редиците. От момента на постъпване в армията до деня, в който назначението му е официално оповестено, офицерът е наблюдаван отблизо. Интересно е обаче да се повдигне завесата върху Как се назначава този служител Кой отговаря за официализирането на това назначение? Какви са възложените му задължения ?Както и други подобни въпроси.Това са въпроси, които ще бъдат развити в тази статия. След като приключите с четенето, светът около назначаването на Генералния щаб на въоръжените сили няма да остане тайна за вас.

Използвайте се от промоционалните ни оферти за нашите военни продукти (военна балаклава, сгъваеми лопати, соларно зарядно устройство за iphone … ), налични на нашия сайт. 

Военно яке

Кои са военните служители ?

Във френската армия има всичко 4 глави.Повечето хора смятат, че има само 3 основни стиха, но тази информация е погрешна. Преди да навлезете в детайлите на именуването, е важно да познавате тези 4 категории персонал. На първо място, има по един за всяка категория на армията (въздушна, морска и сухопътна), а след това има началник, който контролира всичко. По-конкретно има:

  • Началник на Генералния щаб
  • b>Генерален щаб на армията

    .

  • Генерален щаб на армията

Началник на Генералния щаб на въоръжените сили

Това е най-високото звание на военен офицер. Различните щабове са под неговата йерархия. Това е позиция с голяма политическа близост, тъй като работи в тясно сътрудничество с членовете на правителството. По-конкретно, началникът на Генералния щаб на въоръжените сили е близък до изпълнителната власт. Той изпълнява мисии със значителна важност, особено в контекста на създаването и прилагането на политиката в областта на отбраната. Този велик офицер е най-високопоставеният член на Генералния щаб. В края на краищата е очевидно, че останалата част от персонала е под негово иго.

Щабът на Въздушно-космическата армия

Той е един от най-високопоставените офицери във Въздушно-космическата армия. Той принадлежи към тази категория на армията и обикновено израства в този корпус. Той е с проста логикаИма мисии от голямо значение във военновъздушните сили. Той поддържа чести контакти с началниците си, като например с началника на Щаба на отбраната. Той дава указания, като в същото време следва линия на поведение, съобразена с изискванията на висшестоящите му колеги. Това е подразделението на военновъздушните сили, което отговаря за свързването на военновъздушните сили с останалата част от армията.

Армейски екип

Подобно на Щаба на ВВС, Щабът на Сухопътните войски свързва Сухопътните войски с другите клонове на армията.Той се намира на върха на организацията на армията и отговаря за прилагането на отбранителните политики, определени от Министерството на отбраната. Той работи под ръководството на началника на Генералния щаб на въоръжените сили и е в тясно сътрудничество с изпълнителната власт. Това е най-високото офицерско звание в армията. Мисиите му са значителни и многобройни. Това е позиция от голяма важност.

Стабът на армията

Както генералният щаб е най-високото звание в армията и във военновъздушните сили, така е и във флота. Военноморският генерален щаб е подчинен на началника на Генералния щаб на отбраната и си сътрудничи с другите генерални щабове.

Той участва в изпълнението на отбранителната политика и организацията на армията в своята област. Това е високоотговорна и понякога политически ориентирана позиция, която често включва работа в тясно сътрудничество с членове на правителството. Тази длъжност е от първостепенно значение за организацията на армията и нейното безпроблемно функциониране.

Кой назначава Генералния щаб на въоръжените сили ?

Както несъмнено сте разбрали, назначаването на началника на Генералния щаб на въоръжените сили и на трите генерални щаба на трите категории армии е различно.

Назначаване на началника на Щаба на отбраната

Назначаването на тази длъжност се извършва с указ на президента. Всъщност президентът на републиката, подпомаган от министъра на отбраната, избира лицето, което да бъде назначено на този пост. Причината е много проста: членовете на правителството трябва да бъдат утвърдени от тогавашното правителство, за да има голямо доверие в него. Началникът на щаба ще работи в тясно сътрудничество с министъра на отбраната, както и със секретаря по отбраната.

След като постановлението бъде одобрено от Министерския съвет,в официалния бюлетин се публикува съобщение, за да стане решението задължително за всички. След това обявяване назначаването е официално и началникът на Генералния щаб на въоръжените сили може да встъпи в длъжност и да изпълнява задълженията си. Следователно процедурата не е сложна, а дори е много лесна, тъй като заповедта идва директно от правителството.

Назначаване на персонал

Що се отнася до начина на назначаване в щабовете на армията, военновъздушните сили и военноморските сили, процедурата остава сравнително проста. Офицерите, които отговарят на условията за заемане на длъжността, се назначават въз основа на техния армейски опит.Последната дума винаги е оставена на членовете на правителството, по-конкретно на министерската институция, отговаряща за отбраната. Тъй като тези позиции имат политически оттенък, съвсем естествено е правителството да има последната дума. Този избор е оправдан и подчертан от необходимостта да се поддържа сътрудничество и съгласуваност в рамките на правителството.

Назначението се обявява официално чрез съобщение до всички звена. Процесът е еднакъв за армията, военновъздушните сили и флота. След това обявление избраните за длъжността кандидати ще могат да се присъединят към съответния клон. Това обявление действа като официално съобщение, вместо като указ.

Как да кандидатствате за позицията на държавен служител ?

Не всеки войник може да стане щабен офицер.
Тази титла се печели след упорит труд и много успехи в армията. Въпреки това е възможно да се увеличат шансовете на лицето да отговаря на профила на персонала. За всеки член на персонала има неизбежни критерии. Независимо дали става дума за началника или само за персонала, има моменти, в които всичко е еднакво. За ваше сведение, веднага щом един войник дебютира в армията, той ще бъде наблюдаван и напредъкът му ще бъде следен отблизо.

Обучението, което следва

За да получите званието „щабен офицер“, трябва да сте поне офицер. Независимо дали сте във военновъздушните сили, армията или флота, трябва да имате офицерско звание. Предимство ще бъде да сте офицер с бакалавърска степен.Впоследствие ще трябва да продължите обучението си в офицерско училище. Престоят ви в това училище ще допринесе за изграждането на лидерските ви умения. В
края на краищата
офицерският чин е този, при който от вас ще се очаква да ръководите екип или ескадрила.

За да достигне до ранг на генерален щаб, човек трябва не само да стане офицер, но и да се отличи като телкова машина. Това звание обикновено се дава на тези, които решат да станат професионални военни, т.е. тези, които сключват договор след договор с държавата.В допълнение към обучението трябва да участвате в максимален брой мисии. За да участвате в мисиите, принципът остава същият: трябва да се откроите и да докажете, че сте незаменими.

Физическа подготовка

В допълнение към обучението,ще трябва да отговаряте на физическите изисквания, за да останете оперативни, включително издръжливост. Вероятността да сте на полето е по-малка, но все пак трябва да поддържате добра физическа форма. Преди срещата ще трябва да докажете, че сте достойни, и тъй като физическата издръжливост е важна част от нея, трябва да сте подготвени за нея. За подобна позиция няма да се налага да ходите на терен, но ще трябва да познавате терена, за да обучавате войниците си по най-добрия начин. С други думи, за да станете по-добър водач, трябва да сте наясно с физическото натоварване, което изисква обучението.

Добро управление на стреса

Рангът „Генерален щаб“ е стресираща позиция. Има много войници, които да командвате, много операции, които да провеждате. Всички те изискват отлична организация и висока устойчивост на стрес. Това означава, че трябва да сте психически издръжливи, да не се отказвате и да не се отпускате. Ще трябва да планирате, организирате, предвиждате и прилагате отбранителна политика, съобщена от правителството. Този вид натиск, въпреки че е безобиден, не е такъв. Подходящият профил на персонала трябва да включва непоколебима психическа устойчивост, способна да запазва ясно съзнание дори в стресови ситуации.

Стратегически и тактически опит

Стафът трябва да може да установява линии на действие. Тези курсове на действие са средствата, които всеки клон на въоръжените сили ще използва, за да допринесе за изпълнението на отбранителната политика, определена от правителството. Ако не е способен да изпълни тази задача, няма да може да стане добър офицер. Ето защо профилите, които се търсят за тази позиция, включват опит и провеждане на различни операции. Тези две качества разкриват способността ви да заемате високоотговорна позиция като тази. Там ще се оценява и вашата интелигентност. В крайна сметка, за да бъдеш стратег, се изисква определена интелигентност.

Лидерство

Офицер, стремящ се към щаба на армията трябва да има способността да командва и ръководи екип. Той трябва да бъде добър лидер, без който никога няма да може да изпълнява ефективно задълженията си. Той трябва да притежава харизма, която да кара другите да го следват. Той трябва да умее да налага присъствието си, без да се натрапва прекалено. Членът на персонала трябва да предизвиква уважение и възхищение. С тези качества той или тя ще успее без затруднения да се справи с ръководството. Лидерството със сигурност може да се придобие, но трябва да се култивира в началото, ако човек иска да стане щатен служител на армията.

Поблестите на длъжността генерален щаб

Рангът и длъжността генерален щаб във въоръжените сили имат определени предимства.
 
Като пътят дотам е доста каменист, логично е ползите да са също толкова интересни. В крайна сметка усилията често предшестват комфорта.

Мотивираща заплата

Трябва да се каже, че работата на офицер от военния щаб е добре платена.Без да се вземат предвид различните надбавки и обезщетения, един офицер със звание щабен офицер получава около 5000 евро нетно. Надбавките и другите придобивки варират в зависимост от мисията, пътуването и други подобни. Това е работа, която осигурява добра пенсия и стабилен живот. Няма да се затруднявате да свързвате двата края. Това е работа, която си заслужава усилията. С други думи, дължимата сума е напълно пропорционална на работното натоварване.

Почтителна публикация

Рангът на Генералния щаб е престижен по много причини. На първо място, значение имат самите органи по назначаването. Например началникът на Генералния щаб на въоръжените сили се назначава от президента на републиката и от министъра на отбраната. Що се отнася до щабовете на военновъздушните, сухопътните и военноморските сили, техните назначения се гласуват от членовете на правителството. Но освен това един служител на армията вече няколко пъти е излагал живота си на опасност в името на страната и сънародниците си.Винаги ще се ползвате с уважението на своите братя по оръжие и гражданите на страната си.

Къде да намерим подобни артикули ?

Ако искате да намерите повече информация, колективни дрехи, за света на военното дело, разгледайте блога на“ Военни излишъци „. Ще откриете голямо разнообразие от теми, всяка от които е толкова интересна, колкото и следващата. Ще имате повече от достатъчно, за да утолите жаждата си за знания. Прочитайки тези статии, светът на военните вече няма да крие големи тайни за вас.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *