Кой е най-мощният военен кораб в света?

Изкуството на проектирането на военни кораби и технологиите непрекъснато се развива. Велики сили като САЩ, Франция и Русия са въвлечени в луда надпревара за мощта на военноморските оръжия. Кой военен кораб притежава титлата най-мощен кораб в света днес? Ще поговорим за това в тази статия.

Военни облекла като мъжки камуфлажен суитчър се продават в нашия онлайн магазин.

sailor bag

Представяне на военен кораб

Военен кораб е плавателен съд, който е част от военните сили на дадена страна. Това
може да бъде кораб с надводен или надводен ефект или подводница.

Военно оборудване, което
може да бъде полезно за ежедневието ви (маскировъчна мрежа, маска,ръкавица, …), се предлага във military-shop. Елате и вижте сами!

Категориите военни кораби

военен кораб

Има два вида категории военни кораби:

 • .
  Вида на военния кораб. който разполага с оръжейни системи, позволяващи му да се защитава, но и да
  атакува
 • Военни кораби.
  span>Вид спомагателен кораб, който се нарича още спомагателен, последният не разполага с оръжейни системи, но има системи за самозащита.

Какъв е най-мощният военен кораб в света

Няколко характеристики на кораба първоначално са разработени в рамките на програмата за изследване на въоръжението и усъвършенстване на военноморските кораби.
Военноморските сили на САЩ първи пускат на вода първия боен кораб със стелт технология, който е един от най-големите, но най-мощни и способни кораби в света и се нарича USS ZUMWALT.

 • Зумвалт: е най-младият четиризвезден адмирал и най-младият човек, заемал поста началник на военноморските операции в морската история на САЩ.
  Зумвалт да служи като началник на военноморските операции или NOC, назначен от тогавашния президент Никсън за четири години, от 1970 до 1974 г. Отличен ветеран от Виетнамската война, той е силен защитник на правата на моряците и се бори срещу дискриминацията на малцинствата и за расова интеграция. Той увеличава броя на жените в редиците на флота и под негово командване е назначен първият афроамерикански адмирал. Той умира на 2 януари 2000 г. Тогавашният президент Бил Клинтън отбелязва героичните постижения на адмирала, като кръщава водещия кораб от програмата за разрушители DD(X) USS ZUMWALT.

Особености на USS
Zumwalt

USS Zumwalt енай-големият американски ракетен разрушител, който някога е бил построен. С дължина над 200 метра и тегло над 15 000 тона при пълно натоварване, дизайнът му се отличава със скрит външен вид, който му позволява да избягва подводните радари. Тези военни кораби са истински концентрат на технологии. USS Zumwalt е оборудван с интегрирана енергийна система в допълнение към задвижващата система, която осигурява енергия за бъдещи оръжия, като например електромагнитно оръдие.

Източникът на енергия

С оглед на постоянно нарастващото търсене на енергия, корабът е проектиран изцяло електрически, за да отговори на това изискване. Zumwalt разполага с повече от 800 мегавата електрическа мощност за захранване на основните системи на кораба. Това е 10 пъти повече мощност от Arleigh-Burke. Електрическият двигател, който задвижва витлата, е един от най-модерните в света, способен да поддържа максимална скорост от над 30 възела. Радарната му мощ е 50 пъти по-малка от тази на по-старите разрушители. Тази стелт система скрива гиганта и връща вражеските радари към вида и размерите на рибарска лодка.

Фараонски разходи за строителството на ВМС на САЩ

Този нов боен кораб ще струва на ВМС на САЩ колосалните 4,3 млрд. долара. USS Zumwalt се разработва от средата на 90-те години на миналия век, но строителството му ще започне едва през 2088 г. Съкращаването на средствата в строителната програма забави завършването на кораба през 2001 г. На 14 февруари 2008 г. на General Dynamics е възложен нов договор на стойност 4,3 млрд. долара за строителството на американския кораб USS Zumwalt в Bath Iron Works в щата Мейн. Строителството на кораба ще отнеме шест години и ще приключи едва през 2014 г. Въвеждането в експлоатация и оперативната способност на ВМС ще се случи едва 2 години по-късно, през 2016 г. Разработката на този кораб имаокончателна стойност от 7,5 млрд. долара за придобиването на три серии от USS Zumwalt.

 • General Dynamics:компания за проектиране и производство на военни самолети, основана през 1952 г. и работеща предимно с правителството на САЩ. През 2012 г. тя е обявена за една от петте компании, продали най-много оръжия
  .
какъв е военният кораб-най-силен в света

Целта на ВМС на САЩ за кораба USS Zumwalt

.

Целта на ВМС на САЩ за USS Zumwalt

USS Zumwalt е боен кораб разрушител, разработен за програмата на ВМС на САЩ за надводни бойни кораби на 21-ви век, наречена SC-21. Основната цел е да се проектират военни кораби, способни да осигурят способности от следващо поколение

 • .Проектиране на семейство кораби за по-ефективна борба в литоралните операции, които се провеждат близо до
  брега
 • кораби, които ще могат да действат както в открито море, така и в крайбрежните райони.
 • Универсални кораби, способни да изпълняват както сухопътни, така и подводни атакуващи мисии във военно време.
 • Кораби, които ще се използват за евакуация на цивилни граждани и дипломатически
  ескорт

 • .кораби, предназначени за участие както в традиционни военни ангажименти, така и в глобалната война срещу
  тероризма
 • .Корабът „Зумвалт“ ще трябва да очаква и да оцелява при атаки от брега, но също така да може да се защити от бомбардировки от самолети в открити пространства и подводни ракетни
  атаки
 • .гигантският външен вид на кораба не трябва да му пречи да стане невидим за врага, това означава, че корабът ще трябва да заглуши повече шума на двигателя и да намали допълнително количеството електромагнитна енергия, която връща на врага
 • .
 • корабът ще трябва да стреля по-бързо, с по-голям обсег и да има много по-голяма точност.strong>по-голяма
  точност
 • .
  Оръдията на корабите ще бъдат оборудвани с електромагнитна релсова стрелба, която представлява оръжие, използващо магнитно поле, захранвано от електричество, за да ускори снаряда до над 16.
  000 поставен
 • ще може да използва бъдещи лазерни или микровълнови оръжия благодарение на мощността на двигателите си

 • ./span>

Тъмната страна на военния кораб USS Zumwalt

Връщането в корабостроителницата трябваше да се извърши от Кораби на USS Zumwalt. Поради повреда, причинена от проблеми с хардуера, който защитава чувствителното електрическо оборудване от нежелани колебания в захранването. Вторият разрушител Zumwalt трябва да замени една от турбините си, тъй като по време на изпитанията за приемане на кораба лопатките му са повредени. Zumwalt е истински революционен кораб, който все още се нуждае от фина настройка на системите си и рискува да се превърне в епичен провал за американския флот. За повече военно съдържание и за повече статии и военни аксесоари, посетете Military-Surplus.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *